Gość: mira IP: *.nwrk.east.verizon.net 05.02.05, 02:15 jak spedzacie wolny czas po pracy ? Czy macie jakies hobby ?. Czy dalej sie uczycie ? Studiujecie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abstynent Re: Polonia z USA IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 05.02.05, 02:22 pijemy na umor Odpowiedz Link Zgłoś
nutkraker Re: Polonia z USA 05.02.05, 03:06 przede wszystkim nie zostaje nam duzo czasu po pracy 8 godzin to fikcja wszyscy to przysuwaja dluzje warunki takie jak w Biedronce w Polsce to nasze marzenie ale jak juz sie wyrwiemy z pracy to sznurem to bibloteki publicznej tam duzo rzeczy za darmo nawet internet, trzeba czekac, ale jak widzisz mozna sie dopchac ksiazki sa bardzo ciekawe np jest cale pietro ksiazek na tema samoulepszania sie jak zostac telemarketer lub zrobic duze pieniadze w real estate market pewno slyszales o metodzie no downpayment? lubie tez bardzo ksiazki z serii np sex for dummies czy tez dayting for complete idiots nie wszystko rozumiem ale ciekawi mnie bardzO field of human ineraction kiedys np wypozyczylem ksiazke yoga for dummies troche sie ponaciagalem ale teraz rozumiem o co tutaj chodzi, przynajmniej tak mi sie wydaje nieraz jak czuje sie naprawde podintelektulizowany to ide do dzialu naukowego i zaczytuje na smierc, tzn do zamkniecia biblioteki, na temat relativity theory and big bang theory smieszne ale kidys myslalem, ze big bank theory jest o sexsie ale czlowiek uczy sie cale zycie nie chce cie zanudzac bo moglbym tak pisac godzinami szczegolnie, ze weekend i nie musze jutro rano wstawac skoro swit ale napisz prosze jak ty spedzasz wolny czas czy lubisz ksiazki czy moze wycieczki do parku? czego sie teraz uczysz, a moze studiujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abstynent Re: Polonia z USA IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 05.02.05, 03:34 nutkraker ma racje niewiele czasu nam zostaje na nauke ja to pije aby zapomniec o tej wstretnej pracy-mycie kibli po pijanych murzynach w spelunie,od czasu do czasu daja mnie na dyskoteke to wtedy moge zalapac sie na jakies resztki jedzenia i nie musze ze szczurami walczyc za McDonaldem w smietniku . Oszczedzam aby wrucic do Polski i rznac PANA niestety dolary leca na dul tak ze teraz mam mniej zlotowek niz rok temu pracuje tak juz od 7 lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nut Re: Polonia z USA IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 05.02.05, 06:28 ja sie nigdy nie moge doczekac kiedy biblioteke zamkna jak do niej pojde takie tam nudy. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Co robimy? 05.02.05, 07:11 Duzo pracujemy; po pracy piszemy na forach Gazety (popijajac jednoczesnie cos dla humoru), po tym ogladamy TV, a na koniec dobieramy sie do zon zeby nie czuly sie opuszczone. W piatek wieczorem lecimy do Las Vegas (alternatywy: Atlantic City, Tunica, czy jakies inne osrodki ... wypoczynkowe); gramy w kasynach do oporu, po czym idziemy do burdelu gdzie za wygrane w kasynie pieniadze spedzamy cala sobote. W niedziele wracamy do zon. W poniedzielk rano do pracy i zaczynamy wszystko od nowa. W sumie dosc monotonnie i malo ruchy. Dla tego wielu z nas ma cukrzyce czy jakies inne schorzenia (HIV czy zwykly syf po burdelach); ci musza jeszcze znalezc czas na lekarza. SP Odpowiedz Link Zgłoś
lulu13 Re: Co robimy? 05.02.05, 07:24 wlasnie !!! opie..my sie !! tak jak wy dkladnie to robicie siedzac w Perlu Bis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: Polonia z USA IP: *.nwrk.east.verizon.net 06.02.05, 01:32 podziwiam zapal do wiedzy, tak swietne sa tu ksiegarnie,gdzie moze sobie usiasc i poczytac, ja tez duzo czytam lietaratury popularnoonaukowej, maja swietne opracowania na prawie kazdy temat, tu zainteresowalam sie historia naturalna, pochodzeniem czlowieka, astronomia i geografia. Musze przyznac ze mam nieraz duzo czasu bo przepisowo pracujemy niby 7 godzin, chyba ze jest jakas pilna robota to jestem pochlonieta praca. Piekne sa tutaj parki i bardzo ciekawe muzea (NYC). W wolne dni zawsze sie staram gdzies wyjechac zeby poznac jakis nowy zakatek. Mam w planie zwiedzic wszystkie National Parks. Moze w przyszlosci zdecyduje sie na studia, zobacze. Napewno waro jest miec dyplom jakiejs amerykanskiej uczelnie, poza tymokazji do podszliwfowania jezyka. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeah Re: Tak trzymac Mirka !!! IP: *.vf.shawcable.net 06.02.05, 09:33 Podziwiam.Zazdroszcze.Pozdrawia m serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
nutkraker Re: Polonia z USA 06.02.05, 18:32 Gość portalu: mirka napisał(a): > podziwiam zapal do wiedzy, > tak swietne sa tu ksiegarnie,gdzie moze sobie usiasc i poczytac, > ja tez duzo czytam lietaratury popularnoonaukowej, maja swietne opracowania na > prawie kazdy temat, tu zainteresowalam sie historia naturalna, pochodzeniem > czlowieka, astronomia i geografia. Musze przyznac ze mam nieraz duzo czasu bo > przepisowo pracujemy niby 7 godzin, chyba ze jest jakas pilna robota to jestem > pochlonieta praca. > Piekne sa tutaj parki i bardzo ciekawe muzea (NYC). W wolne dni zawsze sie > staram gdzies wyjechac zeby poznac jakis nowy zakatek. Mam w planie zwiedzic > wszystkie National Parks. > Moze w przyszlosci zdecyduje sie na studia, zobacze. Napewno waro jest miec > dyplom jakiejs > amerykanskiej uczelnie, poza tymokazji do podszliwfowania jezyka. > Pozdrowienia mam nadzieje, ze wyczulas pewna ironie i fikcje w mojej pisaninie i dramatyczne przerysowanie w wiekszosci poruszonych tematow jezeli chodzi o studia w USA, czy to kontynuacja czy cos nowego, to nie odkladaj im wczesniej tym lepiej im pozniej tym trudniej nie tylko szlifujesz jezyk wzbogacasz slownictwo i zdobywasz fachowa wiedze ale dodatkowo obracasz sie w srodowisku ludzi ambitnych, ciekawych, ktorzy chca w zyciu cos osiagnac. ktorzy chca zycie przezyc w pelni w zasadzie dopiero po studiach mozna tutaj w USA rozwinac w pelni skrzydla najwazniejsze co daja studia to poczucie, ze jest sie pelnoprawnym obywatelem tego kraju, ze mozesz osiagnac wszystko, spelnic wszystkie marzenia z perspektywy czasu studia to prawie dla kazdego zawsze najlepiej spedzone lata w zyciu parki narodowe to chyba jeden z najwiekszych i najpiekniejszych zasobow naturalnych w USA piekne sa parki na wschodzie USA jak np Shenandoah, Great Smoky Mountains i Everglades na Florydzie jeszcze bardziej ciekawe i egzotyczne dla przybyszow z Europy sa parki na zachodzie USA np Great Canyon, ktory zawsze zapiera dech w piersi rozmachem i przestrzenia jednym slowem magical place polecam website syndication.getoutdoors.com/finder?id=npca www.nationalgeographic.com/ duzo fajnych zdjec z western states www.phototripusa.com/showcase_list.htmlnp www.phototripusa.com/e_gallery_0199.html www.phototripusa.com/e_gallery_1002.html pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: Polonia z USA IP: *.nwrk.east.verizon.net 06.02.05, 18:47 Oczywiscie wiedzialam ze sie nabijasz Ale troche prawdy w tym na pewno bylo. Ze studiami to sie zgadzam, napewno daja wieksze poczucie przynaleznosci do tego spoleczenstwa. Pozwalaja sie poza tym oderwac od problemow w pracy. (tzn. mniej ambicjonalnie sie podchodzi do pewnych nie zawsze przyjemnych spraw) Dzieki za linki. W marcu wybiore sie pewnie na Everglades. pozdr. M Odpowiedz Link Zgłoś
qttaz Re: Polonia z USA 06.02.05, 18:51 nie rozumiem dlaczego masz problemy w pracy? Cos z toba nie tak? Moze praca lesnika by ci bardziej odpowiadala albo rolnika (w USA to sie nazywa 'farmer'). Odpowiedz Link Zgłoś