czarna_123 08.10.07, 16:27 Czy któraś z Was miała ten zabieg? Trochę się go boję choć to podobno nic strasznego..napiszcie proszę... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziu Re: Laparoskopia 08.10.07, 19:00 hej,ja miałam robiona laparoskopie niedawno(ciąża pozamaciczna) ,tez strasznie sie bałam,a tak naprawde bałam sie najbardziej tego bólu juz po zabiegu,bałam sie ze mnie bedzie strasznie bolało,a wcale tak niebyło.ja miałam dwa terminy zabiegu czyli albo piatek,albo poniedziałek,ale jak lekarz zbadał mnie w piatek to od razu mnie brali(dzien wczesniej powiedzieli zebym w razie czego była naczczo) pamietam ten strach...potem była tylko maseczka na buzie,kilka wdechów i niepamietam już nic,potem przebudzenie i słowa lekarza "juz po wszystkim" 3 doby jeszcze przeleżałam w szpitalu,musieli mi całkowicie usunąć jeden jajowód,podobno na długości kilku cm był strasznie wyniszczony niema sie co załamywać i trzeba życ dalej,bedzie dobrze,trzymam za Ciebie kciuki,życze dużo zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
madziuchna23 Re: Laparoskopia 08.10.07, 19:59 hej to nic strasznego, nie piszesz z jakiego powodu masz tą laparoskopię. Ja miałam wycinaną przegrodę w macicy, chyba najgorsze dla mnie jest budzenie z narkozy. Miałam tak dobrze zrobiony zabieg, że szybko przestało mnie boleć i dość szybko wyszłam do domu. Ablizm prawie nie widać. Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_123 Re: Laparoskopia 09.10.07, 13:45 Bede miala wycinanego mięsniaka..podobno zasłania jeden jajnik..mam nadzieje, ze po zabiegu w koncu bede mogla zajsc w ciaze Odpowiedz Link Zgłoś
madziuchna23 Re: Laparoskopia 09.10.07, 13:52 Naprawdę nie masz się czego obawiać. Niektórzy lekarze pozwalają zachodzić w ciąże nawet jak są jakieś torbiele, cysty, mięśniaki, ale to chyba nie jest dobrze bo większe ryzyko poronienia. Dobrze że go zdiagnozowali i chcą się go pozbyć. Trzymam kciuki, żebyś szybko wróciła do formy i zadomowiła się na forum ale już na wątkach oczekujących dzieciaczków (-; Odpowiedz Link Zgłoś