Dodaj do ulubionych

Jak zdobyc tytul tlumacza przysieglego w Niemczech

IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.05, 15:58
Hallo,

od paru lat w mieszkam w Niemczech, zamierzam zdobyc tytul tlumacza
przysieglego.Czy oprocz egzaminow w IHK istneje jakas inna mozliwosc na
zaprzysiezenie jako tlumacz?
Moze ktos ma podobne problemy?
Prosze o porady i z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tata ertesa Może by tak ukraść!? n/t IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.05, 17:50
      • szakal25 Re: Może by tak ukraść!? n/t 14.03.05, 17:56
        w tym temacie trafilas na zle forum ! zwroc sie do Bundesrepublik
        Amt,przeciez mowisz biegle po niemiecku !
    • Gość: Kocurek Re: Jak zdobyc tytul tlumacza przysieglego w Niem IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.05, 23:47
      A dlaczego nie chcesz zdawac tego egzaminu w Industrie- und Handelskammer? Nie
      rozumiem.
      • Gość: Ania Re: Jak zdobyc tytul tlumacza przysieglego w Niem IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.05, 21:49
        Hallo Kocurek,

odpowiedz jest bardzo prosta i banalna zbyt duzo sie nasluchalam o stopniu
        trudnosci tego egzaminu w IHK i zaczelam sie obawiac, ze moge go nie zdac, a
        mam wtedy tylko jedna poprawke. Jesli i tej nie zdalabym to nie bede mogla sie
        juz ubiegac o ten tytul.
        Myslalam, ze na forum mozna spotkac osoby, ktore maja to juz za soba.
        Niestety chyba sie troche pomylilam.
        Dziekuje Ci w kazdym razie za normalna odpowiedz.
        Pozdrawiam
        Ania
        • Gość: Tata ertesa Jak wykombinowac tytul tlumacza przysieglego IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.05, 11:17
          Gość portalu: Ania napisał(a):
          > Myslalam, ze na forum mozna spotkac osoby, ktore maja to juz za soba.
          > Niestety chyba sie troche pomylilam.

Pewnie, ze sie pomylilas, bo szukasz lewych sposobow na dojscie do tego twojego
          tlumacza.
          • Gość: ania Re: Jak wykombinowac tytul tlumacza przysieglego IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.05, 11:59
            czlowieku jak nie masz pojecia, co chcesz przekazac, to zamilcz.
            • jecki.p Napisz mi cos o Twomim probleimie 20.03.05, 13:16
              po niemiecku (na powyzszy adres), a powiem Ci, czy masz szanse na zdanie
              egzaminu przed IHK (np. Düsseldorf)
              j.
        • Gość: Thea Re: Jak zdobyc tytul tlumacza przysieglego w Niem IP: *.arcor-ip.net 20.03.05, 12:10
          Naturalnie, ze sie pomyliles nie tylko z tematem ale i z zamieszkaniem.
          Jaki ma byc z ciebie przysiegly tlumacz skoro masz watpliwosci w siebie
          i w twoja wiedze... obawjasz sie oblania egzaminu. Lewymi sposobami chcesz
          osiagnac ta pozycje, sadze ze chodzi nam o dobra opinie i poszanowanie u
          Niemcöw a nie opinie kretacza i cwaniaka.
    • artur666 Do Ani. 20.03.05, 15:20
      Ania co ty sie tu na forum wypytujesz ja jakas (sorry) niedorobiona?
      Jesli znasz na tyle jezyk niemiecki, ze chcesz sie starac o tlumacza
      przysieglego, nic prostrzego jak zadzweonic do IHK i sie z pierwszej reki
      dowiedziec, co i jak.
      Czarodzieje forumowi wyprowadza ciebie na drzewo, oni sami nic nie wiedza. A
      moze chcesz dyplom tlumacza przysieglego Forum Polonii?
      Dobre porady w stylu `powiedz mi jaki masz problem a ja ci dam rade`, he he,
      dobre jest na jahrmarku a nie w Niemczech.
      • Gość: Fan Klub Do Arturmana IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.05, 15:38
        Arturman, gdybys umial czytac, to juz po pierwszym wpisie bys sie dowiedzial,
        ze akurat di IHK panna Ania nie chcialaby za bardzo, albo jakos tak podobnie...
        W poradach typu `powiedz mi jaki masz problem a ja ci dam rade`, sam jestes
        supermistrzem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka