czosnek.pl 07.10.09, 19:31 bedzie jeszcze bogatszy kaganowi moze sie to nie spodobac tinyurl.com/yc6qqx9 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
japoxx Re: stary wiarus 07.10.09, 19:38 heheheheheheheheh nie masz za grosz litosci nad biednym phd lesiem wyjdzie w koncu na to ze lesiu bedzie mial phd a wiarus forse no i czy mozna mowic o sprawiedliwosci? na szczescie nie! buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: stary wiarus 08.10.09, 16:56 Wiarusowi sie z Polski nic nie nalezy, jako iz dawno temu zrezygnowal on z polskiego obywatelstwa, a glownie dla tego, ze w Polsce wiarus sie praca nie zhanbil... W Australii zas dostanie on emeryture od swych mococdawcow, czyli ASIO i ASIS... Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: stary wiarus 07.10.09, 20:30 Dobre jest to: Sikorski powiedział, że z przyjemnością przyjął zaproszenie do Australii. Ocenił, że Polskę i Australię łączą ważne związki. Ciekawe co? (poza kangurami w ZOO po stronie polskiej i Polonią po stronie australijskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
czosnek.pl Re: stary wiarus 07.10.09, 20:48 wyczul ze jego przelozony Tusk postradal zmysly zalozyl helm po dziadku z wehrmachtu i chce isc na jakas wojne. A Radzio sie nie bedzie bil za wolnosc wasza i nasza i POobserwuje to wszytsko z za granicy! Odpowiedz Link Zgłoś
kupa.kazi Re: stary wiarus 07.10.09, 21:06 maciekqbn napisał: > Dobre jest to: > > Sikorski powiedział, że z przyjemnością przyjął zaproszenie do Australii. > Ocenił, że Polskę i Australię łączą ważne związki. > > > Ciekawe co? (poza kangurami w ZOO po stronie polskiej i Polonią po stronie > australijskiej). > no,no macius a deszczowka,kroliki,kury i kompostownik w ogrodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
eczek1 Re: stary wiarus 08.10.09, 04:30 "Sikorski zapowiedział bliższą współpracę między oboma krajami. - Polska i Australia mają dużo węgla, ale Australia jest bardziej zaawansowana od nas w technologiach używania tego węgla bez zanieczyszczenia środowiska naturalnego, więc tutaj widzę pole do obopólnie korzystnej współpracy - mówił." Ciekawe na czym miala by polegac korzysc Australijczykow? Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: stary wiarus 08.10.09, 04:41 > Ciekawe na czym miala by polegac korzysc Australijczykow? > lizneliby troche kultury Odpowiedz Link Zgłoś
japoxx Re: stary wiarus 08.10.09, 04:47 hehehehehehehehehehe phd lesiu OCZYWISCIE OD CIEBIE buahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Re: stary wiarus 08.10.09, 21:42 maciekqbn napisał: > Ciekawe co? (poza kangurami w ZOO po stronie polskiej i Polonią po stronie australijskiej). -------------------------- Zapomniałeś o tych pałętających się w polskich marketach australijskich sikaczach z plastikowym korkiem. Może Radek chce namówić Polaków, żeby pili te siki zamiast leżących obok wspaniałych włoskich, hiszpańskich i francuskich trunków. Odpowiedz Link Zgłoś
starywiarus Radzio znowu bredzi? 08.10.09, 13:18 Sojusznik poszedł Polsce na rękę ws. emerytur ???? Nie ma takiego sojuszu, którego członkami byłyby Polska i Australia. Australia nie jest ani w UE, ani w NATO, Polska nie jest w ANZUS. Polacy mieszkający w Australii będą mogli otrzymywać polskie emerytury oraz sumować okres ubezpieczeniowy w Polsce i Australii, by ustalać prawo do świadczeń emerytalnych. ????? Emerytura, a właściwie renta starcza, przysługuje w Australii od wieku 65 lat, po warunkiem spedzenia przedtem co najmniej 10 lat w Australii. Nie ma nic wspólnego z okresem pracy. W Polsce przysługuje po 25 latach pracy. Co mianowicie miałoby się tu z czym sumować? Praca w Polsce z pracą w Australii w celu otrzymywania emerytury polskiej? Kagan nie ma uprawnień ani do emerytury polskiej, ani do australijskiej, stąd szczęścia szuka w Portugalii. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: Radzio znowu bredzi? 08.10.09, 17:03 Musze cie zmartwic, ale w Australii mieszkalem ponad 10 lat i niedlugo bede miec wystarczajaca ilosc lat pracy w UE... Odpowiedz Link Zgłoś
starywiarus A co z k,ompatybilnością systemow emerytalnych? 08.10.09, 14:09 Polski i australijski są zupełnie inne, przeiwduję zatem jaja jak taborety Dajmy na to: Kończę 65 lat. Udaję się do Polski i żądam tam emerytury na podstawie obowiązującej umowy dwustronnej. Dokumentuję wymagane 25 lat pracy w Australii. Dokumentuję, że w ciągu ostatnich 10 lat pracy moje pobory przekraczaly $100k czyli PLN250k rocznie. I co wtedy? Muszą mi zacząć wypłacać z polskiego skarbu państwa emeryturę obliczoną od podstawy PLN 250k, czyli od poborów wyższych niż pensja zasadnicza prezydenta? No to ZUS do mnie wtedy na to, że oni się zastanowią, ale ja muszę na nich scedować swoją australijską emeryturę. Ja na to, że nie mam takiej. Oni na to, że jak to? Ja na to, że co miałem na swoim koncie superannuation, to zgodnie z australijskim prawem, które mi na to pozwala, wybrałem w jednym kawałku (lump sum) i rozdałem dziecion albo przepieprzyłem, a jak mi nie wierzą, to niech udowodnią, że nie. I co wtedy? Muszą mi zacząć płacić polską emeryturę obliczoną od podstawy PLN 250k rocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: A co z k,ompatybilnością systemow emerytalnyc 08.10.09, 17:08 W Polsce nie dostaniesz emerytury wyzszej niz maksymalna, wiarus. I w ogole w Polsce emerytury nie dostaniesz, bos nie Polak... I gdybys mial prawo do polskiej emerytury, to bys musial zrezygnowac z australijskiej "old age pension"... Twoja rzadowa "superannuation" z ASIO czy innego ASIS liczyla by sie zas do wymiaru polskiej emerytury, czyli ze nawet, gdybys byl Polakiem, to i tak bys nic z Polski nie dostal... Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Re: A co z k,ompatybilnością systemow emerytalnyc 08.10.09, 21:35 Wirus, co ty tutaj pyerdolisz! Przede wszystkim dotyczy to polskich obywateli, a ty już dawno wyrzuciłeś polski paszport. Nie dotyczy to też szpicli obcych wywiadów i kapusiów. Poza tym ty w Polsce niczego sobie nie wypracowałeś, a już na pewno nie 250 kilo, bo od dziecka kombinowałeś jak tu wyżywić się i wyspać na cudzy koszt. Więc daj se spokój i pyerdol o rzeczach, o których nie masz pojęcia. Po prostu zdechniesz niebawem jak ten obcy pies na obcej ziemi i nikt w kraju, jak i na antypodach tego nie zauważy. No, może mniej donosów będzie przychodziło do licznych polskich i australijskich urzędów. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian a mnie tam to kolo torby lata 08.10.09, 14:49 na szczescie ani jednego dnia w PLu nie przepracowalem wiec gdzies mam te roznego rodzaju umowy a nawet gdybym przepracowal, to i tak tym kRajowym zlodziejom nigdy bym z niczym nie zaufal, a tym bardziej z kasom Odpowiedz Link Zgłoś
mr_kagan Re: a mnie tam to kolo torby lata 08.10.09, 17:12 Bos nigdy w zyciu sie nie splamil uczciwa praca! Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: a mnie tam to kolo torby lata 08.10.09, 17:18 niech zgadnem pewnikiem moj zyciorys gdzies na necie przeczytales niewazne, ze ja go nigdy nie napisalem wazne, ze ty go przeczytales, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: a mnie tam to kolo torby lata 08.10.09, 19:55 te brudne paluchy to malowiarygodne zrodla Odpowiedz Link Zgłoś