Dodaj do ulubionych

czy to możliwe aby zaciążyc w 8 dniu cyklu?

29.07.09, 19:46
Witam! Jestem tu nowa, mam na imię Agnieszka i od prawie 4 lat jestem mężatką.
Do tej pory nie staraliśmy się z mężem o dziecko ... można powiedzieć że
czekaliśmy na "odpowiedni moment", ale po głębszych przemyśleniach
stwierdziliśmy, że jak będziemy tak czekać to się nie doczekamy, bo zazwyczaj
nie ma 100% odpowiedniego momentu na dziecko.
Moje pytanie brzmi czy w 8 dniu cyklu jest szansa na poczęcie?
@ miałam 22 lipca, dodam że miesiączki mam krótkie (4 dni) a cykle różne 25
lub 26. Dziś przed południem współżyliśmy z mężem bez zabezpieczania. Także od
tego "momentu" minęło parę godzin a ja odczuwam kłucia w okolicy lewego
jajnika ... i teraz sama już nie wiem czy czasem nie jestem zbytnio
przewrażliwiona smile
Obserwuj wątek
    • joan.29 Re: czy to możliwe aby zaciążyc w 8 dniu cyklu? 29.07.09, 20:31
      Moja koleżanka wpadła w 8dc więc jak widać jest to możliwe i cykle miała podobne
      do Twoich. Jeśli zaciążyłaś to możesz odczuwać bóle brzucha, ja tak miałam ale
      nie rób testu za wcześnie, niestety musisz jeszcze troszkę poczekać. Ja bym z
      testem poczekała do okolic 7 sierpnia i polecam bobo test (wykrywa niskie
      stężenia bhcg), oczywiście szybciej możesz sprawdzić w laboratorium. Życzę
      powodzeniasmile
      • krzyszton_kasia Re: czy to możliwe aby zaciążyc w 8 dniu cyklu? 29.07.09, 21:14
        moja ciotka z obiema córkami zaciążyła podczas miesiączki.
        więc wszystko jest możliwe.
        • madziatd Re: czy to możliwe aby zaciążyc w 8 dniu cyklu? 29.07.09, 21:40
          Ja byłam w ciąży z jajeczkowania w 9 dniu cyklu. Niestety była to ciaża
          biochemiczna. Trzymam kciuki.
      • anieska_81 Re: joan.29 29.07.09, 23:29
        joan.29 napisała:

> Jeśli zaciążyłaś to możesz odczuwać bóle brzucha, ja tak miałam ale
        > nie rób testu za wcześnie, niestety musisz jeszcze troszkę poczekać.

ok 4 godziny po stosunku odczuwałam kłucia w okolicy lewego jajnika a potem
        prawego ... i teraz nie wiem czy faktycznie to oznaka zaciążenia a czy po prostu
        jestem za bardzo przejęta faktem zostania mamusią i z stąd te kłucia wink
    • kasahara Re: czy to możliwe aby zaciążyc w 8 dniu cyklu? 29.07.09, 21:57
      Moja ciąża jest według lekarza z 9 dnia cyklu (tak stwierdził na
      podstawie USG).
      • anieska_81 Re: czy to możliwe aby zaciążyc w 8 dniu cyklu? 29.07.09, 23:27
        no moje kochane byłam pewna, że w 8 dc nie można zajść w ciążę, a Wy piszecie,
        że jednak jest to możliwe smile ... no nie wiem zobaczymy jak to u mnie będzie. Tak
        jak pisałam jesteśmy małżeństwem prawie 4 lata i dopiero teraz po raz pierwszy
        spróbowaliśmy zaciążyć - ciekawe z jakim skutkiem smile Ja uwielbiam dzieci, marzy
        mi się dwójka, trójka dzieciaczków ... nawet imiona mam wybrane smile
        • ochra Re: czy to możliwe aby zaciążyc w 8 dniu cyklu? 30.07.09, 08:25
          Jak możesz być w ciąży skoro najprawdopodobniej nie miałaś jeszcze
          owulacji??? Kłucie może być jej zwiastunem.
          • anieska_81 Re: ochra 30.07.09, 10:03
            ochra napisała:

> Jak możesz być w ciąży skoro najprawdopodobniej nie miałaś jeszcze
            > owulacji??? Kłucie może być jej zwiastunem.

ale ja nie napisałam, że jestem w ciąży. Tylko zadałam pytanie czy jest szansa
            aby w 8 dc doszło do zapłodnienia. A jeśli chodzi o kłucia to zaczęły się ok 4
            godz po stosunku i dziś również je odczuwam, także przypuszczam że być może
            owulacja się zaczęła.
            • anieska_81 Re: 31.07.09, 13:10
              z dnia na dzień staję się coraz to bardziej ciekawa czy udało się zaciążyć smile
              może dlatego że jest to nasz 1 cykl starań smile
              Tak jak wcześniej pisałam seksik przy moich 25-26 dniowych cyklach i krótkich 4
              dniowych miesiączkach był 8 dnia cyklu. Miałam wtedy dni płodne bo tego dnia
              wieczorem zauważyłam śluz konsystencji kurzego białka, do tego miałam kłucia w
              okolicy lewego jajnika, które trwało jeszcze następnego dnia. Dziś jest 10 dzień
              cyklu a ja dalej mam śluz przezroczysty i lepki, ogólnie czuję wilgotność smile na
              dodatek mam bóle podobne to tych które dostaje toż przed miesiączką. Teraz już
              sama nie wiem czy mogło dojść do zapłodnienia ... muszę uzbroić się w
              cierpliwość smile
              Wszystko okaże się 17 sierpnia - bo tego dnia mam mieć @
    • lilith76 Re: czy to możliwe aby zaciążyc w 8 dniu cyklu? 30.07.09, 09:13
      Można zajść w ciążę po stosunku w 8 d.c., co nie oznacza, że wtedy owulacja
      była. Plemniki mogą sobie poczekać i do 5 dni w ciele kobiety.
      Ale oczywiście zdarzają się i tak wczesne owulacje.
      Kłucia w brzuchu to może być oznaka: rosnące pęcherzyka, pękającego pęcherzyka,
      płynu z już pękniętego pęcherzyka (nie rozróżnisz ich, w każdym cyklu może boleć
      co innego, ale tak samo).

Przeświadczenie, że wbicie się plemnika z komórkę jajową daje uczucie kłucia,
      bólu, czy jakiekolwiek uczucie jest zabawne smile To co muszą te panie odczuwać co
      miesiąc gdy jajeczko wędruje z jajowodu do macicy - szorowanie i szusowanie? wink
    • anina-1 odpowiedź :) 31.07.09, 14:53

znajdziesz tu smile

thepregnancytester.com/
      • jehanette test internetowy - super! n/t 04.08.09, 11:24
        Hehe, jestem w ciąży ze szwarcenegerem :p Muszę się zgłosić po alimenty tongue_out
    • ga-ti Re: czy to możliwe aby zaciążyc w 8 dniu cyklu? 31.07.09, 22:12
      Możliwe! Ja tak zaszłam z pierwszym dzieckiem! Postanowilismy zaryzykowac, niby rano... i o! Jesteśmy wierzący i żartowaliśmy, że Pan Bóg przez 6 dni stwarzał świat, siódmego dnia odpoczywał, a ósmego stworzył naszego synka. smile
      Narazie wyluzuj! Uśmiechnij się i nie myśl za bardzo. Powodzenia!
    • kamcia_79 Re: czy to możliwe aby zaciążyc w 8 dniu cyklu? 31.07.09, 22:21
      I teraz będziesz czekała na miesiączkę? Nie lepiej dalej próbować żeby zwiększyć
      szanse na ciążę? Czy chcesz teraz mieć zagadkę, a za miesiąc jak się nie uda,
      to wycelujesz z seksem w 9 dzień?
      Sorry ale nie rozumiem o co chodzi? Z twoich postów wynika, że chcesz być w
      ciązy więc zamiast siedzieć i się zastanawiać czy to możliwe, lepiej skocz z
      mężem do łóżka.
      • anieska_81 Re: czy to możliwe aby zaciążyc w 8 dniu cyklu? 31.07.09, 22:36
        kamcia_79 napisała:

> I teraz będziesz czekała na miesiączkę? Nie lepiej dalej próbować żeby zwiększy
        > ć
        > szanse na ciążę? Czy chcesz teraz mieć zagadkę, a za miesiąc jak się nie uda,
        > to wycelujesz z seksem w 9 dzień?
        > Sorry ale nie rozumiem o co chodzi? Z twoich postów wynika, że chcesz być w
        > ciązy więc zamiast siedzieć i się zastanawiać czy to możliwe, lepiej skocz z
        > mężem do łóżka.

Uwierz mi, że z chęcią dalej bym próbowała - zwłaszcza, że dziś mam 10 dzień
        cyklu. Niestety mój mąż waha się. On bardzo lubi dzieci i wiem, że chciałby mieć
        dziecko ale boi się. Niestety tylko on pracuje także boi się jak damy radę
        finansowo.

• sonia-3 Re: czy to możliwe aby zaciążyc w 8 dniu cyklu? 03.08.09, 22:04
          Ja również mam krótkie cykle- 24, 26 dni- Z mężem współżyliśmy w 5 dniu cyklu- Ola ma już 5 lat smile
          • anieska_81 Re: sonia-3 03.08.09, 23:01
            sonia-3 napisała:

> Ja również mam krótkie cykle- 24, 26 dni- Z mężem współżyliśmy w 5 dniu cyklu-
            > Ola ma już 5 lat smile

no to mnie kochana pocieszyłaś smile
            choć wczoraj (12 dc) znów miałam bóle-takie same jak w 8 dc gdy współżyliśmy z
            mężem (kłucia i takie jak przy okresie). Także już zgłupiałam i nie wiem w końcu
            kiedy była owulacja, czy 8 dc a czy 12 dc. Mam regularne cykle więc chyba zacznę
            mierzyć sobie temperaturę smile to wtedy będę wiedziała kiedy mam owulację smile
            Do okresu pozostało mi równe 2 tygodnie ... więc przede mną 2 tygodnie
            niepewności, ale póki co nie nastawiam się na powodzenie.
            • kasiulam1 Re: sonia-3 04.08.09, 09:45
              Kieruj sie obecnoscia sluzu jak sie staracie, obserwuj
              codziennie.Jak sluz jest wodnisty czy konststencji bialka to wtedy
              trzeba sie staracsmile Mierzenie temperatury jest pomocne ale stwierdza
              obecnosc owulacji po jej wystapieniu jak temperatura wzrasta, wiec
              to tylko jak chcesz sie upewnic czy owulujesz.
              Nam sie udalo w pierwszym miesiacu staran wlasnie obserwujac sluzsmile
              Teraz to juz 5 tcsmile
              Zycze powodzenia
              • iwonagos Re: sonia-3 04.08.09, 11:06
                ło jezu, blog załóż...
                chyba nie będziesz opisywać swych odczuć po każdym stosunku na forum...
                fest, jakie niektóre babki mają pomysły...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka