Dodaj do ulubionych

przesylka pieniedzy

IP: *.proxy.aol.com 05.03.04, 03:52
potrzebuje przeslac tysiace $ do kraju
czy ktos to zrobil?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mlody Re: przesylka pieniedzy IP: *.bos.east.verizon.net 05.03.04, 03:56
      Nie. Tutaj tylko ludzie paczki z pomaranczamy (kubanskimi) wysylaja.

M.
      • pulkownick Re: przesylka pieniedzy 05.03.04, 04:30
        z tego co wiem to najlepiej wlozyc do paczki z pomaranczami. Wsunac papierki
        pod pomarancze i nic sie nie obawiac, same znajda wlasciciela.
        • i.p.freely Re: przesylka pieniedzy 05.03.04, 14:37
          Jedna opcja to www.ikobo.com/ - chyba najlatwiejsza.
          Inna opcja to idziesz do swojego banku i prosisz o 'overseas money wire',
          potrzebny bedzie ci numer konta dewizowego PKO (jesli odbiorca jest posiadaczem
          takowego) w Polsce, imie i nazwisko odbiorcy, jego/jej adres. Operacja kosztuje
          chyba teraz okolo $30. Trwa 2 do 4 tygodni.
          • Gość: stary Re: przesylka pieniedzy IP: *.proxy.aol.com 05.03.04, 14:45
            i.p.freely -dziekuje
            tam sa jakies limity ok 3000 $
            ostatnio jak przesylalem kilkaset przez E-gramm to
            musialem sie legitymowac bo amerykanie boja sie terorystow polskich.Pytanie
            zadale tutaj bo nie chce w skarpecie wywozic pieniedzy do Polski a przyjechalem
            tu z kilkoma $ wiec trudno byloby wytlumaczyc ich pochodzenie.

• Gość: boo Re: przesylka pieniedzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 21:28
              Tak sluchaj madrali.
              Operacja trwa max 2 tygodnie, w praktyce trwa 2-7 dni, jeszcze szybciej, jesli
              twoj bank w Polsce jest correspondent bank amerykanskiego.
              Nie ma zadnych ograniczen co do kwot - wysylasz przeciez swoje pieniadze.
              Faktycznie nazywa sie to wire transfer, bedziesz jeszcze potrzebowal swiftcode
              twojego banku w Polsce (w Polsce jest troche wiecej bankow niz tylko PKO).
              • soup_nazi Re: przesylka pieniedzy 05.03.04, 21:39
                Gość portalu: boo napisał(a):

>(w Polsce jest troche wiecej bankow niz tylko PKO).

Zgadza sie. Bank Grobelnego, food bank, bank krwi (w ktorym zreszta pewnie nie
                ma krwi, hehehe, nic nie ma, siedzi jakas pani i "placiuje"), bank RWPG, bank
                (malo)rolny, bank miast, bank zbozowy, czy o czyms zapomnialem, hehehe?
                • Gość: boo Re: przesylka pieniedzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 21:41
                  Owszem, zapomniales.
              • Gość: Ewa Re: przesylka pieniedzy IP: *.proxy.aol.com 22.03.04, 02:22
                Ograniczenie jest - mozna przeslac max.10,000$ na raz.
            • franzmaurer Re: przesylka pieniedzy 05.03.04, 21:52
              Gość portalu: stary napisał(a):

> tu z kilkoma $ wiec trudno byloby wytlumaczyc ich pochodzenie.

Możesz zobaczyć jeszcze MoneyBookers.com - tam po weryfikacji limit to ok 16
              tysięcy dolców.
              Zważ na to że system który opiera się na transferze na konto bankowe może
              wzbudzić podejrzenie polskiej skarbówki. Niby podejrzane transakcje zaczynają
              się od 15 tysięcy dolarów ale diabeł nie śpi.
              Może rozglądnij się za jakąś kartą przedpłaconą z większymi limitami albo
              transferem przez e-Gold.com - e-gold możesz względnie łatwo opylić na paru
              forach zajmujących się HYIP albo wypłacić na konto bankowe.
              • Gość: boo Re: przesylka pieniedzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 22:05
                Skarbowki jedynie jesli bedzie sie rozliczal w Polsce i zglosi to konto do
                Urzedu Skarbowego, ale oni tropia przeplywy tylko jesli juz kogos o cos
                podejrzewaja.
                To sprawdzanie powyzej pewnej kwoty zwiazane jest z AML (anti-money laundering
                procedures) i wszedzie go doswiadczysz.

• alamacota boo- 05.03.04, 22:12
                  -basie, liznales prawa bankowego bo sie wyszczales w toalecie bankowej? Czy tez
                  walnales sie w leb na schodach na Rakowieckiej?

Co ty zlamasie wiesz kogo sie sciga i od ile? Zapierdalasz tu koles jakas
                  prowokacyjna reklamowka. Won smierdzielu na konto praca.
                  • soup_nazi Re: boo- 05.03.04, 22:17
                    Ladny tekst, hehehe. Tak, tak, to niewatpliwie jeszcze jeden "mlody gniewny
                    wilk", buahahaha
                  • Gość: boo Re: boo- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 22:18
                    A pierdol sie pacanie.
                    Prawo Bankowe znam na pewno lepiej niz ty przyglupie.
                    Nawiasem mowiac, smutny jestes. Scigaja cie, juz sa za rogiem, o kurwa i znow
                    sie budzisz oblany potem
                    Nie raz tak wysylalem pieniadze i twoje urojone organy scigania nigdy sie do
                    tego nie przyczepily, a polecanie ludziom agencji zamiast bankow naraza ich na
                    ryzyko.
                    • alamacota Nazi 05.03.04, 23:19
                      tekst ci sie podoba bo u ciebie terminowalam, twoja szkola. Dziekuje.

Boo, twoj wybuch swiadczy o tobie bardzo podejrzanie zarowno jak twoj ip
                      address. Niestety moje podejrzenia nie sa urojone. Obecnie np IRS zaczyna
                      szukac po kontach ba karaibach i na wyspie man. Sadzisz, ze polski urzad
                      skarbowy jest gorszy, naiwniaku? Tzn ze niewiele wiesz o sprawach skarbowych.
                      Jak ja sie tlumaczylam na dywanie w urzedzie skarbowym to twoj tatus zasrancu
                      jeszcze byl w projekcie a twojej mamusi nawet tam nie bylo.
                      • Gość: P Re: Nazi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.03.04, 23:25
                        kolejny GŁUPI chuj na tym forum
                        • alamacota Re: Nazi 05.03.04, 23:29
                          no juz dobrze zazdrosniku, tylko nie chuj a pizda, gwoli scislosci i do tego
                          szczeniaku bardzo stara.
                          • Gość: boo Re: Nazi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.04, 23:34
                            No i wyszlo szydlo z worka. Jak nie FBI to Interpol cie w koncu dopadnie.
                            Zegnam, pobluzgac sobie moge, ale z kryminalistami sie nie zadaje.
                            • alamacota drogi boo 06.03.04, 00:00
                              odpowiem ci tak jakby odpowiedzial ci sam mistrz Nazi Soup a nie jak Waldi by
                              to dyplomatycznie uczynil, otoz, trzymaj sie mocno klawiatury, drogi boo"

LECZ SIE CHUJU BO JESTES PIERDOLNIETY

tfoja alamacota
                      • waldek.usa Re: Nazi 05.03.04, 23:45
                        alamacota napisał:

> tekst ci sie podoba bo u ciebie terminowalam, twoja szkola. Dziekuje.

Brawo, potrzeba tu Zupy "w spodnicy"!

>
                        > Boo, twoj wybuch swiadczy o tobie bardzo podejrzanie zarowno jak twoj ip
                        > address. Niestety moje podejrzenia nie sa urojone. Obecnie np IRS zaczyna
                        > szukac po kontach ba karaibach i na wyspie man. Sadzisz, ze polski urzad
                        > skarbowy jest gorszy, naiwniaku? Tzn ze niewiele wiesz o sprawach skarbowych.
                        > Jak ja sie tlumaczylam na dywanie w urzedzie skarbowym to twoj tatus zasrancu
                        > jeszcze byl w projekcie a twojej mamusi nawet tam nie bylo.

Zasraniec jest wynikiem niefartownego testu tatusia na mamusi.
                        • alamacota Re: Nazi 05.03.04, 23:58
                          waldeczku, od ciebie tez sporo podprowadzilam- tego czaru i czarowania....
                          • waldek.usa Re: Alamacota (hehehe wesoly nick) 08.03.04, 16:39
                            alamacota napisał:

> waldeczku, od ciebie tez sporo podprowadzilam- tego czaru i czarowania....

Na zdrowie, alamacota, milo sie przydac blizniemu!
                            Z tego (niejednego zreszta) powodu od czasu do czasu przykleja mi sie do doopy
                            jakis gamon. Ostatnio jest to slynna gwiazda foruma, multiple nick CGN, zajadly
                            wrog Staregowiarusa. Zdumiewajacy jest dziecinny tok myslenia, a niech tam,
                            rzuce cytatem zamiast opisywac:

"

Gość portalu: CGN napisał(a): Znow zostaje ci tylko niewybredny atak ad
                            personam? Zazdroscisz mi, ze stac mnie na mieszkanie i w PL i w OZ, i ze nie
                            musze byc zalezny, jak ty, od zasilkow socjalnych (marnych zreszta w USA) i od
                            dorabiania na czarno w roznych Jackowach?
                            waldek.usa napisał: A tu zes sie popisal brakiem intelektu i walnoles jak
                            masarz swinska piz*da o kontuar, bo:
                            C: Piekny jezyk, nie ma co... sad

1. zadne "znow", ja "niewybredny atak ad personam" nie stosuje, zamiast tego
                            serwuje cesarzowi co cesarskie, w twoim przypadku ty mnie go*no obchodzisz
                            C: To czemu tyle czasu spedzasz na tym forum atakujac mnie?

2. a kto ty dla mnie jestes? niczego ci nie zazdroszcze, poniewaz to co maja
                            inni zwisa mi leniwie nacia, wazne jest dla mnie to, co JA mam. Nie mierz mnie
                            swoja miara
                            C: Zazdroscisz, bowiem sporo czasu spedzasz atakujac mnie, przy okazji
                            pokazujac jaki prymityw z ciebie... sad

3. zasilkow socjalnych nie pobieram, poniewaz w przeciwienstwie do ciebie pracy
                            nie stracilem
                            C: Bo jej nigdy nie miales, znaczy sie legalnej, stad nigdy zasilku w USA nie
                            dostaniesz, a jako Illegal Alien, czeka cie tylko deportacja, i to po tylu
                            dniach stania na mrozie pod konsulatem, i tylu latach charowy za pol darmo przy
                            usuwaniu azbestu... sad Najgorsze, ze ci zabiora nawet te kilkaset dolarow,
                            uskladane kosztem niedozywienia i dzielenia lozka z 2 takimi jak ty
                            nielegalnymi Polaczkami w USA... sad

4. na czarno dorabiac nie musze, chociazby dlatego ze nie uznaje "na czarno" (w
                            Bostonie, uwazasz gamoniu, nie ma Jackowa) i nie mam zamiaru wykorzystac
                            systemu, co zreszta w twoim przypadku nie wypalilo. I bardzo dobrze!
                            C: Bostona to mozesz sobie zatanczyc na balu. Ty bys tam nie trafil, bo LOT do
                            Bostonu nie lata, tylko do NY i Chicago, a ty po angielsku przeciez ani me ani
                            be, a balbys sie zapytac kogokolwiek, bo jako nielegalny nie bedziesz przeciez
                            zwracac na siebie uwagi... sad

5. zanim do kogo gebe otworzysz, zapoznaj sie z osoba i zrob rozpoznanie
                            terenu, zeby sie tak przypadkiem durniem forumowym nie zrobic
                            C: Skad mam wiedziec wiecej o tobie, jak sie wstydzisz nawet swego nazwiska i
                            imiona (waldek moze byc rownie dobrze zmyslone)...

6. nie odzywaj sie do mnie, bos krow na moim folwarku nie pasal i nie mam
                            ochoty cie znac
                            C: Folwark to mial Pan tego tatusia. Jak nie chcesz mnie znac, to nie odpisuj
                            na moje posty!"

To sie nie miesci w glowie jak ten tu bredzi po omacku.
                            Dawno sie tak nie usmialem, gosciu wymyslil mi identity, hehehe...
                • franzmaurer Re: przesylka pieniedzy 06.03.04, 07:23
                  Gość portalu: boo napisał(a):

> Skarbowki jedynie jesli bedzie sie rozliczal w Polsce i zglosi to konto do
                  > Urzedu Skarbowego, ale oni tropia przeplywy tylko jesli juz kogos o cos
                  > podejrzewaja.
                  Skarbonka z definicji podejrzewa każdego...
                  Kodeks skarbowy-karny traktuje od pewnego czasu nieujawnianie takich dochodów
                  jako przestępstwo...

> To sprawdzanie powyzej pewnej kwoty zwiazane jest z AML (anti-money
                  > laundering procedures) i wszedzie go doswiadczysz.
                  Rozłożenie większej kwoty na mniejesze jest rejestrowane przez nadzór
                  wewnątrzbankowy ktory moze czasem przekazac informacje do GIIF.
            • Gość: Вовка Re: przesylka pieniedzy IP: *.dyn.optonline.net 06.03.04, 01:30
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=10219002&a=10239168
          • artur666 Re: przesylka pieniedzy.....i,p.freely 06.03.04, 14:30
            30 / od kazdej kwoty? nie wierze.

a stary to niech sie lepiej zastanowi jako CO chce ta kase zadeklarowac.
            Moze byc w przyszlosci dla niego wazne.
          • Gość: Ola iKobo IP: *.corp.redshift.com 23.03.04, 20:29
            i.p.freely - dzieki. Skorzystalam z porady. ikobo jest wspaniale. Szybko, z
            fotela za komputerem we wlasnym domu wysylka $.Pozdrawiam.
    • Gość: jot-23 Re: przesylka pieniedzy IP: *.nyc.rr.com 06.03.04, 01:37
      wire transfer najszybciej (musialem pare dni temu wysylac ok $10000) odbiorca w
      PEKAO, zabralo 2 dni, musialem rozbic na sumy ponizej 9600 zl, jakies szopki z
      limitami darowizny/pozyczki...tzn progi bezpodatkowe
      • Gość: stary Re: przesylka pieniedzy IP: *.proxy.aol.com 06.03.04, 14:24
        dziekuje wszystkim za wypowiedzi ktore
        cos wniosly do tematu.W przyszlym tygodniu sprawdze jak to dziala.
        • Gość: Mlody Re: przesylka pieniedzy IP: *.bos.east.verizon.net 06.03.04, 14:48
          Gość portalu: stary napisał(a):

> dziekuje wszystkim za wypowiedzi ktore
          > cos wniosly do tematu.W przyszlym tygodniu sprawdze jak to dziala.

Tak, koniecznie dac znac czy pomarancze swieze doszly.

M.
          • donk Re: przesylka pieniedzy 06.03.04, 14:57
            najlepsze kasztany sa na placu Pigalle,
            Zuzanna je lubi tylko jesienia.
            przesyla ci swieza partie.
            • Gość: Mlody Re: przesylka pieniedzy IP: *.bos.east.verizon.net 06.03.04, 15:01
              donk napisała:

> najlepsze kasztany sa na placu Pigalle,
              > Zuzanna je lubi tylko jesienia.
              > przesyla ci swieza partie.

Hans?
        • flipflap Re: przesylka pieniedzy 06.03.04, 14:48
          Mozesz tez skożystac z usług którejś z renomowanych firm jak DOMA EXPRESS lub
          POLONEZ. Maja swoich agentów w większości północno-wschodnich i centralnych
          stanach. Niedawno wysyłałem $5000.00 bratu i dostał je następnego dnia.
          • Gość: Wadera Re: przesylka pieniedzy-do "stary' IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 22.03.04, 03:48

Nie wiem gdzie mieszkasz i na jakim koncie masz zdeponowane pieniadze/ale to
            mniej wazne. Ja Ci powiem jak ja to zrobilam. Odbiorca w Polsce musi miec
            zalozone konto w banku PKO SA.Ty ze swojej strony idziesz do swojego banku,
            wyplacasz pieniadze na zasadzie 'Bank check' i dalej juz sie komplikuje bo nie
            wiem jakie masz mozliwosci, chodzi mi czy masz u siebie polska agencje.Ja
            mam.Ja wysylam dolary
            przez polska agencje w ktorej kupuje bilety lotnicze jak lece do Polski/mysle,
            ze kazdy wie o czym mowi/ . Agencja moja wspolpracuje z bankiem PKO w Nowym
            Yorku.Poprostu, pani w agencjii wypelnila przekaz pieniezny na konto osoby w
            Polsce. Ja dalam jej swoj bank czek, ona potwierdzila mi , ze czek ode mnie
            wziela i dalej juz byla jej rola co zrobila. w Kazdym razie za 2 dni po wplacie
            w agencjii syn dostal zawiadomienie z Banku PKO SA oddzial III Warszawa ul
            Grojecka, ze na jego konto wplynela wplata. konic sprawy. Za przeslanie 86 tys
            dol tutaj zaplacilam 100 dol w agencjii.koniec.Proste? w Polsce po okazaniu sie
            paszportem czy innym dowodem tozsamosci wybierasz sobie z konata dowolna kwote,
            reszta pozostaje na koncie.Nie ma zadnych oplat podatkowych w Polsce.Do dzisiaj
            posiadam konto w PKO SA w w-wie, oczywiscie stan konta jest duzo mniejszy,
            pieniadze przeslalam do Polski w celach inwestycjii. Co miesiac bank polski
            przysyla mi tutaj do USA zawiadomienie o stanie konta i procentach , o
            wszelkich zmianach ustaw bankowych, etcetera. Nikt mnie nie pyta o podatki ani
            w Polsce ani tutaj. Jak to dziala ze strony prawnej nie wiem. Ja nie palce
            zadnych podatkow ani tu ani tam.Mysle, ze dosc jasno wyjasnilam proceder,
            jezeli masz jakiekolwiek
            watpliwosci lub pytania, pytaj, chetnie odpowiem.Jest jeszcze inna mozliwosc o
            ktorej moge Ci powiedziec, tez z tego korzystalam ale o tym Ci powiem, jak Cie
            to interesuje. Ta droga jest jeszcze mniej skomplikowana,kosztuje tutaj w banku
            Usa 1 dol za kazda operacje.

Pozdrawiam Wadera

• Gość: stary Re: przesylka pieniedzy-do Wadera IP: *.proxy.aol.com 23.03.04, 08:30
              dziekuje za informacje
              jedno tylko pytanie -te 86K PRZESLANE BYLO PRZE CZY PO 9/11?
    • dfw Re: przesylka pieniedzy 22.03.04, 05:23
      Slyszalam, jak robia to inni...

Zakladaja sobie konto na przyklad w Compas Bank, albo innym banku, ktory nie
      pobiera kwot od wyplat z konta poprzez bankomaty innych bankow. Jada do Polski
      z karta VISA/ATM ze swojego rachunku i tam wyplacaja pieniadze.
      Nie ma oplat za przelewy, konto bylo zalozone tutaj, a potem tam w Polsce
      je "czyszcza" wyplacajac odpowiednio kwoty wedle uznania.

Pozdrawiam
      • Gość: Wadera Re: przesylka pieniedzy IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 22.03.04, 13:52
        Wlasnie to jest ta druga opcja o ktorej chcialam wspomniec,ale skoro dfw juz
        napisala,nie bede sie powtarzac.Dodam tylko, ze w Polsce mozesz pobrac
        pieniadze tylko z tego banku w ktorym karta "robi". Z tylu check card podane sa
        symbole: moja robi w: MAC, Plus i Star.Musisz poszukac banku ktory obsluguje te
        konta.Ja pobieralam pieniadze w banku PKO SA / Symbolem banku jest polski
        zubr/, nie mialam najmniejszych problemow. Mozesz to robic w bankomacie lub w
        okienku gdzie obsuguja konta zagraniczne. Moj bank w usa pobieral za kazda
        operacje 1 dolara.

Pozdrawiam Wadera
        • Gość: stary Re: przesylka pieniedzy IP: *.proxy.aol.com 23.03.04, 08:23

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka