Dodaj do ulubionych

no to moze o kartach kredytowych

15.11.10, 15:57
nie wiem jak wy, ale ja wole jak mi nawet glupie 20 dolcuf dajom
niz jak w bulbie w hooyki pogrywajom, hehehe
"Pan Wojtek od blisko dziesięciu lat jest klientem banku BPH. Miał w tym banku kartę kredytową MasterCard i co roku płacił za używanie jej 70 zł. "Jakiś czas temu bank BPH połączył się z GE Money i otrzymałem propozycję nie do odrzucenia: migrację karty kredytowej na nową, o nazwie Gold. Ale uwaga: mam za nią płacić 190 zł rocznie, czyli 2,5 razy więcej niż to, co płacę dotychczas" - pisze pan Wojtek.

Bank BPH obiecuje, że jeżeli klient zapłaci rocznie tą kartą za zakupy o wartości 20 tys. zł, to opłata 190 zł zostanie zwrócona. Klienta to nie satysfakcjonuje: "W moim przypadku oznacza to, że musiałbym zwiększyć własne wydatki o 500 zł miesięcznie".

Klient poszedł do oddziału BPH i tam dowiedział się, że... jeśli się nie zgodzi na zamianę karty na Gold, to jego stara karta przestanie być aktywna, mimo że jest ważna do marca 2011 r. i opłatę za ostatni rok już pobrano z góry. A umowa o używanie starej karty jest już nic niewartym świstkiem papieru!

„Poza tym dowiedziałem się, że nie mogą mi zaproponować karty na porównywalnych zasadach, bo jest niemożliwe zmigrowanie starej karty do innej niż karta Gold. Bank - i owszem - posiada karty kredytowe »nieGold « i w dodatku są one tańsze w obsłudze, ale nie mogę dostać żadnej z nich zamiast mojej starej karty. Musiałbym złożyć wniosek o przyznanie nowej, przynieść zaświadczenie z zakładu pracy itp. Prostej zamiany na kartę »nieGold « zrobić się nie da” - dodaje pan Wojciech"
wyborcza.biz/finanse/1,105684,8660755,Bank_wciska_klientom_nowe_karty_kredytowe__Dwa_razy.html
dodam, ze roczna oplata za moja platynowom karte kredytowa wynosi $0
Obserwuj wątek
    • mcov hehehe, co za gowniany kraj 15.11.10, 16:09

• dunajec1 Re: no to moze o kartach kredytowych 15.11.10, 16:25
      Wydaje mi sie ontarian ze nie powiedziales wszystkiego o swojej karcie, nie tylko ze nie oplacasz ale powinienes miec oferte 5% bonus od zakupu chyba powyzej $300, nie jestem pewny co do tej sumy, tak ja mam, nie powinienes miec inaczej, zn.moze inna karta, albo dostaniesz oferty.
      • ontarian Re: no to moze o kartach kredytowych 15.11.10, 16:37
        wielu rzeczy o tej karcie nie powiedzialem
        bo nie lubiem lezoncego kopac, hehehe
    • ontarian do koloru do wyboru 15.11.10, 16:54
      to tylko jeden z tutejszych bankow
      www.scotiabank.com/cda/content/0,1608,CID13387_LIDen,00.html?q1_answer=Personal&cardsNum=9&cardMatchedListValue=0%2C1%2C2%2C3%2C4%2C5%2C6%2C7%2C8
      • ontarian dodam jeszcze 15.11.10, 16:57
        ze nawet do banku nie musze sie fatygowac
        zeby karte kredytowom otrzymac
        • ontarian Re: dodam jeszcze 15.11.10, 17:26
          ontarian napisał:

> ze nawet do banku nie musze sie fatygowac
          w bulbie tez nie muszom
          przez internet mogom sobie "pobankowac" hehe
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8661979,Awaria_BZ_WBK__Nie_mozna_zalogowac_sie_na_strone.html
          "Kolejna w ciągu ostatnich tygodni awaria dotknęła klientów BZ WBK. Na stronę bankowości elektronicznej banku nie da się zalogować. Nie wiadomo ile będzie trwać awaria. "
          • warcholski Re: a ja tez dodam jeszcze dodam jeszcze 15.11.10, 18:00

Likwidacja karty jest rowniez na takiej samej zasadzie jak opisalem uprzednio z tym telefonem (patrz nizej co zniknelo z forum Polonia)…w tym celu nalezy sie udac osobiscie i blagac , przetarzac sie by ja zlikwidowali. Oczywiscie urzednicy w kraju dzikich co to chca nasladowac Ameryke musza wyludzic po przez rozne regulacje prawne idiotow , jak najwiecej kasy (postarszyc komornikiem, naliczac odsetki tym czasem). Konstrukcja prawna i mentalnosc krajowych polega na tym, ze panstwo nie jest dla obywatela ale obywatel jest wyrobnikiem panszyznianym oraz na kazde zawolanie nadasanych gryzipiorkow.
            Najciekawsze w tym wszystkim jest to, ze jak sie mowi o tym tubylcom nedznego kraiku to oni nie rozumia nawet w czym jest problem.

....co zniknelo z forum Polonia:

Telefon

Okazuje sie ze w dzikim kraju nie mozna odlaczyc telefonu, tyle telefon jak i PESEL przypisany jest do osoby do konca zywota jej-ku..! Gdyby nawet osoba pozbyla sie obywatelstwa, zniknal z powieszchni dzikiego rejonu na zawsze to wszystko po to by urzenicy “telekomunikacji polska sa” mieli co robic , a firma “widykacyjna” zatrudniajaca ormowcow w bereykach z antenka miala cos scigac.
            Na poczatku bylo tak 15 lat czekali na podlaczenie, wreszczie linia jest, ale zaraz nastepnego dnia ukradli kabel wiec trzeba poczekac nastepny rok. Po kolejnych kilku latach technika poszla na swiecie tak daleko, ze w zacofanym kriku docieraja wrescie “fury i komory” churrrra!...tak tez telefon domowy jest juz nie potrzebny i oczywiscie zanika potrzeba w ogole jakakolwieka potrzeba rozmawiania przez to “cudo techniki” poniewaz komunikacja miedzy dzikimi osobnikami odbywa sie za pomoca “esemesa za zlotowke” w formie rozkazu czyli krotko mowiac za 50 zlotowa miesieczna oplate za telefon stacjonarny mozna wykonac 50 “esemesow” (czesto bez odpowiedzi z drugiej strony – zupelnie tak samo mozna wydrzec morde na srodku ulicy z zamknietymi oczami)…zreszta cos w rodzaju wygenerowania posta na forum na ktorym mnisterstwo propagandy dziennie czyta.
            • maciekqbn Re: a ja tez dodam jeszcze dodam jeszcze 15.11.10, 20:30
              Fakt, sporo w PL nieudaczników korzystających z usług różnych dziwnych firm typu France Telecom (dawna TPSA) czy róznych greckich banków.
              Ja jakos nigdy problemów z kartami nie miałem, ani z otrzymaniem ani tez z rezygnacją.
              Trzeba jednak przyznac, że świadomość ekonomiczna przeciętnego obywatela np. USA jest wyższa niż przeciętnego Polaka. Ci pierwsi urodzili się w kapitalizmie a spora część Polaków (większość po 50-tce) mentalnie tkwi w komunie i dla się kroić róznej maści oszustom - indywidualnym czy tez instytucjonalnym.
              • bruno.555 Re: a ja tez dodam jeszcze dodam jeszcze 16.11.10, 02:17
                ja sie daje kroic roznej masci oszustom w kanatce, eh.
    • mcov ostatnio 15.11.10, 18:28
      Ostatnio otworzylem sobie karte kredytowa Sony i dostalem $200 w gift cards do ich sklepu. Ostatnio otworzylem lokate i dostalem $500. A bulwiaki dostaja tylko kopy w dupsko, hehehe!
      • ontarian czlowieku! co ty robisz!? 15.11.10, 18:32
        mcov napisał:

> Ostatnio otworzylem sobie karte kredytowa Sony i dostalem $200 w gift cards do
        > ich sklepu. Ostatnio otworzylem lokate i dostalem $500.
        chcesz, zeby zawalu dostali?
        nie widzisz jak ich zolc zalewa o te moje glupie 20 dolcow?
        • warcholski Re: $500 15.11.10, 19:01
          Whodzisz do Home Depot zakupujesz materjaly budowlane na 5 tysiecy, dostajeswz karte ze splata tylko 4500 na okres 6 miesiecy, pierwszy rachunek przychodzi po 5-6 tygodniach –splacasz kredyt 0%

W kraju dzikich w swiatecznym okresie wszystkie ceny rosna w gore, za to w Ameryce wyprzedaz 20%,30%,40%, 50% zniszka swiateczna.
          • ontarian Re: $500 15.11.10, 19:14
            warcholski napisał:

> Whodzisz do Home Depot zakupujesz materjaly budowlane na 5 tysiecy, dostajeswz
            > karte ze splata tylko 4500 na okres 6 miesiecy, pierwszy rachunek przychodzi p
            > o 5-6 tygodniach –splacasz kredyt 0%
            hehe, a tam musisz jeszcze zaplacic, zeby jakis kredyt dostac

> W kraju dzikich w swiatecznym okresie wszystkie ceny rosna w gore,
            to mi przypomnialo jak na wizycie w bulbie, przy wodeczce brat o kilka cen zapytal
            a poniewaz akurat cola stala na stole, to od tego zaczalem
            nie mogl ukryc zdziwienia jak mu powiedzialem, ze kiedy przyjechalem do CAN
            2-litrowa flaszka kosztowala pona 2 dolce, a teraz niewiele powyzej dolara
        • maciekqbn Re: czlowieku! co ty robisz!? 15.11.10, 20:17
          ontarian napisał:

> nie widzisz jak ich zolc zalewa o te moje glupie 20 dolcow?

oj Onetk, nie oceniaj wszystkich według siebie wink
          • ratpole Re: czlowieku! co ty robisz!? 15.11.10, 20:44
            maciekqbn napisał:

> oj Onetk, nie oceniaj wszystkich według siebie wink

Skrenca, skrenca hehehe
            Jak ktos chodzi nad niemiecka granice napawac sie faktem, ze jej juz nie ma i z duma uisci oplate za karte kredytowa, zeby siem poczuc obywatelem pierwszego swiata, to jak mu mowia, ze zyje w trzecim, bo tak jest traktowany to go czasami skrenci trochem hehehe
            • maciekqbn Re: czlowieku! co ty robisz!? 16.11.10, 07:50
              ratpole napisał:

> Jak ktos chodzi nad niemiecka granice napawac sie faktem, ze jej juz nie ma

Drogi Szczurze,
              Granice to moja fiksacja, nie napawam się faktem, że ich nie ma, tylko je podziwiam w jakiś perwersyjny sposób. Wydaje mi się, że najbliższy mojej fascynacji granicami był Kapuściński, przynajmniej tak to odebrałem czytając przedmowę do "Podróży z Herodotem".
              Niemniej rozumiem Twój brak zrozumienia, bo ostatnio spędziłem 2 godziny w Marienborn delektując się byłą granica BRD-DDR, czym wywołałem ostra irytację towarzyszy podróży.

Spenetrowałem też granice dawnego Beneluxu (tu sa najbardziej zatarte, podobnie jak granica Polsko-Czeska, która nawet przed wejściem do Schengen miejscami była tylko formalna, np. szła przez środek wsi, jedna strona jezdni to Polska, druga to Czechy).
              Nie do ogarnięcia jest granica Polsko-Ruska. Robiłem kilka razy podchody do Obwodu Kaliningradzkiego ale widok uzbrojonych sołdatów po drugiej stronie skutecznie ostudził moje zapędy. Ale to teraz najciekawszy teren obecnie... no i granica PL-Białoruś, tam jeszcze mnie nie było.

P.S.
              Wrzucić trochę zdjęć z granicy BRD-DDR?
    • ratpole A moze o ubezpieczeniach? 15.11.10, 21:22
      auto.dziennik.pl/artykuly/309304,jak-miec-polise-na-auto-i-nie-dostac-odszkodowania.html
    • starypierdola Ontek, pokaz zes inteligent .... 15.11.10, 23:48
      Kart to nie prawo, to przywilej. Rozumiesz roznice?

Obie 'umawiajace sie strony' maja swoje prawa i obowiazki.

I jak Ci karta nie odpowiada, to jej nie bierz. Wez inna, ktora spelnia Twoje wymagania (polecam ostatnie wydanie Consumers Reports gdzie porownywane sa rone karty).

Doradca Kartowy SP

• ontarian Re: Ontek, pokaz zes inteligent .... 16.11.10, 14:18
        starypie... napisał:

> Kart to nie prawo, to przywilej. Rozumiesz roznice?
        nie pyertolcu, ani prawo ani przywilej
        czasem koniecznosc, czasem wygoda, kapisz?

> Obie 'umawiajace sie strony' maja swoje prawa i obowiazki.
        hehe, no pewnie
        tylko dlaczego w bulbie jedna strona caly czas probuje drugom wydupcyc?

> I jak Ci karta nie odpowiada, to jej nie bierz. Wez inna, ktora spelnia Twoje wymagania
        senk w tym, ze w PLu za bardzo to nie ma w czym wybierac

> Doradca Kartowy SP
        cierpliwie tlumaczoncy PO
        • _czosnek_ Re: Ontek, pokaz zes inteligent .... 16.11.10, 15:45
          Sek w tym cieciu z zadoopia canadyjskieg, ze ty PL znasz z perspektywy malorolnego ciecia z Pierdziszewa z ktorego pochodzisz. A pociungiem to ty raz w tygodniu do powiatu jezdziles i byla to podroz w swiat.
          Raz cie wynioslo do innego zadoopia za ocean i tyle twoje burackiego bytu i swiatopogladu.
          buahahaha
          • ontarian Re: Ontek, pokaz zes inteligent .... 16.11.10, 15:52
            _czosnek_ napisała:

> A pociungiem to ty raz w tygodniu do powiatu jezdziles i byla to podroz w swiat.
            zazdroscisz bo sam furmankom jezdzic musiales
            na tfoim zadupiu nawet osobowy nie stawal

> Raz cie wynioslo do innego zadoopia za ocean
            ciebie nigdy nie wynioslo i dalej z tym samym plutonem przy tej samej pompie pompujesz
    • rat_canals ontek 16.11.10, 01:35
      nie dali ci $20? a to qerwy hehehe
    • bruno.555 Re: no to moze o kartach kredytowych 16.11.10, 02:19
      ontek wariat kury kradl
      matka piekla a on jadl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka