john_galt 21.05.02, 15:33 Jak to zrobic najtaniej i najszybciej? Bank liczy sobie $40 za wire... JG Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 Re: Transfer pieniedzy USA --> PL 21.05.02, 15:38 john_galt napisał(a): > Jak to zrobic najtaniej i najszybciej? > Bank liczy sobie $40 za wire... > > > JG juz to bylo poruszane, najszybciej to pewnie firma typu western union, mozna tego samego dnia odebrac. najtaniej, zakladajac bank account i posylajac karte debetowa do odbiorcy, zajmuje troche czasu zaby wszystko zalozyc, ale potem, jest i najtaniej, i najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
john_galt Re: Transfer pieniedzy USA --> PL 21.05.02, 16:24 Hm, poszedlem na strone Western Union i za $1,500 zycza sobie ... $56!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: Transfer pieniedzy USA --> PL 21.05.02, 16:27 john_galt napisał(a): > Hm, poszedlem na strone Western Union i za $1,500 zycza sobie ... $56!!!!!! nie tak zle, PKO pewnie zyczy sobie tyle samo , albo i wiecej, jesli chcesz miec $$$ szybko, w dodatku, jestem przekonany ze nie jest to mozliwe , aby transakcja byla zakonczona tego samego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
john_galt Re: Transfer pieniedzy USA --> PL 21.05.02, 16:44 W sumie nie chodzi nawet o szybko, byle taniej Odpowiedz Link Zgłoś
newyork2 Ostrzegam przed VIGO RMT. 21.05.02, 17:09 Pozornie taniej, za to mnostwo problemow przy odbiorze. Brazylijska firma sle pieniedze do Polski.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Transfer pieniedzy USA --> PL IP: *.jci.com 21.05.02, 17:21 tez sie ostatnio w banku pytalam, $40 niezaleznie od przesylanej kwoty, a do tego bank w Polsce moze naliczyc swoje oplaty - wiec sprawdz tu i tam. Odpowiedz Link Zgłoś
ya_bolek Re: Transfer pieniedzy USA --> PL 22.05.02, 07:16 Jesli Ci sie nie spieszy, kup czek bankierski i przeslij go zwykla poczta. Taki czek odbiorca moze zrealizowac w wiekszosci bankow w Polsce, na pewno w PeKao S.A. Za czek bankierski zaplacisz 5 dolarow. john_galt napisał(a): > Jak to zrobic najtaniej i najszybciej? > Bank liczy sobie $40 za wire... > > > JG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Transfer pieniedzy USA --> PL IP: *.corp.redshift.com 22.05.02, 07:57 Znajoma robi to inaczej. Zalozyla sobie konto w banku jaki jest w jej kraju ( Wyspy Fiji). Co miesiac wplaca na konto swej mamy i ta, tysiace mil dalej, odbiera bez placenia jakiejkolwiek oplaty. Tez ma ATM card na ten bank. Nie wiem czy w Polsce sa jakiekolwiek banki takie same co w USA. Chyba jest Citibank? Odpowiedz Link Zgłoś
maurycy Re: Transfer pieniedzy USA --> PL 22.05.02, 08:24 Założ sobie e-account i przesyłaj n e-account odbiorcy. Pieniądze wysłane do mnie z Australii 12 maja przyszły na moje konto 11 maja po 20 minutach. Ha, ha. Te różnice dat, wynikają z różnicy czasu miedzy Australią a Polską. Nie uzywać czeków bankierskich, lub też czeków Fargo. W Polsce trzeba czekać 6 tygodni na ich skasowanie przez polskie banki. Odpowiedz Link Zgłoś