dziam.bel 14.04.09, 12:57 Panie Kazimierzu trzymam kciuki za zdrowie córki i żony! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: swistak Fatum IP: *.subscribers.sferia.net 14.04.09, 18:27 Pozdrowienia i życzenia szybkiego wyzdrowienia dla Żony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Fatum IP: 81.190.107.* 14.04.09, 18:36 Niech będzie wolno mi dołączyć się z wyrazami serdecznego współczucia. Mam szczerą nadzieję że słoneczko zaświeci dla pana i bliskich mu osób.Z gorącymi życzeniami powrotu do zdrowia, wiary ioptymizmu do ludzi.Ale Toyota nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanitas Fatum IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.09, 19:57 Przyłączam się do pozdrowień dla Pańskiej małżonki i mimo dzielących nas różnic doświadczeń, wieku i przekonań życzę optymistycznego podejścia do życia, mimo obecnego braku powodów do tychże. Bezduszność korporacyjnych interesów, urzędnicza niemoc firm ubezpieczeniowych, biurokracja, kult cyferek i zysku to przykra codzienność. Miał rację Rousseau, że cywilizacja niczego prócz lenistwa i zwątpienia w gatunek ludzki nie przynosi. Ale egalitarna dla wszystkich kruchość naszych ciał przypomina o tym, co naprawdę jest ważne. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanitas Re: Fatum IP: *.cable.smsnet.pl 14.04.09, 19:59 Ach, i wiary w fatum proszę nie pielęgnować. Samospełniające się proroctwo uczyniło takich Kennedych jedną z najbardziej nieszczęśliwych rodzin. A nie musiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hajduk Wielki Re: Fatum IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.04.09, 20:35 > Od tamtego czasu trapi mnie pytanie: kim był człowiek, który ją > przejechał? Dlaczego nie zachował się przyzwoicie i nie zadzwonił > po pomoc lekarską, tylko dowlókł ją na trawnik, położył sto > złotych na jej ciele i zostawił na łasce losu? Warszawiakiem i ja trzymam, razem z zona, kciuki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: achim ... IP: 121.52.146.* 14.04.09, 20:47 synek darowolbys se tygo warszawioka, wiysz kaj se go wkludz, sam sie rozlazi o ludzko gupota i pycho, kult mamony i brak poszanowanio do ludzkich uczuc. fandzolynie uo gorolach i dupcynie uo jejich prziwarach ostow sie na prywatne dysputy przu gorzole. panie kaziuk, zdrowia do malzonki i cery! Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: ... 15.04.09, 02:25 A Ty myslisz, ze u nas na Slasku byloby to, w bialy dzien, tez mozliwe ? Ja raczej nie wierze. Roznice sa. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: ... 15.04.09, 02:29 Nie mam na mysli zdarzenia i faktu, ze uciekl. Ale ze polozyl pieniadze - co pokazuje, ze cos niby czul, a jednak uwazal, ze musi zwiac. No i idiot ycznie dziecinny absurd, ze 100zl. "Normalny" uciekinier, tez na Slasku, nie kladlby pieniedzy na ofierze. To pokazuje swiat, w ktorym sie ten mazowiecki rajdowiec porusza - myslowo i emocjonalnie. I to jest to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiezyswiat Re: ... IP: *.lebarts.com 15.04.09, 13:13 Synek jeden z drugim czepio sie jakigo bezimiynnego stolecznioka, dyc tyn uo kim sam rozpawiocie to yno cham. Ruszcie rzici poza Slonsk i Europa Srodkowo. Zrozumiecie co w hercu majom inksze ludki i ze nikaj niy jes rozowo.. a dorobkiewicz warszafkowy niy bydzie wcale ostatni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Fatum IP: 212.183.134.* 14.04.09, 23:27 Panie Kazimierzu, ogromnie wspolczuje i zycze Panskiej zonie szybkiego powrotu do zdrowia. skad jednak ta legenda o bezpieczenstwie samochodow marki toyota? slyszalem o legendarnie bezpiecznym volvo i chyba zadnym wiecej samochodzie. diler, ktory sprzedal panstwu to auto potrzebowal legendy, wiec ja sobie na predce wymyslil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lalnia i Ryl Fatum IP: *.mobile.playmobile.pl 15.04.09, 13:23 Panie Kazimierzu: trzeba cieszyć się i ...takim życiem.Będzie dobrze. ******************** Trudno to niekiedy zrozumieć, ale bardzo często prawdziwa miłość przychodzi tylko przez cierpienie i krzyż.... (J.Małkowski). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helguera Panu bliskim życzę zdrowia IP: 77.223.195.* 15.04.09, 19:53 i współczuję panu szczerze.Bardzo cieszy mnie też to że o powstała sytuację nie oskarza pan kaczynskich.Piszę to bez cienia zlośliwości ba ja od dawna panu wspolczuję,a wraz z czytaniem kolejnych p. felietonow ,wspolczuję coraz bardziej. Czasami trzeba dopiero....no nie tego nie napiszę.Dużo zdrowia dla p.rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
palec1 Re: Panu bliskim życzę zdrowia 16.04.09, 03:03 Piszę to bez cienia zlośliwości ba ja od dawna panu wspolczuję,a wraz z czytaniem kolejnych p. felietonow ,wspolczuję coraz bardziej ----------- Niezbyt fajne, mile, oryginalne, zabawne, grzeczne. :( Odpowiedz Link Zgłoś
staryhanys1 Fatum 16.04.09, 07:39 Szanowny Kazimierzu - życzę Pana ZONIE szybkiego powrotu do zdrowia a Paniu mniej utropienio. Ale do rzeczy nie bądź Pan wystraszonym Hanyskiem i nie boj sie Pan Toyoty i podaj ja do sadu. Napewno ma Pan dobrego adwokata i jestem pewny ze bardzo szyko sie zglosi ich adwokat z propozycja wycofania pozwu i propozycja finansowa. Taki proces w okresie kryzysu to dla toyoty anty reklama. Godanie ze samochód jechał poniżej 30 km/godz to bzdura, poduszki muszą zadziałać nawet gdy samochód stoi i dostanie "szlag" czy to z boku czy to z przodku. Nie dyskutowac snimi (toyotom), oni majom strach przed sadem i pociskajom Panu dyrdymaly Kupaly.Jak Pan tego nie zrobi to potwierdzi Pan swoja teze "ze Hanysy som dupowaci" w co jo stary Hanys nie wierza. Pyrsk i zyczenia szybkiego powrotu do zdrowia Pana "Babaczce". Odpowiedz Link Zgłoś
staryhanys1 Re: Fatum 16.04.09, 07:43 Zapomniol zech napisac ze jezdza tojototami przeszlo 20 lot i juz niejeden spor rzech snimi miol ale jak narazie zalatwiali wszystko "alle auf Kulans", co to znacza chyba zrzumiol Pon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Fatum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 08:00 Współczuje pana zonie, panie kUc, ale znowu załatwia pan prywatę! Liczy pan na to, że Toyota da panu w ramach rekompensaty landcruisera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar Re: Fatum IP: 62.69.212.* 17.04.09, 19:08 Gosc jak zwykle Palant do kwadratu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Dziwny tekst Kutza IP: *.server4you.de 16.04.09, 09:39 Tytuł sugeruje że Kutz chce się podzielić z czytelnikami jakimiś nieszczęściami które go nawiedzają, martwi sie o zdrowie a nawet życie żony i córki. Pomyślałem może chore są, może coś im zagraża... Czytam dalej i widze prywatną wojenke Kutza z koncernem Toyoty... Żonie Kuza dużo zdrowia ale autorowi cóż moge powiedzieć... (może lepiej już nic). Odpowiedz Link Zgłoś
staryhanys1 Re: Dziwny tekst Kutza 16.04.09, 10:51 Ludzie zdrowie i życie Pani Kutzowej to jedno a partactwo toyoty to druga sprawa i popuszczenie tym specjalistom nie tylko z toyoty spowoduje ze będziesz płacił za poduszki czy inne buble kiere nie działają. Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Dziwny tekst Kutza 17.04.09, 07:30 Mosz recht stary hanysku, na miejscu KAzika tysz bych tak zrobiył. Do sondu z niymi. A z drugij strony powinni Poloki wiedzieć, że Tojota to niy ta, ftoro sprzedawało sie 10 lot tymu. W rankingu na niyzawodność ADAC, ftorymu sfoja pozycja na rynku zawdziynczo, straciyła dużo i dali traci. Ino niymiecke auta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re:Brawo odważny, prawdomówny Cirano IP: *.siec2000.pl 17.04.09, 15:41 Nareszcie kropka nad i. Po co jakieś zahamowania.Nie ma lepszej okazji niż śmierć w Toyocie żeby zareklamować drogi i zawodny niemiecki szrot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanitas Re:Brawo odważny, prawdomówny Cirano IP: *.cable.smsnet.pl 17.04.09, 16:39 To może skandynawskie? Producenci szwedzkich aut zaczynali od zbrojeniówki, lotnictwa a kończyli na cywilnych autach osobowych i ciężarowych. Nie wierzę w obiektywizm rankingów: programów antywirusowych, funduszy emerytalnych i bezpieczeństwa aut właśnie. Z drugiej strony widziałem sporo dowodów na to, że kierowcy volvo nie kończą jak inni współuczestnicy tych samych kolizji. Niemieckie i inne to teraz chińskie śrubeczki, azjatyckie taśmy i normy produkcyjne mili państwo, mało które są europejskie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re:Brawo odważny, prawdomówny Cirano IP: *.siec2000.pl 17.04.09, 17:40 Nastepny akwizytor w tym wątku.No to co że ze Szwecji. Przygotowuje się Bumar Łabędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanitas Manię prześladowczą się leczy:)) IP: *.cable.smsnet.pl 17.04.09, 22:11 Jaki akwizytor? A jakbym polecił chodzić pieszo to uznałbyś mnie za akwizytora wkładek ortopedycznych czy butów? Ja, o ile odległości nie są duże, korzystam z komunikacji miejskiej - publicznej i prywatnej: a wierz mi, że z nimi mam jeszcze mniej wspólnego niż z motoryzacją, którą interesowałem się za młodu.. A marki swojego heavy-duty rzęcha nie zdradzę, nie europejski i nie azjatycki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Manię prześladowczą się leczy:)) IP: *.siec2000.pl 18.04.09, 00:10 Czyżby Hummer? Przepraszam. Życzę pani Kutzowej szybkiego powrotu do zdrowia. Od tego powinienem zacząć. W pełni też rozumiem p.Kutza i jego zapewne szczerą opinię o firmie, którą obwinia o swoje nieszczęście. Tylko,że reklamowanie przy tej okazji przez osoby postronne ,że w aucie firmy Volvo predzej zabijesz niz dasz sie zabić, trochę mnie żenuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanitas Re: Manię prześladowczą się leczy:)) IP: *.cable.smsnet.pl 20.04.09, 14:48 Mnie też by żenowało, ale jeśli zabijesz z winy tego, który jechał pod prąd i na gazie zabierając z sobą dusze swoich bliskich, to do kogo mieć pretensje? Maszynista z 30-letnim stażem przejechał dziesiątki krów, kilku samobójców, nieuważnych kierowców i jakoś z tym musi żyć dalej. Pretensje garbatego, że ma dzieci proste. Głowa do góry:) Odpowiedz Link Zgłoś
staryhanys1 Re: Dziwny tekst Kutza 17.04.09, 17:56 Wiesz cirano jo tu w efie mieszkom juz przeszlo 27 lot i swoj majnung o autach mom . Ino roz zech kupil nowego golfa2 i miolo zech go 3 miesace i pieronem zech sie go pozbyl i wrocil zech do toyoty (teroz mom camry s hameryki i wiem ze mi go w jewropie nie podiwaniom). Moj wnuk mo starego pasata i terozki przy tyj akcyji 2500Euro juz miol go dosc i kupil japonca. Nie sluchol Opy i kupil se tego VW jedynego zresztom we Familii ale juz tego felera tym razom nie powtórzył. Nie powia mercy , bmwyje i audiki to dobre auta ale narazie moja tojotka jezdzi ino na przeglady. To prowda ze jak zaczyli produkowac corole, cariny, avensisy w europie to ich jakosc spadla. Pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Dziwny tekst Kutza 20.04.09, 07:15 Jo zrobiou inksze doświadczynia z niymieckimi autami. Wszyske jakech mioł (5) bouy dobre i bezawaryjne. Przekonuje mie zdanie pewnego mechanika-kolegi: "TAke auta som dobre jak dobre som jich kerowcy". Chyba ze sie mo pecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanitas Re: Dziwny tekst Kutza IP: *.cable.smsnet.pl 20.04.09, 14:43 > Chyba ze sie mo pecha Do baby, syna, mechanika, stanu drogi, innego kierowcy... (właściwe skreślić) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiesław Bogdan Fatum IP: *.icpnet.pl 17.04.09, 23:44 I ja łączę się z Panem w nadziei powrotu do zdrowia Pana Ukochanych Kobiet. Nigdy bym nie pomyślał, ze takie wypadki były ich niezawinionym udziałem. Z całego serca życzę też i Panu zdrowia. Jako kierowca staram się przestrzegać przepisów drogowych. takie np. ograniczenia prędkosci w obszarach zabudowanych - kierowcy narzekają a ja w pewnej perspektywie " przebieram się "w ciało tych np. pieszych, którzy wzdłuż drogi podążają i myślę , że czuliby się jeszcze bezpieczniej , gdyby wszyscy kierowcy skoncentrowali swą uwagę również na bezpiecznej prędkości- myśl o drugim człowieku , jak on będzie odczuwał nasze zachowanie - tego w otaczającym nas świecie brakuje. A Toyota - cóż, pogoń za TOP rankingami techniki przyćmiła im wizytówkę czlowieczeństwa i przyzwoitości.Serdecznie pozdrawiam. Wiesław Bogdan- Wielki miłośnik Sląska i Pana twórczości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa z Tychów Fatum IP: *.xdsl.centertel.pl 23.04.09, 19:25 Panie KAZIMIERZU, z całego serca życzę Pańskiej Żonie i Córce jak njrychlejszego powrotu do zdrowia! A może wróci Pan na Śląsk z Rodziną? Tutaj jest jednak inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś