Dodaj do ulubionych

kopernik kraków

12.07.06, 17:02
Hej
zamierzam rodzić w Szpitalu na Kopernika bo stamtad jest mój lekarz.
naczytałam się jednak strasznych rzeczy na jego temat i w ogóle.
czy jest jakaś osoba , która była zadowolona i zna tam jakies fajne położne.
Obserwuj wątek
    • rysymafa Re: kopernik kraków 12.07.06, 17:24
      czesc ja tez bede rodzic w ciagu tych dwoch tygodni na kopenika. bylam tam
      wszyskie panie sa bardzo mile opowiedzialy mi co i jak. szpital jak wiadomo nie
      jest nowy ale podobno liczy sie fachowosc personelu a nie wiek murow. tez
      jestem ciekawa opinii tych ktore tam rodzily.
      pozdrawiam
      • edyta08 Re: kopernik kraków 13.07.06, 12:21
        ja mam termin na wrzesień.
        powiedz czy są w koperniku jakieś dni otwarte czy coś takiego? czy poprostu
        weszłaś i poprosiłaś o "zwiedzenie" szpitala. ja chętnie bym się tam wybrała.
        ja też nie patrzę na ładne ściany itp.wiem od znajomej , która tam rodziła ,że
        sa tam super specjaliści no i odpowiedni sprzęt do ratowania naszych szkrabów.
        a czy twój lekarz jest z kopernika?
        • ese1 Re: kopernik kraków 13.07.06, 20:34
          moj lekarz byl z Kopernika, na Kopernika 2 razy rodzilam (2003 i 2005) i za
          kazdym razem bylam zadowolona. Oczywiscie nie ma jakis luksusow, jest to stary
          budynek, wiec lazienka jest jedna na korytarz, ale mi to nie przeszkadzalo, w
          koncu bylam tam tylko 3 dni i bylam pewna, ze moje dziecko na dobra opieke.
          Jedzenie tez bylo nie najgorsze, polozne pomocne jezeli chodzi o przystawianie
          do piersi, zawsze sluzyly pomoca, lekarze bardzo zyczliwi i pelna dyskrecja, tzn
          nie jest prawda, ze badaja ciebie na oczach tlumow studentow. Przed obchodem
          rano przychodzi jeden lekarz w asyscie poloznej i sprawdza krocze.
          Co do 'zwiedzania' szpitala - jezeli pojdziesz tam pod wieczor, ze caly ruch sie
          uspokoi, na pewno polozna pokaze ci sale porodowa. No i zdecydowanie polecam
          zaplacic za sale do porodu rodzinnegosmile Zzo, z tego co sobie przypominam, jest
          za darmo, a anestezjologow maja swietnych wiec nic a nic nie musisz sie obawiac,
          ze pojdzie cos nie tak.
          Jezeli chodzi i nazwiska - polozna Wolska znana jako ta, ktora chroni krocze w
          miare mozliwosci.
          Aaaa - bardzo wazne - moje spostrzezenia sa z porodowki i sal na I pietrze. II
          pietro to osobna dzialka, tam jest podobno inaczej i wiecej zastrzezen osobiscie
          slyszalam jezeli chodzi o pobyt na II pietrze.
        • rysymafa Re: kopernik kraków 14.07.06, 00:28
          po prostu wracajac od lekarza postanowilismy wstapic do szpitala ( sprawdzic
          droge, bo teraz sa remonty no i zapytac sie co i jak ze soba wziac)- z marszu
          wyslali nas na 2 pietro i panie bez zastanowienia odpowiedzialy na wszystkie
          pytania. pokazaly co i jak.
          • edyta08 Re: kopernik kraków 14.07.06, 10:49
            dzięki dziewczyny za odpowiedź.
            musze się tam przejść.poza tym w przyszłym tygodniu mam wizytę u swojego
            lekarza to z nim pogadam, co i jak.
            co do płacenia to nie mam pojęcia i nie wiem nawet jak z lekarzem o tym gadać i
            czy w ogóle będzie taka konieczność, bo znajoma , kóra rodziła z nim w zeszłym
            roku nic mu nie dawała i była bardzo zadowolona (jakiś drobny prezencik kilka
            dni po porodzie, i tyle)
            dwa tygodnie to tuż, tuż
            jak dasz radę to odezwij się i napisz jak było
            Powodzenia i wszystkiego dobrego, trzymam kciuki!
            • aneteez1 Re: kopernik kraków 02.08.06, 17:56
              jestes juz po??? jakie wrazenia?? do jakiego pana doktora chodzlas?
        • rysymafa Re: kopernik kraków cd.... 14.07.06, 00:33
          aha i jeszcze jedno moj lekarz tez jest z kopernika i podobno 2 pietro jest
          lepsze smile maja od razu sale op. na tym samym pietrze wiec z 1 pietra jak cos
          sie dzieje to i tak na 2 wioza.
          najwazniejsze chyba nie panikowac dziewczyny bo ja jak za duzo o tym mysle to
          dostaje dola ze strachu. moj lekarz mi powiedzial jedno:
          "sluchaj i wspolpracuj ze mna( lekarzem) i polozna a urodzisz szybko i sprawnie
          tak zebys ani ty ani dziecko sie nie nameczylo"
          trzymajcie sie dziewczyny
          • toja76 Re: kopernik kraków cd.... 14.07.06, 08:58
            Cześć też rodzę na kopernika we wrześniu. Również z tego powodu że mam tam
            swojego lekarza. Czy to będzie bardzo niedyskretne jeśli zapytam ile płacicie
            za poród?
            • ese1 Re: kopernik kraków cd.... 14.07.06, 10:15
              toja76 napisała:

Czy to będzie bardzo niedyskretne jeśli zapytam ile płacicie
              > za poród?

generalnie i oficjalnie placisz za sale do porody rodzinnego, rok temu bylo to
              300PLN. A co do reszty - musisz omowic to ze swoim lekarze. Odkad byla tam
              powazna afera, lekarzom nie wolno bylo przyjechac specjalnie do porodu swoich
              pacjentek, tak bylo rok temu. Ale oczywiscie kazdy przepis da sie ominac, sprawa
              indywidualnego uzgodnienia.
              • plusaktiv1 Re: kopernik kraków cd.... 23.07.06, 00:02
                Przepraszam, ze tak wchodze bez parady, ale czy II piętro to nie oddział
                endykronologii? jesli nie, to czym się różni I oddzial od II?przecież to jeden
                i ten sam szpital
              • rysymafa Re: kopernik kraków cd.... 29.07.06, 13:43
                dziewczyny kto wam takich glupot nagadal ze placi sie za porod rodzinny na
                koperniku???
                jedyna rzecza jest to ze nie ma 100%gwarancji zeby go miec poniewaz jest tylko
                jedno stanowisko i w przypadku gdy jest zajete - wolaja tatusia po prostu
                na "koncowke" zeby nie przegapil najwazniejszego momentu smile

ja na wstepie jak bylam w szpitalu zostalam poinformowana ze sie nie placi ( my
                z mezem tez chcemy rodzic razem)

podaje link opinii o koperniku:

www.ankieta.rodzicpoludzku.pl/Ankieta/Szpital.aspx
                zobaczcie tam

ja napewno napisze co i jak poniewaz jestem juz po terminie smile) wiec moge
                rodzic w kazdej chwili
                • anulla1 Re: kopernik kraków cd.... 31.07.06, 11:35
                  Miałam CC na Kopernika i Chwale siebie ten szpital. Opieka fachowa, pomoc
                  pielęgniarek odpoiwiedznia , w razie czego możan o wszystko poprosić- nie
                  miałam żednych problemów. Polecam bezwzglednie pierwsz epietro i to nie jet
                  tylko moja opina ale rózwnież lekarzy. Pomiedzy pierwszym a drugim pietrem jest
                  zasadnicza róznica- to są dwie odzielnie działajaće kliniki. Na pierwszym
                  dzieci tylko przez pierwsza nao są na odziale noworodków a potem juz z mamą a
                  na drugim na każdą noc maluch zabierają a wiadomo że w nocy dokarmiają. Do tego
                  sale na pierwszym sa odnowione a na drugim nie. Sala operacjuna rzeczywiscie
                  jest na drugim ale jest winda i transport ewentualny trwa kilkadziesąt
                  sekund ,a umówmy sie ze sale do operacji tez trzeba przygotować!
                  Generalnie polecam pierwsze piętro i uważam że szpital jest ok. Do jakich
                  lekarzy chodizcie!
                  Jeśli moge cos doradzic to chetnie pomoge!
                  • edyta08 Re: kopernik kraków cd.... 31.07.06, 14:26
                    A czy można sobie wybrać na którym się chce być piętrze, czy to oni kierują?
                    bo mi się wydaje, że chyba oni o tym decydują???
                    • anulla1 Re: kopernik kraków cd.... 31.07.06, 15:17
                      Oni decyduja ale jak masz swojego lekarza to możesz go poprosić zeby to
                      załatwił.
                      • anet1 Re: kopernik kraków cd.... 31.07.06, 17:06
                        Witaj Anulla, bardzo się cieszę, że znalazła się na forum osoba mogąca udzielić jakieś informacje na temat Kopernika. Chodzę do dr Tomaszczyka, jest ordynatorem patologii, może wiesz coś na jego temat?. Pytałam go o możliwość wspólnego porodu, niestety nie może przyjechać specjalnie do porodu, powiedział, że tylko przed południem kiedy jest w pracy może być pomocny... Naprawde na Kopernika tak rygorystycznie do tej kwestii podchodzą wszyscy lekarze? czy można się z kimś umówić? A jak z położnymi? Czy zoo faktycznie w tym momencie jest tam prawie nie osiągalne, czy można sobie wykupić?
                        Jeśli chodzi o pietra to mnie pocieszyłaś, że pierwsze jest lepsze, mój lekarz wpisał mi na karcie ciążowej, że prosi o przyjęcie na pierwsze piętro. Zastanawia mnie tylko czy aby patologia nie jest na drugim, a on jest przecież ordynatorem patologii.
                        Po bardzo ciężkim porodzie naturalnym, mam teraz wiele wątpliwości i coraz częściej zastanawiam się nad cesarką, choć nie ma względów medycznych, nie wiesz czy można się z kimś z Kopernika umówić na cesarkę i jaki jest koszt?
                        Jeśli nie będe mogla się umówić z lekarzem, ani połozną na poród, ani nie będę mogła liczyć na zoo to chyba nie zdecyduje się na Kopernika (oczywiście jeśli ciąża będzie przebiegać prawidłowo i nie trafie na patologie).
                        Jeśli wolisz to odpisz na moja skrzynke.
                        Pozdrawiam,
                        Anet
                        • rysymafa Re: kopernik kraków cd.... 31.07.06, 19:30
                          bylam dzisiaj na ktg i mnie odeslali do domu a jestm juz 6 dni po terminie,
                          wiec wrazeniami dalej nie moge sie z wami podzielic smile
                          bardzo jestem ciekawa jak odpowiedziala anulla
                          szczerze mowiac im blizej tym bardziej sie denerwuje i mam watpliwosci czy na
                          serio bedzie ok
                          • anulla1 Re: kopernik kraków cd.... 31.07.06, 22:10
                            Sopokjnie dzieczyny! Prawda jest taka że ten szpital to nie wersal i warunki
                            nie za dobre ale to najlepszy szpital w małopolsce. Jeśli chodzi o lekarzy i
                            położnych nie mogą przyeżdzac do porodów, pare lat temu była tam duża afera
                            korupcyjna. Reszte napisze na Priv- bo i tak mnie wykasują!
                            • aneteez1 Re: kopernik kraków cd.... 02.08.06, 01:25
                              jak moge przeczytac to priv, bo bardzo mnie to interesuje i tez chcialabym o
                              doktorach z kopernika pogadac!
                              • anulla1 Re: kopernik kraków cd.... 02.08.06, 10:13
                                Kliknij na swój nick, potem u góry na "poczta" i zaloguj sie - bedziesz na
                                swoim koncie!
                                • aneteez1 Re: kopernik kraków cd.... 02.08.06, 17:51
                                  jaki lekarz robil ci ta cesarke? chodzilas wczesniej do niego? ja tez
                                  naczytalam sie okropnych rzeczy o tych lapowkach i poloznych itd. i jestem
                                  troche przerazona. Juz sama nie wiem co robic.
                                  • rysymafa Re: kopernik kraków cd.... 09.08.06, 17:13
                                    ja juz jestem po smile
                                    mialam na 2p rodzic ale nie bylo miejsc taki wysyp dzieci ze kobiety na
                                    porodowce spaly po 1.5 dnia czekajac na lozko. odeslali mnie do domu o 11 w
                                    nocy bo nie bylo miejsc i wg nich nie ma jeszcze skurczy hehe a mi po 1.5 h
                                    wody odeszly. urodzilam szybko z pomoca super poloznej na 1p nawet nie znam jej
                                    nazwiska. warunki w szpitalu ubogie, masa ludzi i malo intymnosci ale fachowo
                                    mi mlodego przebadali i te 3 dni sa jakos do zniesienia smile
                                    • pmierzow Re: kopernik kraków cd.... 10.08.06, 10:49
                                      Serdecznie gratuluje i troche zazdroszcze (ja juz 7 dni po terminie i NIC).

Rozumiem z tego, ze w rezultacie nie mialas "swojego" lekarza ani poloznej? A
                                      cos komus dawalas? Przepraszam, ze pytam, ale caly czas zastanawiam sie nad
                                      rodzeniem na Kopernika a bylabym tam wlasnie w takiej sytuacji, ze rodzilabym
                                      bez tzw. "plecow". Bardzo prosze o odpowiedz!
                                      • rysymafa Re: kopernik kraków cd.... 12.08.06, 10:40
                                        nie przejmuj sie ja bylam tez 7 dni po terminie.
                                        chodzilam do lekarza ktory pracuje na kopernika ale nie mial dyzuru w dniu
                                        mojego porodu i przyszedl juz po fakcie do mnie na sale. tak wiec nie mialam
                                        nikogo znajomego przy porodzie ale i tak jestem zadowolona.
                                        nikomu nic nie dawalam absolutnie nie bylo nawet takiej sytuacji zeby ktos mi
                                        dal to do zrozumienia. niczym sie nie przejmuj. jedynym minusem kopernika jest
                                        to ze jest niesamowicie duzo kobiet rodzacych i podchodzi to pod tasme
                                        produkcyjna smile ale wszyscy sa mili i jak poprosisz to dostaniesz co potrzebujesz
                                        przebadaja ci malucha dokladnie a te 3 dni zleca szybko smile
                                        • kocikk Re: kopernik kraków cd.... 15.08.06, 13:27
                                          Mam pytanie o ZZO na życzenie w Koperniku(oczywiście odpłatne) - czy są z nim
                                          problemy, czy w ogole moge sie na to nastawiac itp itd? Pytam zwlaszcza
                                          dziewczyn rodzących niedawno, bo pewne rzeczy zmieniaja sie z szybkościa
                                          błyskawicysmile
                                          Pozdrawiam serdecznie
                                          • anet1 Re: kopernik kraków cd.... 15.08.06, 18:34
                                            Z tego co mi wiadomo, to nie ma możliwości wykupienia z.z.o. i tak na prawde obecnie nie ma możliwości dostania na Kopernika znieczulenia.
                                            Pozdrawiam,
                                            Anet
                                            • rysymafa Re: kopernik kraków cd.... 15.08.06, 23:41
                                              dziwne... ze mna lezala dziewczyna ktora zamowila sobie znieczulenie zewnatrz
                                              oponowe przy porodzie silami natury. wydaje mi sie ze najlepiej byc prowadzona
                                              przez lekarza ktory pracuje takze na klinice...
                                              • anet1 Re: kopernik kraków cd.... 16.08.06, 18:40
                                                Ciekawe kiedy rodziła Twoja znajoma, wcześniej gdy z.z.o. było refundowane nie było problemu, teraz podobno nie można na to liczyć (nie ma możliwości wykupienia). Jestem prowadzona przez lekarza tam pracującego i od niego są te informacje.
                                                Pozdrawiam,
                                                Anet
                                                • kocikk Re: kopernik kraków cd.... 16.08.06, 18:48
                                                  czyli dane z tej strony sa mocno nieaktualne?
                                                  morfeusz2001.webpark.pl/znieczulenie.porodu.lista_szpitali.html
                                                  tam jest kopernik, zzo za opłatą
                                                  • anet1 Re: kopernik kraków cd.... 16.08.06, 22:14
                                                    Jeszcze raz zapytam mojego lekarza, chociaż powiedział mi, że nie chce mnie zwodzić, że dostane, bo będzie później żal do niego, prawda jest taka, że anestezjologowie są zajęci i proszę nie nastawiać się na z.z.o., bo raczej nie ma szans. Z tego powodu zastanawiam się nad zmianą szpitala, jeśli moje wyniki się nie pogorszą będe rodzić w Siemieradzkim.
                                                    Może któraś z Was ostatnio rodziła naturalnie na Kopernika i może coś na temat z.z.o powiedzieć?
                                                    Pozdrawiam,
                                                    Anet
                                                  • kocikk Re: kopernik kraków cd.... 20.08.06, 23:20
                                                    up smile
                                                  • anet1 Re: kopernik kraków cd.... 22.08.06, 20:31
                                                    Pytałam ponownie mojego lekarza o sprawe z.z.o, potwierdził to co mówił wcześniej, że nie nastawiać się, bo nie dostane....
                                                    Pozdrawiam,
                                                    Anet
                                                  • sylwiga1 Re: kopernik kraków cd.... 23.08.06, 16:50
                                                    Czy któraś z was chodzi lub słyszała coś o dr A. Wojtysiu, mam termin na styczeń
                                                    i już się stresuję całym tym zamieszaniem. a chciałabym rodzić na kopernika...
                                                  • kocikk Re: kopernik kraków cd.... 08.09.06, 17:17
                                                    Podnoszęsmile
                                    • edyta08 Re: kopernik kraków cd.... 15.09.06, 17:33
                                      Hej
                                      ja też juz jestem po!!!!i jestem bardzo szczęśliwa i zadowolona z Kopernika.
                                      miałam termin na 19.09 a urodziłam 30.08 ślicznego zdrowiutkiego synusia.
                                      ogólnie cały pobyt w szpitalu wspominam bardzo miło,; żadnych luksusów i zależy
                                      na którą zmianę położnych się trafiło(niektóre miłe sympatyczne i pomocne a
                                      niektóre-dramat-lepiej z kijem do nich nie podchodź); poród miałam krótki i bez
                                      komplikacji , ale trafiłam też na super połozne(akurat zaliczyłam dwie
                                      zmiany);boskie kobiety, niestety nie pamiętam nazwisk.
                                      Ogólnie jestem zadowolona i polecam wam dziewczyny, no i życzę powodzenia!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka