Dodaj do ulubionych

ja chyba rezygnuje........wroclaw

07.09.06, 15:44

Obserwuj wątek
    • krtek7 Re: ja chyba rezygnuje........wroclaw 07.09.06, 15:49
      Ja jestem mamą dwóch chłopc.ów, więc nie jestem pedagogiem ale uważam że
      najlepszy wiek na debiut to 3,5-4 latka.

Mój starszy syn poszedł do przedszkola jak miał 2 lata i 9 miesięcy, teraz wiem
      że to było za wcześnie.
      • maklima Re: ja chyba rezygnuje........wroclaw 07.09.06, 17:16
        ja myśle ze to zależy od dziecka a nie koniecznie do końca od wieku, bo nik by
        tu nie pisał, ze czterolatek wyje w przedszkolu....
        myśle jednak, ze mniejszego skarba lepiej posłać do przedszkola gdzie jest
        mniej dzieciaków, wiecej pań- u nas jest 19 zapisanych i trzy panie zawsze na
        grupę ewentualnie u maluchów dopomaga pani psycholog
    • maga58 Re: ja chyba rezygnuje........wroclaw 07.09.06, 17:23
      moja Ola też strasznie płakała znaczy rano płacze jeszcze ale jak ją odbieram
      jest ok też jest mi ciężko i jej żal ale myślę że się przyzwyczi myślisz że za
      rok będzie ci łatwiej? wątpię ale to ty znasz swoje dziecko najlepiej i zrobisz
      jak będziesz uważała
      • kk19765 Re: ja chyba rezygnuje........wroclaw 22.09.06, 09:15
        maga58 napisała:

> moja Ola też strasznie płakała znaczy rano płacze jeszcze ale jak ją odbieram
        > jest ok też jest mi ciężko i jej żal ale myślę że się przyzwyczi myślisz że
        za
        > rok będzie ci łatwiej? wątpię ale to ty znasz swoje dziecko najlepiej i
        zrobisz
        >
        > jak będziesz uważała
        ja też uważam,że dziecko najbardziej gotowe jest na pójście do przedszkola w
        wieku 4 lat i tak właśnie zrobiłam.Nie ma płaczu, chętnie wstaje i biegnie do
        dzieci.Trochę czasu minęło jak wysłałaś posta.Ciekawa jestem czy Twoje dziecko
        chodzi do przedszkola, czy zrezygnowłyście? Mam do Ciebie jeszcze jedno
        pytanie.Oglądałam bloga Twojej córci.Świetny!Ale najbardziej utkwił mi w głowie
        różowy tort urodzinowy, gdzie można takie cudo zamówić we Wrocławiu? Pozdrawiam
        serdecznie K.
    • amma6 Re: ja chyba rezygnuje........wroclaw 22.09.06, 10:03
      A moja poszła w tym roku - 2i10 mieś., zupełnie bezproblemowo. Dużo lepiej niż
      jej starsza siostra która zaczeła przedszkole w wieku 4 lat. Myślę , że dużo
      zależy od dziecka, jego charakteru. Jedne idą chętnie w wieku 2 lat, a
      zdarzają się też 6 -latki płaczące.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka