Dodaj do ulubionych

szpital w gdańsku

20.09.05, 18:43
MAM PYTANIE DO KOBIET KTÓRE RODZIŁY LUB BĘDA RODZIĆ W GDAŃSKU JAKIM SZPITALU
NAJLEPSZA JEST OPEKA PODCZAS PORODU I PO CO PROPONUJECIE, JAKIE POŁOZNE W
DANYCH SZPITALACH SĄ OK.
Obserwuj wątek
    • tomekiela Re: szpital w gdańsku 20.09.05, 21:29
      Ja tam z gdańskich szpitali uciekalam, aby dalej. Urodzilam w Pucku, dwa razy,
      i jeśli będzie trzecie to też tylko tam.
      • kasiaptasia2 Re: szpital w gdańsku 20.10.05, 19:52
        Będę rodziła (moje drugie) w marcu 2006. Zastanawiam się nad Wejherowem lub
        Puckiem. Jak tam jest w Pucku, co ile kosztuje? Czy lepiej rodzić sama czy z
        mężem (1 rodziałam sama w Gdyni-Miejskim to było moje najgorsze przeżycie-
        wogóle zemdlałam w czasie porodu i zaraz po, a dziecko mi wypchnęli [mały miał
        wagę 4140], nawet nie kumałam, czy urodziło się żywe... brrrr)
        Kasia
    • agula82 Re: szpital w gdańsku 21.09.05, 08:58
      a ja w kwietniu urodzilam synka na zaspie,mialam wybrana polozna i wspominam
      wszystko super.101%polecenia.Wszyscy mili,pomocni i w czasie porodu i juz
      po,usmiechnieci i fachowi. jesli bym miala znowu wybierac,to tylko zaspa.zlego
      slowa nie powiem na ten szpital(no,jedzenie sredniesmile)))/pozdrawiam/aga

ps. i z tego co wiem,to wiekszosc mam tam todzacych ma podobne odczucia do
      mnie.To juz nie te czasy,ze rodzaca traktuje sie jak potworasmile))
      • unoewa Re: szpital w gdańsku 22.09.05, 14:00
        rodziłam na klinicznej , miałam cesarke i wbrew złym opiniom o tym szpitalu ,
        ja nie narzekam .
        • corokia Re: szpital w gdańsku 09.10.05, 18:30
          ja też miałam cesarke na Klinicznej
          byłam zadowolona!moja córeczka chyba też
          dobrze się nią zajęli!
          Miło wspominam wesołego anastezjologa,
          który podczas cięcia kłócił sie ze mną
          o imię dla córki hihih
          Prosił abym dała Walentyna!
          bo to było pierwsze dziecko urodzone
          w dn 14.02.03
          a ja sie upierałam \przy Oliwce
    • kaja2071 Re: szpital w gdańsku 22.09.05, 14:12
      Zaspa Zaspa i raz jeszcze Zaspa!! Spotkalam tam samych zyczliwych ludzi, bardzo mila obsługe, wspaniale pielegniarki (z jednym wyjatkiem ale wszedzie sie zdarzasmile)
      • kicialov do madzia776 22.09.05, 23:44
        ja bede rodzila w wojewodzkimsmile hmm od klinicznej bede sie trzymala z daleka
        niedosc ze wieczorem to mozna sie tam poczuc jak w istnym horrorze to z tego co
        slyszalam to lekarze tez niezamili... a tak pozatym to na kiedy masz termin bo
        ja na marzec wink pozdrowka dla wszystkich 3majcie sie cieplutkosmile
        • madzia776 Re: do madzia776 08.10.05, 10:20
          ja ma termin na koniec marca poczatek kwietnia, także zastanawiam sie nad
          wojewódzkim lub zaspa. byłaś może w wojewódzkim ogladac sale porodowe itp. jak
          co to pisz na maila magda.i@wp.pl. narka
          • lidiusz1 Re: do madzia776 08.10.05, 19:25
            Ja byłam w tym tygodniu ogladać sale porodowe w wojewódzkim, są 3
            pomieszczenia. Jednej sali nie mogłam zobaczyć bo był własnie poród, w drugiej
            jest wanna, trzecia taka mniejsza. Najlepiej wybrać się i zobaczyć bo cóż można
            napisać, nie jest źle. Obejrzyj sobie zdjęcia na ich stronie www.szpital-
            kopernik.u3.pl/?id=14. W izbie przyjęć jest napisane co trzeba zabrać do
            porodu. Ja mam termin na listopad i planuje tam rodzić (chyba że mnie odeślą bo
            podobno tak też się zdarza)
    • martens8 Re: szpital w gdańsku 17.10.05, 22:12
      Gorąco polecam Zaspę. Najpierw leżałam tam tydzień na patologii, a potem
      rodziłam. Położne i lekarze są cudowni (poza jedną zmianą, ale to już było po
      porodzie i chyba miałam lekką depresję więc byłam pewnie przewrażliwiona). Moj
      porod trwał prawie 12 godz. i zakończył się cesarką, ale mimo to wspominam go
      dobrze (może trochę pomogło zzo, na ktore dzięki Bogu się zdecydowałam).
      POLECAM ten szpital wszystkim znajomym.
      • jolinek77 Re: szpital w gdańsku 18.10.05, 17:49
        a płaciłas za znieczulenie jesli tak to ile
        • elza78 Re: szpital w gdańsku 18.10.05, 21:00
          na zaspie nie znieczulaja porodu sn, nawet za oplata, do cc masz znieczulenie z
          wyboru podpajeczynowkowe, opieka na trakcie i po porodzie - dramat, moze ze
          dwie trzy "dobre dusze" ogolem zaspa to mroczny szpital, gdyby nie to ze mialam
          planowe cc to w zyciu bym sie nie zdecydowala...
          • martens8 Re: szpital w gdańsku 20.10.05, 13:06
            Nie wiem skąd masz takie info, ale rodziłam na Zaspie i bez problemu dostałam
            zzo (oczywiście za opłatą). Uprzedziłam położną, że mam takie życzenie już na
            początku porodu więc miała czas, aby skontaktować się z anestezjologiem, ktory
            pojawił się dość szybko i po omowieniu szczegołow założono mi cewnik ze
            znieczuleniem. Lekarz był cudowny, siedział przy mnie prawie cały czas i
            zajmował rozmową, pomimo faktu, że był środek nocy. Polecam
        • martens8 Re: szpital w gdańsku 20.10.05, 12:58
          Płaciłam, 500 zł
    • apax ZASPA!!! 20.10.05, 10:38
      Rodziłam w sierpniu na zaspie, bez opłaconej położnej a mój lekarz był na
      urlopie. POLECAM po 1000kroć. Świetna opieka, przemiły personel, indywidualne
      podejście do dziewczyn które urodziły. Pamiętam taka sytuację, jak w srodku nocy
      wyleciałam ze swojej sali bo w pieluszce małej znalałam krew.Pognałam do
      pielęgniarki która drzemała, z krzykiem że proszę o natychmiastową konsultacje
      pediatryczną. Dziewczyna wstała, obejrzała moje dziecko i "zakrwawioną" pieluchę
      i mówi, że to normalne , że to są szczawiany i wszystko ok. Zrobiła mi herbaty
      posiedziała ze mna i z małą gadając i uspokajając mnie, potem pomogła przystawic
      mi małą do piersi i jakoś zasnęłyśmy. Są ludzcy w tym szpitalu, naprawdę.
      Ale żarcie wstrętne!!! Szczęśliwych rozwiązań dla wszystkich przyszłych MAM!!!
      • sobeautyfull Re: ZASPA!!! 20.10.05, 12:47
        Bardzo mało wypowiedzi na temat szpitala Wojewódzkiego - to może ja coś
        napiszę. Rodziłam tam w grudniu. Sale nowoczesne, kameralne, dobrze wyposażone.
        Położne przemiłe , opiekuńcze i bardzo pomocne.Możliwość porodu w wannie lub ze
        znieczuleniem - ja wybrałam ZZ- dosyć drogie bo 600zł, ale nie żałuje , bo
        dzięki temu rodziłam z uśmiechem na twarzy.Ważne było dla mnie również to ,że
        wtrakcie porodu jest łatwy dostęp do prysznica co przynosi ulgę. Po porodzie
        opieka również dobra - duża pomoc w nauce karmienia piersią. Przesympatyczni
        lekarze.
        • lidiusz1 Do sobeautyfull 20.10.05, 17:18
          Czy miałaś opłacona położną? Bo ja się własnie zastanawiam czy warto zapłacić i
          czy dzięki temu bedzie lepiej. Od września zzo w wojewodzkim jest za darmo,
          tylko ciekawe czy skoro sie nie płaci to nie jest wydzielane. Połozna z którą
          rozmawialam zapewniała mnie że nie, ale jakos tak wierzyc mi sie nie chce.
          • robertaa zzo w wojewódzkim 20.10.05, 21:38
            rozmawiałam niedawno z lekarzem z wojewódzkiego i z tym znieczuleniem jest tak,
            że mają miesięczne limity. Więc jak się załapiemy to nie płacimy a jak nie - to
            płacimy 600 zł. Z kolei znajoma położna z klinicznej mówi (powtarzając za swoją
            znajomą położnaą z woj. smile, że coś tam ten system zaczyna szwankowac i z tym
            znieczuleniem to tak różnie teraz bywa...
            sama jestem tym mocno zainteresowana, więc gdyby któraś z was miała jakieś
            konkretne (i świeże) informacje to b. proszę się tą wiedzą podzielic.
            termin mam na koniec października, więc jak wrócę to napiszę co i jak...
            • lidiusz1 Re: zzo i połozna w wojewódzkim? 23.10.05, 18:13
              Podciągam.

Gdyby któraś z Was miała aktualne i najlepiej sprawdzone informacje na temat
              zzo w wojewódzkim. Ciekawa jestem jak to wygląda w praktyce. I jeszcze czy
              któraś z Was rodziła w tym szpitalu bez opłaconej położnej. Bo zastanawiam się
              czy warto zapłacić, a nie jest to mały wydatek.
    • lidiusz1 Re: szpital w gdańsku 25.10.05, 18:24
      Nie ma żadnej świerzo upieczonej mamusi ktora rodziła w wojewodzkim?
      • ilonaak Re: szpital w gdańsku 27.10.05, 11:19
        Rodzilam w wojewodzkim 1 wrzesnia. Nie oplacilam poloznej. Trafilam na Pania
        Dorote ktora znalam ze szkoly rodzenia wiec bardzo sie ucieszylam. Nie bralam
        znieczulenia - bylam dzielna wink Do szpitala przyjechalam z 6 cm rozwarciem wiec
        juz raczej nie bylo sensu sie znieczulac. Co do opieki po, to jest roznie. Sa
        wredne babole i przynajmniej 2 anioly. Na samym poczatku same beznadziejne
        babska ktorym nie chcialo sie nauczyc mojego dziecka lapac piers (bylo bardzo
        trudno) i w koncu Mala wyladowala na butli. A w przeddzien wyjscia 2 cudowne
        panie poswiecily nam czas i Mala zaczela robic postepy. Szkoda ze tak pozno bo
        potem bylo przez to duzo lez, ale to inny temat. Generalnie pobyt wspominam
        nienajgorzej, nastepnym razem pewnie tez tam bede rodzic.
        • lidiusz1 Re: do ilonaak 01.11.05, 10:55
          Chyba chodziłyśmy do tej samej szkoły rodzenia smile U nas prowadziły zajęcia
          dwie położne p. Ewa i p. Dorota. Chyba zadzwonie do którejś i się umówię bo
          przy moim szczęsciu na pewno nie trafię na żadną z nich. Byłaś zadowolona z
          opieki p. Doroty?
      • lenag Re: szpital w gdańsku 28.10.05, 21:48
        Ja rodziłam w wojewódzkim w czerwcu. Miałam opłaconą położną, bo chciałam,żeby
        to właśnie ta, a nie inna osoba odbierała mój poród (p. Ewa)i naprawdę było
        warto, ale wiem też, że i bez opłaty porody z nią są mile wspominiane. Poród
        wspominam bardzo dobrze, choć było kilka spraw, które mi się nie podobały.
        Najbardziej denerwował mnie fakt braku informacji od lekarza np. o potrzebnych
        zabiegach, czy lekach. I tak nikt mi nie powiedział, że właśnie będą mi
        przebijać pęcherz płodowy (sama się domyśliłam), dodam, że nie jestem typem
        histeryczki i poinformowanie mnie o tym nie spowodowałoby mojej ucieczkismile
        Rodziłam w wodzie i bardzo polecam, naprawdę redukuje odczucie bólu. Nie miałam
        znieczulenia, bo bardzo chciałam rodzić właśnie w wannie.Najbardziej złe
        wspomnienia mam z izby przejęć, gdzie była jakaś ohydna baba, która bardzo
        chciała pokazać, kto tu rządzi.
        Natomiast pobyt na położnictwie to był dla mnie istny koszmar. Zero pomocy przy
        karmieniu, tylko po przywiezieniu maluszka kilka zdawkowych uwag. Ciągle trzeba
        było prosić o pomoc i zainteresowanie. Mój Mateusz nie potrafił dobrze ssać, a
        pani połozna wcisnęła mi książkę (!)o karmieniu i to była jej pomoc. Stale ktoś
        przychodził do pokoju i wprowadzał zamęt. A już szczytem była wizyta o 4 (!)
        rano położnej, aby zakomunikować, że o 7 będzie obchód (nota bene był o 8).
        Niestety odniosłam wrażenie, że na tym oddziale trzeba walczyć o swoje prawa i
        godność, zamiast cieszyć się pierwszymi chwilam z maleństwem.
        Podsumowując, poród - rewelacja, pobyt na oddziale - tragedia.
        Jakbyście miały jakieś pytania, chętnie odpowiem.
        Pozdrawiam.
        • lidiusz1 Re: szpital w gdańsku 28.10.05, 22:13
          Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Już sama nie wiem co zrobić z tą połozną,
          opłacić czy zdać się na szczęście. Ci którzy mieli opłaconą mówią że warto,
          natomiast ci którzy nie mieli połoznej mowią że nie żałują i następnym razem
          też by nie opłacali. Sama już nie wiem. Ale tak naprawdę najbardziej
          zainteresowana jestem znieczuleniem, jak to wygląda po zmianach. Od września
          jest bezpłatne i nie wiem czy jest jest dawane z wielka łaską. Boję się że jak
          będę chciała to mnie oleją.
          • robertaa Re: szpital w gdańsku 05.11.05, 17:21
            podbijam, może ktos juz się wysypał i podzieli sie świeżą wiedzą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka