jokokasia 05.04.09, 11:51 czy ktos zna chlopca o imieniu Gniewko bo nie wiem czy to jest zdrobniale i czy nie ma problemu w urzedie stanu cywilnego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mahti Re: Imie dla syna ?????????? 05.04.09, 12:27 syn mojej znajomej tak sie nazywa,ale nie slyszalam zeby jakos zdrobniale do niego mowili.jedyne jakie zdrobnienia mi do glowy przychodza to gniewcio,gniewunio. Odpowiedz Link Zgłoś
elkam80 Re: Imie dla syna ?????????? 05.04.09, 12:36 Gniewko to zdrobnienie imienia Gniewomir. W urzędzie nie powinno byc problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Imie dla syna ?????????? 05.04.09, 13:04 Tak, to Gniewomir. Bardzo mi się podoba zdrobnienie Gniewko. Studiowałam z niejakim Gniewkiem i był takim outsiderem Odpowiedz Link Zgłoś
heidi21 Re: Imie dla syna ?????????? 05.04.09, 13:11 Bardzo oryginlne imię, aczkolwiek fajne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jokokasia Re: Imie dla syna ?????????? 05.04.09, 15:44 czyi w urzedzie bedzie musialo to imie byc zarejestrowane jako Gniewomir czy jako Gniewko?wiecie moze Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Imie dla syna ?????????? 05.04.09, 15:53 Generalnie nie mozna rejestrowac zdronien, ale gniewko jest juz tak samodzielna forma jak Nina czy Lena, wiec pewnie zarejestruja. Odpowiedz Link Zgłoś
maroco1977 Re: Imie dla syna ?????????? 06.04.09, 11:11 Matko Boska Mieszko, Gniewko, dajcie najlepiej Swietopelk coto za glupia moda na takie cudaczne i paskudne imiona. Wiem, wiem o gustach sie nie dyskutuje, ale jakbym byla chlopcem, a potem doroslym mezczyzna w zyciu bym nie chciala miec na imie Gniewko.No, ale to sprawa gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
jokokasia Re: Imie dla syna ?????????? 06.04.09, 12:17 nie wiem co ci sie nie odoba w imieniu mieszko bo moj syn ma tak na imie i jakos jeszcze nikt nie powiedzial ze to dziwne imie a pozatym ja sie nikogo nie pytam czy sie podoba wiec uwagi zachowaj dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
maroco1977 Re: Imie dla syna ?????????? 06.04.09, 16:27 > nie wiem co ci sie nie odoba w imieniu mieszko bo moj syn ma tak na imie i jako > s > jeszcze nikt nie powiedzial ze to dziwne imie a pozatym ja sie nikogo nie pytam > czy sie podoba wiec uwagi zachowaj dla siebie bo to ja pierwsza powiem, ze jest dziwne i cudaczne, nie musi ci sie moja opinia podobac, ale mam prawo ja miec. zarejstruja ci Gniewomira w urzedzie, bo zdrobnien sie nie rejstruje, chyba, e trafi sie jakis idiota urzednik, ktory sie na to zgodzi. Dobrze, ze takich jest niewile, bo swiat pelny bylby Jasiow, Stasiow, Jacusiow. Kiedys Jasiu dorosnie i zamiast byc Janem bedzie dalej Jasiem. Tak samo z twoim Gniewkiem, Gniewko dla doroslego faceta, koszmar. gniewko to dobre imie dla zwierzaka. Odpowiedz Link Zgłoś
jokokasia Re: Imie dla syna ?????????? 06.04.09, 18:26 widzisz jednak znajdzie sie idiota i zarejestruje imie gniewko Odpowiedz Link Zgłoś
maroco1977 Re: Imie dla syna ?????????? 07.04.09, 09:41 No wlasnie dlatego, ze w Polsce jest tylu idiotow, to ten kraj wyglada jak wyglada. Szczegolny uklon w strone politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: Imie dla syna ?????????? 07.04.09, 10:31 Nie, no najlepiej wyskoczyc z jakims cudakiem w rodzaju Luca-Marcel i cala teoria dorobiona do imienia, to bedzie super! Kobieto, jesli nie wiesz nic o rodowodzie i znaczeniu pewnych imion,ani o nazwisku, jakie bedzie kkompletowalo to imie, to sie nie wypowiadaj, bo twoja ignorancja powala. Odpowiedz Link Zgłoś
green_naranja Re: Imie dla syna ?????????? 07.04.09, 10:33 Aha, do autorki watku-Gniewko to swietne imie, dorosly Gniewko ktorego znam to bardzo meski facet z charakterem.I dumny ze swego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
maroco1977 Re: Imie dla syna ?????????? 08.04.09, 04:50 a co do prawa wypowiadania sie, przypominam ci uprzejmie, ze to jest PUBLICZNE forum i poki moja wypowiedz jest zgodna z regulaminem to nie masz prawa mi tego zabronic, z reszta i tak nie masz prawa, od tego sa moderatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
maroco1977 Re: Imie dla syna ?????????? 08.04.09, 04:48 green_naranja napisała: > Nie, no najlepiej wyskoczyc z jakims cudakiem w rodzaju Luca-Marcel > i cala teoria dorobiona do imienia, to bedzie super! > Kobieto, jesli nie wiesz nic o rodowodzie i znaczeniu pewnych > imion,ani o nazwisku, jakie bedzie kkompletowalo to imie, to sie > nie wypowiadaj, bo twoja ignorancja powala. > mam prawo miec swoja opinie i mam prawo, by jakies imie w zdrobnieniu mi sie nie podobalo, a co do mojego syna to, a)imie jego swietnie sie komponuje z nazwiskiem, b) Luca to takze wegierskie imie,a rodzina mego ojca pochodzi z Wegier c)bynajmniej moj syn jak bedzie dorosly nie bedzie mial zdrobnialego ''imionka'' d) imie ktore ma moj syn jest znane i nie budzi salw smiechu e) gniewko jest ciezkie do wymowienia dla cudzoziemcow, biedny facet bedzie jako dorosly nosil dziecece imie. A ty green duzo wiesz, teraz zrobilas z siebie specjalistke od rodowodow i znaczen imion, wogole masz jakis problem z soba, bo musisz sie ciagle dowartosciowywac i uchodzic za autorytyet we wszystkim. Przemadrzala jestes i tyle. I zapominasz, ze kazdy ma inny gust. Tobie sie nie musi podobac imie mojego syna, a mi sie nie musi Gniewko podobac. Zeby chociaz mial w papierach Gniewomir to juz by bylo lepiej. Nie zamierzam przyklaskiwac czemus z czym sie nie zgadzam, albo co mi sie nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Imie dla syna ?????????? 06.04.09, 12:26 A zarejestruja mi w Urzędzie Franka a nie Franciszka? Odpowiedz Link Zgłoś
anas1988 Re: Imie dla syna ?????????? 07.04.09, 10:09 Zalezy od urzednikow- skoro nie ma problemu, zeby zarejestrowac Zosie a nie Zofie, to z Frankiem tez nie powinno byc cyrkow, tylko trzeba liczyc sie z pozniejszymi klopotami w papierach bo Kazdy urzedas zamiast pisac Franek bedzie przerabial go na Franciszek. Moja mama Ola -NIE Aleksandra ma 44 lata i w papierach do dzis jeszcze przeprawiaja z OLI na Aleksandre,wtedy musi je korygowac a nie kiedy napradwe moze byc z tego problem, nawet my dzieci w szkole mielimy z tym nie jeden klopot.... Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe_malpisko A ja mam pytanie 08.04.09, 09:08 do matek Gniewków, Mieszków i Świętopełków - dziewczyny, za co wy tak nie lubicie swoich dzieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
jokokasia Re: A ja mam pytanie 08.04.09, 10:23 juz pisalam ze ja mam syna ma na imie mieszko i jakos nikt sie nie wysmiewa z niego a dla mnie to jest imie jak kazde inne np michal ,artur czy tomasz... jednym sie tak pdoba a drugim inne wiec nie wiem po co ta zlosliwa aluzja Odpowiedz Link Zgłoś
anna11233 Re: Imie dla syna ?????????? 08.04.09, 20:22 Studiowałam z koelsiem na którego mówili "Gniewko" a miał na imię MŚCIGNIEW.. Na I roku chciałam podejsc do niego by o coś zapytac, ale jak mi kolezanka powiedziała jak ma na imie stwierdziałam, ze nie dam rady bez śmiechu powiedziec "słuchja Gniewko (albo Mścigniewie), nie wiesz jak to pownnio byc w tym zadaniu..." ..no ale o gustach sie nie dyskutuje.. Odpowiedz Link Zgłoś