Dodaj do ulubionych

testowanie w Dzień Ojca:)

18.06.08, 08:55
mam plan zrobić test na dzień Ojca, bo wymarzyłam sobie, że byłby to
odpowiedni dzień żeby powiedzieć przyszłemu tatusiowi. oczywiście on
o niczym nie wie.spodziewana @ mniej więcej w piątek-sobotę. oby
tylko się nie pojawiła, choć to mój pierwszy cykl starań, więc chyba
musiałabym mieć wyjątkowe szczęście.
która też czeka z testem do poniedziałku?
Obserwuj wątek
    • lilith76 Re: testowanie w Dzień Ojca:) 18.06.08, 10:00
      To będzie mój 28 d.c, więc też miałam takie miłe fantazje, ale zmarła nagle moja mama, miałam straszne stresy, od poronienia w styczniu nie mam PMSów, więc nie mam pojęcia kiedy zbliża się okres. W tym cyklu wszystko mogło mi się poprzesuwać, poblokować. Chyba, jeśli @ nie będzie, zatestuję tydzień później.
      • niezadowolona17 Re: testowanie w Dzień Ojca:) 18.06.08, 10:47
        lilith-bardzo Ci współczuję. ja w zeszłym tygodniu pochowałam
        ukochaną babcię i strasznie bolało, więc nawet nie wyobrażam sobie
        jak Tobie musi być teraz ciężko. ścickam mocno.
        mam nadzieję, że zobaczysz dwie kreski, co będzie lekarstwem na
        Twoje smutki.
        Trzymaj się.
        • oli.2 Re: testowanie w Dzień Ojca:) 19.06.08, 21:38
          Hejsmile
          Ja też postanowiłam testowac w Dzień Ojca, ale to będzie 25d.c.
          Zazwyczaj mam cykle 26dni, dlatego jak wyjdzie negatywny to czekam
          dalej. O rany, ale będzie fajnie jak się uda. Staramy się już rok i
          w międzyczasie poroniłam w 6 tyg.
          Daj znać czy świętujesz Dzień Ojca?? hiiihi
          • niezadowolona17 Re: niestety nie:( 20.06.08, 09:06
            zaczyna mi się okres. smutno...
            • lilith76 Re: niestety nie:( 20.06.08, 10:04
              Przykro mi.
              Ale nie będzie testu w Dzień Ojca, to będzie w św Anny albo Krzysztofa wink
              Głowa do góry.
              • oli.2 Re: niestety nie:( 20.06.08, 17:26
                oj, szkoda.
                Czy to znaczy że sama testuję w Dzień Ojca??
                • qmellis Re: niestety nie:( 21.06.08, 10:37
                  U mnie Dzień Ojca przypada na 29dc (cykle mam ok. 30-dniowe). Chyba jednak
                  poczekam do wtorku, ale jakos nie wierzę w sukces sad

Trzymam kciuki zeby wam sie udało
                  • anikust Re: niestety nie:( 21.06.08, 12:33
                    niezadowolona17 wiem, że Ci smutno ale to takie pierwsze koty za
                    płoty, a może następny miesiąc starań będzie owocny smile nie śmuć się
                    i nie martw niepotrzebnie.

lilith76 mam nadzieje, że Ty zobaczysz dwie kreski w tym cyklu,
                    przecież w zyciu smutek miesza się z radością a skoro to pierwsze
                    ostatnio Ci towarzyszyło to najwyższa pora na to drugie.

Co do testowania w Dzień Ojca, to ja sobie obiecałam że właśnie
                    wtedy sprawdzę efektysmile ale nie wiem czy wytrzymam jeszcze dwa dni -
                    dziś u mnie 35dc i 17 wyższych tempek i nadzieja niepokojąco duża smile
                    No nic, jak się złamię dam znać smile
                    Uściski i powodzenia smile
                    • oli.2 Re: niestety nie:( 21.06.08, 17:42
                      Cześć Dziewczyny
                      Ale mnie korci żeby już testować- test leży i czeka ... hihihihi
                      ale postanowiłam trenować cierpliwość oj oby do Dnia Ojca!
                      Tak przez chwilę się rozmarzyłam co to będzie jak się uda no i
                      uzmysłowiłam sobie że jeszcze nie wymyśliłam jaki wtedy może być
                      prezent dla mojego M przepowiadający bobaska. A wy już planowałyście
                      prezenty?
                      • anikust Re: niestety nie:( 21.06.08, 20:44
                        Ja jeszcze nie kupiłam testu - pewnie dlatego go jeszcze nie
                        zrobiłam, skoczę jutro do apteki i kupię dwa - jeden na jutro jakbym
                        nie wytrzymaławink i drugi na Dzień Ojca czyli poniedziałek o ile
                        dobrze zerknełam w kalendarz.
                        Planów prezentowych nie mam, zakładam, że samo ewentualne
                        potwierdzenie będzie wystarczająco niepowtarzalne wink Ale wiem, że
                        moje koleżanki kupują buty, spiochy albo książkowe poradniki dla
                        ojców wink
                        • leniwiec1975 Re: niestety nie:( 21.06.08, 20:47
                          Ja testowałam już dziś - i nicsad Kolejny test w pn, właśnie w Dzień
                          Ojca. Zero planów prezentowych dla męża - II kreski to najlepszy
                          prezentsmile
                          • oli.2 Re: niestety nie:( 21.06.08, 22:22
                            Tak, wiem że II kreski to najlepszy prezent. Ale przy pierwszym
                            naszym dziecku dałam mężowi jajko-niespodziankę i do dzisiaj
                            pamięta, wspomina z rozczuleniem i to taaakie miłe wink
                            Widziałam w sklepie taki uchwycik na zdjęcia z napisem "najlepszy
                            tatuś" i wówczas tam wepnę karteczkę z narysowaną kropeczką, bo tak
                            ostatnio mówimy - KROPEK hihihhi
                            Może być? Jak sądzicie?
                            • anikust Re: niestety nie:( 21.06.08, 23:57
                              oli.2 taki uchwyt brzmi nieźle, chociaż ciężko coś doradzac nie
                              znając gustu Twojego M - myśle, że ucieszy się i wzruszy niezależnie
                              od tego co mu podarujeszsmile A może kolejne jajko niespodziankę -
                              będzie z tego taka Wasza mała rodzinna tradycja smile
                              • oli.2 Re: niestety nie:( 22.06.08, 17:54
                                anikust dziękuję za odpowiedź. Dodam tylko ze poprzednie jajko nadal
                                mamy w pudełku z pamiątkami rodzinnymi hihihi.
                                Jakoś sie trzymam z tym testowaniem, teraz to musze doczekać do rana
                                bo pewniejszy wynik z porannej próbkiwink.
                                Ale dziś wstałam bardzo przerażona, dotarło do mnie że moze się uda
                                zobaczyć II kreski a wtedy będę drżała przez miesiąc bo ostatnio po
                                wielkiej radości szybko straciłam.
                                • anikust Re: niestety nie:( 22.06.08, 20:06
                                  No i nie wytrzymałam: zrobiłam test, są dwie krechy!!! Z wrażenia
                                  wybrałam sie na rower ale przejechaniu ponad 40km nadal jestem w
                                  szoku - radosnym ale szoku smile))

oli.2 mam nadzieję, że Ty jutro rano podobnie się zszokujesz smile
                                  Trzymam mocno kciuki smile))
                                  • oli.2 Re: niestety nie:( 22.06.08, 21:46
                                    anikust GRATULACJE!!!!!!! TO CUDOWNIE
                                    Ale że sie nie bałaś dać sobie taki wycisk?
                                    Ja chodze od kilku dni jakbym była w 9-mcu hihih nie biore synka na
                                    ręce, nie dźwigam, uważam na siebie, folik + dobre jedzonko. Czuję
                                    się totalnie ciążowo, bolące piersi, pobolewające podbrzusze, smaki
                                    i niesmaki hiiihi. Bardzo się zdziwię jak jutro będzie I krecha.
                                    • oli.2 Re: niestety nie:( 22.06.08, 21:47
                                      A powiedziałaś już mężowi czy czekasz na Dzień Ojca??
                                      • anikust Re: niestety nie:( 22.06.08, 22:58
                                        Moj mąż był obecny przy testowaniu - jak tylko zrobiłam test i
                                        odlozyłam na zalecane pięc minut, wygonił mnie z łazienki twierdząc,
                                        że koniecznie (!) musi tam wejść (test oczywiście zostałwink - jak
                                        wyszedł to tylko zapytał gdzie jest ulotka bo on nie wie jaki jest
                                        wynik wink Druga kreska byla delikatnie jaśniejsza i zastanawiał się
                                        chwilę czy się kwalifikuję ale doczytał, że tak i dopiero się
                                        ucieszyłsmile
                                        Więc w sumie wychodzi na to, że to on mi powiedział pierwszy smile

Co do roweru to staralam się jechać wolniej i ostrozniej niż
                                        zazwyczaj - pogadam o z lekarzem co on na to na pierwszej wizycie,
                                        choć cięzko bedzie mi odstawić taki sposób spędzania weekendów -
                                        doskonale rozładowuje całotygoniowy stres ale to pewnie nie ostatnie
                                        fasolowe wyrzeczenie, powoli muszę się oduczyć się egozimu smile

Jeszcze raz powodzenia jutrosmile Fluidki...............................
                                        Uściskismile))
                                        • lilith76 Re: niestety nie:( 23.06.08, 09:20
                                          Gratulacje smile
                                          Ja jeszcze poczekam kilka dni, chyba że @ i tak przyjdzie.
                                          • anikust oli.2 i co, udało się? 23.06.08, 09:57
                                            • oli.2 Re: oli.2 i co, udało się? 23.06.08, 16:34
                                              Niestety Anikust, dzisiaj I krecha ale sie nie martwie bo @ też nie
                                              ma, a to w końcu 24 d.c na 25-26, więc może jeszcze sie uda. Nadal
                                              mam nadzieje. Pewnie jak zwykle u mnie prezent bedzie spóźnionywink
                                              Ale masz fajnie wink Wesołego Dnia Ojca!
                                              • qmellis też mam II :) 24.06.08, 07:12
                                                testowałam dziś rano, co prawda już po Dniu Ojca, ale przyszły ojcieć jeszcze
                                                śpi i nic nie wie wink)
                                        • lena2008 Dwie kreseczki :))) 23.06.08, 09:56
                                          Witam,

my dzis z mezem tez robilismy test i dwie kreseczki winkU nas tez
                                          kreska testowa byla jasniejsza ale byla winkAz boje sie cieszyc !!!

Pozdrawiam
                                          Lena
                                          • anikust Re: Dwie kreseczki :))) 24.06.08, 10:25
                                            qmellis, lena 2008 - moje GRATULACJE!!!

oli.2 w takim razie nadal mocno trzymam kciuki!!!
                                            • oli.2 Re: Dwie kreseczki :))) 24.06.08, 14:15
                                              oj kochane, jest druga kreska ale strasznie blada!!!!! na razie nie
                                              umiem sie cieszyc, ale zaczyna do mnie docierać. Ta druga blada
                                              pokazała sie po minucie od zrobienia testu, pierwsza nielubiana
                                              oczywiście po kilku sekundach
                                              • anikust Re: Dwie kreseczki :))) 24.06.08, 16:15
                                                oli.2 moje GRATULACJE smile Na pewno za kilka dni krecha będzie gruba i
                                                piękna smile))

Swoją droga to ja trochę boję się tak w pełni cieszyć, tyle jest na
                                                tym forum o poronieniach na wczesnych etapach ciąży. Ja się umówiłam
                                                do lekarza za dwa tygodnie, tak żeby sie nie denerwować jakby
                                                wczesniej nie było nic widać, ale teraz zaczynam się zastanawiać -
                                                może powinnam iść wcześniej... no nie wiem, nie chcę się stresować
                                                bez sensu, to mi na pewno nie pomoże ale jednak głupie myśli się
                                                kłębią.
                                                A Ty jaką "procedurę" podejmiesz? wink)) Będziesz robić jeszcze betę,
                                                no i kiedy wybierasz się do lekarza?
                                                • oli.2 Re: Dwie kreseczki :))) 24.06.08, 16:33
                                                  Hej anikust, jutro test a w poniedziałek beta i po 2 dniach. Do
                                                  lekarza za 2 tyg jak przekrocze głupie 5,5tyg bo ostatnią ciązę
                                                  wówczas straciłam
                                                  • anikust Re: Dwie kreseczki :))) 24.06.08, 22:06
                                                    To oby tym razem wszystko było dobrze, zresztą co ja mówię - musi
                                                    być wszystko dobrze!!!

Ja betę chyba też zrobie w poniedziałek i w środę, i pójdę do
                                                    lekarza już z wynikami. Przynajmniej nie będę chodzić dwa razysmile

Pozdrówka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka