Dodaj do ulubionych

oto najlepsze banki świata

16.04.12, 03:41
Kanadyjskie banki są najbezpieczniejsze na świecie

Kanadyjskie banki są najbezpieczniejsze na świecie - tak oceniła je w minionym tygodniu agencja ratingowa Moody's. Największe kanadyjskie banki mają wyższe oceny niż jakikolwiek bank amerykański, europejski czy azjatycki.

biznes.onet.pl/flesz-oto-najlepsze-banki-swiata,18493,5099148,4965600,338,1,news-detal
Obserwuj wątek
    • starypierdola No ale Polskie ... 16.04.12, 05:39
      .... banki sa chyba jednak lepsze. Pewnie dla tego ich nie wymieniles?

Nie tylko lepsze ale nie wyrypuja klientow roznymi oplatami tak jak kanadyjskie! Howgh.

Bakier SP
      • mcov Piedolisz jak zwykle. 16.04.12, 06:10
        Piedolisz jak zwykle.
      • polonus5 Re: No ale Polskie ... 16.04.12, 16:34
        starypie... napisał:

.... banki sa chyba jednak lepsze. Pewnie dla tego ich nie wymieniles?
        Nie tylko lepsze ale nie wyrypuja klientow roznymi oplatami tak jak kanadyjskie ! Howgh.
        Bakier SP

============================================================

“Kartę kredytową dostałam od Banku, gdy zaciągałam kredyt hipoteczny. Była za darmo. Zdziwiłam się, gdy w wyciągu zobaczyłam jakieś opłaty za ubezpieczenie. Jeszcze bardziej, gdy po roku Bank naliczył mi ponad 150 zł za używanie karty” – mówi Barbara B., pielęgniarka z Warszawy.

“Nikt mnie nie poinformował, że z ubezpieczenia mogę zrezygnować przed podpisaniem umowy i że po 12 miesiącach karta będzie płatna “- dodaje. Nie ona jedna ma problem. Banki do kart dołączają coraz więcej produktów i usług, zwykle płatnych, o których słabo bądź wcale nie informują klientów. "

Uwaga na niespodzianki – ukryte opłaty w kontach osobistych

Seria tajemniczych zniknięć złotówek? Próbowałeś zamknąć rachunek i okazało się, że musisz za to zapłacić? Chciałeś zmniejszyć swoje wydatki na konto i musiałeś za to zapłacić? Poniższy artykuł przedstawia kilka sztuczek stosowanych przez banki w czasach kryzysu, aby wyciągnąć pieniądze od nieświadomego klienta.

www.totalmoney.pl/poradnik/uwaga-na-niespodzianki-ukryte-oplaty-w-kontach-osobistych
        Nie wiesz ile masz na koncie? Lepiej nie sprawdzaj - Zachowaj ostrożność przy wyborze rachunku osobistego itd.....itd.....itd.....itd....
        • stolowkowy Re: No ale Polskie ... 16.04.12, 17:45
          oczywiscie ze jak zwykle masz racje
    • stolowkowy Re: oto najlepsze banki świata 16.04.12, 13:50
      tez tak pomyslalem
    • polonus5 Moody's Investors Service 16.04.12, 16:56
      Canada's banks are collectively the soundest in the world, according to Moody's Investors Service, which has recommended the financial institutions to jittery global investors.

The New York-based agency rated all of Canada's big banks at double-A2 or better in a report Wednesday, higher than bank rankings in the United States, Europe, the Asia-Pacific region and other areas of the world.

Canada's big banks also posted good results in the first quarter of 2012, the agency noted.

"Canada's banks are more highly rated by Moody's and have higher market-implied ratings than any other banking region globally," senior director Allerton Smith said in the report.

"The combination of strong underlying credit fundamentals, a prudent regulatory environment, sound government fiscal management policies, and a more stable real estate market have all contributed to the superior standing of Canada's banks."

Given the continuing debt problems in Europe and uncertainties elsewhere, "investors seeking a safe haven ... may well find the Canadians banks to be an attractive option," Smith added.

Moody's gives TD Bank the highest Triple-A grade, but notes it has a negative outlook, while the Royal Bank's double-A1 is under review. But even a downgrade would leave both above the double-A2 mark.

The rating report is just the latest recognition of Canadian banks, which
    • _czosnek_ Buahahaha 16.04.12, 17:53
      Najlepsze.
      durny cieciu to jest polskie smieszne buractwo w tej kanadzie.
      hehe
      Ty jestes tego przykladem jakia bulba tam siedzi. buahahahahahahahaha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka