rybka0203 02.02.08, 19:44 witam czy czestotliwosc staran o dzidziusia podczas dni plodnych ma jakies znaczenie? sorki jesli to pytanie wydaje sie komus smieszne ale to moj pierwszy cykl staran i nie wszystko jest jeszcze jasne, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vivianna_82 Re: owulacja a czestotliwosc staran 02.02.08, 19:56 powiem szczerze że sama się nad tym zastanawiam to mój 3 cs, właśnie teraz jestem w tej okolicy owulacji... i sama nie wiem czy ścigac męża codziennie czy co drugi dzień czy jak... wiadomo - chodzi o to - przynajmniej w moim przypadku - że na 100% nie wiem kiedy mam owulację, że to jest właśnie TEN dzień... dziś np mam 14dc, przedwczoraj czyli 12dc zauważyłam u siebie rozciągliwy ślu z- myślałam, że to owulka...przytulanka były 11 i 13 dc, dzisiaj tez zauważyłam taki śluz, przytulanka tez były (spontan ) wiec nie wiem dokładnie czy ta owu była przedwczoraj, wczoraj (pobolewał mnie brzuch) czy dzisiaj... staramy się więc przez kilka dni, licząc że trafimy. Natomiast wiedząc na 100% że owu jest w konkretnym dniu, można celowac wtedy, np po kilkudniowej przerwie na regenerację żołnierzyków - wiadomo, ze są one wtedy "dożywione", lepszej jakości, czy silniejsze... więc takiej super skutecznej recepty chyba nie ma... wiele pozostaje w rękach Boga, czy jak kto woli - natury )) powodzenia zyczę!!! PS. zapraszam do "grudniowych starań" - mimo, ze jest luty, wątek pozostaje aktualny - sa tam dziewczyny na róznych "etapach" starań, a w "kupie" zawsze raźniej )) Odpowiedz Link Zgłoś
rybka0203 Re: owulacja a czestotliwosc staran 02.02.08, 20:45 fajnie ze sie odezwalas ja tez dokladnie nie wiem kiedy mam owulacje mysle ze dzis bo sluz jest inny i co jakis czas odzywa sie jajnik, ale na wszelki wypadek tez zaciagam meza do lozka codziennie, oby sie nam udalo do uslyszenia !! Odpowiedz Link Zgłoś
darkym Re: owulacja a czestotliwosc staran 02.02.08, 21:47 Hej Powiem wam tak dziewczyny - ja staram sie juz ponad 1,5 roku jednak okazalo sie ze sa pewne komplikacje u mnie z jajowodami no ale nie wazne , odpowiadajac na twoje pytanie - nie nalezy robic "tego" codziennie - lekarz przed owulacja zalecal 3dniowa wstrzemięźliwość , jak to On okreslił " to nie woda i musi miec czas na wyprodukowanie odpowiedniej ilosci". w dniu owulacji kazal zrobic to raz a potem powtorzyc za 3 godziny. PO seksie kazal lezec mi z biodrami lekko uniesionymi do gory (moze byc na poduszce) przez conajmniej poł godziny trcohe to irytujace ale takie byly zalecenia , podobno w ten sposob zwiekszamy szanse plemnikow :0 Trzymam za was kciuki i mam nadzieje ze sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: owulacja a czestotliwosc staran 03.02.08, 10:11 Teoretycznie częste współżycie zmniejsza liczbę plemników w porcji nasienia- ale wg. najnowszych badan "wypadają" plemniki nieprawidłowe. Czyli- plemników jest mniej, ale zostają te zdrowe, prawidłowe itd. Mężczyznom ze słabym nasieniem, z dużą ilością plemników wadliwych, zaleca się obecnie częste współżycie. Ja próbowałam różnych opcji- u mnie sprawdziło się akurat: seks codziennie przez cały płodny tydzień Wszelkie obliczenia "dziś, potem za dwa dni, a może lepiej za trzy" jakoś nie doprowadziły do szczęśliwego poczęcia. Kochaliśmy się raczej wieczorem, więc nie cudowałam z leżeniem z poduszką pod biodrami, zresztą najlepszą "taksówką" dla plemników jest kobiecy orgazm. "Zasysa" plemniki wprost do macicy tak, ze do jajowodu mogą dotrzeć nawet w 5 minut Tak więc osobiście polecam metodę- kochajcie się kiedy macie ochotę, tak często, jak macie ochotę (choć w okresie płodnym przynajmniej co 2 dni, żeby nie przegapić godziny zero), w pozycji, w jakiej macie ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
marina0706 Re: owulacja a czestotliwosc staran 04.02.08, 18:39 tez zaczełam miec schizy w którym dniu powinnisnmy sie kochać A przecież tu nie o to chodzi.trza być spontanicznym pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś