aksiegowy 03.02.05, 17:44 Przy okazji przemowienia prezydenta. Jaki procent waszych emerytur bedzie stanowilo SSI. Na dzien dzisiejszy: 10% Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qttaz Re: Emerytura 03.02.05, 18:19 powiedzmy ze skromna SSI bedzie $800. Powiedzmy ze skorman renta zakladowa bedie $800. Powiedzmy ze skromne 401k bedzie $800 (przed podatkiem. I powiedzmy ze to jest wszystko. Czyli razem $2400, a to skromnie co nei znaczy ze kazdy. Jak tu SSI ma byc 10%? Chyba ze dolar bedzie jak zlotowka kiedyc warta, zdewaluaowany aby wybic dziadkow przez 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Emerytura 03.02.05, 18:20 nie licz na panstwo ! zadne panstwo na swiecie nie zabezpieczy ci spokojnej emerytury,jesli tego sam nie zrobisz za wlasne pieniadze !!,musisz juz dzis myslec o wlasnej dupie a nie licz ze ktos to za ciebie zrobi. Otworz swoje prywatne konta emerytalne !! Odpowiedz Link Zgłoś
aksiegowy Re: Emerytura 03.02.05, 19:37 kazdy oze jak moze. Jezeli dla ciebie 2400 miesiecznie sa szczytem mozliwosci to tez jest ok. Nie oceniaj innych po sobie + ja nigdzie nie napisalem ze licze na te 800 miesiecznie z SSA. Biorac pod uwage moj mlody wiek i zawzietosc demokratow by mi nie bylo czasem zbyt lepiej nie licze ze wiele dostane z SSA ktore bez reformy zbankrutuje zanim przejde na emeryturke. No chyba ze sie wnerwie i przejde na emeryture za 5 lat (ale wtedy itak nic odnich nie dostane) AK Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola No to zestaw tez wydatki: 03.02.05, 23:26 Mediacal Insurance (Ty i zona): $800 Lekarstwa (Ty i zona): $800 Czynsz/mortgage/dom: $800 A z czego zyc i ubrac sie??? Czym ogrzac dom? Gdzie samochod? SP Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: No to zestaw tez wydatki: 04.02.05, 05:24 Na emeryturze o ile wiem korzysta sie z ubezpieczenia Medicare, wobec czego wydatki na ubezpieczenie medyczne = ZERO. 800 dolarow miesiecznie na lekarstwa? Chyba zee chorujecie na AIDS. No i jesli w wieku 65 lat nadal placicie czynsz albo mortgage to wspolczuje. A po cholere samochod. Na tekiej ilosci lekow prowadzenie auta jest niepozadane a i piechota isc nie radze. Powazniej. Kazdy z nas dostaje rokrocznie powiedomienie z SSA ile wyniesie jego emerytura itd. W moim przypadku pisza 2200. Zona dostanie 1700. Razem dadza nam 3900. Pytanie ile za to kupie? Odpowiedz Link Zgłoś
ub_ikacja Re: No to zestaw tez wydatki: 04.02.05, 05:28 felusiak1 napisała: > Na emeryturze o ile wiem korzysta sie z ubezpieczenia Medicare, wobec czego > wydatki na ubezpieczenie medyczne = ZERO. 800 dolarow miesiecznie na lekarstwa? > Chyba zee chorujecie na AIDS. No i jesli w wieku 65 lat nadal placicie czynsz > albo mortgage to wspolczuje. A po cholere samochod. Na tekiej ilosci lekow > prowadzenie auta jest niepozadane a i piechota isc nie radze. > > Powazniej. Kazdy z nas dostaje rokrocznie powiedomienie z SSA ile wyniesie jego > emerytura itd. W moim przypadku pisza 2200. Zona dostanie 1700. Razem dadza na > m > 3900. Pytanie ile za to kupie? Dzisiaj dostaja 500$ emerytury to jakim cudem cepie dostaniesz 3900$ moze nie $ a peso? Wycieczki do Kanady sa coraz bardziej popularne i to nie na narty ale do aptek. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: No to zestaw tez wydatki: 05.02.05, 04:25 To mowisz, ze teraz wyplacaja 500? Moze potrzebujesz troche sie douczyc. Nie nazwe cie cepem bo jakos to ponizej mojej godnosci wyzywac ulomnych. Odpowiedz Link Zgłoś
qttaz Re: No to zestaw tez wydatki: 04.02.05, 05:29 ta, fajnie. Jest tylko jeden drobny problem: jak z ta stara wytrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
pia.ed Re: Od czego zalezy wysokosc emerytury? 05.02.05, 14:13 Chyba od ilosci przepracowanych lat w tym kraju. Jesli ktos dlugo nie pracowal, to chyba nie moze dostac takiej samej emerytury jak ten ktory pracowal 30 lat i do tego jeszcze dobrze zarabial? Moze tez placil osobno na prywatna emeryture! Odpowiedz Link Zgłoś