Dodaj do ulubionych

81lat temu-IIIPowstanie Slaskie

IP: *.cpool2.quickclic.net 03.05.02, 00:08
Dzisiaj mija 81rocznica wybuchu IIIPowstaniaSlaskiego,ktore wreszcie zakonczylo
sie sukcesem,aczkolwiek niepelnym.Pierwsze dwa przegralismy,przez zla
organizacje i slabe wsparcie z kraju.Slask zostal z powrotem przylaczony do
Polski,ale znaczne tereny pozostaly w rekach Niemieckich,niemniej po raz
pierwszy od ponad 700-lat Polska wrocila na te ziemie.Najciezsze walki toczyly
sie kolo gory swAnny,dzisiejsze Opolskie.Powstancy to zwykle slaskie chlopcy w
niepelnym uzbrojeniu przeciwko regularnej niemieckiej armi,w drugiej czesci
walk dzieki pomocy kadetow z Krakowa i Lwowa zwyciestwo zostalo
osiagniete.Czesc ich pamieci.Niech zyje Polski Slask.Pyrsk.
Obserwuj wątek
    • baloo1 Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie 03.05.02, 00:14
      Achtung, kamaraden : ein, zwei , drei ... "Jeszcze Polska nie zgineeeela ...."
    • leosia Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie 03.05.02, 00:18
      W antryju na byfyju stoi szolka tyju.
      Karlik gdzie mieszkasz - przyznaj sie chopie.
      Ja mieszkalem za rzeczka Rawa ale nie mozna bylo tego nazwac rzeka.
      • Gość: Karlik Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie IP: *.cpool2.quickclic.net 03.05.02, 02:03
        leosia napisał(a):

> W antryju na byfyju stoi szolka tyju.
        > Karlik gdzie mieszkasz - przyznaj sie chopie.
        > Ja mieszkalem za rzeczka Rawa ale nie mozna bylo tego nazwac rzeka.

Nad rzeczkom Czarnawka,gdzie ryby do gory grzbietem plywaly,a powietrze bylo
        takie ze czlowiek widzial czym oddycha,i butelke na stole trza bylo w reku
        trzymac zeby nie uciekla podczas gorniczych tapniec.Pyrsk.
        • Gość: zybi Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie --do Karlika IP: 130.68.2.* 03.05.02, 02:37
          Jo sie pytom czy to Bytom.
          Jo ni mom mapy nie wiem gdzie ta twoja rzeka.
          Moja rzeka terozki jest Hudson
          • Gość: Karlik Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie --do Karlika IP: *.cpool2.quickclic.net 03.05.02, 03:12
            Gość portalu: zybi napisał(a):

> Jo sie pytom czy to Bytom.
            > Jo ni mom mapy nie wiem gdzie ta twoja rzeka.
            > Moja rzeka terozki jest Hudson

To jest Zabrze,a robiolech na grubie Makoszowy,terozki zyja nad jyziorym
            Ontario.Pyrsk.
            • Gość: zybi Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie --do Karlika IP: 130.68.2.* 04.05.02, 00:14
              Karlik - ty nie badz taki gornik przodowy.
              Gdzie jest najglebszy zjad szola w Polsce.???????
              Ja mam rodzinke w Toronto i mysle przyplynac na zaglach do nich.
              Tak wiec jak dostane urlop to wez lornetke i szukaj na wodzie samotnego bialego
              zagielka.
              W jakiej druzynie robiles
              - sleper
              - ciesla czy inny gornik strzalowy
              Czy ty jestes gorol czy hanys.????
            • Gość: Karlik Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie --do Zybiego IP: *.cpool2.quickclic.net 04.05.02, 02:14
              Tosz to niy wiysz ze Halymba,co ty myslisz ze jo jakis cep,abo co.Poplywac se
              mozesz zawszew lato tu je tyle tych ludek ze lepi uwazej zebys kaj niy
              wrombol.A cos ty je za material,chadziaj,krojcok,gorol?.Abo jeszcze calkym
              inkszo materyjo?.Pyrsk.
              • Gość: zybi Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie --do Karlika IP: 130.68.2.* 04.05.02, 03:36
                Karlik ja slyszalem ze KWK Bielszowice mialo 1.5 km ale to moze bylo dawniej.
                Pracowalem w KWK Bielszowice i KWK wieczorek
                ja nie napisalem o tobie nic madrego,...
                >>>co ty myslisz ze jo jakis cep,abo co.
                To se ino nie zmyslaj.
                Wiem ze slepry, byly tez przyjezdne gorole . Chcieli se dorobic, to szli na grube
                i fedrowali. Z twojej godki widac ze jestes stary slazak. Ale slazoki jechali
                zawsze do Raichu a ciebie gdzies za daleko pognalo.
                Czy masz kasety albo inne nagrania z czytsom gwarom slonskom.
                jezeli chodzi o te podziekowania dla Ali - to ja znam dalszy ciag.
                Jest przyspiewka a potem opis w co bedzie calowane dziewcze .....????
                • Gość: Karlik Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie --do Zybiego IP: *.cpool2.quickclic.net 04.05.02, 06:36
                  Jo wiym ze Chalymba jest nojglymbszo,ja wszystke abo prawie wszystke zyjom w
                  Rajchu,jo tyz tam bol,ino cosik mi knap tam bylo,tako pieronowo ciasnota,niy
                  bylo zle,ale czuli my sie choby ptok w klotce.Jak ta spiywka znosz, to wiysz
                  jaki je koniec!Pyrsk.
    • Gość: alka Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie IP: *.oc.oc.cox.net 04.05.02, 00:47
      "Do bytomskich strzeeeelcow wojska zaciagajo,wojska zaciagajo
      nie jednej panieeeeeence, niejednej kochaaaaance serca zasmucaaajo, serca
      zasmucajo'

i jeszcze

"Juz zachodzi czerwone sloneczko za zielonym gajem /bis/
      Ubodzy powstancy, slascy wojownicy ida na boj krwawy..".

To skirz powstanio, no i jo tysz z roztomilygo Slonska.
      Pyrsk ludkowie!
      • Gość: Karlik Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie- do Alki IP: *.cpool2.quickclic.net 04.05.02, 02:00
        Alka ales to fajnie napisala,tak jakbych Cie slyszol spiywac
        dziolcha,dziynkuja. A ;mysliweczku kochaneczku alem Ci rada" tyz pamiyntosz?.
        Napisz z kond ty piszesz,kaj miyszkosz?.za ta spiyweczka caluja Cie w usteczka!
        • Gość: alka Re: Karliku, Karliku co tam trzimiesz w koszyku ? IP: *.oc.oc.cox.net 04.05.02, 10:31
          Mysliweczku, kochaneczku bardzom ci rada,bardzom ci rada, bardzom ci rada
          Dalabym ci chleba z maslem alem go zjadla, alem go zjadla, alem go zjadla!

Za dziubka dziekuja i daja wom fajny link na slonsko godka, za kierom mi sie
          nieraz pieronem cni: www.gornyslask.pl/beranie .
          Idzie sie zesmioc i zbeczec tyz.
          Znodlach to niedowno.
          Byccie zdrowi.

A pamietocie to? :
          • Gość: zybi Re: Karliku, Karliku co tam trzimiesz w koszyku ? IP: 130.68.2.* 04.05.02, 15:05
            Ja nie mieszkam w familoku, teraz mieszkam w USA. Jak kamieniem ciepne to
            trafie w NYC.
            Karlik , pochwalil sie ze mieszka nad Ontario, ciekawe czy lotuje golebie.
            Alka pochwal sie gdzie ty teraz mieszkasz. Czy masz kokastle w domu.
            • Gość: Karlik do Zibiego IP: *.cpool2.quickclic.net 05.05.02, 17:59
              Niy golymbi niy choduja,za som futer bych sie niy wyplaciol,a i niy ma miejsca na
              to i czasu.Zamiynioles familok na miyszkanie w bloku abo co?Chasiok tyz tam mosz?
              Widza ze lubisz plywac,zycza ci metra wody pod kilem,niywiym czy zech to dobrze
              pedzil,ale to bylo jakos tak.Pyrsk.
              • Gość: zybi Re: do Zibiego IP: 130.68.2.* 07.05.02, 05:18
                Karlik to ze godke znasz to jest OK.
                Ale w jaki sposob podtrzymujesz slonskom tradycje.

Bylem w Hoboken 2 km od NYC i widzialem klub golebiarzy.
                Parterowy budynek a wokolo nowe domy postawione i nikt w centrum miasta
                golebiarzy nie ruszyl.
                Klatki na golebie odnowione , widac ze dbaja . Smiesznie to wyglada , domy
                stoja wysokie a miedzy nimi parterowy domek jak nie z tego swiata.
                • Gość: Karlik Re: do Zibiego IP: *.cpool2.quickclic.net 08.05.02, 22:29
                  Tradycje,zwyczajnie poprzez tradycyjne potrawy,szczegolnie na swieta,to zasluga
                  mojej zony,dzieci juz gwara nie mowia,ale kluski slaskie to lubia,mam kilka cd's
                  z piosenkami slaskimi, co mi rodzice przywiezli no i tyle,golebie to ojciec
                  choduje w Polsce,on to fachman jest,raz zdobyl v-ce mistrza slaska,no to
                  narazie,pyrsk
          • Gość: Karlik do Alki IP: *.cpool2.quickclic.net 05.05.02, 18:12
            Ja ja dobro mosz pamiync,bolech na ty stronie b.fajno.Ponoc w Chicago majom
            polske radio co roz w tydniu godo po Slonsku,jo miyszkom za daleko i niy umia
            tego sciongnonc.a teraz cos do smiychu;chop z babom siedzom w izbie,ona oglondo
            telewizor,a lon czyto gazeta,naroz sie zrywo i leci do szranku sie pakowac,lona
            sie go pyto czymusie pakujesz jedziesz kaj abo co?.Ja godo,czytej gazeta,piszom
            tam ze loni placom $5 za kazdo przelecano baba,narozki lon widzi ze i lona sie
            pakuje,a ty kaj sie wybiyrosz?.Jada z tobom,bo chca widziec jak bydziesz zol za
            $5 na miesiac.Pyrsk.
            • Gość: alka Re: od ale co sie aluje IP: *.oc.oc.cox.net 06.05.02, 07:35
              ja, pamiync mom dobro ino trocha krotko.
              Tak to mosz chopie na stare lata.

Co bych blank nie zapomniola nieroz sie lotwra komputer i nasztaluja na ziwo
              kamera.
              Widza aby konsek mojygo miasta. I dopiero mi sie cni.
              Gupio baba, pra?
              Pyrsk.

• Gość: Karlik Re: od ale co sie aluje IP: *.cpool2.quickclic.net 06.05.02, 17:35
                Gość portalu: alka napisał(a):

> ja, pamiync mom dobro ino trocha krotko.
                > Tak to mosz chopie na stare lata.
                >
                > Co bych blank nie zapomniola nieroz sie lotwra komputer i nasztaluja na ziwo
                > kamera.
                > Widza aby konsek mojygo miasta. I dopiero mi sie cni.
                > Gupio baba, pra?
                > Pyrsk.

Czymu wcale niy,lepszy rydz jak nic,ale zawsze mozesz sie tam przejechac,dzisioj
                swiat jest otwarty i mozesz jechac kaj chcesz,jo sie wybiyrom na drugi rok,jak
                zas cos niy wyskoczy,a musza jechac bo mie tam niy bylo 11lot,no i poki lojcowie
                jeszcze zyjom,byli tu umie w tamtym roku 6-mcy,to se lodpoczli trocha,tera kolyj
                no mie.No to narazie.Pyrsk.
              • Gość: zybi Re: od ale co sie aluje IP: 130.68.2.* 09.05.02, 03:42
                Ala - podaj adres kamery co bym tez zobaczyl kaj stoi twoj familok. Co tak
                tesknie za nim wygladasz.
                Jak ide do polonijnego sklepu, to dla dzieciorow kupuje szynke a dla siebie
                krupnioki i salceson co bym nie zapomnial polskiego smaku.
                Napisz jak wyglada w twoim domu podtrzymywanie slaskiej tradycji.
    • Gość: Karlik Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie IP: *.cpool2.quickclic.net 06.05.02, 05:36
      Gość portalu: Karlik napisał(a):

> Dzisiaj mija 81rocznica wybuchu IIIPowstaniaSlaskiego,ktore wreszcie zakonczylo
      >
      > sie sukcesem,aczkolwiek niepelnym.Pierwsze dwa przegralismy,przez zla
      > organizacje i slabe wsparcie z kraju.Slask zostal z powrotem przylaczony do
      > Polski,ale znaczne tereny pozostaly w rekach Niemieckich,niemniej po raz
      > pierwszy od ponad 700-lat Polska wrocila na te ziemie.Najciezsze walki toczyly
      > sie kolo gory swAnny,dzisiejsze Opolskie.Powstancy to zwykle slaskie chlopcy w
      > niepelnym uzbrojeniu przeciwko regularnej niemieckiej armi,w drugiej czesci
      > walk dzieki pomocy kadetow z Krakowa i Lwowa zwyciestwo zostalo
      > osiagniete.Czesc ich pamieci.Niech zyje Polski Slask.Pyrsk.

• Gość: Martin Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie IP: 193.0.95.* 09.05.02, 12:22
      Karlik, powstania slonskie to bela noszo tragedia- sam sie niy ma nadczem
      zachwycac, mogiemy sie s perspektywy ino ze swoi gupoty wice robic, bo co nom
      innygo sie ostalo. Slonzoki do kierych tradycyjnie sie niy liczyilo, eli kierys
      bel Nimcem, Polokiem, Slonzkokiem czyi inkszym staneli przeciw siebie z
      giwerami- bracia, kuzyny, kamarady... Z kuli czego? za polski abo nimiecki
      nacjonalizm, a Nimcy a potym Polska im za to ino dokopoly we wojne i po wojniy.
      A po prowdzie ty nimieckie i polskie Slonzoki wincy mioly ze sobo spolnego, jak
      s Gorolami, egal czy ze Krakowa, czy ze Hamburga.
      Sam ni ma co swientowac- cza wnioski wyciangnac i gibko do Uni coby wszystkie
      Slonzoki zas mogly sie heimatluftym dychac. Widervereinigung Slonzokow w EU! smile
      Pyrsk!
      • Gość: davro Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie IP: 216.126.91.* 09.05.02, 14:55
        Dobrze godosz Martin.
        Zjadybych te nasze kluczy z rolada i modra kapusta. Mniam.
        Pzdr.
        • Gość: Karlik Re: 81lat temu-IIIPowstanie Slaskie IP: *.cpool2.quickclic.net 09.05.02, 18:42
          Tak jest zgodzo sie,mogymy smialo pedziec ze walki te byly bratobujcze,ale trza
          o tym pamiyntac,a niy zapominac,w koncu wyszlo na to ze nos wykorzystali ale po
          lobydwu stronach,no ja bo keby ci po niymiecki stronie wiedzieli co ich czeko
          za 19 lot,co im Reich prziniesie to mozno tyz inaczy by godali,bo po roz drugi
          szczylali my do sia jak wojna byla,jest take fajne przislowie "wto niy wyciongo
          wnioskow z histori mo zawsze szansa przezyc jom jeszcze roz"pyrsk

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka