Dodaj do ulubionych

Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie !

06.01.12, 15:50
Witam,
Proszę o opinie i rady na temat dobrych i sprawdzonych przedszkoli na Tarchomnie lub w okolicach Białołęki.
Poszukuję przedszkola, które zapewni dziecku jak najlepsze warunki rozwojowe, gdzie jest dobre wyżywienie i gdzie dzieci dobrze się czują i chętnie do takiego przedszkola chodzą.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • kwia.tek Re: Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie 07.01.12, 17:23
      Niezmiennie polecam Plastusia. Od 2005 mam tam dzieci i jestem bardzo zadowolona, chociaż wiele zależy na jakie opiekunki trafi - moim dzieciom trafiła się jedna niefajna, ale ona juz tam nie pracuje.
    • asik37 Re: Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie 09.01.12, 14:02
      Ja polecam Przedszkole Leśne (ul Osiedle). Opieka super zajęcia dydaktyczne też. Przedszkole ma własna kuchnię (nie catering), panie uwagledniają i PRZESTRZEGAJA diet.
      Dobre opinie słuszałam też o smerfie (Aluzyjna) i Akademii Mauchów (Marcina z Wrocimowic).
      Nie polecam przedszkola Krasnoludki (na Sprawnej)
      • asik37 Re: Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie 09.01.12, 14:04
        Aha, fajne jest przedszkole Państwowe, na Strumykowej....jesli dziecko ma szanse sie tam dostać smile
    • mamama33 Re: Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie 13.01.12, 08:54
      Moje dziecko chodzi od początku powstania przedszkola do Akadero, jest to fajne, duże przedszkole, wiele się tam dzieje, własna kuchnia serwująca różnorodne posiłki, ciekawy plac zabaw - szkoda że podzielony płotami i to trochę ogranicza swobodę dzieci i możliwość korzystania z zabawek na całym placu, ładne przestronne sale, nowe zabawki. Opieka i zajęcia bardzo dobre. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni smile Nie wiem jaka będzie organizacja przedszkola w nowym roku, bo my już odchodzimy do szkoły i się tym nie interesowałam. Niestety od pewnego czasu są tu także zmiany organizacyjne i kadrowe ale liczę, że pozostanie zachowany standard wypracowany przez te lata przez byłą Panią Dyrektor.
      • martekle Re: Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie 13.02.12, 16:56
        A ile koszuje Akadero, bo jestem nim zainteresowana ale nigdzie nie widze info na stronie
        i tez czy ten opis przedszkola jes jest polsko-angielskie i jeszcze artystyczne, chodzi o to ze jest wiecej zajec niz w innych przedszkolach?
        • mamama33 Re: Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie 16.02.12, 15:07
          Nie potrafię powiedzieć jaka jest obecna cena i oferta dla nowych klientów. My starzy klienci mieliśmy pewne rabaty smile , a biorąc pod uwagę, że moje dziecko jest jeszcze tylko do czerwca, to nie interesowałam się tym. Jak wspomniałam wyżej odejście osoby zarządzającej przedszkolem ( w mojej ocenie ciepłej i rzeczowej pani dyrektor) wprowadziło pewne zamieszanie i wpłynęło na ogólną atmosferę wśród rodziców także sad Niestety sad
        • mamama33 Re: Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie 16.02.12, 15:13
          zajęcia dodatkowe super, super !!! Angielski, rytmika, plastyka, gimnastyka profesjonalnie!
    • suso Re: Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie 31.01.12, 19:40
      witam, mogę polecić, ale info na maila
      • domilek Re: Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie 01.02.12, 17:28
        Witam,
        Proszę wyslać informacje na gazetowego: domilek@gazeta.pl.
        • martekle Re: Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie 13.02.12, 16:57
          czy ja tez mogę prosić o info na maila?
          martekle@gazeta.pl
    • superlady_d Re: Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie 09.02.12, 13:18
      Ja ze swojej strony mogę Ci polecić Pomarańczową Ciuchcię smile Bardzo fajne przedszkole , w którym pracują równie fantastyczni opiekunowie. Do tej pory miałam dosyć kiepskie doświadczenia z przedszkolami ( przez grzeczność nie napiszę z jakimi ) i myślałam że to w naszym kraju norma. Teraz już wiem że wcale przedszkole nie równa się przechowalnia.
      • martekle Mały Plastuś 13.02.12, 16:59
        a w ogole mam wrazenie ze jest jakis dramat z zapisami
        dzwonilam dzis do Małego Plastusia i tam już dawno nie ma miejsc,
        a Pani dodatkowo powiedziała, ze zapisy do tej grupy prowadzi od 2 lat?!
        • driszti Re: Mały Plastuś 17.02.12, 21:11
          Nie przejmowałabym się tym za bardzo. Dlaczego? W ubiegłym roku zapisałam moje dziecko do Małego Plastusia. Tradycyjnie nie było miejsc, więc zapisano nas na 66 miejscu listy rezerwowej. W Akadero byłyśmy na 8 miejscu listy rezerwowej. Oczywiście przerażona tym "brakiem miejsc" zapisałam dziecko do trzeciego przedszkola, do którego przyjęto nas bez problemu od ręki. Wiosną gdy wpłaciłam w tym przedszkolu wpisowe+inne opłaty, nagle otrzymałam telefon od pani dyrektor z Małego Plastusia, a za kilka dni z Akadero z informacją, że moje dziecko dostało się zarówno do jednej jak i drugiej placówki. Cud? Z 66 miejsca listy rezerwowej? Zwykła ściema. Przedszkola robią sobie w ten sposób PR, po to by wszyscy wkoło myśleli jaka to świetna placówka, tak oblegana przez chętnych. Stary wyświechtany numer big_grin
          • mama450 Re: Mały Plastuś 16.10.12, 10:13
            Nie polecam Plastusia na Mehoffera ta sama właścicielka też stosowane są listy rezerwowe a potem wszyscy są przyjmowani. Małe przepełnione sale, dzieci po dwadzieścia kilka w grupie po jednej opiekunce na taka ilość dzieci, tylko dwie muszle klozetowe na takie duże grupy, smród z łazienek rozciągający się na sale, wykładziny nie zmieniane od lat. Plac zabaw przy przedszkolu w okresach letnich to wielka patelnia bez skrawka cienia.
          • bbkk Re: Mały Plastuś 23.10.12, 14:12
            lista w przedszkolach prywatnych powstaje chyba w styczniu-lutym
            rekrutacja w panstwowych jest w marcu-kwietniu
            podejrzewam że duża część rodziców zaklepuje sobie miejsce w prywatnej placówce - a jak udaje się zdobyć miejsce w panstwowej to to zwalnia
    • mama450 Przedszkole Plastuś na Mehoffera 16.10.12, 10:19
      Nie polecam. Małe przepełnione sale po dwadzieścia kilka dzieci na taką ilość dzieci jedna opiekunka. Dwie muszle klozetowe w każdej sali. Brak jakiejkolwiek dodatkowej sali na zajęcia dodatkowe. Smród z łazienek wydobywający się na sale zabaw która jest salą jadalną bawialną i sypialną. Plac zabaw w okresach letnich to patelnia bez skrawka cienia.
      • ma1tka Re: Przedszkole Plastuś na Mehoffera 22.10.12, 14:10
        Polecam.
        a do mama450 sprostowanie.
        Każda grupa ma własna łazienkę umiejscowioną przy sali z której korzystają dzieci. Nie ma opiekunek tyko nauczycielki lub wychowawczynie bo Panie są z pełnym wykształceniem pedagogicznym. Nie jedna tylko trzy wychowawczynie na grupę maluszków ( 3 latków) a w pozostałych 2 nauczycielki. Plac zabaw duży, wyłożony tartanem z mini boiskiem do piłki nożnej oraz dużą piaskownicą, pieknie urządzony- w cieniu modrzewi, świerków i platanów oraz rozstawionych parasoli przeciwsłonecznych. Co do smrodu -rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji jest karalne, szarganie czyjegoś dobrego imienia również.
        • bj32 Re: Przedszkole Plastuś na Mehoffera 23.10.12, 11:38
          "rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji jest karalne, szarganie czyjegoś dobrego imienia również."
          Bredzenie na forum jest śmieszne. Zanim popełnisz kolejne mądre zdanie - niezależnie od tego, czy jesteś właścicielką czy pracownikiem placówki - przemyśl.
          Chętnie zobaczę, jak pozywasz nick mama450 z art. 212 kk. Sądy to poważna instytucja, nie wolno ich tak rozśmieszać, bo im to przeszkadza w pracy...
          • bbkk Re: Przedszkole Plastuś na Mehoffera 23.10.12, 14:10
            ja Plastusia nie znam
            ale mama450 na forum publicznym spłodziła aż 2 posty - oba o tym przedszkolu ...
            • k.chodorowska Re: Przedszkole Plastuś na Mehoffera 11.09.13, 10:21
              Jeśli ktoś ma czas radzę sprawdzić wszystkie przedszkola w okolicy w Plastusiu grupy liczące około 23 dzieci, tylko w 3 latkach trzy przedszkolanki i to nie naraz, w 4,5,6 latkach dwie przedszkolanki, jedna jest rano druga popołudniu, małe przepełnione sale, dzieci nie mają sali gimnastycznej lub innego pomieszczenia służącego do zajęć dodatkowych. Plac zabaw otoczony drzewami nieduży jeśli wszystkie grupy wyjdą się bawić. Personel miły ale czy to wystarczy ?
    • tija4 Re: Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie 07.10.13, 18:59
      Mam podobne pytanie takze odświeżam wątek. CZy może ktoś polecic na Tarchominie duże ( mam na myśli przestronne sale) a zarazem kameralne przedszkole w grupie max do 10 osób ???
      • mamadz2007 Re: Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie 15.10.13, 22:21
        Witam, dawno tu nie byłam ... ostatni mój wpis był jak szukałam przedszkola dla córki ...

tija4 ... polecam Ci Przedszkole Akademia Maluchów, osobiście jestem bardzo zadowolona z wyboru jaki dokonałam kilka klat temu. Przedszkole nie jest może tanie, ale warto zainwestować większe pieniądze ... bo radosne, wykształcone i dobrze przygotowane dziecko jest bezcenne. Oczywiście jakieś drobne wpadki też były, ale oceniając całokształt - jestem bardzo zadowolona. Nie wiem tylko czy jesteś otwarta na liczniejsze grupy niż 10, bo tam jest ok. 20. Sale są przestronne, na dole w tym roku został zrobiony super remont (szkoda że moja córa już nie skorzysta smile) ... ogólnie POLECAM
        • 29kropek [...] 29.05.15, 13:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • radomska0 Re: Dobre i sprawdzone przedszkole na Tarchominie 06.08.15, 23:09
      No to zdecydowanie "Przygoda z naturą". przygodaznatura.edu.pl
      Bardzo spokojne miejsce, które stawia na indywidualne podejście do dziecka, bo nie przyjmują masy dzieci, tylko tworzą nieduże grupki, aby każde dziecko miało dużo opieki i nauki.
      Poza tym natura, natura, natura! Jedzenie z naturalnych produktów, zabawki z naturalnych materiałów, ciekawy pomysł z eko-ogródkiem. Mnie jeszcze interesował angielski, bardzo chciałam, żeby mały mógł się go intensywnie uczyć od młodych lat. Naprawdę polecam, ja jestem zadowolona smile
      Zajrzyjcie sobie na ich stronę, na fanpejdża na fb, może Was też przekona smile www.facebook.com/Przygodaznatura/timeline
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka