wiesniaczek1000 10.01.06, 00:05 Czy sadzicie, ze w obecnych czasach slowa ojczyzna i patriotyzm cos znacza? Jesli mozemy mieszkac na calym swiecie i latwo sie przemieszczac, to gdzie jest nasz dom? Czy trzeba miec dom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawalerowicz Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 00:11 No w nowym pozadku swiatowym, ktorego nieznosze, patryjotyzm jest tepiony. Ale dla mnie nie koniecznie musze zyc w Polsce, ale absolutnie musze mieszkac w chrzescianskim swiecie, bo to jest moja cywilizacja od dziecinstwa i na dodatek jestem bialym. Odpowiedz Link Zgłoś
legendarny_ertes Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 00:11 wiesniaczek1000 napisał: > Czy trzeba miec dom? Mozna miec namiot. Odpowiedz Link Zgłoś
hotdog1 do wiesniaczek !! 10.01.06, 00:23 jestes kobieta !!,powinnas uzywac nika w damskim wydaniu czyli : - "wiesniaczka" !!!!!!!,a nie "wiesniaczek ",bo to jest rodzaj meski,chcesz zmylic przeciwnikow ??/! Odpowiedz Link Zgłoś
donk Re: do wiesniaczek !! 10.01.06, 00:28 Ortalion dla zmylki przeciwnika probuje odwrotnie trzepac skorkom. heheh Odpowiedz Link Zgłoś
wiesniaczek1000 Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 00:42 A jakbys byl kobieta (zakladajac, ze nie jestes, bo przeciez nikt tego nie zweryfikuje), to nazwalbys sie hotdogowa? Czy ty na serio? Przeciez pisze w formie kobiecej, nie ma znaczenia jakie sie ma imie. Jesli nawet udaje kobiete, to co w tym zlego. Na forum chodzi o dyskusje, a nie szczerosc. Odpowiedz Link Zgłoś
hotdog1 do wiesniaczki ! 10.01.06, 02:48 to jednym slowem ,jestes kretacz i matacz !!,raz kobieta,raz chlop !!,albo kameleon ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wiesniaczek1000 Re: do wiesniaczki ! 10.01.06, 04:25 Ty jestes jednym slowem wkurzonym chamem. Ja nikomu nie szkodze ani go nie ranie, a jedynie zachowuje anonimowosc. Wlasciwie to powinnam pisac jako mezczyzna, bo zaden facet nie nazwal by mnie wtedy durna baba na przyklad. Sloma ci z butow wychodzi prostaku. Odpowiedz Link Zgłoś
anyaw73 Re: do wiesniaczki ! 10.01.06, 05:48 Ja powroce do oryginalnego pytania........ Czy trzeba miec dom? nie, ale nie ktorzy maj tak potrzebe. Jest to bardzo indywidualne tak samo jak dylemat wracac nie wracac......... Odpowiedz Link Zgłoś
grafiti [...] 10.01.06, 03:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cmok_wawelski [...] 10.01.06, 06:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
captain.america [...] 10.01.06, 08:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fasan66 Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 08:42 "udawanie ,ze sie juz jest Amerykaninem albo Anglikiem albo Francuzem albo Dunczykiem albo...... itp." jest dla mnie obrzydliwe.To tak jak moj 6 letni synek identyfikuje sie z Batman ale on jest malym dzieckiem i to jest normalne.Ojczyzna ,patriotyzm-nie mieszkam w Polsce od dlugiego czasu jednak zawsze czulam sie dumna ze pochodze z Polski i zawsze bronilam mojej ojczyzny przed glupimi atakami ze stony Dunczykow no i niektorych rodakow.Staram sie byc sprawiedliwa w patrzeniu i ocenianiu swiata .Dla mnie moj dom tutaj to dom przejsciowy. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwystarywiarus Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 14:50 fasan66 napisała: .Dla mnie moj dom tutaj to dom > przejsciowy. Bo długofalowy zamiar to masz taki, żeby synka ucapić za łeb i wywieźć do Polanezji? Uważaj, jak mąż Duńczyk, to każe cię wsadzić, na podstawie konwencji haskiej o przeciwdziałaniu uprowadzeniom dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
fasan66 Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 19:24 a skad Ty masz te twoje madrosci?????I po drugie nie prosilam Cie o zadne rady..... Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 19:49 widze, ze dobrze trafil, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
w2006 Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 22:11 Ciekawe, ze wypowiedzi pewnych ludzi sa usuwane z roznych forum (jaka jest liczba mnoga? Zaraz ktos mnie wymysla, ze nie umiem pisac po polsku). Trudno im jest powiedziec cokolwiek bez uzywania niecenzuralnych wyrazow. Wracajac do tematu. Dla mnie dom jest tam gdzie czuje sie u siebie i niestety zauwazylam, ze obecnie nie jest to w Polsce. Dawno temu gdy wyjechalam pierwszy raz do Europy zachodniej zaskoczylo mnie to, ze jest tam mi lepiej, niz w Polsce. Nie ciesze sie z tego powodu, tak sie po prostu czuje. Nie trzeba miec jednego domu. Wazna jest umiejetnosci przystosowywania sie do roznych warunkow. Ci, ktorzy tego nie potrafia, a do tego nie probuja poznac obcego jezyka nigdzie poza krajem ojczystym nie beda czuli sie u siebie. Co gorsze, to w swoim kraju tez moga sie zle czuc. No i gdzie maja wtedy mieszkac? Moze w kosmosie bedzie kiedys mozna? Odpowiedz Link Zgłoś