ahincman 03.10.03, 13:46 Może ktoś ma dziecko w przedszkolu integracyjnym? Chciałabym się dowiedzieć jaka opieka jest w takim przedszkolu. Chodzi mi szczególnie o to czy sa prowadzone terapie zajęciowe, ćwiczenia pod okiem rehabilitanta, itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamatrojki Re: Przedszkole integracyjne 05.10.03, 22:00 Ja mam. Terapia zajęciowa - nie pod tym hasłem, ale są różne zajęcia w ramach zajęć w grupach. Grupy małe - ok. 18 osób, więc każde dziecko może być potraktowane indywidualnie. Dzieci wymagające specjalnych ćw. rehabilitacyjnych mają 1-2 x w tyg. ćw. indywidualne z rehabilitantem. Jest logopeda codziennie, dziecko ma 1-2x w tyg. konsultację i zadawane ćw. do domu, do pracy z rodzicami. 2x w tyg. jest psycholog. W każdej grupie są 2 nauczycielki, jedna zajmuje się wszystkimi dziećmi, druga szczególną uwagę poświęca dzieciom z orzeczeniami. Ja jestem BARDZO ZADOWOLONA. Przedszkole, o którym piszę znajduje się w W-wie przy ul. Deotymy. Dzieci przyjmowane są od 4 r.ż. Polecam, buziaczki. Magda. Odpowiedz Link Zgłoś