Dodaj do ulubionych

Godziny pracy przedszkolanek

25.11.05, 13:17
Moja córka chodziła rok do przedszkola państwowego. Było źle, stale
chorowała, a jak była zdrowa to płakała. Ale lubiła panie - przedszkolanki,
pomoce i p.dyrektor. Jej pani zawsze przychodziła na 8, kiedy ja przywoziłam
małą, wychodziła chyba 3 dni o 15 kiedy ja odbieraliśmy a 2 dni o 13, a
zastępowała ją ukochanap.Dyrektor. Był kontakt - informacje co się działo w
przedszkolu, przekazywanie przeze mnie próśb i uwag.
Przeniosłam ją do społecznego - duzo mniejsza grupa, ładniejsze przedszkole.
córka mniej choruje. Ale organizacyjnie jest chaos. Nie wiadomo o co chodzi,
stale zmieniają się godziny zajęć lub są one odwoływane. O 8 jeszcze nie ma
naszej pani, tylko jakieś inne, gdy odbieramy córeczkę juz jej nie ma. Mała
nadal płacze, nie chce zostawać codziennie z kimś innym, bo pani jeszcze nie
ma. Płacę więcej, ale mam wrażenie że nie mam prawa do ządań, bo chetnych na
jedno miejsce jest kilkoro...
Jak godziny pracy są zorganizowane w waszych przedszkolach?
Aga
Obserwuj wątek
    • wesolek11 Re: Godziny pracy przedszkolanek 25.11.05, 13:21
      U mnie podobny problem. Rano często pani z danej grupy jeszcze nie ma , po
      południu też czasami dzieci są już w innej grupie. Rano płacz, bo córka lubi
      swoją panią i salę, a dzieci czekają zawsze w maluchach. Nie zawsze jest kogo
      zapytać się jak córka się zachowywała, przekazać coś, itp. Ale to jedyny minus
      naszego przedszkola.
      • cheyenne_s Re: Godziny pracy przedszkolanek 25.11.05, 21:36
        jestem nauczycielka w przedszkolu i też pracuje na różne godziny. Wszystko
        wynika z tego że mamy 25-godzinny tydzień pracy, ja przez 4 dni mam na 7.30, a
        raz na 12.00 do 15.00. Dwa dni kończę o 15, a dwa o 11.00, ale tak naprawdę
        zostaje do 12 bo muszę położyć dzieci s[pać (pracuję z maluszkami. w każdej
        grupie wiekowej pracuje się w innych godzinach i czasem rzeczywiście utrudnia
        to kontakt z rodzicami W maluchach jest tylko 1 nauczycielka dlatego mam czasem
        cały dzień, a reszte godzin dorabiają inne nauczycielki i p. dyrektor. W
        pozostalych grupach są dwie panie dlatego pracują na dwie zmiany: tydzień na
        rano i tydzień na popołudnie np. 6.00-11.30, 11.30-16.00, albo 6.30-11.30,
        11.30 - 15.30. Rano dzieci zbierają się w sali maluchów z panią która ma akurat
        na 6.00 potem ida do siebie gdy przychodzą kolejne panie. Tak samo jest z
        rozchodzeniem się, gdy ja idę do domu przekazuje moje dzieci innej pani, a na
        koniec zostaje ta co ma do 16.00. Pozdrawiam
        • kachwi1 Re: Godziny pracy przedszkolanek 28.11.05, 09:23
          a czy 25-godzinny tydzień to norma dla przedszkolanek? to znaczy, nie pracuje
          się na cały etat? 40 godzin tygodniowo? będę wdzięczna za odpowiedź.
          • graz.ka Re: Godziny pracy przedszkolanek 28.11.05, 21:17
            25 godzin to tzw. pensum dydaktyczne - w przedszkolach publicznych. Obowiązuje
            nas jednak 40 godzinny tydzień pracy - i jest co robić poza pensum, daję słowo.
          • cheyenne_s Re: Godziny pracy przedszkolanek 09.12.05, 21:22
            Mamy 40-godzinny tydzień pracy w tym 25-godzin pracy dydaktyczno -
            wychowawczej. Pozostały czas to np rady pedagogiczne, kursy i szkolenia (jest
            tego mnóstwo zwłaszcza przy awansie), pisanie tygodniowych planmów pracy,
            przygotowywanie się do zajęć, przygotowywanie pomocy dydaktycznych itp (ja
            pracuje w domu bo w przesdszkolu komputer tylko do dyspozycji pani dyrektor)i
            oczywiści zastępstwa za koleżanki (pieniędzy na nadgodziny brak)
    • msto05 Re: Godziny pracy przedszkolanek 26.11.05, 19:06
      U nas w grupie są dwie panie - jedna pracuje od 7-mej do 12-tej, druga od 12-
      tej do 17-mej + pani wydająca posiłki - chyba od 8-mej do 15-tej. W maluchach
      jest jeszcze pomoc, która pracuje od 7-mej do 15-tej.
    • maligrat Re: Godziny pracy przedszkolanek 26.11.05, 23:10
      U na ssą dwie apnie na grupę , zmianiaą się jedna rano - druga po południu, a
      następny tydzień odwrotnie. Zapytać można każdego dnia , ale za to wejść do
      sali absolutnie.
      • mal20 Re: Godziny pracy przedszkolanek 27.11.05, 11:05
        a dlaczego ty nie możesz wejsć do sali?
        • msto05 Re: Godziny pracy przedszkolanek 27.11.05, 13:37
          Też się trochę zdziwiłam - u nas zawsze (przy odprowadzaniu i przy odbieraniu
          dziacka) można wejść do sali. Ale może co przedszkole to inne zwyczaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka