Dodaj do ulubionych

USA-zaczyna sie labedzi spiew wlascicieli domow :)

01.06.05, 19:42
Boom brings dark side
For some American homeowners, the greatest housing boom in U.S. history has
delivered riches. They repeatedly tap their homes for equity and use the cash
to purchase granite countertops, a BMW, even a trip to the Super Bowl. But
there's a dark side
Obserwuj wątek
    • keily Chyba przesadzilem i zapomniale, 01.06.05, 20:44
      Ze ta "Amerykanska Polonia" ludzi sukcesu po angielsku ni cholery, wiec post w
      tym dziwnym jezyku to dosc czarny humor.
      Przepraszam.
      • viper39 Re: Chyba przesadzilem i zapomniale, 01.06.05, 20:49
        keily napisała:

> Ze ta "Amerykanska Polonia" ludzi sukcesu po angielsku ni cholery, wiec post
        w tym dziwnym jezyku to dosc czarny humor.
        > Przepraszam.

zapomniales ze moze jednak oni umieja ten angielski ale moze sie tak ustawili
        ze nie maja z tym problemow...
        poza tym co to cie obchodzi jak ma Polonia co? martw sie o siebie a nie o
        innych, bo nigdy w zyciu do niczego nie dojdziesz...
        co to bol watroby ze ktos ma lepiej? a moze juz wysiada watroba od chlania co?
        zajmij sie lepiej koles soba...
        • keily Re: Chyba przesadzilem i zapomniale, 01.06.05, 20:56
          Ustawili sie tak jak ty, z wiatrem, zeby sie nie osikac chyba.
          Tacy polonijni przebojowcy , hehe smile)) , domek sobie frajer jeden z drugim
          kupil i mysli ze milionerem zostanie smile)))
          • wami41 GLUPEK ZOSTANIE GLUPKIEM 02.06.05, 08:32

Re: Chyba przesadzilem i zapomniale,
            Autor: keily
            Data: 01.06.2005 20:56 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
            Ustawili sie tak jak ty, z wiatrem, zeby sie nie osikac chyba.
            Tacy polonijni przebojowcy , hehe smile)) , domek sobie frajer jeden z drugim
            kupil i mysli ze milionerem zostanie smile)))

--------------------------------------------------

GLUPEK ZOSTANIE GLUPKIEM. SZKODA CZASU NA KOMENTARZ.

• mysia_pizda wlasnie 11.07.05, 17:12
              wami_viper spolka to niekoronowani kretyni tego forum.
        • keily Re: Chyba przesadzilem i zapomniale, 01.06.05, 20:59
          Last update: 6/1/05 2:39 PM

Foreclosures: 58,274
          Preforeclosures: 205,860
          Bankruptcies: 175,842
          FSBOs: 33,607

60 % w gore w ciagu 2 miesiecy smile))
          • grandys Housing prices soar another 12.5 percent 02.06.05, 02:08
            WASHINGTON (Reuters) - Average U.S. home prices in the first quarter climbed
            12.5 percent from a year earlier, pushed higher by low mortgage rates, income
            growth and speculation in some markets, the Office of Federal Housing
            Enterprise Oversight said Wednesday.

money.cnn.com/2005/06/01/real_estate/ofheo.reut/index.htm
            • szakal25 Re: Housing prices soar another 12.5 percent 02.06.05, 05:27
              widze ! ze komus tu nerwy wysiadaja z zazdrosci ze wszyscy juz sobie
              pokupowali domki a ten ktos dalej siedzi w bajsmencie i rentuje !!,ehehhehe
              bez widokow na kupno czegokolwiek !!
              • reynevan_a Re: Housing prices soar another 12.5 percent 02.06.05, 11:40
                Dałeś czadu szakal25
    • adalbertus1823 Re: Housing prices soar another 12.5 percent 03.06.05, 19:11
      W lutym spedzilem trzy tygodnie w Polsce, w sierpniu lece do Rzymu i Wenecji.
      Takich ja ja jest tu wielu, dzieki pracy, uporowi i pewnie bylo w tym troche
      szczescia( jak to w zyciu ) UDALO NAM SIE. Musze cie rozczarowac, prawdziwa
      POLONIA ta , ktora jest tu na stale, radzi sobie doskonale. Wielu z nas ma
      drugie domy, gdzie spedzamy wolne weekendy oraz wakacje. Zastanawiam sie co cie
      w zyciu rozczarowalo. Czlowieku, szkoda czasu. Nie martw sie jak inni zyja,
      pomysl o sobie. Nas gowno obchodzi jak ty mieszkasz, zyczymy ci w zyciu
      wszystkiego co najlepsze. Zzera cie zazdrosc, ale wierz mi, jest to normalne
      ludzkie uczucie. Najczesciej (w 100%) spotyka to ludzi, ktorzy wlasnie w ten
      sposob dowartosciowuja sie.Niczego w zyciu nie osiagneli i nie osiagna a mysl,
      ze komus powiodlo sie doprowadza ich do szalu.I niezdrowej zazdrosci.
      A jezeli chodzi o powrot do Lomzy i to na stale, nigdy mi to na mysl nie
      przyszlo.
    • felusiak1 znowu propagandowy tytul? 04.06.05, 00:53
      z artykulu w WP:
      www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/05/29/AR2005052900972.html
      wynika zupelnie inna konkluzja. Na dodatek jest tam mowa o wzroscie w ostatnich
      czterech latach a nie ostatnich miesiacach. Artykul mowi twz dobitnie, ze
      problem z oreclosure jest przede wszystkim udzialem tych wlascicieli, ktorym
      zaoferowano preferencyjne kredyty a ktorzy mieli niedostateczny credit rating.
      Tak sie dzieje, gdy rzad udziela subsydiow ludziom, ktorych nie stac jest na
      kupno domu, a ktorych omamiono kwiecistym obrazem sielanki.
      • wami41 Re: znowu propagandowy tytul? 06.06.05, 22:04
        felusiak1 napisała:

> z artykulu w WP:
        > www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/05/29/AR2005052900972.html
        > wynika zupelnie inna konkluzja. Na dodatek jest tam mowa o wzroscie w
        ostatnich
        > czterech latach a nie ostatnich miesiacach. Artykul mowi twz dobitnie, ze
        > problem z oreclosure jest przede wszystkim udzialem tych wlascicieli, ktorym
        > zaoferowano preferencyjne kredyty a ktorzy mieli niedostateczny credit rating.
        > Tak sie dzieje, gdy rzad udziela subsydiow ludziom, ktorych nie stac jest na
        > kupno domu, a ktorych omamiono kwiecistym obrazem sielanki.
        ----------------------------------------

Gdzie ty czlowieku znalazles tu mowe o preferencyjnych kredytach? Nic takiego
        nie widze. Widze natomiast glupote bioracych normalne kredyty i potem robiacych
        refinancing i znow refinancig itd. w koncu nie mogacych podolac platnosciom. Do
        tego typu decyzji banki nie zmuszaja.
        • keily Re: znowu propagandowy tytul? 07.06.05, 05:52
          > Gdzie ty czlowieku znalazles tu mowe o preferencyjnych kredytach? Nic takiego
          > nie widze. Widze natomiast glupote bioracych normalne kredyty i potem
          robiacych
          >

Felus to znany kretyn z Zambrowa, zero angielskiego i sporo tupetu. Lepiej
          ignoruj niz odpowiadaj.
          • szakal25 a ja !! mam dwa domy 07.06.05, 08:39
            jeden dla siebie a drugi trzyrodzinny caly pod rent i ludzie rentujac w nim
            mieszkania splacaja caly moj dlug ,ehheheehhe ,tym sposobem robi sie $$$$$ w
            Ameryce, potem go sprzedam za 390.000 $$ i cala kase wloze do swej
            kieszeni,eheheheheheh
            • kaganowicz ta, a gdzie to 'hyhyhyhy'? 07.06.05, 08:46
              Nieszczescie ogolne nie jest nieszczesciem w ogole czyli jak te bankructwa
              dotycza tylko nedzarzy czyli tak na oko 80% ldzi to nie ma tematu.

szakal25 napisał:

> jeden dla siebie a drugi trzyrodzinny caly pod rent i ludzie rentujac w nim
              > mieszkania splacaja caly moj dlug ,ehheheehhe ,tym sposobem robi sie $$$$$ w
              > Ameryce, potem go sprzedam za 390.000 $$ i cala kase wloze do swej
              > kieszeni,eheheheheheh
            • linkobar Re: a ja !! mam dwa domy 07.06.05, 08:49
              Dobrze tez wychodzi sie na myjniach samochodow. Nie musze martwic sie o
              lokatorow i to czy czynsz zaplaca, czy nie zniweluja mieszkania. Nikt mi nie
              dzwoni o drugiej w nocy, ze mu woda pod zlewem kapie.

• grandys Housing prices a broken record 09.07.05, 19:47
                Orange County home prices set records for the fourth consecutive month.

The median sales price for a local home

was $590,000 in May

- up $47,000 or 8.7 percent from a year ago, according to DataQuick Information
                Systems, which tracks the recorded sales prices of all types of residences.
                May's median price was $14,000 higher than April's record price of $576,000.

• mysia_pizda Re: a ja !! mam dwa domy 11.07.05, 17:13
                masz inne problemy wiec jak chcesz to rozwin swoj sen.
    • aksiegowy keily mozesz podac zrodlo ... 10.07.05, 07:19
      swojej wiedzy tajemnej
      Mortgage Banker Association twierdzi cos innego. Oczywiscie tak jak przy kazdym
      biznesie istnieje tez ryzyko wpadki. Ale do wszytkiego trzba z glowa.

CHICAGO (MarketWatch)
      • pawel_z_melb Re: keily mozesz podac zrodlo ... 10.07.05, 09:30
        zrodlo bylo:
        www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2005/05/29/AR2005052900972.html
        (biore wiekszy fragment - ze siedem slow, wrzucam na 'Google' - i zwykle daje
        to rezultat...)

zwykle zrodla zwiazane z real estate lub motrgage beda bardziej pozytywne -
        faktem jest ze znaczna czesc konsumpcji byla przejadaniem 'z nieba spadlej'
        wartosci domu...

pod koniec cyklu wzrostu zawsze sa spory co potem - czy stagnacja, czy spadek...

Pozdrowienia z Melbourne

Pawel

s'wiat jaki jest -
        tworzymy sobie sami...
        • aksiegowy Re: keily mozesz podac zrodlo ... 10.07.05, 20:01
          czyli nie zrodlo a druga reka pana dziennikarza co mu redaktor kazal napisac o
          bance real estate bo to teraz modne. A dziennikarz zamiast poczyac dane ktore
          sa ogolno dostepne ... dalej juz wiecie.
          • mysia_pizda Pawel 11.07.05, 17:16
            ta metoda google to dziala na amtorow. Jak ja podaje tekst (najczesciej nic nie
            podaje) to jest tak zmieniony ze sie nic nie doszukasz jakie sa MOJE zrodla. DO
            aksiegowego: tak, dziennikarz jak zwykle pieprzy. Problem w tym ze wszyscy
            dziennikarze pieprza ci oficjalni i ci nie. Ale glowny trend jest: oddzielAnie
            sarenek od bogactwa jest w toku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka