fafik-2005 14.11.05, 20:35 Bylo niedawno o dyskryminacji, to pogadajmy o akcencie. Znacie linki w sieci do plikow audio Polakow mowiacych po angielsku (ze wskazaniem ile lat poza Polska sa)? A moze was gdzies w sieci mozna posluchac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waldek.usa Re: Akcent (anglo) 14.11.05, 20:45 jezeli zainstalujesz sobie Skype badz podobne, to mozesz. Odpowiedz Link Zgłoś
fafik-2005 Re: Akcent (anglo) 14.11.05, 20:58 skypa nie uzywam. Powiem szczerze chodzi mi o tych,ktorzy sie zasymilowali, sa dosc dlugo by mowic dobrym angielskim i praktycznie na pierwszy rzut oka nie zwachasz, ze to kowalski, nowak. Nie mam czasu na zaczepianie setek ludzi komunikatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_z_melb Re: Akcent (anglo) 14.11.05, 22:27 poziom znajomosci jezyka jest b. rozny; sa tacy co sa tu 25 lat i maja paskuuuudny akcent i sa tacy co mieszkaja duzo krocej i dobrze mowoia... Odpowiedz Link Zgłoś
kagan_banita Re: Akcent (anglo) 15.11.05, 13:31 Dla mnie najpaskudniejszy akcent maja spikerzy z CNN. A najlepszy nie z BBC, a z Euronews Berlusconiego... Odpowiedz Link Zgłoś
ertes_kaput Re: Akcent (anglo) 14.11.05, 23:19 ja mowie po angielsku z akcentem wietnamskim bo moj partner jest Wietnamczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Akcent (anglo) 15.11.05, 08:37 fafik-2005 napisała: > Bylo niedawno o dyskryminacji, to pogadajmy o akcencie. Znacie linki w sieci > do plikow audio Polakow mowiacych po angielsku (ze wskazaniem ile lat poza > Polska sa)? A moze was gdzies w sieci mozna posluchac? Jakkolwiek by nie mowili po angielsku to nic nie zmieni faktu, krapolak, ze ty sie co najwyzej mozesz posmiac z ich akcentu, a oni z twojej nedzy, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
flaken_bis Re: Akcent (anglo) 15.11.05, 14:27 ja sie moge posmiac ze oni nie moga sobie popisac na fajnym forum swojakow, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś