Dodaj do ulubionych

czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewczynka

19.02.09, 13:34
na kolejnym usg? jezeli tak to w którym tygodniu?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lavorka Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.02.09, 13:34
      a może odwrotnie? z dziewczynki zrobił sie chłopiec? smile
      • atra1 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.02.09, 13:36
        usg w 12, 20 i 28 tygodniu - dziewczynka
        usg w 33 tygodniu - chłopiec

ani jedno ani drugie na pewniaka, okaże się za kilka dni/tygodni
        • l.e.a Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.02.09, 13:43
          12tc, 16tc, 21tc, 25 tc - chłopak
          31tc - dziewczynka smile

termin mam na kwiecień, więc się okaże smile
        • magdad5 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.02.09, 13:44
          W 12 i 20 tygodniu jest za wczesnie na diagnoze plci.

Pozniej - raczej chlopiec jest bardziej prawdopodobny bo jesli widac
          siusiaka to raczej nie mozna z tym dyskutowac.

Ale pewnie zdarzaja sie pomylki smile

pozdrawiam
          m
          • kaamilka Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.02.09, 13:51
            czasami owy siusiak jest pępowiną
        • figa33 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.02.09, 14:34
          atra1 napisała:

> usg w 12, 20 i 28 tygodniu - dziewczynka
          > usg w 33 tygodniu - chłopiec
          >
          > ani jedno ani drugie na pewniaka, okaże się za kilka dni/tygodni

O, ja też tak chcę !!
          Niecierpliwie czekam na kolejne usg, moze coś się jeszcze odmieni wink

PS w 12 tc było już widać płeć ??
          • memphis90 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.03.09, 22:23
            > PS w 12 tc było już widać płeć ??
            W 12tc potencjalny siusiak dopiero się kształtuje; niemożliwe jest określenie
            płci na tym etapie...
    • kamelia04.08.2007 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.02.09, 13:56
      w 10 i 12 tc wygladało na chłopca, a w 5 mc zrobiła sie dziewczynka
      i tak juz pozostało.

Diagnozowanie płci w 10 i 12 tc to pisanie patykiem po wodzie.
      • oliwia5000 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.02.09, 14:16
        mi z dziewczynki chlopiecsmile dodam ze usg robione 3 razy u innych lekarzy
        wskazywalo na dziewczynkesmile
        • bweiher Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.02.09, 14:38
          Mojej siostrze też z dziewczynki chłopiec.Dodam że miała już dwóch,a wiec lekkie
          rozczarowanie ...
          • fanka_u2 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.02.09, 15:14
            U mnie w 13 tygodniu stwierdzono chłopca, w 16 tygodniu nie udało się określić,
            20 tydzień - dziewczynka. 24 tydzień USG4D potwierdziło znowu dziewczynkę smile)
          • tolula Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.02.09, 15:16
            moja koleżanka miała robione usg 4 razy. dwa razy u tego samego dr, a dwa
            pozostałe u różnych dr cały czas był chłopiec, a urodziła się dziewczynka moja
            koleżanka była w szoku i nie wierzyła póki sama nie zobaczyła. jest szczęśliwa
            bo chłopca już miała więc teraz ma parkę.
            • robin2510 Re: dziewczyny do jakich wy lekarzy chodzicie? 19.02.09, 15:24
              że są pomyłki, mój lekarz nigdy się nie myli i powiedział mi już w 16 tc i 5
              dniu że będzie dziewczyna na podstawie tego ze widać wargi sromowe, potwierdzi
              to na połówkowym. Z tego co słyszałam nigdy się nie pomylił, przynajmniej w
              ostatnich latach. Sama byłam zdziwiona jak mi powiedział że będzie babka na tym
              etapie ciąży, ale zasięgnęłam języka u koleżanek które do niego chodziły i
              żadnej się nie pomylił.
              Nie rozumiem jak lekarz nie potrafi rozróżnić chłopca od dziewczynki??? aż
              strach pomyśleć jakich wad może nie wykryć. Moim zdaniem u naprawdę dobrego
              lekarza nie ma mowy o pomyłce.
              • ophelia78 Re: dziewczyny do jakich wy lekarzy chodzicie? 19.02.09, 16:56
                >mój lekarz nigdy się nie myli

i nazywa się Pan Bóg.
                • ophelia78 Re: dziewczyny do jakich wy lekarzy chodzicie? 19.02.09, 16:57
                  Podobno z tymi pomyłkami to najczęściej jest tak, że jak nie widać penisa, to
                  lekarze mówią, że dziewczynka. A dziewczynka to jest wtedy jak widać wargi
                  sromowe, a nie jak nie widać penisa.
                  • robin2510 Re: dziewczyny do jakich wy lekarzy chodzicie? 19.02.09, 17:06
                    no właśnie u mnie lekarz zobaczył w 16 tc i 5 dniu wargi sromowe to chłopiec
                    chyba nie jest.
                    • ophelia78 Re: dziewczyny do jakich wy lekarzy chodzicie? 19.02.09, 22:54
                      >no właśnie u mnie lekarz zobaczył w 16 tc i 5 dniu wargi sromowe to >chłopiec
                      chyba nie jest.

No chyba nie... Zobaczysz na porodówce. Bo nieraz opuchnięte wargi sromowe
                      wyglądają jak jąderka. Ale życzę chłopca / dziewczynki (niepotrzebne skreślić wink )
              • osa551 Re: dziewczyny do jakich wy lekarzy chodzicie? 20.02.09, 09:54
                robin, bardzo wielu lekarzy nie jest w stanie rozpoznać płci wcześniej albo
                jeśli dziecko dokładnie się nie "wystawi". Ja chodziłam do lekarza, który 2 razy
                prawidłowo określił płeć dziecka, tyle tylko, że to raczej był dobrzy
                specjalista, bo tam pół Polski u niego czekało w poczekalni i to bynajmniej nie
                z problemem typu "to synek czy córeczka?".
                • robin2510 Re: osa 20.02.09, 12:40
                  Ja rozumiem, że jeśli dziecko tyłka do głowicy nie wystawi lub jest tak ułożone,
                  że nie widać, to po co lekarz mówi że np. chłopiec lub dziewczynka?.
                  Moja córka miała nogi skrzyżowane , ale lekarz jest dobrym specem od tych usg i
                  stwierdził po dłużej chwili że dziewczynka. Pytał się nawet czy nie jesteśmy
                  zawiedzeni bo już 1 córkę mamy. Ja na to, że nie bo zdrowie najważniejsze, a do
                  tego u mnie same babki się rodzą więc jakiejś niespodzianki nie było.... chociaż
                  może częściowo tak bo dziecko było "robione" i planowane na chłopca (stosowanie
                  diety, picie syropu -Guajazyl, monitoring cyklu, sex w 13 i 14 dniu cyklu , i
                  cała masa innych rzeczy "na chłopca").
                  Wydaje mi się, że pomyłki są u lekarzy "państwowych" , którzy mają w
                  przychodniach ,lub szpitalach sprzęt rodem z XVIII wieku. Żaden naprawdę dobry
                  specjalista nie pozwoli sobie na podanie płci jeśli nie jest tego pewien.
                  Co do pomyłek, to każda koleżanka prowadząca ciążę prywatnie nie miała nigdy
                  takiej niespodzianki jak zmiana płci u dziecka, natomiast kilka tych które
                  chodziły państwowo owszem . Mojej dalszej sąsiadce 2 lekarzy (4 usg w czasie
                  ciaży, -2 w szpitalu i 2 w przychodni) powiedziało ze będzie chłopiec a urodziła
                  córkę.
                  Swoją drogą jestem ciekawa jak lekarze tłumaczą się pacjentkom , którym mówią
                  np. w 18, 26 tc ze chłopiec a potem nagle w 33 tc robi się z tego chłopca
                  dziewczynka???? i na odwrót?????
                  • memphis90 Re: osa 19.03.09, 22:27
                    > Swoją drogą jestem ciekawa jak lekarze tłumaczą się pacjentkom , którym mówią
                    > np. w 18, 26 tc ze chłopiec a potem nagle w 33 tc robi się z tego chłopca
                    > dziewczynka???? i na odwrót?????
                    Ale z czego mają się tłumaczyć?

> Wydaje mi się, że pomyłki są u lekarzy "państwowych" , którzy mają w
                    > przychodniach ,lub szpitalach sprzęt rodem z XVIII wieku. Żaden naprawdę dobry
                    > specjalista nie pozwoli sobie na podanie płci jeśli nie jest tego pewien.
                    Pomyłki zdarzają się nawet w renomowanych klinikach i to przy określaniu
                    poważniejszych problemów niż płeć dziecka. Dlaczego? 1. sprzęt 2. doświadczenie
                    3. zmienność osobnicza płodów 4. nie wszystko jest "podręcznikowe"
      • bacha1979 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 20.02.09, 08:56
        U nas w 17 tygodniu wyglądało na chłopca, a od 23 tygodnia okazało sie, że w
        brzuchu jest dziewczynka i faktycznie mamy córeczkę.
    • reteczu Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.02.09, 18:08
      mnie
      2 razy
    • wilma.flintstone Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 20.02.09, 09:22

Mnie sie z dziewczynki zrobil chlopiec.
      • pestka_ks Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 20.02.09, 10:14
        no to może mnie też "się zrobi"... wink, bo mam już dziewczynkę, a mąż twierdzi że
        z chłopakiem "do skutku". Tylko w tym moja nadzieja wink smile
        • wilma.flintstone Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 20.02.09, 10:28
          pestka_ks napisała:

> no to może mnie też "się zrobi"... wink

Niewykluczone. Wszytsko zalezy jak bardzo ukrywal swoje klejnoty na
          USG i czy byly juz na tyle widoczne ze lekarz nie mogl ich pomylic z
          wargami sromowymi. Tak bylo u mnie, no tyle ze wtedy nie robilo sie
          USG na kazdej wizycie, jak tu laski pisza, a trzy razy. No ale
          mialam w karcie ciazy do 9 miesiaca wpisana dziewczynke i na
          ostatnim usg lekarz krzyknal "oj!". Na co ja o malo nie dostalam
          zawalu, bo myslalam ze dziecko ma dwie glowy albo co, ale gin sie
          tylko zasmial i powiedzial: "Nic, nic, w porzadku, po prostu wlasnie
          odkrylem ze pani coreczka ma penisa" big_grin
    • aszkerson Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 21.02.09, 18:32
      Hah! Szukanie narządów płciowych w 10. tc albo w 12. tc jest bzdurą. To raz. Dwa, że u chłopca jądra w mosznie powinny znajdować się od ok 33. tc, co też nie jest regułą, bo zdarza się, że w chwili porodu są jeszcze w jamie brzusznej. Po trzecie.. Mój gin powiedział, że płeć można zobaczyć dopiero ok 18.tc, może w 20. tc.. Ale najpewniej jest poczekać do porodu big_grin
    • gosia78 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 18.03.09, 13:23
      czyli jeszcze wszystko może się zmienić? Mi w 15tc+2 dni lekarz ze 100% pewnością stwierdził, ze to chłopczyk. Powiedział, ze jeśli się myli to zje usg smile. Podobno dzidzia ładnie się pokazała. Wierzyć mu czy jeszcze oczekiwać, ze może się coś zmieni?
      • gyokuro Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.03.09, 11:29
        Najpierw to każde dziecko ma coś takiego wystającego, co u chłopców przekształca
        się w penisa, a u dziewczynek w łechtaczkę.
        Dlatego nie zdziwiłabym sie, gdyby ten pan jednak musiał posilac się swoim
        sprzętem do USG wink
        • gabi683 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.03.09, 12:22
          Wszystko zalezy od sprzetu i od lekarza ktory wykonuje USG czy jest
          konowałem czy specjalistą.
          Dobry lekarz ktory nie jest pewny czy to chlopiec czy dziewcznka nie
          powie w 100% procętach.Ja za kazdym razem chodzilam na USG do innego
          learza niz prowadzacy nigdy nie milm pomylki ,teraz mam 200% pewnośc
          ze bedziemy miec dziewczynke chodze na USG 4Dsmile
          • gosia78 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.03.09, 12:30
            To raczej dobry specjalista ale usg normalne. Nie wiem tylko czy 15 tc to ciut
            nie za wcześnie. Napisał mi co prawda na opisie do usg "płeć męska". Co będzie
            to będzie, chociaż przyznam szczerze, ze chyba z imieniem dla dziewczynki byłoby
            łatwiej niż dla chłopca.smile
        • kartoffeln_salat Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.03.09, 17:58
          Trzeba było sprawdzić czy aparat USG nie jest już gdzieś
          nagdryziony big_grin.

Apropos płci, moja pani od USG powiedziała że w 21 tyg. widzi tam
          napewno chłopca i jacy to chłopcy są fajni w wychowaniu i kochają
          swoje mamusie itp. Chyba myślała że mnie rozczarowała, bo tak
          zaczęła tych chłopców zachwalać, a ja się popłakałam ze szczęścia
          nawet, bo bardzo by mi odpowiadał syn.
          I też czekam z niecierpliwościa na potwierdzenie.
    • 230408k Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.03.09, 12:37
      Moja szwagierka, miała mieć - podobno na 100% dziewczynkę. 5 razy
      robione USG ( na róznych aparatach) - i na bank dziewczynka, a w
      trakcie porodu wyszedł chłopak. No tata to był tak zdziwiony
      faktem surprised że mówił, że gdyby go na sali porodowej nie było, to by
      powiedział, ze mu dzieci podmienili big_grin
      • gabi683 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.03.09, 12:48
        230408k napisała:

> Moja szwagierka, miała mieć - podobno na 100% dziewczynkę. 5 razy
        > robione USG ( na róznych aparatach) - i na bank dziewczynka, a w
        > trakcie porodu wyszedł chłopak. No tata to był tak zdziwiony
        > faktem surprised że mówił, że gdyby go na sali porodowej nie było, to by
        > powiedział, ze mu dzieci podmienili big_grin

Sorry naprawde nie byli to dobrzy specjalisci skoro nie widzili u
        dziecka jaderek .Moja lekarz mowi ze dziewczynki maja mase cech i ze
        nie mozna sie pomylic(ktore sa widoczne u plodu )Zawsze mowila ze
        najlepij sie oznacza płec miedzy 20 a 22 tc nie wczesniej.
        • gosia78 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.03.09, 12:50
          Czyli co jednak ten 15 tydzień to ciut za wcześnie na takie ostateczne deklaracje?
        • memphis90 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.03.09, 22:30
          > Sorry naprawde nie byli to dobrzy specjalisci skoro nie widzili u
          > dziecka jaderek .
          Och, tak, TY byś na pewno rozpoznała idealnieuncertain Jąderek to może w mosznie nie
          być i tyle.
          • gabi683 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 22.03.09, 09:57
            memphis90 napisała:

> > Sorry naprawde nie byli to dobrzy specjalisci skoro nie widzili u
            > > dziecka jaderek .
            > Och, tak, TY byś na pewno rozpoznała idealnieuncertain Jąderek to może w
            mosznie nie
            > być i tyle.
            I po co ta zgryzliwośc ,nie jestem w pierwszej ciązy i powiem CI
            bedac tyle razy na USG mozna zobaczyc roznice.
            A jesli leakrz nie jest pewien nie powinien mowic,takie jest moje
            zdanie.
            Pozatym Ja chodze do innego lekarza prowadzacego a do innego na
            USG,na USG chodze do specjality w tej dziedzinie.
    • memphis90 Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 19.03.09, 22:22
      Miałam w szpitalu babkę, której jeszcze na IP w dniu porodu potwierdzono
      chłopca- a urodziła się baba. USG nie daje nigdy 100% pewności.
      • 3.mamuska Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 20.03.09, 09:39
        Moi dwaj synowie jeden w 19, a drugi w 20 tyg. dosłownie "wystawili się" i nawet
        my z mężem nie mieliśmy wątpliwości, że to chłopcy. Teraz jestem w trzeciej
        ciąży planowanej od ponad pół roku na dziewczynkę (diety, pomiary, cykle itd.)
        Dwa tygodnie temu miałam robione usg, z którego wynika, że będzie trzeci
        chłopiec, chociaż przyznam, że jak dla mnie to nie było tego tak wyraźnie widać,
        poza tym dzieciątko nie do końca chciało się pokazać, lekarz jednak twierdził,
        że jak tylko przyłożył głowicę to coś mu "przeleciało. Mój małżonek twierdzi, że
        po za główka, brzuszkiem, rączkami i nóżkami to nic nie widział. Ja jednak
        wierzę lekarzowi w dwóch poprzednich ciążach się nie pomylił, no chyba że liczyć
        na to, że musi być ten pierwszy raz. Poza tym cieszymy się, że dzieciątko jest
        zdrowe, a z chłopcami chyba też jest mniej problemu, bo jak to mówi mój
        najstarszy syn "te baby to są nie możliwe, oprócz Ciebie mamo, ale ty jesteś
        kobietąsmile".
        • jumbka Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 20.03.09, 19:13
          ja wczoraj mialam robione usg, jestem w 18tc i tak sie wypial ze nawet ja
          dokladnie widzialam siusiaka i jaderka (czy nie jest tak, ze usg przeswituje
          przez skore wiec widac jaderka nawet jezeli sa w jamie brzusznej?) smile a moj
          lekarz to specjalista (chodza do niego wlasciwie same ciezarne) wiec wierze jemu
          i mojej wiedzy biologicznejwink
        • olalinka Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 21.03.09, 18:13
          No to witaj w klubiesmile
          Ja tez mam juz 2 chlopcow, trzecia ciaza robiona byla na dziewczynke no i 13tc
          na usg mlode tak sie ustawilo ze na trzy cztery z lekarzem zakrzyknelismy :ale
          siisiak!! lekarz oczywsicie powiedzial ze glowy sobie uciac nie da ale...
          Bylismy troche rozczarowani co tu kryc i to wszyscy bo synkowie tez chcieli
          siostrzyczke, oczywiscie najwazniejsze zeby bylo zdrowe, no ale jak z tego
          siusiaka wyrosnie jeszce waginka to sie nie pogniewamsmile
          ps. ogladalam filmy z usg w 20tc tzw 3d albo 4d i tam kurcze widac wszystko jak
          na dloni - wydaje mi sie niemozliwe zeby przy takim usg jeszce mogly byc
          pomylki, dlatego sie zastanawiam czy polowkowego nie zrobic 3d mimo ze to
          kosztuje niezle...
          • robin2510 Re: olalinka i 3mamuska 21.03.09, 19:12
            U mnie znowu na odwrót mamy córkę , więc teraz postanowiliśmy wstrzelić się w
            chłopca. W mojej rodzinie od 2 pokoleń same dziewczynki się rodzą, teraz w tym
            pokoleniu są już 4. Zakupiłam książkę dr Wójcika o planowaniu płci było wszystko
            robione zgodnie ze wskazówkami z książki czyli: dieta na chłopaka, picie
            okropnego syropu Guajazyl na poprawę śluzu,itd. dodatkowo miałam usg robione w
            piątek z którego lekarz określił że owulacja będzie w niedzielę. Z uwagi na
            problemy z poczęciem w 1 ciąży jak i drugiej lekarz zalecił sex już od piątku
            czyli 12 dc , jednak ja męża przydybałam w sobotę późno w nocy gdzieś koło 23 -
            w 13 dc, i w 14 dc też późno w nocy na poprawkę, ale owulację na pewno miałam w
            niedzielę tylko nie wiadomo o jakiej godzinie wink. Stary wyposzczony
            wcześniejszą 2 tyg abstynencją więc myślę sobie że po tych wszystkich
            przygotowaniach i rytuałach "pitolek " na bank, a tu w 16,5 tc zonk lekarz
            powiedział ze widzi wargi sromowe, więc 5 dziewczyna w rodzinie. Obecnie jestem
            w 22 tc i już po połówkowym , ale lekarza nie molestowałam o potwierdzenie tej
            dziewczynki bo ten lekarz jest świetnych fachowcem od usg więc mu wierzę w 100%.
            Chyba jednak nie ma żadnej "domowej" metody na planowanie płci.
            Pozdrawiam smile
            • gabi683 Re: olalinka i 3mamuska 22.03.09, 10:10
              No wiec tak u mnie pierwszy chłopiec było widac wacusia odrazu 20 tc
              lekarz nawet okreslil wage i nie pomylil sie 100% 4500 jak strzal w
              10smileU mojej Oli tak samo 19tc od razu wiedzialam ze bedzie to
              panna smileI waga tak samo sie zgadzła przy urodzeniu 3890 ,przy Kasi
              lekarz nawet powiedzil ze widac wlosy na USG i ze nie bedzie
              łysolcem i wga tak samo na 100% i plec sie zgadzla 3790 .Teraz jestm
              w cizy i chodze do tego samego specjalisty od USG wiec jak mam nie
              wiezyc smile
              Ja chodze na USG 3D/4D jest to drogie USG ale ma swoje zalety.Juz
              sie nie moge doczekac 32 tc jak zobacze moja kruszynke smile
              tak nasze maleństwo wygladalo 19 tc ,w domu ogladalismy płyte nawet
              maleńkie paluszki bylo widac img14.imageshack.us/my.php?
              image=19856157.jpg
              • olalinka Re: olalinka i 3mamuska 23.03.09, 11:26
                gabi683

Czy jestes moze z Wawy? Jesli tak to czy moglabys mi podac namiary na tego specjaliste od USG? Bo ja wlasnie jestem przed usg polowkowym i bardzo mi zalezy na dobrej diagnozie.
    • ebatkablatka Re: czy komus z chłopca na usg zrobiła sie dziewc 22.03.09, 13:23
      Nam w 12 tygodniu dr powiedział, że prawdopodobnie dziewczynka ale to tylko
      takie Jego szamańskie przeczuciesmile Teraz w 16 tygodniu inna pani dr też
      powiedziała, że raczej dziewczynka ale jeszcze do potwierdzenia- usg w szpitalu
      na kiepskim sprzęcie więc wszystko jeszcze się okaże na następnej wizycie u
      mojego doktorka. Ciekawość mnie zżera ale jeszcze trochę muszę wytrzymać smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka