Gość: Jan IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.09.06, 17:19 Tak jak napisal sp.ks.Tischner to swienta prawda! a panski komentasz dopelnil reszty. Tak sie zastanawiam czy w tym kraju bedzie kiedys dobrze? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
holtze Re: Marynata 02.09.06, 00:38 trudno o lepszy tekst o IV rp... naprawde dobrze powiedziane miejsce pis, lpr i braci kaczkowskich czy jak im tam jest na smietniku historii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony jak Kutz Marynata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 09:00 www.zapis.w.szu.pl/sylwetki.php?id=42 czerwony i jak przedwojenni komuniści ma kompletną sieczkę w głowie. A sałatka to nie jest dowolny zbiór warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
tormann Re: Marynata 05.09.06, 08:58 Jaki zadeklarowany Ślązak? Przecież to krojcok :-) :-) :-) Kabociorz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszolom Odgłosy ze śmietnika IP: 62.89.80.* 02.09.06, 09:35 Ktoś kto pucowal klamki komitetów,ktoś kto stawia czerwonym aparatczykom pomniki,wreszcie zamieszkal w zatoce czerwonych świn odsyła rządzących teraz do miejsca w ktorym sam się znajduje czyli na śmietnik historii.Wielkie musi być rozgoryczenie Kutza że skończyły się dla niego czasy wyżej opisane,ale na szczęscie jednak się skonczyły.Przykro że dobry reżyser zamiast robić to co umie najlepiej zajmuje się czymś o czym nie ma pojęcia,wypisuje głupoty,sieje nienawisć,obraża i przedstawia apokaliptyczne wizje dla kraju.Ale jakoś poparcie dla tych rządzących oszołomów jakoś nie spada,ludziom może nie wszystko się podoba ale chcą raz na zawsze odciąć się od przeszlości,nie rzyczą sobie by najnowsza historia kraju była rownie zaklamana jak ta przedstawiana przez komunistów.A tą historię zakłamaną czy odpowiednio spreparowaną gloszą glównie srodowiska zwiazane z gW ,kutz także.I mam do pana prośbę ,nie posluguj się pan cytatami z Papieża,bo te cytaty w pana ustach to profanacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: Odgłosy ze śmietnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 23:29 Oszolom - gratuluje dolaczenia do grona tych o ktorych pisze K.K.(zreszta moze zawsze do nich nalezales)Gdyby tak mozna bylo urzadzic tak abyscie mogli ten swoj wymarzony system przezywac sami,moze wtedy,po tragicznym sparzeniu sie,patrzylibyscie inaczej, nawet na PRL.W kazdym razie Europa, a nawet swiat,dawno to zauwazyli, stad u nich demokracja. Po za tym nigdy nie pisz w imieniu innych, a Papiez to tez czlowiek i o ile wiem myslal inaczej niz ty.A wiec jezli juz profanacja to u ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalka Marynata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:00 Autorowi, jak widać, już tylko rola niewydarzonego, skwaśniałego octu winnego została. Z chciałoby się być prawdziwkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszołom odgłosy ze smietnika[naiwne] IP: 62.89.80.* 03.09.06, 10:18 Panie naiwny,ja do nicczego nie dolaczyłem,ja należeżę do tej części[większej] spoleczeństwa ktora z poglądami Kutza się nie zgadza.Poglądy te w większosci Tożsame z hasłami głoszonymi przez byłą UW mają takie poparcie jak ta partia czyli znikome.Ja nie piszę jak sugerujesz w imieniu innych,tylko piszę o innych.Dla mnie jest logiczne że jak ktoś popiera PiS to nie godzi się na historię podawaną ''wybiurczo''czy zafalszowana,bo odklamanie tej historii to bylo jedno z glównych hasel tej partii.Wyrażasz myśl zę dobrze by bylo gdybyśmy -''ten wymarzony nasz system mogli przeżywać sami''Otóż widzisz świat jest taki że ten sam system przeżywać muszą i Kutz i Kilar i Kwach i Kaczor i ja i Ty.PRL-u nigdy wspominal innaczej nie będę tylko tak jak 30 lat temu czyli bardzo żle.Wtedy tak ocenialo go 90 % społeczeństwa ty i Kutz także.Prawdopodobna rożnica między mną a Tobą polego na tym że dla mnie gó.. sprzed 30 lat dalej jest gownem a dla niektorych gdy aktualnie rządzący nie podobają im sie,wtedy tamto gó.. wspominają jako ciastko.Każdy ma prawo do wlasnej oceny.Ja z bardzo wieloma rzeczami aktualnej rzeczywistości się nie zgadzam,ale nie ma i nigdy nie będzie to mialo wpływyu na moją zdolność rozrożnienia ciastka od gówna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwny Re: odgłosy ze smietnika[naiwne] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 20:09 Oszolom-wspolczuje inwalidztwa umyslowego.Hitler tez mial ok.90% poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgred Drugie płuco Europy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 19:10 Cytuje pan senator Jana Pawła II słowa o drugim płucu Europy. Rzecz w tym, że albo senator-lewak jest ignorantem albi czytelników ma za ignorantów. Słowa papieża odnosiły się do prawosławia. Przerabianie ich w inny kontekst to zwyczajny chwyt w dół pasa. Byle tylko papieskie intencje pasowały do zaślepionych ataków na obecną władzę. Reszta felietonu nie wymaga komentarza. Ten sam ton wypowiedzi, taka sama składnia i układ myślenia jak za Stalina. Jesteś Pan nudny jak flaki z ojejem. Tak na marginesie nie lubię flaków, zwłaszcza tych przeterminowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
asiusia Marynata 05.09.06, 14:07 Kazimierzu Staszewski, czy moglbys sie zabrac do roboty i napisac kilka piosenek o tej krainie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Marynata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 08:29 Dałby sobie Pan senator siana. Z pisaniem. Odpowiedz Link Zgłoś