Dodaj do ulubionych

HUURRA !!! Karstadt skapitulowal !!!

IP: *.dip.t-dialin.net 27.09.02, 23:52
Wiecie co, az mi lzy stanely w oczach !!
Chodzi o sytuacje w Niemczech:

Otoz koncern Karstadt oficjalnie oswiadczyl, ze rezygnuje od 2003 roku ze
sprzedazy futer oraz jakichkolwiek czesci futerkowych na ubraniach,
torebkach, rekawiczkach itd !! 9 wrzesnia mielismy wielki prostest,
bojkotowalismy Karstadt, byly przemowienia, stoly informacyjne, potem ponad
300 ludzi zgromadzilo sie pod centrem handlowym i prostestowalo, byl tez
pochod przez centrum miasta; pelno nas, pelno policji i troche kamer tv,
radio, prasa. W ten dzien, czyli 9 wrzesnia w calym miescie wszystkie sklepy
z futrami byly pozamykane. Co sobote zas od jakichs 3 miesiecy stalismy pod
Karstadem i mielismy stoly informacyjne, przed samym wejsciem do Karstadu.
Pracownicy mieli juz nas dosc. Ale UDALO SIE !!!!!!!! Jestem cala w
skowronkach. Nie wierzylam w jakiekolwiek efekty, a jednak !!!
KarstadtQuelle jest ogromnym koncernem, jedna z najwiekszych w Europie siecia
sklepow oraz siecia sprzedazy wysylkowej. W Polsce znamy chyba katalog
Quelle. W roku 2001 z dochodami w wysokosci 16,1 miliardow Euro, 105 tysiecy
pracownikow, w branzach jak nieruchomosci, handel, turystyka i uslugi.
Karstadt dzis w Essen, podpisal oficjalne zobowiazanie, ze wycofuje ze
sprzedazy futra i futrzane akcesoria.

Co ciekawe, na jutro mamy zameldowany kolejny protest przed Karstadem, ale
zamiast niego chyba bedziemy pic szampana z pracownikami centrum handlowego.

HUUUURRRAAAAAAAA !!!!!!!!!

pozdrawiam, aktywistka na rzecz zwierzakow, www.syrenka.cxa.de
Obserwuj wątek
    • Gość: Jankes Re: HUURRA !!! Karstadt skapitulowal !!! IP: *.broadcom.com 28.09.02, 00:32

No i co z tego?
      Tylko troche ludzi pojdzie z torbami.

Niedlugo zakaza nam jesc krowy, swinie i zostanie tylko salata.
    • lolo27 Re: HUURRA !!! Karstadt skapitulowal !!! 28.09.02, 00:41
      <>Juz ci mialem odpisac,co o tym mysle-A tu bam....Taka fajna dupa!
      -Jak bym zalozyl ferme lisow-to osobiscie bys przyjechala pikietowac?
      Z goracymi pozdrowieniami!
      Lolo(Farmer-barbarzynca i chodowca lisow)

• Gość: Syrenka Re: HUURRA !!! Karstadt skapitulowal !!! IP: *.dip.t-dialin.net 28.09.02, 01:14
        Nie uwazam aby bylo humanitarne zabijanie zwierzat dla mody, aby pare ciz sobie
        nosilo plaszczyki. Prace kto chce, ten znajdzie, jest wiele alternatyw.
        Czy moze sie myle, w ktorej epoce zostaliscie hee ??
        pozdrawiam !!
        • lolo27 Re: HUURRA !!! Karstadt skapitulowal !!! 28.09.02, 01:29
          Gość portalu: Syrenka napisał(a):

> Nie uwazam aby bylo humanitarne zabijanie zwierzat dla mody, aby pare ciz
          sobie
          >
          > nosilo plaszczyki. Prace kto chce, ten znajdzie, jest wiele alternatyw.
          > Czy moze sie myle, w ktorej epoce zostaliscie hee ??
          > pozdrawiam !!

