Dodaj do ulubionych

GDZIE JEST NASZ DOM

10.01.06, 00:05
Czy sadzicie, ze w obecnych czasach slowa ojczyzna i patriotyzm cos znacza?
Jesli mozemy mieszkac na calym swiecie i latwo sie przemieszczac, to gdzie
jest nasz dom? Czy trzeba miec dom?
Obserwuj wątek
    • kawalerowicz Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 00:11
      No w nowym pozadku swiatowym, ktorego nieznosze, patryjotyzm jest tepiony. Ale
      dla mnie nie koniecznie musze zyc w Polsce, ale absolutnie musze mieszkac w
      chrzescianskim swiecie, bo to jest moja cywilizacja od dziecinstwa i na dodatek
      jestem bialym.
    • legendarny_ertes Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 00:11
      wiesniaczek1000 napisał:

> Czy trzeba miec dom?

Mozna miec namiot.
      • hotdog1 do wiesniaczek !! 10.01.06, 00:23
        jestes kobieta !!,powinnas uzywac nika w damskim wydaniu czyli : -
        "wiesniaczka" !!!!!!!,a nie "wiesniaczek ",bo to jest rodzaj meski,chcesz
        zmylic przeciwnikow ??/!
        • donk Re: do wiesniaczek !! 10.01.06, 00:28
          Ortalion dla zmylki przeciwnika probuje odwrotnie trzepac skorkom. heheh
    • wiesniaczek1000 Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 00:42
      A jakbys byl kobieta (zakladajac, ze nie jestes, bo przeciez nikt tego nie
      zweryfikuje), to nazwalbys sie hotdogowa? Czy ty na serio? Przeciez pisze w
      formie kobiecej, nie ma znaczenia jakie sie ma imie. Jesli nawet udaje kobiete,
      to co w tym zlego. Na forum chodzi o dyskusje, a nie szczerosc.
      • hotdog1 do wiesniaczki ! 10.01.06, 02:48
        to jednym slowem ,jestes kretacz i matacz !!,raz kobieta,raz chlop !!,albo
        kameleon ??
        • wiesniaczek1000 Re: do wiesniaczki ! 10.01.06, 04:25
          Ty jestes jednym slowem wkurzonym chamem. Ja nikomu nie szkodze ani go nie
          ranie, a jedynie zachowuje anonimowosc. Wlasciwie to powinnam pisac jako
          mezczyzna, bo zaden facet nie nazwal by mnie wtedy durna baba na przyklad.
          Sloma ci z butow wychodzi prostaku.
          • anyaw73 Re: do wiesniaczki ! 10.01.06, 05:48
            Ja powroce do oryginalnego pytania........ Czy trzeba miec dom? nie, ale nie
            ktorzy maj tak potrzebe. Jest to bardzo indywidualne tak samo jak dylemat
            wracac nie wracac.........
    • grafiti [...] 10.01.06, 03:20
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • cmok_wawelski [...] 10.01.06, 06:58
    • captain.america [...] 10.01.06, 08:12
      • fasan66 Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 08:42
        "udawanie ,ze sie juz jest Amerykaninem albo Anglikiem albo Francuzem albo
        Dunczykiem albo...... itp." jest dla mnie obrzydliwe.To tak jak moj 6 letni
        synek identyfikuje sie z Batman ale on jest malym dzieckiem i to jest
        normalne.Ojczyzna ,patriotyzm-nie mieszkam w Polsce od dlugiego czasu jednak
        zawsze czulam sie dumna ze pochodze z Polski i zawsze bronilam mojej ojczyzny
        przed glupimi atakami ze stony Dunczykow no i niektorych rodakow.Staram sie byc
        sprawiedliwa w patrzeniu i ocenianiu swiata .Dla mnie moj dom tutaj to dom
        przejsciowy.
        • prawdziwystarywiarus Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 14:50
          fasan66 napisała:

.Dla mnie moj dom tutaj to dom
          > przejsciowy.

Bo długofalowy zamiar to masz taki, żeby synka ucapić za łeb i wywieźć do Polanezji? Uważaj, jak mąż
          Duńczyk, to każe cię wsadzić, na podstawie konwencji haskiej o przeciwdziałaniu uprowadzeniom dzieci.
          • fasan66 Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 19:24
            a skad Ty masz te twoje madrosci?????I po drugie nie prosilam Cie o zadne
            rady.....
            • ontarian Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 19:49
              widze, ze dobrze trafil, hehehe
    • w2006 Re: GDZIE JEST NASZ DOM 10.01.06, 22:11
      Ciekawe, ze wypowiedzi pewnych ludzi sa usuwane z roznych forum (jaka jest
      liczba mnoga? Zaraz ktos mnie wymysla, ze nie umiem pisac po polsku). Trudno im
      jest powiedziec cokolwiek bez uzywania niecenzuralnych wyrazow.
      Wracajac do tematu. Dla mnie dom jest tam gdzie czuje sie u siebie i niestety
      zauwazylam, ze obecnie nie jest to w Polsce. Dawno temu gdy wyjechalam pierwszy
      raz do Europy zachodniej zaskoczylo mnie to, ze jest tam mi lepiej, niz w
      Polsce. Nie ciesze sie z tego powodu, tak sie po prostu czuje. Nie trzeba miec
      jednego domu. Wazna jest umiejetnosci przystosowywania sie do roznych warunkow.
      Ci, ktorzy tego nie potrafia, a do tego nie probuja poznac obcego jezyka
      nigdzie poza krajem ojczystym nie beda czuli sie u siebie. Co gorsze, to w
      swoim kraju tez moga sie zle czuc. No i gdzie maja wtedy mieszkac? Moze w
      kosmosie bedzie kiedys mozna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka