Gość: ???? IP: *.231.207.199.Dial1.Miami1.Level3.net 23.08.04, 15:27 www.dziennik.com/www/dziennik/week/ps/wk-258-03.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edwart Re: Co dalej ameryko...... 23.08.04, 15:52 Co dalej to niech sie martwia ci ci musza lub chca mieszkac w USA Odpowiedz Link Zgłoś
madafaqa Re: Co dalej ameryko...... 23.08.04, 19:46 edwart napisał: > Co dalej to niech sie martwia ci ci musza lub chca mieszkac w USA stul pysk ty pierdolcu! Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Co dalej ameryko...... 23.08.04, 16:03 Gość portalu: ???? napisał(a): nastepny przyklad dywagacji jakiegos chlopka-roztropka co spadl z dachu i majac duzo wolnego czasu na rekonwalescencji, zbiera mu sie na "rozmyslunek" Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Na szczeszcie ie kazdy jest taki glupi jak ty! n/t 23.08.04, 16:40 Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: Co dalej ameryko...... 23.08.04, 16:41 .......USA sie stacza od lat bo jak wiadomo panstwo to obywatele a obywatele to niedorajdy z Polski,Ugandy itd..... Ty tu jotek nie fikaj tylko zarobione u zyda dulary do kieszeni i wracaj do Moniek centralnych...... Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Co dalej ameryko...... 23.08.04, 16:43 tato1 napisał: > Ty tu jotek nie fikaj tylko zarobione u zyda dulary do kieszeni i wracaj do > Moniek centralnych...... ja zamiast inwestowac w hotel dla turystow z niemiec, jak salceson, przebimbalem swoje mlode lata heheh, i tera juz jestem stuck, tutaj... na progu przepasci Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: Co dalej ameryko...... 23.08.04, 16:50 jot-23 napisał: > tato1 napisał: > > > Ty tu jotek nie fikaj tylko zarobione u zyda dulary do kieszeni i wracaj > do > > Moniek centralnych...... > > ja zamiast inwestowac w hotel dla turystow z niemiec, jak salceson, > przebimbalem swoje mlode lata heheh, i tera juz jestem stuck, tutaj... na progu > > przepasci > _________ ...Czujesz sie chujowo,meczy cie zgaga i rypie cie w kosciach? Sun of Monki Centralne!!! Mlode dupy juz od 15 euro! W przypadku karty stalego bywalca 15% znizki! Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Co dalej ameryko...... 23.08.04, 16:52 tato1 napisał: >> ...Czujesz sie chujowo,meczy cie zgaga i rypie cie w kosciach? > Sun of Monki Centralne!!! > Mlode dupy juz od 15 euro! > W przypadku karty stalego bywalca 15% znizki! > no...po takiej zachecie, trzeba bedzie kiedy odwiedzic te zacne miasto (?) ... jak tam sie jedzie, furmankom...? szosa na Lomze? Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: Co dalej ameryko...... 23.08.04, 16:59 ....No prosze!..........Juz zapomniales o USA..........hehehehe Popros kolegow z NASA ich wahadlowce czesto laduja w kawalkach to moze jeden element poleci na Monki to sie zabierzesz........ Odpowiedz Link Zgłoś
szakal25 Re: Co dalej ameryko..? a no nic,to samo 23.08.04, 17:04 a poki co to kolejka na Pieknej w Warszawie przed Ambasada USA po vizy, nie maleje !!!! jakos do tej Ameryki dalej pchaja sie drzwiami i oknami !! ,a przeciez ma juz za chwile upasc ?/!!! i byc totalna zaglada w/g opracowania dziennikarza z polskiej gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: Co dalej ameryko..? a no nic,to samo 23.08.04, 17:06 .......Polacy sa znani z glupoty......... Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Co dalej ameryko...... 23.08.04, 17:07 tato1 napisał: > ....No prosze!..........Juz zapomniales o USA..........hehehehe > Popros kolegow z NASA ich wahadlowce czesto laduja w kawalkach to moze jeden > element poleci na Monki to sie zabierzesz........ > nie ufam amerykanskiej mysli technicznej! hehe jezeli chodzi i oewna smierc, mam zaufanie tylko do produktow wloskich! (no jak pomysle to jednak sa dwa niezawodne wloskie produkty ktore posiadam, mlynek mazzer i ekspres rancilio) Odpowiedz Link Zgłoś
tato1 Re: Co dalej ameryko...... 23.08.04, 17:11 jot-23 napisał: > tato1 napisał: > > > ....No prosze!..........Juz zapomniales o USA..........hehehehe > > Popros kolegow z NASA ich wahadlowce czesto laduja w kawalkach to moze je > den > > element poleci na Monki to sie zabierzesz........ > > > nie ufam amerykanskiej mysli technicznej! hehe jezeli chodzi i oewna smierc, > mam zaufanie tylko do produktow wloskich! (no jak pomysle to jednak sa dwa > niezawodne wloskie produkty ktore posiadam, mlynek mazzer i ekspres rancilio) > .......Kup Motorole! Po tygodniu uzywania zaprowadzi cie na dziewiate pietro........hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corgan Sopot - cool miasto IP: 217.11.142.* 23.08.04, 18:56 "Jak widać, nie brakuje w Sopocie miejsc, gdzie można spędzić noc. Każdy znajdzie tu coś dla siebie: rozmaitość wystroju, klimatu i preferowanej muzyki jest oszołamiająca, a poza tym - wszystkie te miejsca znajdują się w zasięgu krótkiego spaceru. Nie ma co pisać: to trzeba zobaczyć i przeżyć!" Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Sopot - cool miasto 23.08.04, 18:59 Gość portalu: corgan napisał(a): > "Jak widać, nie brakuje w Sopocie miejsc, gdzie można spędzić noc. Każdy > znajdzie tu coś dla siebie: rozmaitość wystroju, klimatu i preferowanej muzyki > jest oszołamiająca, a poza tym - wszystkie te miejsca znajdują się w zasięgu > krótkiego spaceru. > > Nie ma co pisać: to trzeba zobaczyć i przeżyć!" co tu gadac....niemcy mieli gust i pomyslunek... szkoda ze nas tak nie lubia! Odpowiedz Link Zgłoś
vip-1 Re: Sopot - cool miasto 23.08.04, 19:06 jot-23 napisał: > > > co tu gadac....niemcy mieli gust i pomyslunek... szkoda ze nas tak nie lubia! Uwazaj co mowisz madafaka, ja jestem z Sopotu i jestem Polak ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Co dalej Ameryko? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 23.08.04, 19:27 Artykul J.Czekajewskiego o obecnej sytuacji US - realistycznie przedstawia obecna internationl/economic situation US. Co prawda "upadek mocarstwa" may take setki lat - to jest proces(cesarstwu rzymskiemu zajelo to ok 400lat). Chociaz z tego co widze to Amerykanie sa optimistami - i bardzo wierza w swoje ability as a nation - to jest godne podziwu - i podoba mi sie. Amerykanie to bardzo "posluszny narod" - przecietny obywatel nie mysli o krytykowaniu rzadu lub zmianie systemyu (procz garstki wysoko educated inteligencji na Berkely University) - czyz nie przypomina to ZSRR? Dziwne to ze amerykanin z low education to jest bardziej republicanin niz amerykanin z wyzszym wyksztalceniem ktory jest przewaznie demokrata. Napewno po Sept.11 - duzo rzeczy w systemie US uleglo zmianie - szczegolnie "freedom" - no ale to sa skutki sept.11 - homeland security dziala. However, nie jest jeszcze tak bardzo zle jezeli chodzi o ekonomie - nadal sila nabywcza US $ w porownaniu do innych krajow jest wysoka - na jak dlugo? - niewiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sopocianin Re: Sopot - cool miasto IP: *.proxy.aol.com 24.08.04, 09:51 vip-1 napisał: ja jestem z Sopotu naprawde?mozesz to udowodnic? gdzie sie urodziles? i jezeli tam to w ktorym roku? to na poczatek Odpowiedz Link Zgłoś
vip-1 Re: Sopot - cool miasto 24.08.04, 13:53 W 1215 na plazy. Udowodnich chujowi ze sie urodzilo. Udowodnic to ci moge ze jestes jebniety a wlasciwie to nie musze bo to widac od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
madafaqa Gosciu 23.08.04, 19:58 Ten facet z 36 letnim stazem zapomina o faktach a to, jak sie wchodzi komus do stolicy to najpeirw laduje sie skarbiec na ciezarowki i tak tez sie stalo,. Pamietasz polskie zloto wywiezione do wielkiej brytki w czasie drugiej wojny> I gowno dostalismy z powrotem tylko pre dywanow ze zwierzetami. Po drugie, co miala ameryka zrobic? Rzonica pomiedzy swiatem a ameryka byla tak olbrzymia ze trzeba bylo zastopowac rozwoj i tak sie tez stalo. Popatrz jak Polska podskoczyla do przodu, kazdy ma komputer, nawet ty... Nawet pewnie ty masz lepszy komputer niz ja w usa, ale obaj mamy gorsze od chinczyka... trzba bylo wytworzyc grupe kosumentow pakistanie, indiach i chinach. Oczywiscie kosztem ameryki, jak wiec widac te trzy kraje musialy sie na ten temat dogadac co strasznei drazni niemcy i z tego wynika ze do stolu ich nie zaproszono. Tak to jest teraz i pytanie zachodzi jak dlugo bedzie z tymi chinami dalej szlo. Wiedziales ze chiny sa wlascicielami kanalu panamskiego? A ten dziennikarz z 36 letnim stazem to jakis glupi chuj co nie umie wyciagac wnioskow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Co dalej ameryko...... IP: 5.1.* / *.ms.com 23.08.04, 20:03 nic facet nie bardzo wie o czym pisze ale daje duzo podtekstoe typu: "Ciekawe jest, że podobno ludzie ci, którzy dzisiaj planują amerykańską strategię imperialnej ekspansji, byli kiedyś komunizującymi wyznawcami Trockiego, który także miał plany globalne, tyle że dla komunizmu. " czy "Ze statystyk, których czytanie niedługo będzie należeć do czynności antypaństwowych, możemy się dowiedzieć, ze rezerwy walutowe w roku 2002 na głowę mieszkańca wynosiły: w USA $249, w Szwajcarii $5,972, w Japonii $2,848, w Niemczech $774." Ameryka ma duze zadluzenie ale jest ono bardzo tanie. Jezeli mozna pozyczy pieniadze na 3-4 % na 15 - 30 lat przy historycznej inflacji od 3-4 %. To tak jakby ktos ci chcial pozyczyc pieniadze za darmo. I Prosze sie nie martwic w stosunku do poziomu dochodu dlug ameryki nie jest az taki wielki> www.publicdebt.treas.gov/opd/opd.htm www.brillig.com/debt_clock/ AK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Co dalej ameryko...... IP: *.nyc.rr.com 23.08.04, 21:41 List pana Czekajewskiego jest niedorzeczny, nie obrazajac autora albo wprost idiotyczny. Najpierw pan Czekajewski naczytal sie w internecie o zapedach tzw "neokonserwatystow". Nastepnie mowi, ze 80% sprzedawanych w USA towatow pochodzi z Chin. W koncu przytacza poglady Sorosa jako proroka, ktory ma bezsprzeczna racje i mowi prawde bo wie. Argumenty pana Czekajewskiego sa na poziomie siodmoklasisty piszacego do gazetki sciennej na rocznice rewolucji pazdziernikowej. Laczny import z Chin, Hong Kongu i Taiwanu rowny jest 172 mld dolarow rocznie i stanowi 13.6% calego importu USA. Te 172 mld dolarow to wedlug pana Czekajewskiego 80% wszystkich produktow sprzedawanych w amerykanskich sklepach. Oznacza to, ze amerykanskie sklepy sprzedaja lacznie za 215 mld dolarow. To z prostego rachunku wynika, ze kazdy amerykanin wydaje w sklepach 59 dolarow miesiecznie. Ciekawe co robia z pozostalymi pieniedzmi? Bron na panie od podobnych "opracowan". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Goldstein Re: Co dalej ameryko...... IP: *.banta-im.com 23.08.04, 21:52 > Laczny import z Chin, Hong Kongu i Taiwanu rowny jest 172 mld dolarow rocznie > i stanowi 13.6% calego importu USA. Te 172 mld dolarow to wedlug pana > Czekajewskiego 80% wszystkich produktow sprzedawanych w amerykanskich sklepach. Moze w tych sklepach w ktorych Czekajewski robi zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rychu Goldstein Raczej Salvation Army IP: *.banta-im.com 23.08.04, 22:35 i Goodwill - sklepy dla przecietnego Czekajewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Jak sie temu Czekistemu udalo 23.08.04, 23:14 opublikowac takie bzdury, to sie nie dziwie, woda na ich mlyn, typowa propaganda w najlepszym komuszym wydaniu. Mnie zastanowilo ile matolow w Polsce te bzdety kupuje? Ci z kolejki na Pieknej chyba nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jak sie temu Czekistemu udalo IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 24.08.04, 00:33 hmm.. fakt jest ze od 1979 roku Chiny rozwijaja sie 8.9% rocznie, a US 8%. Naprawde szkoda by bylo zeby Chiny przescignely US - bo wtedy bedziemy pracowac za "chleb i wode". A wiadomo rzadzi ten co ma "kase" - a wiec silniejsza ekonomie. Ten artykul ma w sobie sporo prawdy - i US powinno wiecej zwracac uwagi na swoj rozwoj ekonomiczny a nie wydawac $ na "ideologiczne wojenki" na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Salvation Army?? Goodwill?? 24.08.04, 03:22 Tam niema Chinskich towarow, bo te rozpadaja sie po krotkim okresie uzytkowania. SO Odpowiedz Link Zgłoś
vip-1 Czy ta dyskusja ma sens ? 24.08.04, 14:04 Przeciez tu moze jeden ma odrobine pojecia co to jest US Budget Deficit vs. US Trading Deficit... Reszta wyksztalcona na polonijnych periodykach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Czy ta dyskusja ma sens ? IP: *.nyc.rr.com 24.08.04, 19:58 vip-1 napisał: > Przeciez tu moze jeden ma odrobine pojecia co to jest US Budget Deficit vs. US > Trading Deficit... > Reszta wyksztalcona na polonijnych periodykach hej, hej, hej, z szaconkiem. ======================================================================== PS. Zadziwia mnie ten mm. Raz napisal, ze wypracowanie Czekajewskiego przedstawia sytuacje realistycznie a nastepnie, ze jest tam duzo prawdy. Czyli juz nie jest tak realistycznie jak bylo ale jednak jest tam duzo prawdy. Panie mm, Czekajewski napisal stek wierutnych bzdur. Wierz mi pan na slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Pytam, bo piszesz "z szacOnkiem", 25.08.04, 15:19 tak jak w mojej sygnaturce, i jest to umyslne "o", a nie "u". Wywodzi sie z gwary warsiaskiej. Odpowiedz Link Zgłoś