<>Oczywiscie,masz racje.
          -Juz to slysze z twoich ust te......Czy moze sie myle?
          Wlasnie zalatwilem nastepnego lisa......Przyjedz,protestuj,walcz!!!!!
        • baloo1 Re: HUURRA !!! Karstadt skapitulowal !!! 28.09.02, 01:48
          Kochana jestes, Syrenko. Jest mi bardzo milo , ze jest mi tak przyjemnie Cie
          poznac i przeczytac o Twoim entuzjazmie i radosci, ktorych nie podzielam.

Pomijajac juz kwestie noszenia futer (nie chcialbym Ci zrobic nadmiernej
          przykrosci i zaklocic nastroju przed jutrzejsza szampanska zabawa), pozwole
          sobie tylko Zwrocic Ci uwage na ilosc alternatyw wystepujacych jednoczesnie w
          przyrodzie. Niestety, one, wbrew pogloskom rozsiewanym przez okreslone sily,
          nie rozmnazaja sie. Sa to jednostki wybitnie samotne.

Raczylas napisac temu wrednemu Jankesowi "Prace kto chce, ten znajdzie". I
          przypomnialy mi sie slowa mamusi "Strzez sie, synku osob, ktorzy nadmiernie
          kochaja zwierzeta. One zazwyczaj nie lubia ludzi". Okazuje sie, ze mamusia
          jak zwykle miala racje.

A moja ulubiona epoka jest epoka kamienia. Naprawde ja lubie, mam na to
          swiadkow.

Klaniam Ci sie, nie odwaze sie jednak zlozyc pocalunku na Twej dloni, gdyz
          zapewne nie uznajesz tych przezytkow.

Baloo - amator futer wszelakich.
      • Gość: Artur a co bylo by z ochrona srodowiska! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 28.09.02, 02:56
        bo kolezanka syrenka wyglada mnie na milosniczke plastikowych futerek, torebek
        itd.
        • karelia Re: a co bylo by z ochrona srodowiska! 28.09.02, 10:30
          rano wedlina na kanapki, 2 sniadanie , wedlina na kanapki, obiad zupa z miesna
          wkladka i miesne drugie danie, kolacja wedlina na kanapki.....Jakies wieksze
          swieta: duzo mies, wedlin.... Standard jedzenia niewyobrazalnie sie polepszyl.
          Wlasciwie kazdego stac na kanapki z wedlina, miesne obiady.....
          Skad to wszystko brac? Ano trzeba bylo cos ofiarowac. Zniknal sielski obrazek
          swinek i krowek na pastwisku i w zagrodkach-chlewikach. Rozwinal sie przemysl
          rolniczy z podgalezia - przemysl miesny. Produkcja miesa na taka skale jak
          obecnie nie daje szansy, zeby sie rozczulac nad kazda swinka, krowka,
          barankiem....Stad te nieludzkie obrazki z chlewow przemyslowych, tuczarni,
          kurnikow... Nie powinno byc, bardziej humanitarnie, badzmy ludzmi.....no to
          zrezygnujmy z przemyslu miesnego i wrocmy do czasow , kiedy mieso jadlo sie w
          niedziele , ew. w sobote. Czyli od wielkiegio dzwonu.Na co dzien zur , kasza,
          zalewajka, jagody i grzyby i inne warianty wegetarianskiej kuchni....
          Problem w tym, z enie wszyscy chca przejsc na wegetarianizm, niektorzy od
          urodzenia do smierci sa miezozerni.
          Futra, skora, len, bawelna, jedwab.... to naturalne materialy , ktore czlowiek
          wykorzystywal od zarania dziejow aby sie odziac. Teraz sa inne produkty ,
          oczywiscie. Ale mila SARENKO, czy produkujac je jestesmy w zgodzie ze
          srodowiskiem, nie zanieczyszczamy, nie niszczymy czegos? COS ZA COS, nie ma
          nic za darmo. Mozemy zrezygnowac ze skory, futer...a nosic teorebke ze skaju,
          futro-stuczniak. Ale czy to takie zdrowe dla nas i srodowiska???? Nie wiem,
          nie jestem expertem ekologiem. Wyglada na to ,ze swietnie sie w tym wszystkim
          orientujesz, wytocz argumenty, podaj tabele, statystyke, badania....przekonaj
          nas. Ale tak na zimno, bez uczuc i calej tej wrzawy i zacietrzewienia
          wojujacych-Zielonych.
          • Gość: narval Re: a co bylo by z ochrona srodowiska! IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.02, 10:50
            To i buty tez beda zabronione????

jak mnie sie nie podobaja walonki, plastikowe sandalki, tenisowki z plotna
            zaglowegosad(
            • karelia Re: a co bylo by z ochrona srodowiska! 28.09.02, 11:08
              no tak Narval, Ty to bys chciala buty z krokodyla, pasek z weza, torebke z
              jaszczurki, spodnie z kozicy gorskiej, koszule z kozy, kurtke z cielaka, futro
              z.......( tu wobraznia pracuje...) a na obiad kotlet.
              Nie ma tak dobrze: tenisowki na gumie , spodnica z elany, elastyczna bluzka,
              bistorowy plaszczyk i torebka ze skayu. Berecik z pomponem wydziergany z
              acrylu, parasolka z nylonu , ale raczka uwaga!!!!! drewniana.
              Paryski shick, voila La Narval ( akcent na -al)
              • Gość: Artur a tam IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 28.09.02, 11:32
                w lecie na bosaka, a na zime mozna pomalowac nogi. zawsze to jakas warstwa
                ochronna.
                Chyba zaczne strugac maczuge i trza sie rogladac za jakas jaskinia. Licho wie
                co przyszlosc przyniesie. back to the roots?
                • karelia Re: a tam 28.09.02, 11:36
                  zacznij zbierac liscie , zeby te jaskinie jakos wymoscic, postaraj sie
                  upolowac ladne futro, smaczny udziec nad ogniskiem, ty sam doprowadz sie do
                  wygladu Freda Flinstone .... no to moze jaka Willma sie trafi. Skuszona zyciem
                  ekologicznymwink
                  • Gość: Artur Re: a tam IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 28.09.02, 11:53
                    karelia napisała:

> zacznij zbierac liscie , zeby te jaskinie jakos wymoscic, postaraj sie
                    > upolowac ladne futro, smaczny udziec nad ogniskiem, ty sam doprowadz sie do
                    > wygladu Freda Flinstone .... no to moze jaka Willma sie trafi. Skuszona
                    zyciem
                    > ekologicznymwink

.....................
                    na liscie, to teraz optymalna pora roku, sezonowe obnizki wszedzie!
                    a "dwaudka"? a chodza po ulicach, chodza i maja tez futra...chyba
                    chyba wybiore sie cos na polowanie...tej dziczyzny
                    • karelia Re: a tam 28.09.02, 12:08
                      Narvalova: golabek to symbol pokoju i nie nalezy go krwiozerczo tepic. Sam
                      Picasso malowal golabka, a pozniej sie nosilo szturmowki z golabkiem na 1
                      Maja.Chcesz symbole zabijac????? OjOj, kobieto zapaskudzasz sobie opiniewinkA z
                      etroszke paskudza? Nooo kochana , jedna kupke na bereciku/pomponie chyba jakos
                      zniesiesz. Oddasz w razie czego do pralni chemicznej.

Arturro, a czy moglbys zdac relacje wieczorem z tego polowania? Strasznie
                      jestem ciekawa czy cos dalo sie upolowac. Ale pisz prawde, bez nadmiernej
                      fantazji. Czy maczuga sie do czegos przydala ? winkI jak wabiles kobiete
                      ekologiczna, na wlasne walory czy na kotleta z soi?
                      • Gość: Artur Re: a tam IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 28.09.02, 12:15
                        wieczorem z relacja? nie da rady.
                        Po lowach trzeba zwierze pocwiartowac, coby sie nie zepsulo.
                        a to kupa roboty, no nie?
                        • karelia Re: a tam 28.09.02, 12:28
                          no rzeczywiscie, albo zeby zwierze nie ucieklo, bo moze dac noge w ostatniej
                          chwili, jak nie jest dobrze powalone hmhmhm
                          No to innym razem nam opowiesz o lowach w asfaltowej dzunglii, Oby ci sie
                          jakaz milusia bruneta, bo chyba takie preferujesz, nadziala na wlocznie.

Pozdrawiam, karelia-wsrod-oparow-domowego-SPA
                          • Gość: Artur uciec?! ni mo prawa IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 28.09.02, 12:36
                            po dobrym ciosie maczuga...ni mo prawa uciec
                          • Gość: narval Re: a tam - ortolan IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.02, 12:43
                            ach golabkismile) jak ja je kocham! te w kapuscie z dobrym mielonym mieskiem i
                            sosie pomidorowym!! mniam-mniam!

ale jest tez inni ptaszek, ktory wymaga precyzyjnego kunsztu kulinarnego;
                            zwie sie ortolan;
                            taki malusi cwir-cwirek, ale miesko, podobno paluszki lizac!

tutejszy pogrzebany prezydencik Mitterand mial na swej ostatniej wieczerzy
                            wlasnie te ptaszki zaserwowane;

mnie, na sama mysl ceny, gesek w gardle stajesmile)
              • Gość: narval Re: a co bylo by z ochrona srodowiska! IP: *.abo.wanadoo.fr 28.09.02, 11:39
                hihihi Karelkasmile

Kilka lat temu, tez byla wielka moda, na bojkot futer, skor itp;
                te najwieksze swiatowe top-modelki, zrobily zdjecie, prawie, ze nago z wielkim
                tytulem przeciwniczki fur, czy cos w tym stylusmile sumka tez ponoc byla
                okraglutka za ten obrazek;
                dwa lata pozniej, nasi wielcy top-krawcy / Lagerfeld, Lacroix, YSL, P.
                Rabanne...spowrotem pokochali futra we wlasnych kolekcjach jesienno-zimowych;
                i te piekne panie, jakzesz szybko, zapomnialy o protescie; mozna bylo je
                ogladac na wybiegach w najprawdziwszych futrach i na dodatek z jaka fantazja
                odszytychsmile

a wracajac do futer; to tylko czesc problemu z protekcja natury; wezmy takich
                mysliwych! ostatnio w Anglii chciano zabronic polowan na dworze krolewskim;
                sam Charles dal komunikat, ze jesli zostanie ta tradycja zabroniona - wynosi
                sie z Anglii;

a te golebie, ktore zasrywaja miasta do granic mozliwosci? tez nalezy
                przymknac oko?

takze sprawa protekcji zwierzat to nie tylko, te wdzianka, ale wiele, wiele
                innych watkow;
                • morssik Re: a co bylo by z ochrona srodowiska! 28.09.02, 23:30
                  Jezeli chcecie obejrzeć to bezmozgowe towarzystwo ( brak protein zwierzęcych
                  upośledza mózg)to wejdźcie na www.forum.cxa.de i sobie przejrzyjcie te ich
                  wypociny. Ktoś dał nazwę im "matołki" i okreslił "www.matołki.cxa.de." bardzo
                  trafnie. Jest to prywatne forum syrenki do robienia wody z mózgu polskiej
                  młodzieży. Kiedyś przeczytałem wypowiedź tej syrenki, że już 8% Helmutów ma
                  zaburzenia mózgowe.
                  • karelia Re: a co bylo by z ochrona srodowiska! 28.09.02, 23:36
                    kazdemu wolno miec swoje poglady. Jesli nie narusza to naszego integritet to
                    w porzadku. Syrenka ma swoje poglady i przekonania i OK. Jestesmy roznymi
                    ludzmi , jej przekonania nie musza byc moimi, a moje jej. O sprawach mozemy
                    dyskutowac.
                    • Gość: Artur wlasne poglady? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 29.09.02, 12:38
                      piekna teoria...
                      Bill Laden tez ma jakies swoje poglady.
                    • Gość: morssik Re: a co bylo by z ochrona srodowiska! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.02, 14:53
                      karelia napisała:

> kazdemu wolno miec swoje poglady. Jesli nie narusza to naszego integritet to
                      > w porzadku. Syrenka ma swoje poglady i przekonania i OK. Jestesmy roznymi
                      > ludzmi , jej przekonania nie musza byc moimi, a moje jej. O sprawach mozemy
                      > dyskutowac.

To nie są poglądy. To jest sączenie jadu w głowy innych. To narusza integritet
                      społeczny, taka jest jej rola w internecie.
    • Gość: monogamia Re: HUURRA !!! Jak ja uwielbiam steki!!! IP: 5.2.1R1D* / *.kabel.telenet.be 29.09.02, 03:55
      mniam, mniam, mniam, moglabym codziennie jesc steki, z frytkami!
      • Gość: alsk Re: HUURRA !!! Jak ja uwielbiam steki!!! IP: 216.191.187.* 01.10.02, 17:35
        IDIOTKA I TYLE
        • Gość: Linn Re: HUURRA !!! Jak ja uwielbiam steki!!! IP: *.dialup.tiscali.it 01.10.02, 18:24
          Te "futerka" byly prawdopodobnie glownie pochodzenia psiego i kociego. Podobna
          akcja miala miejsce w zeszlym roku we Wloszech i prawo zakazujacego takiego
          handlu ustanowiono w ciagu kilku dni.
    • Gość: ... ... ... Re: HUURRA !!! Karstadt skapitulowal !!! IP: *.sympatico.ca 01.10.02, 21:41
      Co na to Twoj cklopak???

mitglied.lycos.de/petita22/Ali08.jpg
      • Gość: kalkos Re: HUURRA !!! Karstadt skapitulowal !!! IP: *.zedat.fu 02.10.02, 11:39
        syrenko nie komentuje, ogranicze sie do do wyrazow uznania dla Twego manicheizmu
        • karelia Re: HUURRA !!! Karstadt skapitulowal !!! 02.10.02, 13:56
          nie zgodze sie z tym, ze sarenka GLUPIA I IDIOTKA. Na jakiej podstawie tak
          sadzisz? Po prostu ma dziewczyna swoje zasady i przekonania i chce nam je
          przedstawic. Mozemy sie zgadzac z jej linia albo nie. Ale zeby od razy zmieszac
          z blotem??? Przeciez nikogo nie obrazila, nie nauragala.. a gdyby nawet? To co?
          Tez sie bedziemy nuzac w blocie? Skoro tacy wspaniali jestesmy, to badzmy do
          konca.
          Pozdrawiam, sarenke tez, trzymaj sie dziewczyno, jestes bardzo ladna, oby cale
          Twoje zycie bylo tak ladne jak Ty.
          • Gość: Artur Re: HUURRA !!! @Karelia IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 02.10.02, 14:28
            Karelia,
            jasne, ze ta mala ma prawo do wlasnego zdania i cieszenia sie nim. ALE...jej
            radosc jest cieszeniem sie z odgryzienia (nawet nie odgryzienia) malego
            czubeczka olbrzymiej gory lodowej, ktora tak i tak jest nie do zniszczenia. Sa
            nimi konzerny i przemysl. Jednym slowem egzystencja (niestety) nas
            wszyskich...i tej Syrenki tez.
            No i tym sposobem nasza mala Syrenka cieszy sie z podcinania galezi, na ktorej
            sama siedzi. No...i czy to takie radosne, mam duuuuuuuuze watpliwosci.
            Ten problem o ktorym ta dziewczyna mowi jest glebszy niz ona i jej wodzowie
            mysla. Czyz nie prawda?
            Pozdr.
            • es77 slowem: 02.10.02, 14:33
              gleboka dziewczyna

smile))
              Gość portalu: Artur napisał(a):

.............
              > Ten problem o ktorym ta dziewczyna mowi jest glebszy niz ona ........
              .........
              > Pozdr.

• lolo27 Re: slowem: 02.10.02, 14:37
                es77 napisał:

> gleboka dziewczyna
                >
                > smile))
                > Gość portalu: Artur napisał(a):
                >
                > .............
                > > Ten problem o ktorym ta dziewczyna mowi jest glebszy niz ona ........
                > .........
                > > Pozdr.
                >
                <>To ile facet musi miec cm by sie zaglebic......w problemie?
                • karelia Re: slowem: 02.10.02, 20:56
                  zgadza sie Arturze i Ty masz racje. Cywilizacja, cywilizacja. cywilizacja....
                  kazdy chce zyc , dobrze zjesc, ubrac sie....chcemy i placimy koszty , rozne.
                  Czasami sami nie zdajac sobe sprawy.
                  • sabba Re: slowem: 02.10.02, 21:48
                    czy zawsze "jakos zyc" musi znczyc, dobrze zjesc i ladnie sie ubrac? Fajnie by
                    bylo jakby sie ludzkosc tak nagle zajela rozszerzaniem horyzontow a nie
                    rozwiazywala problemy "co mam dzis na siebie wlozyc, futro z lwa czy buty z
                    plastiku"?......
                    Nie jestem ekolozka i sama jem mieso i nosze skore na plecach...nie swoja tylko
                    oczywiscie...ale czasem ta tandeta mnie przeraza i smieszy....
                    • Gość: Artur niestety tak to oznacza IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 02.10.02, 22:39

bo jak sie bedziesz probowala wylamac z sytemu to ciebie wlasni sasiedzi,
                      bardzo zreszta porzadni ludzie, zepchna do marginesu spolecznego, wtedy z braku
                      mozliwosci wyladujesz na ulicy.
                      Chyba, ze jestes Anarchistka czy Rebell i potrafisz zyc wsrod Freakow. Tak tez
                      mozna...
                      • Gość: saba Re: niestety tak to oznacza IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.02, 23:06

>
                        > bo jak sie bedziesz probowala wylamac z sytemu to ciebie wlasni sasiedzi,
                        > bardzo zreszta porzadni ludzie, zepchna do marginesu spolecznego, wtedy z
                        braku
                        >
                        > mozliwosci wyladujesz na ulicy.
                        > Chyba, ze jestes Anarchistka czy Rebell i potrafisz zyc wsrod Freakow. Tak
                        tez
                        > mozna...

Mozna tez nie myslec o tym ze sie chce "z systemu wylamac", tylko po prostu zyc
                        po swojemu...interesowac sie tym, co cie naprawde interesuje bez ogladania sie
                        na innych...nie trzeba byc od razu freak.....
                        • Gość: Artur Re: niestety tak to oznacza IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 02.10.02, 23:53
                          no to sproboj tak zyc. co powie twoj szef? I w efekcie zaczna mowic
                          wszyscy "ona to jakas taka dziwna, i zostaniesz sama" super!
                          • Gość: Syrenka OOOHHHHHHHHHH :-(( IP: *.dip.t-dialin.net 03.10.02, 00:43
                            Nie jestem idiotka, nie jestem prymitywna ani nie jestem fanatyczka. Nie uwazam
                            aby bylo humanitarne wiezic dzikie zwierzeta, nastepnie zamykac je w
                            drewnianych pudlach i zagazowywac (krematoria wszak ludzie wymyslili, coz za
                            postep cywilizacyjny) albo zabijac poprzez wsadzenie lisowi czy norce palki
                            elektrycznej do mordki i odbytu i tak zabijac. A wszystko po to aby sie ladnie
                            ubrac. Jest to niehumanitarne, wrecz skandaliczne, zamykac tak piekne zwierzeta
                            w klatkach troche wiekszych niz kuchenka mikrofalowa, zabrac im prawo do zycia,
                            tak jakbysmy mieli monopol na wszystko - i to w tak durnym celu jak chec
                            noszenia futra !!

Wybaczcie, Wasze wypowiedzi sa jak dla mnie na nieco niskim poziomie
                            intelektualnym (nie wszystkie) i jako istota myslaca nie bede sie znizac do
                            waszego poziomu i wdawac w dalsza dyskusje. Jeszcze sie szanuje i nie
                            symulujcie na temat mojej osoby - ja sobie w zyciu daje rade za dwoch - i
                            jeszcze tych najslabszych co glosu nie maja zawsze wspierac bede. Moim motto
                            jest "kto jak nie ty, kiedy jak nie teraz, gdzie jak nie tutaj".
                            Te wypowiedzi sa kolejnym dowodem, ze w cywilizowanym i niby oswieconym
                            swiecie nie brak czeresniakow, prostakow i ludzi, ktorzy paplaja nie znajac
                            tematu. Ja sie zajmuje ochrona zwierzat od lat, przeczytalam mnostwo ksiazek,
                            referatow, opracowan, oswiadczenia WHO (swiatowej organizacji zdrowia), bralam
                            udzial w wykladach, prowadzilam wyklady - i dalece niestosowne wydaje mi sie
                            wdawanie sie tutaj w jakiekolwiek gadki. Nie ublizajac nikomu...
                            A wiec zegnam i zycze plodnych interesujacych dyskusji.
                            bez pozdrowien.
                            • _bruno5 Re: OOOHHHHHHHHHH :-(( 03.10.02, 00:46
                              Co na to Twoj chlopak?

mitglied.lycos.de/petita22/Ali08.jpg
                            • Gość: Artur ....ha! IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 03.10.02, 01:12
                              pieknie, lecz co co dalo?
                              widzisz, ja tez sie zajmuje natura (zawodowo), ksiazki? wspolpracuje przy
                              produkcji...okolo 50-60 na takie tematy. Zaczynam wspolprace w nowym projekcie
                              w Niemczych po konferencji ochrony srodowiska w Johannesburgu. Wspolpracuje
                              Fotografami Natury, zajmujacymi sie obserwacja Wilkow, niedzwiedzi, sepow i
                              innych objetych ochrona zwierzat. Opracowuje aktualnie wlasny duzy projekt:
                              ogolnie tematyka zwierzat. Znam ludzi z GreenPeace.
                              Ale mimo wszystko trzymam sie swojego zdania, w tym wątku.
                              wojna jest niedowygrania. (Nie napisalem celowo "przegrana").
                              A wiesz dlaczego? rozejrzyj sie po swiecie. Total.

Pozdrawia, forumowicz o niskim poziomie intelektualnym.
                          • sabba Re: niestety tak to oznacza 03.10.02, 09:51

> no to sproboj tak zyc. co powie twoj szef? I w efekcie zaczna mowic
                            > wszyscy "ona to jakas taka dziwna, i zostaniesz sama" super!

Poweim szczerze, nie wiem o jakich ekstremalnych wersjach zycia rozmawiamy. To
                            slowo wymyslili ludzi, kiedy stwierdzili ze cos odbiega od normy. Wazne zeby
                            dla Ciebie nie odbiegalao to wtedy nie bedziesz w ogole mysli dopuszczal ze
                            ktos moze miec cos przeciwko...sorry musze leciec
                • Gość: mały apollo Re: slowem: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 00:24
                  lolo27 napisała:

> es77 napisał:
                  >
                  > > gleboka dziewczyna
                  > >
                  > > smile))
                  > > Gość portalu: Artur napisał(a):
                  > >
                  > > .............
                  > > > Ten problem o ktorym ta dziewczyna mowi jest glebszy niz ona ........
                  > > .........
                  > > > Pozdr.
                  > >
                  > <>To ile facet musi miec cm by sie zaglebic......w problemie?

20 cm, jak niejaki apollo na forum Syrenki www.forum.cxa.de.
                  • Gość: mały apollo Re: slowem: IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.02, 00:33
                    Gość portalu: mały apollo napisał(a):
                    > > >
                    > > > .............
                    > > > > Ten problem o ktorym ta dziewczyna mowi jest glebszy niz ona ...
                    > .....
                    > > > .........
                    > > > > Pozdr.
                    > > >
                    > > <>To ile facet musi miec cm by sie zaglebic......w problemie?
                    >
                    > 20 cm, jak niejaki apollo na forum Syrenki www.forum.cxa.de.

Zapomniałem:
                    + 16 cm w obwodzie, w zwodzie. Mierzył to uczeń Syrenki, wegeterianin Klu na
                    www.forum.cxa.de.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka