Dodaj do ulubionych

kobiecy problem

05.04.06, 12:21
Potrzebuje wybrac sie do lekarza, w Pl wybralabym sie do ginekologa, a tu (UK) nie wiem sad. Ja praktycznie zupelnie nie choruje i jak dlugo tu jestem nie mialam potrzeby korzystac z pomocy medycznej, wiec nie wiem w jakim kierunku uderzyc. Dowiedzialam sie ze potrzebuje miec wybranego lekarza rodzinnego, ale nie mam, powiedzcie gdzie nalezy pojsc i jak sie go wybiera? co nalezy miec ze soba, jakie dokumenty? I czy dostane "skierowanie" do ginekologa czy bede musiala rozmawiac z lekarzem pierwszego kontaktu sad
Po krotce sprawa przedstawia sie tak, drastyczne wiec jesli ktos nie chce niech nie czyta, ale moze ktos bedzie umial mi pomoc:
po raz pierwszy od pieciu bodajze lat zaburzyl mi sie okres, jestem zbyt dlugo w uk zeby obarczyc wina zmiane klimatu, do tej pory zawsze regularny trwajacy 4-5dni w drugim dniu koszmarnie obfity, tym razem bardzo dziwny, zaczal sie normalnym pokapywaniem o czasie i na tym kapaniu stanelo i trwa tak juz dwa tygodnie. test ciazowy wyszedl negatywnie.
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: kobiecy problem 05.04.06, 15:45
      Znajdz najblizszego GP ( lekarz rodzinny) na stronie:
      www.nhs.uk/
      Wez jakies potwierdzenie adresu , moze NIN ( czasem o niego pytaja) i idz sie
      zarejestruj i umow na wizyte ( niestety na pierwsza wizyte mozesz dlugo czekac :
      ( - nie wiem dlaczego tak jest, pozniej jest szybciej). Do ginekologa
      potrzebujesz skierowanie, ale to bardzo ciezko dostac.
      Jesli chcesz to zawsze mozez zajrzec do "walk-in-clinic" gdzie idziesz bez
      rejestracji, z biegu, czekasz kilka godzin ( srednio pewnie 4) i zostajesz
      zbadana i doraznie udzielona Ci bedzie pomoc ( adres najblizszej takiej kliniki
      tez bedzie w linku, ktory Ci podalam). Tam idziesz bez zadnych dokumentow.
      No i jest jeszcze A&E - nagle przypadki... ale skoro to trwa juz pare tygodni
      to nie jest chyba nagle.
      Ja kiedys tez mialam dziwne krwawienia kiedy nie powinno ich byc, ale niestety
      nikt nie chcial tego sprawdzac, tlumaczyli "czasem kobiety tak maja..."

Zycze powodzenia
      Kinga
      • vase Re: kobiecy problem 05.04.06, 22:10
        U mnie tez tak bylo. Jakies tam uplawy, eee... nie przejmuj sie, jedz jogurty i
        warzywa, dziwne krwawienie w srodku cyklu - czasem kobiety tak maja. Po prostu.
        Nothing to worry about.

Niemniej te walk-in clinic sobie chwale. Same kobity lekarze (u nas czeka sie
        najwyzej ponad godz), wszyscy mili, czysciutko, cieplutko, o nic sie nie
        pytaja, noi oczywiscie wszystko za darmo.
    • madziulek8 Re: kobiecy problem 06.04.06, 15:10
      a bierzesz jakas antykoncepcje? napisz jakies blizsze szczegoly, albo sprobuj
      na forum Zdrowie Kobiety
    • anik223 Re: kobiecy problem 06.04.06, 15:52
      ja przy zapisywaniu sie chyba nie potrzebowalam potwierdzenia miejsca
      zamieszkania,ale moze juz nie pamietam.w kazdym razie jeden druczek tylko
      wypelnilam i juz.bez problemu. na nastepny dzien bylam umowiona na wizyte u
      ogolnego.problem w tym,ze prosilam, blagalam o skierowanie do ginekologa,
      doktor nie chcial (bylam 3 razy i 3 razy prosilam).to byl pierwszy raz po
      przyjezdzie, teraz nie bede juz prosic, bede ządac.

• lianis Re: kobiecy problem 06.04.06, 20:35
      dzieki dziewczyny smile bylam dzis sie zapisac do lekarza, mila przychodnia, choc na wstepie mnie zastrzelili wypelnieniem formularza ktore organy zgadzam sie oddac smile)
      na wizyte czekam do po swietach ale to nie wina przychodni tylko moja bo w sobotke wyjezdzamy na narty a przez jutro nie zdarzyliby mnie przyjac. Mam nadzieje ze moze zmiana klimatu na wysokogorski jakos ta sprawe ruszy.
      Z antykoncepcji mam spiralke ta sama od prawie 4 lat za pol roku do wymiany.
    • madziulek8 Re: kobiecy problem 07.04.06, 06:44
      jezeli masz Mirene to tak moze byc. Moze tez tak byc przy wkladkach z miedzia
      chociaz rzadziej.....Zrob moze jeszcze USG.Milego wyjazdu na nartki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka