Dodaj do ulubionych

Czy poddalibyscie sie operacji w UK ?

IP: 217.153.34.* 13.11.02, 12:48
Niestety musze isc do szpitala na operacje miesnia przepony
zoladkowej.....mam prywatne ubezpieczenie, ale pomimo tego sie waham, gdyz
slyszalem duzo zlego o brytyjskiej sluzbie zdrowia......ktos nawet radzil mi
poddac sie tej operacji w Polsce.....czy ci z Was, ktorzy mieli kiedykolwiek
do czynienia z angielska sluzba zdrowia mogliby na ten temat cos napisac ?
Z gory dziekuje.
Pzdr
Obserwuj wątek
    • dsl nie chce cie dolowac... 13.11.02, 12:59
      ... ale ja nie zrobilbym sobie operacji w UK.

Do tego stopnia nie ufam tutaj sluzbie zdrowia (takze prywatnej), ze nawet nie
      mam tutaj prywatnego ubezpieczenia - bylem tu kiedys w szpitalu BUPY na jednym
      badaniu (za ktore placilem z wlasnej kieszeni) i porownanie ze szpitalami w
      Europie wypadlo bardzo kiepsko.

Z drugiej strony na pewno sa tutaj szpitale i "szpitale". Slyszalem tez od
      niektorych Angoli, ze w prywatnym szpitalu mieli super. Z drugiej strony jak
      porownuja z NHS to im sie nie dziwie. Ja porownuje z Europa...

• magsie Re: nie chce cie dolowac... 13.11.02, 18:46
        wiesz ds nie bardzo sie z Toba zgadzam....
        Ja mialam wycinany wyrostek w szpitalu NHS i wszystko bylo super: i operacja
        bez problemow i pozniej opieka tez. Moj tata w zeszlym roku mial hip
        replacement surgery rowniez na NHS i wszystko poszlo bardzo dobrze, mial
        wspaniala opieke przed i po operacji, physio, nawet wizyty w domu i na "waiting
        list" byl tylko miesiac. Jeszcze gdy moj dziadek zyl i byl kiedys u nas z
        wizyta to spedzil chyba tydzien tej wizyty w Hammersmith Hospital na wydziale
        kardiologii. Dziadek mial angine serca i poniewaz zle sie poczul to
        zawiezlismy go na emergency...Ponownie opieka super, znaleziono nawet lekarza,
        ktory mowil po niemiecku aby mogl sam z dziadkiem rozmawiac. Dziadek sam byl
        zachwycony i opieka i wszystkim wokol (a byl i w szpitalu w Niemczech i Austrii
        i mowil, ze tu mu sie najbardziej podobalo) Nawet chcieli mu zrobic bypass
        jesli bys ie na to zgodzil. Ja jak do tej pory nie moge powiedziec zlego slowa
        na NHS. Moze po prostu moja rodzina ma szczescie????
        Szpital prywatny to czesto tutaj po prostu skrzydlo w szpitalu NHS - bede Cie
        operowac Ci sami lekarze w tej samej sali operacyjnej, tylko po operacji
        bedziesz mial wlasny pokoj.
        • Gość: Rys Re: nie chce cie dolowac... IP: 217.153.34.* 18.11.02, 19:36
          Dziekuje Wam za odpowiedzi....niestety, jak na razie zdania sa rowno podzielone
          po polowie i w dalszym ciagu nie wiem, co mam robic.
          • dsl Re: nie chce cie dolowac... 19.11.02, 12:42
            > Dziekuje Wam za odpowiedzi....niestety, jak na razie zdania sa rowno
            podzielone
            >
            > po polowie i w dalszym ciagu nie wiem, co mam robic.

Dowiedz sie jak najwiecej ktore szpitale w okolicy sa dobre a ktore nie. I
            potem popros/wymus na swoim GP zeby cie skierowal do tego szpitala jakiego
            chcesz.

Wczoraj bylismy u sasiadki, ktorej urodzilo sie dziecko i byla zachwycona
            szpitalem ale wybrala go sama - musiala poprosic swojego GP o skierowanie
            wlasnie tam. Podobno nie bylo wiekszego problemu.
        • Gość: zaza aaa IP: 3E1FE* / *.blueyonder.co.uk 18.11.02, 23:26
          magsie, ja tez mialam taki pechowy okres ze musialam sporo czasu spedzic w
          nhs hospitals tutaj w uk, zadne tam prywatne ubezpieczenia...i jestem happy!
          nie raz bylam w A & E i sobie chwale!!nie wiem czemu ludzie psiaca...ja musze
          jak magsie miec szczescie,,,,ALBO JESTEM MALO WYMAGAJACA?????
    • Gość: dorota zdania równo podzielone, niektórzy też "happy" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 12:35
      wniosek jest jeden.
      Jak LOBOTOMIA to tylko w UK. A jak przygoda, to tylko w Warszawie. Ostatnio w
      programie Dingo i Kaczor. Zapraszamy, sit back and enjoy the show.
      • Gość: Rys Re: zdania równo podzielone, niektórzy też 'happy IP: 217.153.34.* 19.11.02, 13:30
        Gość portalu: dorota napisał(a):

> wniosek jest jeden.
        > Jak LOBOTOMIA to tylko w UK. A jak przygoda, to tylko w Warszawie. Ostatnio w
        > programie Dingo i Kaczor. Zapraszamy, sit back and enjoy the show.

Nie bardzo rozumiem Twojej uwagi o lobotomii...chyba jeszcze mniej tej o
        przygodzie......nastepnym razem, bardzo Cie prosze, wyrazaj sie bardziej
        precyzyjnie.
        • Gość: dorota Re: zdania równo podzielone, niektórzy też 'happy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.11.02, 15:13
          Gość portalu: Rys napisał(a):

> Nie bardzo rozumiem Twojej uwagi o lobotomii...chyba jeszcze mniej tej o
          > przygodzie......nastepnym razem, bardzo Cie prosze, wyrazaj sie bardziej
          > precyzyjnie.

co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka