Dodaj do ulubionych

Telewizja Polonia

IP: *.proxy.mas.lu.se / *.skane.se 18.04.04, 04:55
Od niedawna ogladam TV POLONIA.Przyjemnosc ta kosztuje mnie 200 koron
szwedzkich miesiecznie.Dzienniki oraz wiadomosci sportowe sa ciekawe.
Reszta to chlam zapelniajacy programWszyscu o tym wiedza.
Mam tylko jedno pytanie.Dlaczego trwa obecnie niekonczacy sie festiwal
filmow Kondratiuka?Wszystkie z Cembrzynska w rolach glownych.
Uwazam , ze przecietny widz po obejrzenie filmu tandemu Kon-Cem
przez najblizsze cwierc wieku nie obejrzy zadnego polskiego filmu.
Prosze mnie nie posadzac, ze jestem telewidzem wybitnie prymitywnym.
Wprawdzie film Kondratiuka przestalem ogladac po trzech minutach,
ale jednoczesnie szwedzka telewizja prezentowala La Strade Felliniego
z G.Massina i to byl film wybitny.

Obserwuj wątek
    • staryznajomy Re: Telewizja Polonia 18.04.04, 14:40
      Gość portalu: mikolaj7 napisał(a):

> Od niedawna ogladam TV POLONIA.Przyjemnosc ta kosztuje mnie 200 koron
      > szwedzkich miesiecznie.Dzienniki oraz wiadomosci sportowe sa ciekawe.
      > Reszta to chlam zapelniajacy programWszyscu o tym wiedza.
      > Mam tylko jedno pytanie.Dlaczego trwa obecnie niekonczacy sie festiwal
      > filmow Kondratiuka?Wszystkie z Cembrzynska w rolach glownych.
      > Uwazam , ze przecietny widz po obejrzenie filmu tandemu Kon-Cem
      > przez najblizsze cwierc wieku nie obejrzy zadnego polskiego filmu.
      > Prosze mnie nie posadzac, ze jestem telewidzem wybitnie prymitywnym.
      > Wprawdzie film Kondratiuka przestalem ogladac po trzech minutach,
      > ale jednoczesnie szwedzka telewizja prezentowala La Strade Felliniego
      > z G.Massina i to byl film wybitny.
      >
      a ty to nie umiesz spac w nocy , ze ze szwecji klikasz o tej porzesmile)
      • zalotnica Re: Telewizja Polonia 18.04.04, 14:46
        staryznajomy napisał:
        > a ty to nie umiesz spac w nocy , ze ze szwecji klikasz o tej porzesmile)

a czy zauwazyles , ze piszesz nie na temat ?
        • staryznajomy Re: Telewizja Polonia 18.04.04, 17:47
          zalotnica napisała:

> staryznajomy napisał:
          > > a ty to nie umiesz spac w nocy , ze ze szwecji klikasz o tej porzesmile)
          >
          > a czy zauwazyles , ze piszesz nie na tem

a ty to co , obronca ucisnionych, powiedzmy ,
          ze tu wszyscy pisza zawsze na tematsmile

• basia553 Re: Telewizja Polonia 18.04.04, 15:02
      Filmy z Cembrzynska ogladalam ponad 30 lat temu, wiec ich nie pamietam.
      Natomiast doskonale pamietam, ze nie byla nigdy poröwnywana z Massina, wiec
      troche palnales. Czy fakt ze obejrzysz jakis wybitny film oznacza, ze wszystkie
      inne to chlam? Troche dystansu, prosze. Zröb jak ja, nie abonuj Polonii, nie
      bedziesz mial przykrych doswiadczen, bo wiadomo, ze nie kazde odgrzewane danie
      jest bigosem i mozna byc rozczarowanym.
    • Gość: Nadau To przełącz się na: www.itvn.pl IP: *.epsa.pl 19.04.04, 16:03
      • basia553 Re: To przełącz się na: www.itvn.pl 19.04.04, 17:35
        zajrzalam do ich programu. Dno. Same programy rozrywkowe i zgaduj-zgadule.
        Czy podgladanie i obgadywanie polskich "prominentöw". Tak z reka na sercu: kogo
        z nas za granica interesuja takie polskie pierdoly?
        • waldek.usa Re: To przełącz się na: www.itvn.pl 19.04.04, 17:39
          basia553 napisała:

> zajrzalam do ich programu. Dno. Same programy rozrywkowe i zgaduj-zgadule.
          > Czy podgladanie i obgadywanie polskich "prominentöw". Tak z reka na sercu:
          kogo
          >
          > z nas za granica interesuja takie polskie pierdoly?

95% Moniek i Jackowa i Greeenpointu i...
          • basia553 Re: To przełącz się na: www.itvn.pl 19.04.04, 18:04
            zawsze o tych zapominamsmile))) a co to sa Monki? jackowo itd. znam z opowiadan.
            • Gość: M Re: To przełącz się na: www.itvn.pl IP: *.proxy.mas.lu.se / *.skane.se 07.05.04, 06:45
          • antyalaskanka3 Re: To przełącz się na: www.itvn.pl 19.04.04, 18:15
            > 95% Moniek i Jackowa i Greeenpointu i...

dobrze prawisz waldek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=12032505&a=12044382&t=1082391184118
            • alaskanka3 polecam TVN24 19.04.04, 19:57
              antyalaskanka3 napisała:

> > 95% Moniek i Jackowa i Greeenpointu i...
              >
              >
              > dobrze prawisz waldek:
              >
              > <a
              href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=12032505&a=12044382&t=1082391184118"target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=12032505&a=12044382&t=1082391184118</a>

Widze ze ktos tu studiuje moje zwyczaje ? smile)
              nie dosc pilnie niestety, ja ogladam TVN24.

Jestem zafascyowana tym co widze i wprost nie moge uwierzyc ze to sa prawdziwe
              wiadomosci z kraju ktory za chwile ma dolaczyc do Europy, np. wiesci z Sejmu -
              sala w wiekszosci przypadkow w 90% pusta, niezaleznie od tego czy Miller
              wyglasza sprawozdanie o stanie panstwa, czy jakies wydarzenie mniejszego gatunku.
              Gdzie podziewaja sie poslowie dietetyczni calymi dniami ..... ???
              • Gość: czerwony.berecik Re: polecam TVN24 IP: *.oc.oc.cox.net 19.04.04, 20:04
                tak jak waldek napisal: 95% pozostale 5% gapi sie w TVN24

musisz miec zajebiscie nudne zycie skoro przygladasz sie obradom sejmu

jak akurat nie bedzie obrad w sejmie polskim to zajrzyj na CSPAN
                tylko ze to po angielsku wiec mozesz miec niejakie problemy ehehe
                • alaskanka3 CSPAN nie jest tak smieszny jak TVN24 19.04.04, 20:48
                  Gość portalu: czerwony.berecik napisał(a):

> tak jak waldek napisal: 95% pozostale 5% gapi sie w TVN24
                  >
                  > musisz miec zajebiscie nudne zycie skoro przygladasz sie obradom sejmu
                  >
                  > jak akurat nie bedzie obrad w sejmie polskim to zajrzyj na CSPAN
                  > tylko ze to po angielsku wiec mozesz miec niejakie problemy ehehe

Nie masz pojecia bereciku jakie zabawne rzeczy piszesz, oj gdybys mial choc
                  troche to pewnie wszedlbys pod stol....
                  Poza tym CSPAN nie dorasta do piet sprawozdaniom z polskiego Sejmu, tam nie ma
                  takich pajacow jak np. Lepper, poslanka Beger, czy ta poslanka z wlosami w
                  kolorze fioletowym deklamujaca glosem Myszki Miki.

a propos: czy Aleksander Wiza Wielki ma pomysl na czas po listopadzie tego roku,
                  kiedy obecny lokator Bialego Domu spakuje walizki ?
                  • antyalaskanka3 Re: CSPAN nie jest tak smieszny jak TVN24 20.04.04, 02:16
                    moze zostaniesz forumowym korespondentem sejmowym?
                    jak zapewne zauwazylas tutaj tocza sie zazarte dyskusje na temat tego co sie
                    dzieje w polskim sejmie wiec korespondent sie przyda

bedziesz miala poczucie ze robisz cos rozsadnego, poczucie przynaleznosci bo na
                    razie jestes nierobem na utrzymaniu meza a to na pewno nie wplywa dobrze na psychike
                    • alaskanka3 korespodencje z wariatkowa ? 20.04.04, 09:40
                      antyalaskanka3 napisała:

> moze zostaniesz forumowym korespondentem sejmowym?
                      > jak zapewne zauwazylas tutaj tocza sie zazarte dyskusje na temat tego co sie
                      > dzieje w polskim sejmie wiec korespondent sie przyda
                      >
                      > bedziesz miala poczucie ze robisz cos rozsadnego,poczucie przynaleznosci bo na
                      > razie jestes nierobem na utrzymaniu meza a to na pewno nie wplywa dobrze na
                      psychike

Korespodencje z wariatkowa powiadacie ? to nie moja specjalnosc, moge sie
                      czasami poprzygladac na ekranie wzoszac modly dziekczynne do bogow ze to nie moj
                      cyrk.
                      A z ta psychologia dla ubogich dajcie sobie spokoj, wychodzi wam mniej wiecej
                      tak jak prowadzenie P2.
                      • Gość: mikolaj7 Klan na Polonii. IP: *.proxy.mas.lu.se / *.skane.se 27.04.04, 01:30
                        Klan.Duzo mozna pisac o tym tasiemcu.Dzisiaj krolowala Paschalska
                        ze swoja kolezanka.Mloda amatorka o wygladzie mongolki i z zezem.
                        Obydwie lolitki zero talentu aktorkiego.Widac, ze wplywowi rodzice
                        zalatwili im te rolska.Paschalska robi juz za gwiazde.Te glebokie
                        spojrzenia,przegiecia i przegiby.Biedna ty Polsko, ze takie beznadziejne
                        programy TV produkujesz i tak oglupiasz ten zaharowany ludek polski.
                        Nic tylko plakac.
                        • Gość: Patrycja LINK DO WIADOMOSCI? IP: *.ip-pluggen.com 27.04.04, 02:01
                          Mialam link do stronki, gdzie mozna bylo zobaczyc dziennik czy wiadomosci z
                          Polski. Co to jest za stronka?

Czy gdzies mozna zobaczyc "na zywo" wiadomosci z Polski?

TV Polonia nie ogladam, bo to dobre dla "starych Polakow" , tyle tam mdlych
                          wspomnien i wierzb placzacych...
                          • stary_ormowiec Re: LINK DO WIADOMOSCI? 27.04.04, 02:13
                            jedz do polski szwecka ruro
                            • Gość: mikolaj7 Re: LINK DO WIADOMOSCI? IP: *.proxy.mas.lu.se / *.skane.se 27.04.04, 02:20
                              juz jade
          • Gość: michal Re: To przełącz się na: www.itvn.pl IP: *.proxy.mas.lu.se / *.skane.se 28.04.04, 00:53
            • Gość: m Re: To przełącz się na: www.itvn.pl IP: *.proxy.mas.lu.se / *.skane.se 06.05.04, 22:20
    • Gość: wowa Re: Telewizja Polonia IP: *.102-131-66.mc.videotron.ca 28.04.04, 01:48
      po obejrzeniu jednego odcinka PLEBANII jestes wyleczony na cale zycie
      tak trzymac
    • Gość: ADI-GBG Re: Telewizja Polonia IP: *.bredband.comhem.se 28.04.04, 18:03
      ja mam comhem i kosztuje mnie to troche mniej koron (chyba) ale gdybym mial
      wybor to bym i 1 öre nie dal....totalna beznadzieja za TV POLONIA-sztuczna i
      falszywa-podszyta koscilem i koministycznymi czasami.Bardzo lubie TVN ale poki
      co musze poczekac do ponownego zainstalowania anteny satelitarnej-ale ich
      wiadomosci,filmy dok i reportarza mm sa super.Szkoda
      • salceson.kujawski Re: Telewizja Polonia po co ?? 28.04.04, 19:02
        jo tam nie oglundam TV Polonia szkoda $$ na pierdoly, ja mam TV kablowa z
        Playboyem i to jest to !!!
    • Gość: kosa Re: Telewizja Polonia IP: *.str.dial.de.colt.net 28.04.04, 19:51
      Ty szwed kup pionka 1430 + op i ogladasz cala paczke P2c
      • Gość: karlik nabici w butelke IP: *.187.49.235.porchlight.ca 29.04.04, 02:17
        ci co zakupili ten program TVPolonie od spanskiego ,sami sie oszukali,program
        jest denny,przesiakniety propaganda,nudnawy jak flaki z olejem,dishnet
        proponuje w canada i usa 3 programy polskie,TVN24,Polsati teraz od piatku
        nowy ,super program ITVN,kazdy cos dla siebie znajdzie,TVPolonia sie nie umywa
        do ITV,pyrsk
        • Gość: MICHAL Re: nabici w butelke PRZEZ TV POLONIA IP: *.skane.se 01.05.04, 04:29
          Program istotnie denny.Same powtorki.
          • warchol3 Re: nabici w butelke PRZEZ TV POLONIA 07.05.04, 16:05
            walku - powtorki sa bo straja sie aby na grinponcie w swoim bejzmenciku mogl
            ogladac program wieczorem jak wrocisz ze sprzatania officu. zwroc uwaje jak sie
            program powtarza i ofd ktorej godziny.

poza tym ogladalem cale bagna jak POLSAT, TVN to jest porownywalne do jerego
            springera, i fox chanel - szmelc stare filmy amerykanskie z lat 80 tych.
            Polonia ma wlasny program i TV3 ktore jest w pakiecie ma tez dobre filmy. No i
            dobrze ze graja stare polskie filmy jak janosik, daleko od szosy, itd - maja
            tez nowsze jak wiedzmin lub filmy jakuba kolskiego - no ale to tematyka nie dla
            takiego glaba jak ty co sie big brotherem jara. wypadaj na dach i wal na tej
            swojej konruktorce - masz zbyt maly pozim inteligencji by to zrozumiec.
        • alaskanka3 na ktorym kanale ITVN ? 01.05.04, 05:34

strona internetowa DishNetwork nie ma w spisie takiej stacji ?
          • Gość: karlik Re: na ktorym kanale ITVN ? IP: *.187.49.214.porchlight.ca 02.05.04, 00:16
            hi,sniezna panienko!,nie maja bo to swieze jest a kanal jest 608,pomiedzy TVN24
            i Polsat,pyrsk dziolcha.
            • alaskanka3 dzieki, znalazlam 02.05.04, 02:24

Rzeczywiscie jest i to -poki co- chyba bez oplat.
        • warchol3 Re: nabici w butelke 07.05.04, 16:17
          Gość portalu: karlik napisał(a):

> ci co zakupili ten program TVPolonie od spanskiego ,sami sie oszukali,program
          > jest denny,przesiakniety propaganda,nudnawy jak flaki z olejem,dishnet
          > proponuje w canada i usa 3 programy polskie,TVN24,Polsati teraz od piatku
          > nowy ,super program ITVN,kazdy cos dla siebie znajdzie,TVPolonia sie nie
          umywa
          > do ITV,pyrsk

CO ZA KNUR. HA HA HA HA. POLSAT I TVN - PRZECIEZ BIGBROTHERY , IDOLE I NNE
          GOWNA ZACHODNIE PRZEROBIONE NA PL - POZOOM WHITE TRASH Z KENTUCKY ALBO WEST
          VIRGINIA
          • Gość: karlik Re: nabici w butelke IP: *.187.49.141.porchlight.ca 08.05.04, 22:44
            warchol hm to po polsku moze i pasuje do ciebie,u mnie o takim jak ty to zes
            zwykly wiejski ciul,pyrsk
        • Gość: mikolaj7 Re: nabici w butelke IP: *.proxy.mas.lu.se / *.skane.se 11.05.04, 03:56
    • adresss Re: Telewizja Polonia 12.05.04, 11:50
      z "TV Polonia" najbardziej podoba mi sie "T"
      "V" za bardzo przypomina rozcapierzone palce
      a "Polonie" widze na tym forum
      hle hle
      • Gość: mikolaj7 Re: Telewizja Polonia IP: *.skane.se 14.05.04, 02:24
        program jak program

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka