Dodaj do ulubionych

Meksyk Jewropy.

27.05.04, 09:20
Rodacy! W kraju jest zle! Poprawic mozna to tylko stawiajac czola BRUTALNEJ
faktow rzeczywistosci. Gospodarczo do Ukrainy jest nam bardzo bliziutko, do
germanii zas bardzo bardzo daleko. Nie dajmy sie oglupic propagandzie tuby
sukceus polskego bumu gospodarczego, bumu jakiego przemysu? rodzimy przemysl
w PL 10-100 osobowe manufaktury, konsument = ujezdrzane przez fiskusa bez
listosci gospodarstwa domowe. Z "chlodzaca" ten bum RPP.

Lezy mi na serce dobro dzikich pol, tym bardziej iz jest z nim zwiazany moj
los osobisty i dizeci moich, dlatego chcialem sie zastanowic gdzie w historii
i swiecie szukac mozna analogii do aktualne i przez to przyszlej sytuacji
Bulandi.

Mielismy tu jakis czas temu (lat kilka) ciekawa dyskusje na temat granicy z
najwieksza roznica PPP. Pojawialy sie miedzy innymi (niestety chyba z mojej
strony) bledne sugestie sytuacji koreanskiej. Najbardziej trafne byly MX/US
jak PL/DE. Sytuacja meksykanska jest stara i utrwalon wiec moze tam powinnis
szukac wiadomosci co sie stanie, co dziac bedzie w polska.

Czy mazury moga jak cancun stas sie centrum wypoczynku, czy szczecin bedzie
podobnym do tichuany-centrum sex-biznesu. Mamy juz tlum robotnikow sezonowych
przedzierajace sie przez granice dobrobytu w poszukiwaniu lepszego jutra! Czy
bulandcy skorumpowani urzednicy pozwola na tanie skladowanie toksycznych
odpadow? Polska wolowian i salata juz na stolach italiancow, co nastepne
swinia? czy bedziemy jak meksykanie jadali ryz i fasole ze wzgledu na wysokie
ceny miesa?

Zapraszam do dyskusji, oswiadczam rownierz ze jestem glupim chuje, pojebanym
komuchem, pracowal na dachah w chicago, mieszkalem w domu z dykty i cegly jak
rownierz za bylejaka w PRL otrzymuje minimalne wynagrodzeni.
Obserwuj wątek
    • Gość: vc bgfbv Re: Meksyk Jewropy. IP: *.sa.earthlink.net / *.tx-dallas0.sa.earthlink.net 27.05.04, 10:30
      jestem glupim chuje, pojebanym
      komuchem, pracowal na dachah w chicago, mieszkalem w domu z dykty i cegly jak
      rownierz za bylejaka w PRL otrzymuje minimalne wynagrodzeni.
    • Gość: axe Re: Meksyk Jewropy. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.04, 15:32
      > Rodacy! W kraju jest zle! Poprawic mozna to tylko stawiajac czola BRUTALNEJ
      > faktow rzeczywistosci.

Jak ty osobiscie nadstawiasz tego czola? Siedzisz sobie daleko bo bezpieczniej,
      niech inni ryzykuja a jak sie im uda to ja wtedy wywiesze Polska flage ale
      tymczasem to na nia robisz tfuu.

>Gospodarczo do Ukrainy jest nam bardzo bliziutko, do
      > germanii zas bardzo bardzo daleko.

Jestesmy w polowie drogi najwazniejsze ze w dobrym kierunku idziemy.

> Lezy mi na serce dobro dzikich pol, tym bardziej iz jest z nim zwiazany moj
      > los osobisty i dizeci moich, dlatego chcialem sie zastanowic gdzie w historii
      > i swiecie szukac mozna analogii do aktualne i przez to przyszlej sytuacji
      > Bulandi.

Tutaj to zes tak wykoncypowal jak wrozbita amator ,analogii do sytuacji Polski
      nie znajdziesz bo ta droga nikt wczesniej nie wedrowal.
      Przyszlosc bulandii to conajmniej srednia unijna tak ze calkiem niezla.

> Czy mazury moga jak cancun stas sie centrum wypoczynku

Mazury w przeciwienstwie do takich miejsc jak cancun nigdy sie nie nudza.

> czy bedziemy jak meksykanie jadali ryz i fasole ze wzgledu na wysokie
      > ceny miesa?

Jak to "my" bedziemy jadali,czyzbys mial zamiar wracac do pozbawionej
      przyszlosci bulandii?

• jot-23 Re: Meksyk Jewropy. 27.05.04, 15:36
        a juz siem obawialem michale, ze wpis twoj piekna polszczyzna, tak zadko juz
        spotykana, pisany, na martwe debowe uszy padnie!

jest jeszcze nadzieja!

p.s. nie pamietam, napisales ze u zyda na szmacie robisz, a sam takze zydem
        jestes, ale tak tego faktu nienawidzisz ze ukrywasz to starannie, posowajac sie
        do tak drastycznych srodkow jak praca fizyczna? bo jesli nie, to pienta
        ahillesowa to sie twoja stac moze! ostrzegam kretynczycy to zlodzieje!
        • emre_baran Drogi Janku! 27.05.04, 16:26
          Pisze do ciebie z dalekiej podrozy. Wszyskot dobre co sie szybko konczy, czy
          wszystko dobre sie szybko konczy. Juz mnie zyd nie neka, aktualnie ciesze sie
          urokami raju socjalnego, jaki w Jewropie funduje sie masa pracujacym, mieszkam
          w domu z pozadnej cegly choc nie krytym taka sliczna strzecha z czcina jaka nam
          tu kolega axel kiedys zafundowal, poruszam sie swietnym jewropejskich
          samochodem wielkosci w ktorym nieco ciasno ale zato bardzo malo pali, za co
          jestem wdzieczny ustawodawcy co w swojej madrosci zafundowal nam rownierz do
          tego samochodu co malo pali paliwo w odpowiednich cenach. Czasme tylko lza sie
          oku zakreci i za zydem co mnie po dachu na szmacie pedzil.

Zycze ci Janku wszystkiego najlepszego w kraju taniej wolowiny.
          • soup_nazi Re: Drogi Janku! 27.05.04, 17:17
            Mniemam, ze nadal masz problemy z rekami. Wprawdzie nie sa juz spracowane u
            Zyda, ale cierpisz klaskaniem majac obrzekle prawice?
            • emre_baran w kwesti formalnej 27.05.04, 23:10
              Rece mam wypoczete bo jeszcze nie wiem za bardz co nalezy robic, natomiast
              bardzo boli mnie glowa od nic nie rozumienia.

Powtarzam natomiast ze po primo nalezy sie zorietowa ze sie nie jest w zadnej
              polowie drogi miedzy czym kolwiek a czym innym a ostatnie 500 metrow maratonu
              jest krytyczne.
        • keyser.soze Re: Meksyk Jewropy. 06.06.04, 14:01
          Ty, Polak. "Zadko"? A moze "rzadko"? W piwnicy elementarza mamusia nie miala?

jot-23 napisał:

> a juz siem obawialem michale, ze wpis twoj piekna polszczyzna, tak zadko juz
          > spotykana, pisany, na martwe debowe uszy padnie!
          >
          > jest jeszcze nadzieja!
      • emre_baran Dobry znak dla najjasniejszej 27.05.04, 16:22
        Dobrym znakiem jest synu ze czytasz co Ci to tzw. Polonia, czasem i
        nieprzyjemnym i wrogim jezykiem przekazac sie stara, mniej dobrym ze nie za
        wiele rozumiesz bo pewniw czytasz nieuwaznie.

Z jakich faktow tudziesz przeslanek wysuwasz mianowicie wionski ze mnie w ziemi
        polskiej nie ma? Przypominam, ze choc niewyraznie i belkotliwie zaznaczalem ze
        mi nieszczesliwe losu przypadki, czyli wypierdolenie z pracy u zyda w kraju
        wolnosci i odwagi sprowdzily napowrot na na ziem Polwyspu Azjatyckiego znanego
        rowniwerz jako Jewropa.

Powiedz mi kotku gdzie ja na jakas flage pluj? Chyba mnie nieslusznie
        oskarzasz, lecze wybaczam ci bos mlody i zapalczywy.

Na jakiej podstawie jestesmy w polowie drogi? O ktorym wskazniku gospodarczy
        mowisz? PPP? Polow drogi miedzy Krajem czarnomorskim a germania to by bylo,
        jakies 18K?

Wszystko juz bylo moj drogi przyjacielu. A ja jako amator wrozbit wilbiciel
        cyfr oparlem swoja wrozbe na teori granicy dobrobytu.

Mazury jakie sa kazdy widzie i upraszam uprzejmni nie rozsmieszac publicznosci,
        choc nie maja problemow z pora huraganow to skute sa lodem i spowite noca
        polarna przez wieksza czesc roku.

Co ja bym mial zamiar?! Patrz wyrzej!
        • Gość: axe Re: Dobry znak dla najjasniejszej IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.04, 20:36
          No dobra ok baranku ,nie zalapalem ze jestes w Polsce bo od niedawna tu bywam.
          Czytam co polonia pisze bo ciekawy jestem ludzi , co mysla jak czuja.Ma Polonia
          prawo wyrazac swoje opinie nawet i nieprzyjemnym jezykiem tak samo jak ja.
          Niestety nie moge byc obojetny na takie paszkwile jak np.twoja inwokacja watku.

"Gospodarczo do Ukrainy jest nam bardzo bliziutko, do
          germanii zas bardzo bardzo daleko. Nie dajmy sie oglupic propagandzie tuby
          sukceus polskego bumu gospodarczego, bumu jakiego przemysu? rodzimy przemysl
          w PL 10-100 osobowe manufaktury, konsument = ujezdrzane przez fiskusa bez
          listosci gospodarstwa domowe. Z "chlodzaca" ten bum RPP."

Zawarles w tej krotkiej tresci 4 klamstwa
          1.Wynagrodzenie na Ukrainie 50-100$ w Polsce ok.400$ w Germani ok.2000$
          czyli jestesmy w polowie.Nie mowiac o mediach i wielu innych dziedzinach.
          2.Propagandzie oczywiscie oglupic sie nie dajmy ale faktom nie zaprzeczajmy
          6,5% to wlasnie jest boom i nic sie na to nie poradzi.
          3.Z tymi manufakturami to jest tak, ze jak ktos z was ma ochote kupic sobie
          jedna tak dla smichow chichow to zapraszam na www.gpw.com.pl
          (do szerokiego audytorium)
          4.Ujezdzane gospodarstwa domowe przez fiskusa?Co do domow wchodza?
          RPP chlodzila rzeczywiscie ale 4lata temu.

Pominmy mniej istotne watki dyskusji i przejdzmy do rzeczy najwazniejszej
          czyli Mazur.
          Tutaj twoja hipokryzja osiagnela stan gorny alarmowy.Sam zglosiles kandydature
          Mazur do rywalizacji z Cancun:
          "Czy mazury moga jak cancun stas sie centrum wypoczynku"
          Po czym starasz sie je w sposob maksymalny osmieszyc:

> choc nie maja problemow z pora huraganow to skute sa lodem i spowite noca
          > polarna przez wieksza czesc roku.

Chociaz wiesz ze odpoczywa tam rocznie pare milionow ludzi i jest to teren
          na skale europy unikatowy.

Kto rozsmieszyl publicznosc?
          "i upraszam uprzejmni nie rozsmieszac publicznosci"

• emre_baran oj jojojo 27.05.04, 23:02
            Nie mozemy zaczynac dyskusji od tak elementarnych definicja jak co to jest
            polowa albo jak sie mierzy rozwoj gospodarczy kraju, czy tlumaczenia ze RPP
            jest narzedziem miedzynarodowych spekulantow walutowych tudzierz pionta kolumna
            banku swiatowego.

Choc z mazurami to Ci wytlumacze. Dolina smierci w CAlic albo Area 51 w NM tez
            sa unikalne na skale swiatowa ale nikt tam nie jezdzi, no moze oszolamy z
            jewropy. Chodzi o to czy sie z tego unikatu dac cos zrobic na skale przemyslowa
            i na chwale ojczyzny. Kilka milionow ludzi przez dwa miesiace w roku to nie
            Cancun.

Pytanie jest czy Bulandia ma sznace zajac miejsce jakie zajmuje Meksyk, czy
            moze podzieli los pierwszego panstwa bloku wschodniego przyjetego do EWG jaki
            bylo DDR.
            • Gość: axe Re: oj jojojo oj IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.04, 00:05
              > Nie mozemy zaczynac dyskusji od tak elementarnych definicja jak co to jest
              > polowa albo jak sie mierzy rozwoj gospodarczy kraju

Tyle definicji ilu ekonomistow , na potrzeby naszej dyskusji wystarczy
              uproszczona wersja tzn.50-100$ X 5 =375$czyli in approximation polskie zarobki,
              natomiast niemieckie sa ok.pieciokrotnie wyzsze od polskich.
              Co do PKB czy GDP sytuacja podobna,netto , brutto z podatkiem posrednim lub bez
              ale srednia przyblizona mozna okreslic.
              Co do RPP czyli w twoim miemaniu zawodowych mrozonkowych to nie rozumie
              niekonsekwencji.

Mazury

Na skale przemyslowa to one juz sa eksploatowane tylko sposob czerpania
              przyjemnosci z przebywania tam jast zupelnie inny od chalasliwych kurortow.
              Nawiasem mowiac obawiam sie,ze to byl ostatni rok spokojnych Mazur.
              Generalnie jesli chodzi o turystyke w Polsce to jej szansa sa paradoksalnie
              wysmiewane przez was "dzikie pola"na punkcie ktorych zadnych kompleksow nie mam.
              Zreszta ile mozna lezec na plazy albo wytrzymac w bebniacej dyskotece.

> Pytanie jest czy Bulandia ma sznace zajac miejsce jakie zajmuje Meksyk, czy
              > moze podzieli los pierwszego panstwa bloku wschodniego przyjetego do EWG jaki
              > bylo DDR.

Nie wiem czy Meksyk to przyklad do nasladowania , z tego co wiem to ostatnio
              pluja sobie troszke w brode po napiciu sie NAFTY.
              Czy Polska ma szanse byc Meksykiem?Polska wlasnie przez 15 lat byla meksykiem,
              pytanie czy wyciagnelismy wniski z tej lekcji.Mysle ze tak.Przeprowadzono
              sondaz wsrod bezrobotnych podajac im programy wyborcze partii politycznych
              incognito , jako najbardziej obiecujacy na wyjscie z bezrobocia uznali
              liberalny program PO.

Los DDR-czytaj wyludnienie

Bedziemy mieli ostatnia szanse zeby temu zapobiec w najblizszych wyborach.
              Mysle ze instynkt samozachowawczy wezmie gore i ludziska przestana straszyc
              Lepperem a poki co niech strasza na dobre wychodzi.

• emre_baran latwiej wielblondowi przejsc przez okno kuchenne 03.06.04, 08:23
                Przepraszam cie moj przyjacielo ze kazalam na swa odpowiedz czekac tak dlugo,
                choc pewnies nie czekal, w kwesti informacyjno zabawowej podaje ze skuly mnie
                okowy prac na ugorze.

Niech bedzie, masz racje i to udowodniles matematycznie ze jest Polska w
                POLOWIE drogi ekonomicznej miedzy U-Kraina i Germania. Odpowiedz mi natomiast
                za ile lat ta polowa drogi zostanie przemirzona i przepasc cywilizacyjna
                zamknieta.

Chcialbym Ci wyjasnic natomiast co ja sam a nie cala Polonia (chco moze i tu
                ktos sie do mnie przylaczy) mam na mysli mowiac dzikie pola. Nie mam na mysli
                tu pieknych okolicznosci przyrody, ktora w porownaniu z reszta zdewastowanego
                przez stulecia gospodarki rabunkowej (przyklad w polsce tez istnieje Slask)
                polwyspu azjatyckiego jest w calkiem znosnym stanie, lecz sie tym trudno
                cieszyc bo dni bezchmurnych i slonecznych jest 30 z czego 15 w zimie.

Dzikie pola to nie dzikosc krajobrazu. Bulandia moj drogi to jest miejsce o
                bardzo wysokiej gestosci zaludnienia, gdzie sie nie pojedzie, chlop na rowerze,
                chmara japiszonow z teczkami, dziurawe drogi, lasnice szklem i plastikowym
                profilem siedliska bankow. Nie ma Bulandi dzikosci. Nawet przy malej obwodnicy
                bieszczadzkiej pelno chatek gargamela sprzedajacych hotdogi.

Dzikosc rodzima, to ponure twarze, kandydaci na eurobiurwy o mentalnosic
                murzynow "idacych od jewropy odebrac co swoje", "parwdziwych europejczykow
                walczacych o wolnosc wasza i nasza", zarzadcow folwarkowych jak Glowny Strateg
                Kraju Kulczyk i jego giermek El Presidente, monstrualne bezrobocie, autokary
                pedzace do londynu, wzrost gospodarczy za ktory chwale biora na siebie wszyscy,
                oprocz ekonomii Chin i Indii czy przedsiebiorcy manufaktoryczni i umeczone
                gospodarstwa domowe podstowa komurka rodzinna wyploszona panika medialna przed
                wejsciem do EWG, ktorzy swym heroizmem niosa na barkach ciezar publicznych
                finansow. Powszechny chleb korupcji. Rozwarstwienie polaczone z budowa murow
                niezrozumienia pomiedzy mniejszoscia, ktorej sie wtej nowej zeczywistosci jako
                tako wiedzie a zdecydowana wiekszoscia odrzuconych.

Przywodcow ktorzy mamia igrzyskami wojennymi, rownoczesnie prowadzac kraj do
                organizacji, ktora swoja politya ROLNA, rujnuje uciemiezone kraje Azji,Afryki i
                Ameryki polodniowej, lecz nie domagajace sie swoich prawa jak to glosno i
                brutalnie robia Arabowie. Przywodcy ufnie wpatrzeni w przyszlosc na
                autostradzie gdzie drogowskaz dziennika telewizyjnego dumnie obwieszcza polowe
                drogi do Germanskich standardow zycia. To dzikie pola.

Bracie, nie polowa droga lecz realna ocena sytuacji i mocne postanowienie
                poprawy w duchu nowym nie zgnilej jewropy ze zdychajacym systemem socjalnym i
                uciskiem maluczkich tego swiata nadzieja dla Najajasniejszej.
                • Gość: axe Re:wielblondy kuchenne po przejsciach IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 22:28
                  Przybylem,przeczytalem,zrozumialem ze
                  do rzeczy oczywistych przekonywac sie nawzajem nie ma sensu.
                  Do grzebania w statystykach metoorologicznych nie mam czasu,szkoda pieknej
                  pogody.
                  Co do:

> Przywodcy ufnie wpatrzeni w przyszlosc na
                  > autostradzie gdzie drogowskaz dziennika telewizyjnego dumnie obwieszcza
                  polowe
                  > drogi do Germanskich standardow zycia. To dzikie pola.

Dziennika nie ma od dawna , propagandy sukcesu w mediach tez nie ma ,jeden
                  przywodca "juz skonczyl" drugi sie wlasnie konczy,dynastia nie wypalila.....
                  Ludziska dzieki wscieklemu atakowi WOLNYCH MEDIOW budza sie ze snu.

Dla czego mam nie miec nadziei?

> Bracie, nie polowa droga lecz realna ocena sytuacji i mocne postanowienie
                  > poprawy w duchu nowym nie zgnilej jewropy ze zdychajacym systemem socjalnym i
                  > uciskiem maluczkich tego swiata nadzieja dla Najajasniejszej.

Sytuacje oceniam realnie zarazem obiektywnym byc zdaje sie nigdy byc nie
                  przestane.
                  Socjal jewropejski wydawaje ostatnie tchnienie, lud germanski prosi o litosc,
                  przysyla nam swego kanclerza blagajacego o zaprzestanie nierownego boju
                  kontynuacje.Coltowie i co w odwadze swej niezrownani zaiste przyznaja wyzszoc
                  Polanom w ekspansji swej nie znajacym umiaru.

• soup_nazi Re: Meksyk Jewropy. 27.05.04, 16:29
        Gość portalu: axe napisał(a):

> Jak ty osobiscie nadstawiasz tego czola? Siedzisz sobie daleko bo
        bezpieczniej,

Nie, po kilkunastu latach przyjedzie zaczac prace organiczna, zeby jeszcze
        jeden nadstawil dooope do kopania i pozwolil sie uprzejmie rozdzielic ze swoja
        kasa.

> Jestesmy w polowie drogi najwazniejsze ze w dobrym kierunku idziemy.

W polowie? Wolne zarty. Dopiero wyszliscie z lasu na polna sciezke. Ale to nie
        jest problemem. Problemem jest to, ze zdaje sie wam, ze popierdalacie
        autostrada (ktorych notabene szybko przybywa, hehehe) i nic nie trzeba juz
        zmieniac.

> Tutaj to zes tak wykoncypowal jak wrozbita amator ,analogii do sytuacji
        Polski
        > nie znajdziesz bo ta droga nikt wczesniej nie wedrowal.

No przeciez. Musicie przetrzec, nie? Od czegoscie chrystus narodow.

> Przyszlosc bulandii to conajmniej srednia unijna tak ze calkiem niezla.

Zgadza sie. Tylko, ze to bardzo daleka przyszlosc. 59 lat. A i to bardzo
        optymistyczna ocena pewnie. Moze mozna by to bylo podzielic przez 2, gdyby
        przez pierwsze 15 lat nie rozkradano kraju z takim entuzjazmem.

> > Czy mazury moga jak cancun stas sie centrum wypoczynku
        >
        > Mazury w przeciwienstwie do takich miejsc jak cancun nigdy sie nie nudza.

Jak ktos lubi folklor i komary.
        • ertes Re: Meksyk Jewropy. 27.05.04, 17:52
          > > Jestesmy w polowie drogi najwazniejsze ze w dobrym kierunku idziemy.

Meksyk tez jest w polowie drogi. I tak juz od ponad 100 lat.
          • soup_nazi Ertesie, nie wiem czy zauwazyles, ale na forum 27.05.04, 17:55
            USA i Kanada ktos zalozyl twoj fan club. Cieszysz sie? Ba, kto by sie nie
            cieszyl.
            • Gość: VIP-1 Re: Ertesie, nie wiem czy zauwazyles, ale na foru IP: *.cwshs.com 27.05.04, 18:05
              popularny sie zrobil, hehehe
            • ertes Re: Ertesie, nie wiem czy zauwazyles, ale na foru 27.05.04, 18:10
              A bo to pierwszy raz? Mam wiecej fanow tu o owdzie.
              Gorzej by bylo jakby pies z kulawa noga sie nie zainteresowal. hehe
              • soup_nazi Re: Ertesie, nie wiem czy zauwazyles, ale na foru 27.05.04, 18:11
                ertes napisał:

> A bo to pierwszy raz? Mam wiecej fanow tu o owdzie.
                > Gorzej by bylo jakby pies z kulawa noga sie nie zainteresowal. hehe

Czyli tzw. syndrom ro-bota
        • Gość: axe Re: Meksyk Jewropy. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.04, 20:40
          Ni to z sensem ni zlosliwe zdecyduj sie.

ps.
          Z ta srednia to sie zdziwisz szybciej niz myslisz.
          • jot-23 Re: Meksyk Jewropy. 27.05.04, 20:48

> Ni to z sensem ni zlosliwe zdecyduj sie.
            >
            > ps.
            > Z ta srednia to sie zdziwisz szybciej niz myslisz.

jestes bardzo powaznym czlowiekiem. nie mozesz zostawiac takich niedopowiedzen.
            w jaki sposob sie zdziwi, na podstawie jakich przeslanek tak twierdzisz.
            • Gość: axe Re: Meksyk Jewropy. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.04, 20:54
              Jasne ze ci powiem ale jak wroce z piwem.

ps
              Tanie te pilsnery sie porobily po 2zl
              ale ja wybieram puche zywca 2,6zl
    • alaskanka3 Re: Meksyk Jewropy. 27.05.04, 21:29

Oczywiscie ze to bedzie Meksyk, lacznie z wszystkimi elementami folkloru:
      opustoszale miesciny z nowowybudowanymi domami zamieszkalymi przez babcie
      wychowujace dzieci podrzucone przez rodzicow dorabiajacych sie za granica, marna
      opieka zdrowotna, niewyksztalceni i apatyczni lokalni (wyksztalcenie drogie,
      zreszta i tak nie ma pracy, beda sie ksztalcic glownie ci ktorzy mysla o wyjezdzie).

Wystarczy poczytac wypowiedzi lekarzy wybierajacych sie do pracy poza Polska - a
      jest to pokolenie ktore wzrastalo bez swobody przemieszczania sie, ci ktorzy
      dorastaja teraz taka swobode beda traktowali jak cos naturalnego.
      Wyjada najlepsi, zostana Komentatory.
      • Gość: axe Re: Meksyk Jewropy. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.04, 22:49
        Ja pierdziele apokalipsa z elementami folkloru , wystarczy poczytac wypowiedzi
        dilerow samochodowych o preferencjach lekarzy a obraz zaglady dopelni sie.
        • jot-23 Re: Meksyk Jewropy. 27.05.04, 22:53

> Ja pierdziele apokalipsa z elementami folkloru , wystarczy poczytac wypowiedzi
          > dilerow samochodowych o preferencjach lekarzy a obraz zaglady dopelni sie.

jak tam pifko? zostal jeszcze jakis znany browar w polskich rekach?
          • emre_baran A tu akruat o pifku 27.05.04, 23:06
            Jezli chodzi o browary znane, znaczy zgodnie z polska mitologia na temat
            znanych na calym swiecie, to nie zostal zaden, ale cos mi mowi ze ten co kiedys
            produkowal napoj o smaku lekko kapuscianym ciagle jest w rekach nomenklatury.
            Dojlidy czy jakos.
            • jot-23 Re: A tu akruat o pifku 27.05.04, 23:20
              emre_baran napisał:

> Dojlidy czy jakos.

jakiej makulatury? i jakto jakos?....

ehhh pamietam jeszcze jako szczenie mlode, te dojlidy , brytyjska moda jeno
              cieple podawane, pachnace jeszcze drozdzami i czyms innym , trudnym do
              scharakteryzowania (mam nadzieje michale , ze pamietasz "Red Tick Beer" ---
              > "more dogs!"....prosto przyczepy wozu marki Jelcz
              • jot-23 just a refresher... 27.05.04, 23:22

• jot-23 kufa...tutaj 27.05.04, 23:22
                  Red Tick beer: 'Hmm, bold, refreshing, and something I can't quite put my
                  finger on,' says Homer. (Scene shifts to brewery, where dogs are swimming in
                  vats of beer. Brewery worker: 'Needs more dog.')
                  • emre_baran The Trouble With Trillions 03.06.04, 08:29
                    Mianowici i absolutnie! w zasadzie to ostatnio doznalem reministecjo kiedy
                    patrze se na telewizornie, ogladam znaczy niusy a nad glowa pojawia mi sie
                    Homer w takiej chmurce jak w komiksach i mowi:

Mr. Burns, I think we can trust the President of Cuba!
          • Gość: axe Re: Meksyk Jewropy. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.05.04, 23:07
            Zostal,w moich , trzymam go wlasnie , co do analiz spoleczno-ekonomicznych
            to odkladam na pozniej celem uzupelnienia danych oraz elektrolitow w organizmie.

ps
            Tradycyjna receptura
            krystaliczna gorska woda
            naturalne skladniki
            wyjatkowy smak
            • jot-23 Re: Meksyk Jewropy. 27.05.04, 23:16

> Zostal,w moich , trzymam go wlasnie , co do analiz spoleczno-ekonomicznych
              > to odkladam na pozniej celem uzupelnienia danych oraz elektrolitow w
              organizmie
              > .
              >
              > ps
              > Tradycyjna receptura
              > krystaliczna gorska woda
              > naturalne skladniki
              > wyjatkowy smak

no widzisz! ucieczka w groteske takze tobie nie jest obca!
              jeszcze chwila, a dojdziemy do konkluzji ze normalni ludzie som po obu stronach
              oceanu, i tylko ten szatanski wynalazek w rekach arch-Szechtera...robi cos
              strasznego z naszymi szlachetnymi slowianskimi duszami!
              • Gość: axe Re: Meksyk Jewropy. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.05.04, 00:25
                Konkluzja jest taka ze delikatne wychlastanie sie po twarzy przynosi
                otrzezwienie i jasnosc rozumowania po obu stronach oceanu.

• filipek.us Polecimy fristajlem 05.06.04, 12:20
      Przeglad Polski on-line (nowojorski tygodnik kulturalny):

"Uczestnicy Szczytu to sukinsyny...'. W hotelu Victoria odbywa sie 'obsceniczny
      raut biznesmenow' - jak wykrzykiwal jeden z organizatorow demonstracji, a
      wtorowaly mu 'radykalne czirliderki w stylu punk... - Kurwa, nas to po prostu
      wkurwia! - krzyczala najpiekniejsza z nich. - Polecimy fristajlem, zebysmy
      zaczeli tu demonstrowac, jak bardzo jestesmy przeciwko temu szajsowi, ktory
      odbywa sie w naszym pieknym miescie!'."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka