krtek7 Re: ja chyba rezygnuje........wroclaw 07.09.06, 15:49 Ja jestem mamą dwóch chłopc.ów, więc nie jestem pedagogiem ale uważam że najlepszy wiek na debiut to 3,5-4 latka. Mój starszy syn poszedł do przedszkola jak miał 2 lata i 9 miesięcy, teraz wiem że to było za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maklima Re: ja chyba rezygnuje........wroclaw 07.09.06, 17:16 ja myśle ze to zależy od dziecka a nie koniecznie do końca od wieku, bo nik by tu nie pisał, ze czterolatek wyje w przedszkolu.... myśle jednak, ze mniejszego skarba lepiej posłać do przedszkola gdzie jest mniej dzieciaków, wiecej pań- u nas jest 19 zapisanych i trzy panie zawsze na grupę ewentualnie u maluchów dopomaga pani psycholog Odpowiedz Link Zgłoś
maga58 Re: ja chyba rezygnuje........wroclaw 07.09.06, 17:23 moja Ola też strasznie płakała znaczy rano płacze jeszcze ale jak ją odbieram jest ok też jest mi ciężko i jej żal ale myślę że się przyzwyczi myślisz że za rok będzie ci łatwiej? wątpię ale to ty znasz swoje dziecko najlepiej i zrobisz jak będziesz uważała Odpowiedz Link Zgłoś
kk19765 Re: ja chyba rezygnuje........wroclaw 22.09.06, 09:15 maga58 napisała: > moja Ola też strasznie płakała znaczy rano płacze jeszcze ale jak ją odbieram > jest ok też jest mi ciężko i jej żal ale myślę że się przyzwyczi myślisz że za > rok będzie ci łatwiej? wątpię ale to ty znasz swoje dziecko najlepiej i zrobisz > > jak będziesz uważała ja też uważam,że dziecko najbardziej gotowe jest na pójście do przedszkola w wieku 4 lat i tak właśnie zrobiłam.Nie ma płaczu, chętnie wstaje i biegnie do dzieci.Trochę czasu minęło jak wysłałaś posta.Ciekawa jestem czy Twoje dziecko chodzi do przedszkola, czy zrezygnowłyście? Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie.Oglądałam bloga Twojej córci.Świetny!Ale najbardziej utkwił mi w głowie różowy tort urodzinowy, gdzie można takie cudo zamówić we Wrocławiu? Pozdrawiam serdecznie K. Odpowiedz Link Zgłoś
amma6 Re: ja chyba rezygnuje........wroclaw 22.09.06, 10:03 A moja poszła w tym roku - 2i10 mieś., zupełnie bezproblemowo. Dużo lepiej niż jej starsza siostra która zaczeła przedszkole w wieku 4 lat. Myślę , że dużo zależy od dziecka, jego charakteru. Jedne idą chętnie w wieku 2 lat, a zdarzają się też 6 -latki płaczące. Odpowiedz Link Zgłoś