Dodaj do ulubionych

prośba o interpretacje

28.11.08, 16:42

jestem w 30 tyg. ciąży.miałam teraz robione usg. waga mojej córeczki to 2135.
BPD 80,8mm
HC 295,3mm
AC 299,0mm
FL 62,4 mm
HL 55,0 mm
płyn owodniowy norma
łożysko wysoko przednia ściana macicy. stopień dojrzałości I
płyta łożyska prawidłowa
szyjka długa zamknieta
przydatki bez nieprawidłowości
nerki-układ kielichowo-miednicowy bez zastoju.

wnioski:
duży płód bez ewidentnej makrosomii, do obserwacji w tym kierunku w końcówce
ciąży, do ew. sprawdzenia termnin porodu, ciąża starsza 2 tyg.??

wspomnę ze nie mam cukrzycy, tak wynika z ostatnich badań

czy powinnam bać sie czy może być
Obserwuj wątek
    • seytan_a_22 Re: prośba o interpretacje 28.11.08, 17:21
      Takich postow jest bardzo duzo, mam pytanie, co robia do diabla z wami wasi
      lekarze? nie omawiaja wynikow analizy krwii i moczu? same musicie sie glowic? to
      moze same poprowadzcie ciaze skoro oni i tak nic nie tlumaczasad kopnij swojego
      doktora w tyleksmile chetnie bym ci pomogla z interpretacja, ale nie jestem zadnym
      lekarzem, dziwie sie, bo ja omawiam to wszystko na wizycie, dosc tego moj lekarz
      porownuje wszystkie wyniki i mowi co i jak, bardzo dokladnie, czasem pytam po
      prostu czy wszystko ok, bo jak sie zaczyna za bardzo rozwodzic nad tymi
      tabelkami to mi sie nudzismilemysle, ze wszystko jest ok z twoim bejbikiem, ale
      pytaj doktora, po to on do diabla jestsmile
      • adula2 Re: prośba o interpretacje 28.11.08, 20:44
        seytan a 22 ja na usg chodzę do innego lekarza ,potem z wynikami do prowadzacego
        ciążę,nie mam innej możliwości, jak byłam na drugim usg i się spytałam czy
        dziecko jest zdrowe i czy nie widać wad to mi odparł- że zawsze jest ale,na tym
        rozmowa sie skończyła,musiałam kilka dni poczekać na wizytę u mojego gina i
        interpretację wyników, dlatego nie osądzaj nikogo jak nie znasz szczegółów
        • seytan_a_22 Re: prośba o interpretacje 28.11.08, 21:41
          > interpretację wyników, dlatego nie osądzaj nikogo jak nie znasz szczegółów

ja nie osadzam was tylko tylko tych lekarzy...was to mi tylko szkoda...jakby mi
          moj lekarz odparl

że zawsze jest

to bym zmienila lekarza, a przed tym zrobila taka awanture by mnie do konca
          zycia zapamietal...co to za traktowanie jakies

ja mam wszystko u tego samego lekarza a USG mam co miesiac lub juz teraz co 2tyg
          i chwala Bogu nie mam takich problemow jak odcztywanie wynikow
          • adula2 Re: prośba o interpretacje 29.11.08, 07:46
            jak pisałam wcześniej , ja akurat nie mam innej możliwości, jeden lekarz robi
            usg,drugi prowadzi ciążę, ten pierwszy mało wylewny,powiedziałabym oschły,wizyty
            króciutkie ,bo kolejna pacjentka czeka,u mojego gina siedzę nawet z pół godziny,
            na każde pytanie wyczerpująca odp.ale od usg do jego wizyty musiałam poczekać
            kilka dni, nie zawsze jest tak jak byśmy tego chciały, dla mnie plusem jest to,
            że nie muszę miesiąc czekać na wizytę, bo mogę zadzwonić tego samego dnia i mnie
            przyjmie- na FZ
            pozdrawiam
    • magdabdg Re: prośba o interpretacje 28.11.08, 19:49
      magdula80 napisała:

>
      > jestem w 30 tyg. ciąży.miałam teraz robione usg. waga mojej córeczki to 2135.
      > BPD 80,8mm
      > HC 295,3mm
      > AC 299,0mm
      > FL 62,4 mm
      > HL 55,0 mm
      > płyn owodniowy norma
      > łożysko wysoko przednia ściana macicy. stopień dojrzałości I
      > płyta łożyska prawidłowa
      > szyjka długa zamknieta
      > przydatki bez nieprawidłowości
      > nerki-układ kielichowo-miednicowy bez zastoju.
      >
      > wnioski:
      > duży płód bez ewidentnej makrosomii, do obserwacji w tym kierunku w końcówce
      > ciąży, do ew. sprawdzenia termnin porodu, ciąża starsza 2 tyg.??
      >
      > wspomnę ze nie mam cukrzycy, tak wynika z ostatnich badań
      >
      > czy powinnam bać sie czy może być

tez jestem w 30 tc i szczerze to zazdroszcze Ci tych wynikow, bo ja mam za
      krtoka szyjke i ryzyko przedwczesnego porodu crying(( strasznie sie boje, a co do
      wynikow, to rzeczywiscie duze dzieciatko, ale jak we wnioskach napisano,ze nie
      ma makrosomii to dobrze, termin porodu masz do ustalenia tak jak ja z ewentualna
      roznica 2 tyg, czyli jest niezgodnosc miedzy terminem porodu z miesiaczki a tym
      z USG
      , wysoko ulozone lozysko to plus, zamknieta i dluga szyjka to ogromny plus.
      Szczesciara smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka