14.04.09, 12:57
Panie Kazimierzu trzymam kciuki za zdrowie córki i żony!
Obserwuj wątek
    • Gość: swistak Fatum IP: *.subscribers.sferia.net 14.04.09, 18:27
      Pozdrowienia i życzenia szybkiego wyzdrowienia dla Żony.
    • Gość: Irena Fatum IP: 81.190.107.* 14.04.09, 18:36

Niech będzie wolno mi dołączyć się z wyrazami serdecznego
      współczucia. Mam szczerą nadzieję że słoneczko zaświeci dla pana i
      bliskich mu osób.Z gorącymi życzeniami powrotu do zdrowia, wiary
      ioptymizmu do ludzi.Ale Toyota nigdy...
    • Gość: vanitas Fatum IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.09, 19:57
      Przyłączam się do pozdrowień dla Pańskiej małżonki i mimo dzielących nas różnic
      doświadczeń, wieku i przekonań życzę optymistycznego podejścia do życia, mimo
      obecnego braku powodów do tychże. Bezduszność korporacyjnych interesów,
      urzędnicza niemoc firm ubezpieczeniowych, biurokracja, kult cyferek i zysku to
      przykra codzienność. Miał rację Rousseau, że cywilizacja niczego prócz lenistwa
      i zwątpienia w gatunek ludzki nie przynosi. Ale egalitarna dla wszystkich
      kruchość naszych ciał przypomina o tym, co naprawdę jest ważne. Powodzenia.
      • Gość: vanitas Re: Fatum IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.09, 19:59
        Ach, i wiary w fatum proszę nie pielęgnować. Samospełniające się proroctwo
        uczyniło takich Kennedych jedną z najbardziej nieszczęśliwych rodzin. A nie musiało.
    • Gość: Hajduk Wielki Re: Fatum IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.04.09, 20:35
      > Od tamtego czasu trapi mnie pytanie: kim był człowiek, który ją
      > przejechał? Dlaczego nie zachował się przyzwoicie i nie zadzwonił
      > po pomoc lekarską, tylko dowlókł ją na trawnik, położył sto
      > złotych na jej ciele i zostawił na łasce losu?

Warszawiakiem

i ja trzymam, razem z zona, kciuki !
      • Gość: achim ... IP: 121.52.146.* 14.04.09, 20:47
        synek darowolbys se tygo warszawioka, wiysz kaj se go wkludz, sam sie rozlazi o
        ludzko gupota i pycho, kult mamony i brak poszanowanio do ludzkich uczuc.
        fandzolynie uo gorolach i dupcynie uo jejich prziwarach ostow sie na prywatne
        dysputy przu gorzole.

panie kaziuk, zdrowia do malzonki i cery!
        • palec1 Re: ... 15.04.09, 02:25
          A Ty myslisz, ze u nas na Slasku byloby to, w bialy dzien, tez
          mozliwe ? Ja raczej nie wierze. Roznice sa.
          • palec1 Re: ... 15.04.09, 02:29
            Nie mam na mysli zdarzenia i faktu, ze uciekl.
            Ale ze polozyl pieniadze - co pokazuje,
            ze cos niby czul, a jednak uwazal, ze musi zwiac.
            No i idiot ycznie dziecinny absurd, ze 100zl.

"Normalny" uciekinier, tez na Slasku,
            nie kladlby pieniedzy na ofierze.
            To pokazuje swiat, w ktorym sie ten mazowiecki rajdowiec
            porusza - myslowo i emocjonalnie. I to jest to.
            • Gość: obiezyswiat Re: ... IP: *.lebarts.com 15.04.09, 13:13
              Synek jeden z drugim czepio sie jakigo bezimiynnego stolecznioka, dyc tyn uo kim
              sam rozpawiocie to yno cham. Ruszcie rzici poza Slonsk i Europa Srodkowo.
              Zrozumiecie co w hercu majom inksze ludki i ze nikaj niy jes rozowo.. a
              dorobkiewicz warszafkowy niy bydzie wcale ostatni ;)
    • elsby Teraz TYLKO 14.04.09, 21:48
      lepiej.Dzięki za filmy.Pozdrawiam
    • Gość: grzesiek Fatum IP: 212.183.134.* 14.04.09, 23:27
      Panie Kazimierzu, ogromnie wspolczuje i zycze Panskiej zonie
      szybkiego powrotu do zdrowia. skad jednak ta legenda o
      bezpieczenstwie samochodow marki toyota? slyszalem o legendarnie
      bezpiecznym volvo i chyba zadnym wiecej samochodzie. diler, ktory
      sprzedal panstwu to auto potrzebowal legendy, wiec ja sobie na
      predce wymyslil.
    • Gość: Lalnia i Ryl Fatum IP: *.mobile.playmobile.pl 15.04.09, 13:23
      Panie Kazimierzu: trzeba cieszyć się i ...takim życiem.Będzie dobrze.
      Trudno to niekiedy zrozumieć, ale bardzo często prawdziwa miłość przychodzi
      tylko przez cierpienie i krzyż.... (J.Małkowski).
    • Gość: helguera Panu bliskim życzę zdrowia IP: 77.223.195.* 15.04.09, 19:53
      i współczuję panu szczerze.Bardzo cieszy mnie też to że o powstała sytuację nie oskarza pan kaczynskich.Piszę to bez cienia zlośliwości ba ja od dawna panu wspolczuję,a wraz z czytaniem kolejnych p. felietonow ,wspolczuję coraz bardziej.
      Czasami trzeba dopiero....no nie tego nie napiszę.Dużo zdrowia dla p.rodziny.
      • palec1 Re: Panu bliskim życzę zdrowia 16.04.09, 03:03
        Piszę to bez cienia zlośliwości ba ja od dawna panu wspolczuję,a
        wraz z czytaniem kolejnych p. felietonow ,wspolczuję coraz bardziej
        -----------
        Niezbyt fajne, mile, oryginalne, zabawne, grzeczne. :(
    • staryhanys1 Fatum 16.04.09, 07:39
      Szanowny Kazimierzu - życzę Pana ZONIE szybkiego powrotu do zdrowia a Paniu
      mniej utropienio. Ale do rzeczy nie bądź Pan wystraszonym Hanyskiem i nie boj
      sie Pan Toyoty i podaj ja do sadu. Napewno ma Pan dobrego adwokata i jestem
      pewny ze bardzo szyko sie zglosi ich adwokat z propozycja wycofania pozwu i
      propozycja finansowa. Taki proces w okresie kryzysu to dla toyoty anty reklama.
      Godanie ze samochód jechał poniżej 30 km/godz to bzdura, poduszki muszą
      zadziałać nawet gdy samochód stoi i dostanie "szlag" czy to z boku czy to z
      przodku. Nie dyskutowac snimi (toyotom), oni majom strach przed sadem i
      pociskajom Panu dyrdymaly Kupaly.Jak Pan tego nie zrobi to potwierdzi Pan swoja
      teze "ze Hanysy som dupowaci" w co jo stary Hanys nie wierza. Pyrsk i zyczenia
      szybkiego powrotu do zdrowia Pana "Babaczce".
      • staryhanys1 Re: Fatum 16.04.09, 07:43
        Zapomniol zech napisac ze jezdza tojototami przeszlo 20 lot i juz niejeden spor
        rzech snimi miol ale jak narazie zalatwiali wszystko "alle auf Kulans", co to
        znacza chyba zrzumiol Pon.
    • Gość: mmm Fatum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 08:00
      Współczuje pana zonie, panie kUc, ale znowu załatwia pan prywatę! Liczy pan na
      to, że Toyota da panu w ramach rekompensaty landcruisera?
      • manon_lescaut Re: Fatum 16.04.09, 10:32
        Ależ z ciebie palant...
      • Gość: Waldemar Re: Fatum IP: 62.69.212.* 17.04.09, 19:08
        Gosc jak zwykle Palant do kwadratu !!
    • Gość: Piotr Dziwny tekst Kutza IP: *.server4you.de 16.04.09, 09:39
      Tytuł sugeruje że Kutz chce się podzielić z czytelnikami jakimiś nieszczęściami które go nawiedzają, martwi sie o zdrowie a nawet życie żony i córki. Pomyślałem może chore są, może coś im zagraża...

Czytam dalej i widze prywatną wojenke Kutza z koncernem Toyoty...

Żonie Kuza dużo zdrowia ale autorowi cóż moge powiedzieć... (może lepiej już nic).
      • staryhanys1 Re: Dziwny tekst Kutza 16.04.09, 10:51
        Ludzie zdrowie i życie Pani Kutzowej to jedno a partactwo toyoty to druga sprawa
        i popuszczenie tym specjalistom nie tylko z toyoty spowoduje ze będziesz płacił
        za poduszki czy inne buble kiere nie działają.
        • cirano Re: Dziwny tekst Kutza 17.04.09, 07:30
          Mosz recht stary hanysku, na miejscu KAzika tysz bych tak zrobiył. Do sondu z niymi.
          A z drugij strony powinni Poloki wiedzieć, że Tojota to niy ta, ftoro
          sprzedawało sie 10 lot tymu. W rankingu na niyzawodność ADAC, ftorymu sfoja
          pozycja na rynku zawdziynczo, straciyła dużo i dali traci.
          Ino niymiecke auta!
          • Gość: Roman Re:Brawo odważny, prawdomówny Cirano IP: *.siec2000.pl 17.04.09, 15:41
            Nareszcie kropka nad i. Po co jakieś zahamowania.Nie ma lepszej
            okazji niż śmierć w Toyocie żeby zareklamować drogi i zawodny
            niemiecki szrot.
            • Gość: vanitas Re:Brawo odważny, prawdomówny Cirano IP: *.cable.smsnet.pl 17.04.09, 16:39
              To może skandynawskie? Producenci szwedzkich aut zaczynali od zbrojeniówki,
              lotnictwa a kończyli na cywilnych autach osobowych i ciężarowych. Nie wierzę w
              obiektywizm rankingów: programów antywirusowych, funduszy emerytalnych i
              bezpieczeństwa aut właśnie. Z drugiej strony widziałem sporo dowodów na to, że
              kierowcy volvo nie kończą jak inni współuczestnicy tych samych kolizji.
              Niemieckie i inne to teraz chińskie śrubeczki, azjatyckie taśmy i normy
              produkcyjne mili państwo, mało które są europejskie:))
              • Gość: Roman Re:Brawo odważny, prawdomówny Cirano IP: *.siec2000.pl 17.04.09, 17:40
                Nastepny akwizytor w tym wątku.No to co że ze Szwecji. Przygotowuje
                się Bumar Łabędy.
                • Gość: vanitas Manię prześladowczą się leczy:)) IP: *.cable.smsnet.pl 17.04.09, 22:11
                  Jaki akwizytor? A jakbym polecił chodzić pieszo to uznałbyś mnie za akwizytora
                  wkładek ortopedycznych czy butów? Ja, o ile odległości nie są duże, korzystam z
                  komunikacji miejskiej - publicznej i prywatnej: a wierz mi, że z nimi mam
                  jeszcze mniej wspólnego niż z motoryzacją, którą interesowałem się za młodu.. A
                  marki swojego heavy-duty rzęcha nie zdradzę, nie europejski i nie azjatycki;)
                  • Gość: Roman Re: Manię prześladowczą się leczy:)) IP: *.siec2000.pl 18.04.09, 00:10
                    Czyżby Hummer? Przepraszam. Życzę pani Kutzowej szybkiego powrotu do
                    zdrowia. Od tego powinienem zacząć. W pełni też rozumiem p.Kutza i
                    jego zapewne szczerą opinię o firmie, którą obwinia o swoje
                    nieszczęście. Tylko,że reklamowanie przy tej okazji przez osoby
                    postronne ,że w aucie firmy Volvo predzej zabijesz niz dasz sie
                    zabić, trochę mnie żenuje.
                    • Gość: vanitas Re: Manię prześladowczą się leczy:)) IP: *.cable.smsnet.pl 20.04.09, 14:48
                      Mnie też by żenowało, ale jeśli zabijesz z winy tego, który jechał pod prąd i na
                      gazie zabierając z sobą dusze swoich bliskich, to do kogo mieć pretensje?
                      Maszynista z 30-letnim stażem przejechał dziesiątki krów, kilku samobójców,
                      nieuważnych kierowców i jakoś z tym musi żyć dalej. Pretensje garbatego, że ma
                      dzieci proste. Głowa do góry:)
          • staryhanys1 Re: Dziwny tekst Kutza 17.04.09, 17:56
            Wiesz cirano jo tu w efie mieszkom juz przeszlo 27 lot i swoj majnung o autach
            mom . Ino roz zech kupil nowego golfa2 i miolo zech go 3 miesace i pieronem zech
            sie go pozbyl i wrocil zech do toyoty (teroz mom camry s hameryki i wiem ze mi
            go w jewropie nie podiwaniom). Moj wnuk mo starego pasata i terozki przy tyj
            akcyji 2500Euro juz miol go dosc i kupil japonca. Nie sluchol Opy i kupil se
            tego VW jedynego zresztom we Familii ale juz tego felera tym razom nie
            powtórzył. Nie powia mercy , bmwyje i audiki to dobre auta ale narazie moja
            tojotka jezdzi ino na przeglady. To prowda ze jak zaczyli produkowac corole,
            cariny, avensisy w europie to ich jakosc spadla. Pyrsk
            • cirano Re: Dziwny tekst Kutza 20.04.09, 07:15
              Jo zrobiou inksze doświadczynia z niymieckimi autami. Wszyske jakech mioł (5)
              bouy dobre i bezawaryjne.
              Przekonuje mie zdanie pewnego mechanika-kolegi: "TAke auta som dobre jak dobre
              som jich kerowcy". Chyba ze sie mo pecha
              • Gość: vanitas Re: Dziwny tekst Kutza IP: *.cable.smsnet.pl 20.04.09, 14:43
                > Chyba ze sie mo pecha

Do baby, syna, mechanika, stanu drogi, innego kierowcy... (właściwe skreślić) :)
    • Gość: Wiesław Bogdan Fatum IP: *.icpnet.pl 17.04.09, 23:44
      I ja łączę się z Panem w nadziei powrotu do zdrowia Pana Ukochanych
      Kobiet. Nigdy bym nie pomyślał, ze takie wypadki były ich
      niezawinionym udziałem. Z całego serca życzę też i Panu zdrowia.
      Jako kierowca staram się przestrzegać przepisów drogowych. takie np.
      ograniczenia prędkosci w obszarach zabudowanych - kierowcy narzekają
      a ja w pewnej perspektywie " przebieram się "w ciało tych np.
      pieszych, którzy wzdłuż drogi podążają i myślę , że czuliby się
      jeszcze bezpieczniej , gdyby wszyscy kierowcy skoncentrowali swą
      uwagę również na bezpiecznej prędkości- myśl o drugim człowieku ,
      jak on będzie odczuwał nasze zachowanie - tego w otaczającym nas
      świecie brakuje. A Toyota - cóż, pogoń za TOP rankingami techniki
      przyćmiła im wizytówkę czlowieczeństwa i przyzwoitości.Serdecznie
      pozdrawiam. Wiesław Bogdan- Wielki miłośnik Sląska i Pana twórczości
    • Gość: Ewa z Tychów Fatum IP: *.xdsl.centertel.pl 23.04.09, 19:25
      Panie KAZIMIERZU,
      z całego serca życzę Pańskiej Żonie i Córce jak
      njrychlejszego powrotu do zdrowia!
      A może wróci Pan na Śląsk z Rodziną? Tutaj jest jednak