Dodaj do ulubionych

:) i wyszła dziewczynka :)

27.02.09, 09:31
Wczoraj miałam usg (19tc) i lekarz stwierdzil ze na 90% dziewczynka ja mu wierze bo od poczatku tak czulam gorzej z panem szanownym mezem smile. Teraz pozostaje mi sie zastanowic jakie imie?
Obserwuj wątek
    • maja-pl Re: :) i wyszła dziewczynka :) 27.02.09, 10:01
      No to moje gratulacjesmilePozdrawiam
      • tolula Re: :) i wyszła dziewczynka :) 27.02.09, 14:46
        super!!! mój mąż obstawia na dziewczynkę bo chłopca już mamy. jak zaszłam w
        pierwszą ciąże to ciągle powtarzał, że ma być chłopak. teraz ciągle powtarza że
        będzie dziewczynka. nie ukrywam też bym chciała.
        • yoggi87 Re: 90 proc? :) 27.02.09, 23:34
          No to ja bym sie nie cieszyla za wczesnie. 90% to tyle co 50% w przypadku
          potwierdzania ciazy.
          Ja bym najpierw spytala lekarza, czy jest pewien tego co widzi i dopiero wtedy
          pytala o plec, a jakby powiedzial ze na 90 proc. to nie chcialabym wiedziec...
          Moj ginekolog mowil plec tylko wowczas, gdy byl pewien! I pomylki mu sie nie
          zdarzaly, bo plec okreslal tylko przy USG 4d, najpierw patrzyl miedzy nozki a
          potem na budowe wewnatrz ciala, no wiec jak widzial jajniki, to o pomylce nie
          moglo byc mowy!
          • robin2510 Re: Yoggi 28.02.09, 15:48
            a ja znowu słyszałam od lekarza, który od kilkunastu lat nie pomylił się co do
            płci w moim mieście i to na zwykłym usg , ze u płodu nie sprawdza się jajników
            bo chłopcy do pewnego momentu jądra - które wyglądają jak 2 kuleczki- mają w
            brzuchu i to może mylnie sugerować dziewczynkę. Ten ginekolog ostatnio nawet w
            13 tc potrafi określić płeć w 100% na podstawie pomiaru długości cewki moczowej,
            która je dłuższa u chłopców a krótsza u dziewczyn. Mi w 13 tc powiedział że
            będzie dziewczynka , gdzie mój prowadzący ginekolog miał problemy z określeniem
            płci nawet w 5 miesiącu ciąży!!!! Teraz jestem w drugiej ciąży i obecny lekarz
            w 16,5 tc powiedział też jak założycielce wątku że na 90% dziewczynka bo widzi
            wargi sromowe. Ja mu wierze bo ten lekarz również się nie myli.
            Więc z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć ze na 100% będzie 2 córka.
            • gyokuro Re: Yoggi 28.02.09, 18:11
              Hm... Mnie w 21 tc lekarz pokazywał wargi sromowe. Też ma opinię, że jak nie
              jest pewien, to nie mówi. Więc ja mu wierzę, i ciesze się, bo syna już mam. ALE
              - gdzieś jest ten mały procent obawy i niepewności, że coś tej mojej córce
              wyrosło... Kolejne USG za dwa tygodnie.
    • kasia.46 Re: :) i wyszła dziewczynka :) 28.02.09, 19:33
      Też miałam usg3/4d w 19mieś też dziewczynka........Ania.......
      Pozdrawiam,
      • yoggi87 Re: :) i wyszła dziewczynka :) 28.02.09, 20:48
        w 13 tc to nie dociekalabym plci raczej, bo nie wierze za nic, ze mozna to z
        pewnoscia potwierdzic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka