zmijewska 20.06.06, 17:38 Moja mama ma niewazna wize, paszport tez jest expired, wystapila o nowy, a teraz ma tymczasowy dokument. Czy moze latac samolotem w obrebie USA bez obaway o deportacje ? Z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jot-23 Re: latanie samolotem w US 21.06.06, 19:09 musisz komus (najczesciej emerytowi) pokazac jakis ID wraz z boarding pass... jezeli nie masz innego pokazesz paszport, to wszystko, starszy pan/pani popatrzy czy sie zgadzaja imiona i nazwiska i tyle. nic ci nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: latanie samolotem w US 21.06.06, 19:10 ohh...hehe "tymczasowy dokument" czyli bumaga z konsulatu? to moze nie przejsc jako ID....kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.costek Re: latanie samolotem w US 22.06.06, 02:09 latalem duzo po usa i zawsze wystarczalo jakies zwykle ID ze zdjeciem ostatnio bylo to polskie prawo jazdy ale z 5 lat temu pokazalem polski paszport i mlody osobnik zaczl go przegladac powiedzial mi tylko ze musze zaczekac i zaczelo sie- w paszporcie nie mialem wizy ani adnotacji o wjezdzie do usa ( wlecialem na podstawie niemieckiego paszportu) domyslilem sie co wielki amerykanski sherlock odkryl wiec mu tlumacze ze wlecialem na podstawie niemieckiego paszportu i pokazuje go barankowi, ale gosc przekonany o odkryciu najwiekszego spisku i majac przed oczmi pewnie zblizajacy sie w zwiazku z tym awans z goscia w okienku na goscia za biurkiem poczol sciemniac oczywiscie wiedzialem po co to robi dlugo nie musialem czekac pojawili sie chlopcy w czerni zanim zadali jakies pytanie dostali do lapy moj niemiecki paszport i na tym pytania sie skonczyly wyjasnili tylko ze przeraszaja ale w zwiazku z zamachami maja zaostrzone procedury oczywiscie samolot mi uciekl. Zdarzylo mi sie to tylko jeden raz moze na 30 lotow w usa po tym incydencie zawsze pokazywalem prawo jazdy polskie a raz nawet brazylijskie urzedas popatrzyl tylko na zdjecie czy pasuje do mojej szpetnej geby czy literki sie zgadzaja i rzadnych pytan. Tak wiec mysle ze nie powinno byc problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatix Re: latanie samolotem w US 22.06.06, 02:20 Ty masz takie doswiadczenie. Mowisz sobie o tym na ludzie bo niczego nie ryzykowales. A mamusia (jesli wogole chodzi o mamusie) moze sobie skomplikowac zycie jak pan z okienka, ot tak z glupia frant z nudow, zacznie byc nagle dociekliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolega.costek Re: latanie samolotem w US 22.06.06, 08:11 no moze sobie skomplikowac zycie ale przeciez moze ja to takze spotkac gdy bedzie zatrzymana przez policje prowadzac auto ( chociaz osobicsie nigdy mi sie nie zdarzylo zeby mnie policja zatrzymala). Mamusia powinna byc pewna siebie i sie nie bac i leciec tym samolotem. Dlaczego to akurat ona miala by miec takiego pecha i byc dokladnie skontrolowana. To co mi sie przydarzylo bylo zaraz po zamachach i gosc myslal ze zlapal kolejnego Bin Ladena. Jak mamusia musi leciec to niech leci bo co ma zrobic wsiasc do autobusu ( jaka ma gwarancje ze w autobusie nie pojedzie 30 mexow i nie zauwazy tego drogowka ktora tak profilaktycznie bedzie chciala sprawdzic co chlopaki robia tak daleko od powiedzy Cancun i przy okazji sprawdza tez mamusie) Mamusia musi zyc dalej inaczej zostanie jej zalozyc torbe z otworami na oczy i schowac sie gleboko w piwnicy. Pozdrawiam i ide spac bo juz polnoc i wszystkiego najlepszego dla mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
zmijewska Re: latanie samolotem w US 22.06.06, 19:11 Dziekuje bardzo za odpowiedzi. Mam nadzieje ze mamusia sie odwazy. Inaczej nici z urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
lombat Re: latanie samolotem w US 24.06.06, 15:42 Maj 2006 na dworcu Penn Station pani w okienku zarzadala bym pokazal jakis doku- ment z fotografia . Inaczej nie sprzeda mi biletu do Bostonu. Jak widac to dowod osobisty zwany czasami przez malo rozgarnietych straznikow Aswiess lub omylnie Idetification Card cieszy sie wzrastajaca populrnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
captain.america Re: latanie samolotem w US 24.06.06, 19:00 Jak ktos taki durny zeby jezdzic Amtrakiem to nic dziwnego ze go legitymuja. nastepnym razem pojedz autobusem z Chinatown za $10. Odpowiedz Link Zgłoś
donk Ortalion lata tez. 25.06.06, 23:53 Lata po miescie i lata. Ale jakos nic nie wylatal. heheh Odpowiedz Link Zgłoś