Dodaj do ulubionych

Z czego Polska słynie?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 13:42
Ciekawi mnie jakie polskie produkty (oprócz wódki rzecz jasna)są znane i
uznane poza granicami RP. Jakie marki są kojarzone z Polską. Z czego możemy
być dumni. Będę wdzięczna za informację. Mam napisać o tym artykuł, a
szczerze mówiąc niewiele przychodzi mi do głowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: roxi Re: Z czego Polska słynie? IP: 5.5R3D* / 198.54.202.* 19.03.04, 13:47
      1.Pop
      2.Walesa
      3. Polish alkohol ( very good quality)
      4. Polish women ( one of the most beatiful in the world)
      a ostatnio slyszalam ze jestemy najlepsi w swiecie w "WRESTLING" nie wiem
      dlaczego.
    • Gość: Europejczyk Re: Z czego Polska słynie? IP: 195.130.241.* 19.03.04, 13:59
      Ladnie sie wrobilas ! Nie mialas mozliwosci wyboru tematu ? Powiem ci szczerze -
      Polska z niczego oprocz wodki nie slynie. Lokalnie tj. w srodowiskach
      zblizonych do Polonii moze wystepowac zainteresowanie kabanosem lub innymi
      kielbasami przywozonymi z Polski, bo wyrabiane na miejscu przez polonusow to
      raczej amatorszczyzna.
    • Gość: gadula Re: Z czego Polska słynie? IP: *.sympatico.ca 19.03.04, 14:08
      1. Koszyki wiklinowe z Podlasia
      2. Wycinanki z lowickiego
      3. Pieniactwo, buta i ogolna kaszana
      4. Calowanie kobitek w reke
      5. Papiez
      6. PKP!

PS. Czy to ma byc wypracowanie na rocznice 22 lipca?
      • Gość: jot-23 Re: Z czego Polska słynie? IP: *.nyc.rr.com 19.03.04, 14:20
        yep....

co do polskiej wodki, to trzeba sobie zdac sprawe, ze wodka jako rodzaj
        alkoholu, jest bardzo daleko na liscie popularnosci, praktycznie wszystko inne
        ja przegania : piwo, wino, whsky, koniaki... i nawet w tej odleglej kategorii,
        polska wodka, zajmuje malo poczesne miejsce gdzies w ogonie , gdzie im tam w
        popularnosci do absoluta, finlandii czy ruskich wodek....

trzeba sobie zdac sprawe, z jak bardzo nijakiego kraju pochodzimy. nawet
        koszyki wiklinowe robia ladniejsze w tajlandii.
        • starypierdola Re: Z czego Polska słynie? 19.03.04, 15:09
          Zgadzam sie (???!!!). Moje slowa ....

Ale o papiezu duzo ludzi slyszalo i kojarzy(lo) go z Polska.
          Teraz to juz troche "normalne" ale ze 20 lat temu jak powiedziales "Polak" w
          jakim srodowisku katolickim, to kazdy natychmiast wspominal papieza.

A jak go wybrali na papieza to moj kierownik przylecial do mine (cale trzy
          pietra nizej!!!) i zaczal mi gratulaowac. Protestant orginalnie z Ulsteru!
          Zaraz sie zrobilem wazniejszy i wkrotce awansowalem o cale pietro.

Co do Polskiego jedzenia, napojow i kultury to w moich srodowiskach sa raczej
          nieznane.

SP
      • Gość: wanja i masza Re: Z czego Polska słynie? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 14:21
        strasznie wiele mamy atrybutow, niektore z nich to

- mistrzowie w pracy na "czarno"
        - spece w lupaniu luksusowych auto (takze zza granica )
        - idealne podrabianie walut
        - nienawisc w spoleczenstwie
        - ironiczna wszechwiedza (blad w genach)

to na tyle, chyba juz wystarczy
        • Gość: pijar Tylko jeden PLski produkt jest najlepszy w swiecie IP: *.nsw.bigpond.net.au 19.03.04, 14:54
          Oscypek.

Wodke i ogorki kiszone inni tez potrafia robic. Zaden produkt sie dzis z Polaka
          nikomu na angloamerykanskim Zachodzie nie kojarzy, a o oscypku jeszcze nie
          slyszeli. Jedyne co sie im kojarzy z Polska, to obozy koncentracyjne. Dzieki
          mediom.
          • starypierdola Re: Tylko jeden PLski produkt jest najlepszy w sw 19.03.04, 15:10
            Z tymi obozami to, niestety, masz racje.
            SP
            • Gość: pijar Re: Tylko jeden PLski produkt jest najlepszy w sw IP: *.nsw.bigpond.net.au 19.03.04, 15:24
              A z oscypkiem to niby nie mam racji? Nadaje sie i do VB, i do czerwonego wina!
              • starypierdola Re: Tylko jeden PLski produkt jest najlepszy w sw 19.03.04, 15:26
                Ja nie lubie, dawno nie jadlem i nikomu nie polecam ....
                SP
          • jot-23 Re: Tylko jeden PLski produkt jest najlepszy w sw 19.03.04, 15:24
            Gość portalu: pijar napisał(a):

> Oscypek.

yep, slyniemy na swiecie z produktu ktorego nikt nie zna!
    • lalka_01 Re: Z czego Polska słynie? 19.03.04, 14:30
      "Doskonale mleko". Skokow narciarskich nie ogladasz???
      smile
      • starypierdola Re: Z czego Polska słynie? 19.03.04, 15:14
        >>Skokow narciarskich nie ogladasz???<<

Nie, bo snieg daleko a Polacy nie tacy znowu dobrzy.

Lata temu przeprowadzilem sie do Kal; jeden z movers zobaczyl narty i pyta "po
        co ci to? Ja tu cale zycie zyje a sniegu jeszcze nie widzialem!" W koncu
        zuzylem na podpalke w kominku (dobrze ze wtedy jeszcze byly drewniane). W
        Calavasito tez nie ma sniegu ....

SP
        • Gość: Wadera Re: Z czego Polska słynie? IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 19.03.04, 15:30
          Z pierogow! Nikt na swecie nie robi lepszych jak polskie "gospodynie"!!!
          Kiedys zrobilam na zydowskie przyjecie pierozki z kapusta wysmazana, mieskiem i
          nasze "ruskie", tak po "domowemu" omascilam boczeczkiem smazonym z
          cebulkasmile.Pzrynioslam na polmiskach cieplutkie, zapach sie rozplynal
          i........pelna konsternacja!!!Co jest "grane?Musialam sie troche tlumaczyc, ze
          to tak po domowemu/bez przemyslenia/ale skonczylo sie na zartach a pierogi
          spaloszowali 'panowie zydkowie" w 5 minut!! Boczek tylko odsuneli na bok,
          tluszczu sie niesty nie dalo. Zdziwili sie dlaczego jeszcze nie
          otwarlam "pierogarni", oni byliby stalymi bywalcami.Tak miedzy nami-leniuch
          jestem ot cosmile))))
          O wlasnie a zastanawialam sie co na obiadek dzisiaj zrobiesmile))))
          Pierozki beda-zapraszam!!!!!!

Pozdrawiam Wadera
          • pluskwa_jestem Re: Z czego Polska słynie? 19.03.04, 15:33
            Gość portalu: Wadera napisał(a):

> Z pierogow! Nikt na swecie nie robi lepszych jak polskie "gospodynie"!!!
            > Kiedys zrobilam na zydowskie przyjecie pierozki z kapusta wysmazana, mieskiem

Polska jeszcze slynie z tego ze co drugi zyd z niej pochodzi.
            • Gość: Octanik Z czego Polska słynie? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 15:39
              slynie ??? nie juz nie slynie, mysle o goscinnosci

to juz historia, szkoda
          • starypierdola Pierogi??? 19.03.04, 15:43
            Pierogi kojarza sie duzo bardziej z Ukraincami; szczegolnie w Kanadzie. Jezeli
            juz ktos musi akurat jesc pierogi.
            Chinczycy tez robia dobre pierogo pod roznymi postaciami i roznych wydaniach.
            SP
            • jot-23 Re: Pierogi??? 19.03.04, 15:45
              starypierdola napisał:

> Pierogi kojarza sie duzo bardziej z Ukraincami; szczegolnie w Kanadzie.
              Jezeli
              > juz ktos musi akurat jesc pierogi.
              > Chinczycy tez robia dobre pierogo pod roznymi postaciami i roznych wydaniach.
              > SP

nasze forumowe emerytki majum problemy z komprehenszion.
              miesza im sie w poczciwych lepetynkach pojecie "slawy" z ich wlasnym
              wyobrazeniem co POWINNO byc slawne
              • pomera SLAWA& #35 & #35 19.03.04, 15:49
                to jest bardzo polskie...

Prezydent George W. Bush zamierza w piątek odbyć rozmowę z prezydentem
                Aleksandrem Kwaśniewskim - podał dziennik "Washington Post", informując o
                zaniepokojeniu amerykańskiej administracji wypowiedzią prezydenta RP, że Polska
                "była zwodzona" w sprawie irackiej broni masowego rażenia.

Czwartkowa wypowiedź Kwaśniewskiego wzbudziła duże poruszenie w USA.
                Poinformowały o niej na czołowych miejscach gazety, stacje radiowe i telewizyjne.

Spotęgowała ona obawy w Waszyngtonie, że inne europejskie kraje koalicji w Iraku
                mogą pójść śladem Hiszpanii, gdzie po wyborczej klęsce rządu premiera Jose Marii
                Aznara jego następca Jose Luis Rodriguez Zapatero zapowiedział, że wycofa wojska
                z Iraku.

Wypowiedź Kwaśniewskiego stała się też tematem komentarza w "New York Timesie"
                pióra Paula Krugmana, który przytoczył ją jako przykład skutków załamania się
                wiarygodności USA w wyniku tego, że w Iraku nie znaleziono broni masowego
                zniszczenia.

Condoleezza Rice: nie ma lepszego sojusznika niż Polacy
              • pluskwa_jestem Polska slynie z upitej zakonnicy na traktorze 19.03.04, 15:49
                To ta najnowsza slawa.
              • flipflap Z czego Polska Slynie? 19.03.04, 16:02
                Wiekszosc Amerykanow kojazy Polske z Papierzem, Walesa, Wodka, Ogorkami i
                kielbasa. Nigdy prawdziwej polskiej kielbasy nie sprobowali ale w sklepach
                sa "Polish Kielbasa" i ta wiedza sie stad wywodzi.
                W mojej miejscowosci nie ma duzej Poloni tak i opinia o nas jest bardzo
                pozytywna. Pewnie w innych rejonach swiata jest roznie.
                Ze swojej pozycji - mieszkania w USA prawie 20 lat - wielu nowo przyjezdnych
                odbieram jako kretaczy, cwaniaczkow i drobnych zlodziejaszkow, co to dumny jest
                jak metke w sklepie przemieni na tansza itp.
          • Gość: Wadera Re: Z czego Polska słynie? IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 19.03.04, 15:50
            Teraz mowie powaznie/wyzej tez prawda/. Pierogi znaja i jedza wszystkie nacje w
            Ameryce, czywiscie te ktore zyja wsrod Polonii.Szczerze mowie, gdybym miala
            wieksze potrzeby finansowe i nie byla leniuchem otwarlabym "pierogarnie' Sukces
            gwarantowany.Na kiermaszu szkolnym /szkola katolicka/u mojego syna za 1-den
            dzien/od 9-tej am-do 4-tej pm sprzedalismy 7 tys pierogow!!!! i braklo.Co roku
            w moim miasteczku township oragnizuje tzw. Fair Play Graund, sa tam stoiska z
            jedzeniem-polskie stoiska zawsze oblezone. Kiedys ktos sprzedawal placki
            ziemniaczane 3 placki - 2 dol 70 centow!!!!! kolejka 20 osob utrzymywala sie
            przez caly czas.Ogolnie polskie jedzenie uchodzi w Ameryce za tluste,
            amerykanie nie przepadaja za, ale niektore potrawy znaja i lubia, dodam do
            listy golabki w sosie pomidorowym, tez sa znane i lubiane.

Brak pomyslow na bissnes-prosze bardzo, otwieramy pierogarnie!

Pozdrawiam Wadera
            • petrokrzych najslynniejsza jest 19.03.04, 16:00
              polska polonia!

Porusza ona sprawy dotyczace zwyklych, szarych ludzi, ich kompleksow
              i zahamowan, z ktorymi zyja na codzien.
              Obraz jest oczywiscie przerysowany, lecz po, to by stal sie bardziej czytelny.
              To ona mowi nam co na tym swiecie jest najwazniejsze
              i sprzeciwia sie rozpadowi rodziny i degradacji jednostki.
              /plus b. ciekawe linki np. o koszykach

kawal dobrej roboty!
            • starypierdola Lenistwo nie jest usprawiedliwieniem 19.03.04, 17:05
              ... w Kanadzie mozesz kupic maszyne do robienia pierogow (ukrainska), wiec nie
              mow ze jest ciezko!

Do dziela. I zapros na pierogi w rewanzu za dobra porade.

Jak by co to maszyne Ci tez moge sprzedac tylko wezme marze.

SP
              • Gość: Wadera Re: Lenistwo nie jest usprawiedliwieniem IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 19.03.04, 18:07
                Powaznie mowisz? , bo ja tak. Zorientuj sie na czym to polega?/ tzn co
                usprawnia ta maszyna w sosunku do recznego klejenia pierogow no i ile kosztuje
                takie urzadzenie?

Tobie pierogow nakleje i bez maszyny, powiedz jakie lubisz, nawet z jagodami Ci
                zrobie!

Pozdrawiam Wadera
                • Gość: Drut Z drutu kolczastego IP: *.web.thalamus.se 19.03.04, 18:27
                  Polska produkuje najlepszy drut kolczasty. Akurat jestem kolekcjonerem tego
                  wyrobu i najciekawsze exemplarze pochodzą z Polski.
                  • Gość: Ewa Re:z barszczu i gulaszu IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 19.03.04, 19:27
                    Poza papiezem Polska slynie z
                    barszczu ukrainskiego i gulaszu wegierskiego.
                    • soup_nazi I z ryby po grecku, hehehe 19.03.04, 19:29
                      ... o ktorej zreszta Grecy nigdy nie slyszeli
                      • pluskwa_jestem nie zapomnijcie o karpiu po zydowsku 19.03.04, 19:48

• starypierdola I fasolka po bretonsku 19.03.04, 20:36
                          • Gość: Jan Re: I fasolka po bretonsku IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 20:38
                            Swietny jest placek po wegiersku (albo bylo to wegierski po polsku?) z 10 zl.
                            • pluskwa_jestem No to dam wam caly zestaw obiadowy po polsku! 19.03.04, 20:41
                              1. przystawka
                              - sledz po japonsku lub ryba po grecku
                              2. zupa
                              barszcz ukrainski lub chlodnik litewski
                              3. glowne danie
                              - rzymska pieczen lub
                              - szznycel wiedenski
                              4. deser
                              - jablka w ciescie francuskim lub
                              - sernik wiedenski.
                • starypierdola Re: Lenistwo nie jest usprawiedliwieniem 19.03.04, 20:39
                  Biore raincheck!!! Na te z jagodami.

Maszyna kolo $15,000. Klei tysiace pierogow na dzien. Wsypujesz produkty (make,
                  mleko, wode, co tam jeszcze) i wychodza gotowe pierogi.
                  Podaj namiary to Ci napisze wiecej (Stan?). Albo napisz na
                  starypierdola.gazeta.pl.
                  SP
            • Gość: Jan Re: Z czego Polska słynie? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 20:14
              Placki ziemniaczane to nie wymysl Polakow.W Niemczech to popularne jedzenie,nie w kneipach,ale w domu.Masz w sklepach placki mrozone,masz ciasto mrozone,na kazdym Kirmesie czy Jahrmarku masz budy z plackami ziemniaczannymi.
              • pluskwa_jestem Re: Z czego Polska słynie? 19.03.04, 20:20
                > w kneipach,ale w domu.Masz w sklepach placki mrozone,masz ciasto mrozone,na ka
                > zdym Kirmesie czy Jahrmarku masz budy z plackami ziemniaczannymi.

zle piszesz. W Polsce sa placki ziemniaczne, w Niemczech sa placki kartoflane.
                • Gość: Jan Re: Z czego Polska słynie? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 20:29
                  Jesli jestes tak dokladny,to dopowiem,ze obaj sie mylilismy.W Niemczech to Kartoffelpuffer albo Reibekuchen..
          • Gość: Jan Re: Z czego Polska słynie? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 20:10
            Po niemiecku mowi sie pirogi i znane jest to jako rosyjskie jedzenie.
            • soup_nazi Z cegly klinkierowej, hehehe 19.03.04, 20:19
              Tak, tak, troy, w Polsce ja wynaleziono, a Niemiaszki podpierdolili recepture i
              teraz sie chwala lzac bezwstydnie, hehehe
            • Gość: Jan Re: Z czego Polska słynie? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 20:26
              W Niemczech znana jest polska ges,polska kaczka i polski karp.To sa hity w okresie,w ktorym sie to je.Stoja w reklamach na pierwszych stronach.Nastepnie sa polskie grzyby kurki.(piszac polnische Pfeferlinge czy Ente podkresla sie jakosc tych towarow)Potem jest kielbasa krakowska,ale nie wiem czy ona z Polski,czy jak piwo pils produkowana w roznych krajach.Bo Frankfuterki(Frankfurt) sa produkowane tez w Polsce,Winerki(Wiedenki) czy Oplerki (Opolanki-czyli sardelowa) odpowiednio gdzie indziej,niz nazwa wskazuje.Polska wodka jest 50% drozsza niz niemiecka,ale nie slyszalem,zeby byla znana jako typowy polski produkt.Za prawdziwych pijakow uchodza Rosjanie i ich wodek jest w Niemczech zatrzesienie.To na tyle o pozytywach.
              • Gość: Wadera Re: Z czego Polska słynie? IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 19.03.04, 20:48
                Jak juz o wodkach, to wyczytalam gdzies ,ze statystyczny Polak wypija 20 litrow
                wodki rocznie! lepsi sa tylko Szwedzi,22.5 litra na glowe! To bylo pare lat do
                tylu, moze statystyki sie zmienily i jestesmy teraz na 1-szymsmile))))))))))

Pozdrawiam Wadera
              • lalka_01 Re: Z czego Polska słynie? 20.03.04, 10:05
                Krakauer to tylko krakowska z nazwy - po prostu rodzaj kielbasy, produkowany
                oczywiscie w Niemczech. Zjadliwa, ale bez przesady.
                Niemcy sie bardzo dziwia gdy mowie, ze gesi i kaczek wlasciwie sie u nas nie
                jada smile.
    • Gość: marianek Re: Z czego Polska słynie? IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 20:43
      najbardziej sa znane jebliwe polskie mezatki!!!!!!!!
      palce lizac jak te sie jebia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • soup_nazi Re: Z czego Polska słynie? 19.03.04, 20:58
        Gość portalu: marianek napisał(a):

> najbardziej sa znane jebliwe polskie mezatki!!!!!!!!
        > palce lizac jak te sie jebia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tylko to masz z tego, lizanie brudnych paluchow, bo jesli one "sie" jebia to
        nie z toba, hehehe. Aha, ty mozesz jeszcze sie jebnac w pusty poniemiecki leb,
        troy
      • Gość: Wadera Re: Do stary.ierdola-dziekuje! IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 19.03.04, 21:03
        Stary-dzieki serdeczne za info. Maszyna o ktorej piszesz jest super , tak mi
        sie wydaje,ale to juz maszyna robica na skale "przemyslowa". Z takiej maszyny
        mozna zaspokoic zapotrzebowanie sieci supermarkietow na skale krajowa!smile)
        Ja to tak chalupniczo, maly bar szybkiej obslugi- lunch,moze obiad wieczorem
        dla "sajdingowcow" i dosc. Jak bys cos wiedzial o maszynie, o takim
        zastosowaniu, daj znac. Dzieki jeszcze raz za info.

Pozdrawiam Wadera.
        • starypierdola Re: Do stary.ierdola-dziekuje! 19.03.04, 21:54
          Dobrze, bede trzymal oko.... A na pierogi z jagodami sie zalapalem!
          SP
    • pluskwa_jestem W USA Polska rowniez slynie z durnego tanca.. 19.03.04, 21:32
      www.polamjournal.com/polka/
      • starypierdola Re: W USA Polska rowniez slynie z durnego tanca.. 19.03.04, 21:55
        Tyle ze to podobno Czeski taniec!!???
        Wiem, wiem, w Chicago ....
        SP
      • soup_nazi Re: W USA Polska rowniez slynie z durnego tanca.. 19.03.04, 22:02
        zeby bylo smieszniej pochodzacego z Czech, hehehe
    • Gość: Поляков Diaspora polska czyli Polacy za granica he he he IP: *.dyn.optonline.net 19.03.04, 22:29
      Polacy za granica: "Diaspora polska nalezy do
      najwiekszych w swiecie, zarowno procentowo jak i liczebnie. W tabelii znajduja
      sie narody ktore maja najwieksze diaspory w swiecie."

--
      www.sovmusic.ru/mp3/tachanka.mp3
    • Gość: Amber Re: Z czego Polska słynie? Brooms, salt lamps IP: *.dyn.optonline.net 19.03.04, 22:41
      Showcase of Polish Products For Importers and Exporters:

"Amber
      Jewelry, art pieces, raw amber...

Alternative Medicine
      Aroma Therapy, Alternative Medicine Cures, Information, Products...

Boxes
      Gift, Special Packing, Wooden Hand Carved, Wood Production...

Brooms
      Industrial and Commercial...

Candles
      Artistic and plain candles...

Castings
      Artistic castings, chairs, lamps...
      Chocolate
      Chocolate Bars, Cocoa Bran, Processed Chocolate...
      Christmas
      Ornaments, candles, metal, carvings...
      Crafts
      Folk Items, Carvings, Matrioshki, ...Crystal
      24%Lead Crystal, Pressed Crystal, Decanters, Wine Glasses, Eggs, ...
      Furniture
      Glass tables, kitchen furniture...
      Games
      Chess sets...

Garden
      Garden ornaments, daisy waterers, fountains... Glass
      Decorative, Cosmetic, Food Packing...Gifts
      Silver and amber gifts, jewellery, paper knives...
      Horse Carriages
      Hand Made Traditions...

House Decorations
      Decorative mirrors...

Jewelry
      Silver, Amber...
      Lamps
      Street and crystal salt lamps...

Linen and Lace
      Curtains, Table Cloths ...
      Mirrors
      Metal Articles
      Metal candle holder, plant holders...Oil Lamps
      art glass, bottles and jar, creative...Packaging
      Special boxes and containers...

Porcelain
      Porcelain, China,...

Pots and Pans
      Enamelware,...

Pottery
      Boleslawiec Pottery, Ceramics, Vases,...

Salt
      Salt Crystal Lamps, Salt Candle Sticks, Rock Salt...

Tableware
      Dishes, Cups,...
      Wicker
      Baskets, cages, trays...

Wooden Houses
      Wooden cabins, houses...

Wooden Products
      Boxes"
      --
      www.sovmusic.ru/mp3/pehotn.mp3
      • Gość: Ewa Re: Z czego Polska słynie? z tego ze o niej IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 19.03.04, 23:05
        poza Polakami inne narody nic nie wiedza. Z jednym wyjatkiem: ze wszedzie
        znajdzie sie jakis Polak.
        • Gość: Chudy Re: Z czego Polska słynie? z salcesonu IP: *.bos.east.verizon.net 19.03.04, 23:21
          Sa dwa do wyboru: salceson czarny i salceson bialy.

chudy
    • starywjarus Z najgłupszej diaspory na świecie przede wszystkim 20.03.04, 00:16
      • Gość: Polak abroad Z najgłupszej diaspory śmierdząco bogatej i zadowo IP: *.dyn.optonline.net 20.03.04, 00:20
        lonej, jakby jej ktoś w kieszenie narobił he he
        --
        www.sovmusic.ru/mp3/vrebyata.mp3
        • starywjarus Re: Z najgłupszej diaspory śmierdząco bogatej 20.03.04, 00:28
          Mój Boże, przecież to najgłupsza i najbiedniejsza diaspora! Żadnego lobby.
          Żadnych milionerów. Ino same zmywacze! U mnie w domu robi to maszyna.
          • filipek.us blondynka? 20.03.04, 00:35
            starywjarus napisał:

> Mój Boże, przecież to najgłupsza i najbiedniejsza diaspora! Żadnego lobby.
            > Żadnych milionerów. Ino same zmywacze! U mnie w domu robi to maszyna.

Машенька?
            • starywjarus Filipek, rozbawiłeś mnie doprawdy. 20.03.04, 00:39
              Może być i Maszenka. Chociaż nie nadałem jej nigdy imienia. Masz fantastyczne
              poczucie humoru. Gratuluję.
              • filipek.us Na zdrowie ;)__________________________________n/t 20.03.04, 01:08

• flipflap Re: Z najgłupszej diaspory śmierdząco bogatej 20.03.04, 06:51
            starywjarus napisał:

> Mój Boże, przecież to najgłupsza i najbiedniejsza diaspora! Żadnego lobby.
            > Żadnych milionerów. Ino same zmywacze! U mnie w domu robi to maszyna.

Glupi trolu - Polacy to trzecia najbogatsza nacja w USA - ty bys chcial sie
            zalapac. Siedzisz teraz w pomrocznej i piszesz glupoty bo tobie kaza. Durny
            jestes bo sam nie mozesz nic w zyciu wymyslic. Podpisujesz sie pod wiarusa
            zeby kazdy ciebie czytal. Gowno masz do powiedzenia ale macisz wszedzie.
            Chialbys qutasie mieszkac jak czlowiek w pozadnym domu. Teraz zostalo do
            swojego M2 w bloku wrocic. Dupe podetrzec i z kolesiami po fachu flaszke
            obalic. I wot cala rozrywka.
            • starywjarus Bhua ha ha. Trzecia nacja co do bogactwa!!! 20.03.04, 12:14
              Facet wyluzuj. Mam akurat duży, nowy dom. Ale nie o to tu chodzi. Wy macie
              jednak kompletnego fioła z tymi dobrami konsumenckimi. Do M-2 nie weszłaby moja
              maszyna do zmywania. Musiałbym zatrudnić jedną z Ukrainek, które tu do takiej
              pracy przyjeżdżają, bo mówią, że w US wszystko zajęte przez Paliaczków. Jaka
              trzecia nacja. Kilkunastu milionerów w USA i wszystko. I tylko tylu się doliczył
              pan Dżiorcz Dablju Krzak.
    • Gość: pzm Re: Z czego Polska słynie? IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 20.03.04, 01:12
      slynie - to Walesa i Papiez;

a wyroby uznane - w Au Krosno - krysztaly oraz Polskie Ogorki (czasem
      kanadyjskiej lub nawet hinduskiej produkcji
      p.
    • waszapistaobzrana Re: Z czego Polska słynie? 20.03.04, 12:00
      z dziadostwa
      • Gość: Drut Tylko drut kolczasty IP: *.web.thalamus.se 20.03.04, 14:27
        Tam się tylko produkuje tani drut kolczasty oraz tanią siłę roboczą.
        Co to jest? cienkie dlugie, chude i trawe skubie ?
        Kolejka na wizy do USA .
    • Gość: sugfbpaSuf Z najlepszych na swiecie paszportow IP: 4.42.149.* 20.03.04, 16:03
      jedne z najdrozszych tez
      • kup_pan_paszport Brawo sugfbpaSuf ______________________________n/t 20.03.04, 16:15
        Gość portalu: sugfbpaSuf napisał(a):

> jedne z najdrozszych tez
        • maniek_the_porcupine Polska - czolowy eksporter paszportow 20.03.04, 17:00
          Kazdy kraj ma swoja specjalnosc

Francja - sery
          Republika Poludniowej Afryki - zloto
          Kuwejt - rope naftowa
          Irlandia i Szkocja - whisky
          Japonia - niezawodne samochody
          Tajwan - polprzewodniki
          Finlandia - telefony komorkowe
          ...
          Polska - paszporty
          • starypierdola Re: Polska - czolowy eksporter paszportow 20.03.04, 17:23
            Widze ze Ameryka nic nie ma; to jednak w Polsce lepiej. Choc paszporty ...
            SP
            • maniek_the_porcupine "Ameryka nic nie ma; to jednak w Polsce lepiej" 20.03.04, 17:36
              No to siedz w tej Polsce skoro tam lepiej.
              • starypierdola Ay, ay, Sir!! 20.03.04, 17:37
                Spocznij, wolno palic!
                SP
    • maniek_the_porcupine Paszporty i spiwory 20.03.04, 17:38
      zapomnialem o waznym polskim towarze eksportowym - spiworach (Jerzy Urban 1986).
      • Gość: Belweder Re: sucha kiełbasa IP: *.dyn.optonline.net 20.03.04, 17:46
        sucha kiełbasa, suszone grzyby, jedna czekolada ze specjalnym opakowaniem (najlepiej z widokiem Warszawy), dwie paczki papierosów ("Belweder" i "Wawel")."<a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
        f=44&w=11208173&a=11208173">sucha kiełbasa, suszone grzyby, jedna czekolada ze
        specjalnym opakowaniem (najlepiej z widokiem Warszawy), dwie paczki papierosów
        ("Belweder" i "Wawel")."</a>
    • starypierdola Re: Z czego Polska słynie? 20.03.04, 19:20
      E, nie rozczulajcie sie ludzie nad polskimi eksportami! Was wszystkich
      wyeksportowali i to na razie wystarczy.
      To tak ja byscie rozczulali sie nad soba.
      AP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka