magdamadzia 11.04.04, 13:31 Napiszci proszę coś o przedszkolach w Ząbkach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gruszka_edziecko Re: Zabki 13.04.04, 00:42 Zajrzyj do wątku o Markach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=10947844 Sama tam pisałam o Ząbkach Niestety niewiele mogę dodać, bo choć mieszkamy w Ząbkach, to przedszkole mamy w Warszawie. Pozdrawiam, Gruszka Odpowiedz Link Zgłoś
magdamadzia Re: Zabki 13.04.04, 09:17 A czy wiesz coś o państwowych przedszkolach? Może chodzi tam znajome dziecko? Mieszkam w Ząbkach 7 lat, mój starszy syn nie został przyjęty do przedszkola na ul. Prusa, więc przez trzy lata woziliśy go na Bródno, trochę męczące. Młodszemu muszę znależć miejsce w Ząbkach.Ale mam jeszcze na to ponad rok. A przedszkole przy Kościele? Podobno jest dobre to przy Makro, choć bardziej pasowałoby mi coś w centrum Ząbek. Mieszkam blisko stacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anx Re: Zabki 13.04.04, 16:03 Polecam przedszkole Krasnal w Ząbkach - mają tam 2 przedszkola - dokładne adresy możesz sprawdzić na stronie www.krasnal.waw.pl. Moje dziecko tam chodzi i jest zadowolone - z rozmów z innymi rodzicami wynika, że ich dzieci również są zachwycone i codziennie chętnie chodzą do przedszkola. Miłe "ciocie" , dobre jedzenie , dużo ciekawych zajęć. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: Zabki 14.04.04, 01:16 Szczerze mówiąc mam nienajlepszą opinię o tutejszych przedszkolach. Może z wyjątkiem Olivera. Państwowe przy kościele... Kiedyś się tam wybrałam popatrzeć na dzieciaki na podwórku. Dla mnie zgroza. Panie wygodnie się rozsiadły na ławeczce i plotkują. Maluchy latają samopas, tłuką się (mocno!), przepychają. Jedno dziecko buja się wysoko na metalowej huśtawce, a drugie przebiega o włos od tej rozpędzonej bujawki. Brr! Wychowawczynie zero reakcji... Bodajże rok temu mieli tam remontować plac zabaw, więc pewnie trochę lepiej teraz wygląda. To na Westerplatte to chyba jest to "azbestowe" przedszkole, o którym kiedyś pisano w prasie lokalnej? Szczerze mówiąc wiele Ci nie pomogę, bo mieszkanie tutaj traktuję głównie jako "sypialnię". Tak się złożyło, że nawet znajomych tu nie mam, więc też informacji nie za wiele. Pozdrawiam, Gruszka Odpowiedz Link Zgłoś
malwina18 Re: Zabki 14.04.04, 18:50 A co mozesz powiedziec o Oliverze. Wlasnie sie zastanawiam nad tym przedkszolem. Informacja w internecie wyglada zachecajaco. Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: Zabki 19.04.04, 00:02 Za dużo to Ci nie powiem Chodziło tam przez pewien czas dziecko sąsiadów-byli zadowoleni. Natomiast ja w swoim czasie dzwoniłam do wszystkich ząbkowskich przedszkoli (chciałam ofertę z naszym porównać) i tylko tam udzielono mi stosunkowo rzetelnych informacji dotyczących zajęć, kadry, posiłków i całej reszty. Nie sprawdzałam już później tego przedszkola, bo moje dziecko kategorycznie odmówiło wszelkich zmian Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia33 Re: Zabki 16.04.04, 19:48 Moja starsza córa Kasia (7 lat) chodziła do przedszkola Krasnal w Ząbkach, mają tam świetną opiekę, plac zabaw, często jeżdziła na wycieczki, uczyła się języka angielskiego, ten czas wspomina wspaniale ja zreszta tez. Nie miałam żadnych problemów. Gdy Kasia wraz ze swoimi koleżankami i kolegami na Dzień Matki wystapiła w przedstawieniu z tej właśnie okazji, zakręciła mi się łezka w oku (mimo iż jestem nauczycielką i uczestniczę w takich przedstawieniach co rok). Dobrze układała sie współpraca z "ciociami". Gdy moja Julcia podrosnie bez wyrzutów sumienia tez poślę ją do Krasnala. Odpowiedz Link Zgłoś