Dodaj do ulubionych

latanie samolotem w US

20.06.06, 17:38
Moja mama ma niewazna wize, paszport tez jest expired, wystapila o nowy,
a teraz ma tymczasowy dokument. Czy moze latac samolotem w obrebie USA bez
obaway o deportacje ?
Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • zmijewska Re: latanie samolotem w US 21.06.06, 18:47
      up
      • jot-23 Re: latanie samolotem w US 21.06.06, 19:09
        musisz komus (najczesciej emerytowi) pokazac jakis ID wraz z boarding pass...
        jezeli nie masz innego pokazesz paszport, to wszystko, starszy pan/pani
        popatrzy czy sie zgadzaja imiona i nazwiska i tyle. nic ci nie grozi
        • jot-23 Re: latanie samolotem w US 21.06.06, 19:10
          ohh...hehe "tymczasowy dokument" czyli bumaga z konsulatu? to moze nie przejsc
          jako ID....kto wie...
          • kolega.costek Re: latanie samolotem w US 22.06.06, 02:09
            latalem duzo po usa i zawsze wystarczalo jakies zwykle ID ze zdjeciem ostatnio
            bylo to polskie prawo jazdy ale z 5 lat temu pokazalem polski paszport i mlody
            osobnik zaczl go przegladac powiedzial mi tylko ze musze zaczekac i zaczelo sie-
            w paszporcie nie mialem wizy ani adnotacji o wjezdzie do usa ( wlecialem na
            podstawie niemieckiego paszportu) domyslilem sie co wielki amerykanski sherlock
            odkryl wiec mu tlumacze ze wlecialem na podstawie niemieckiego paszportu i
            pokazuje go barankowi, ale gosc przekonany o odkryciu najwiekszego spisku i
            majac przed oczmi pewnie zblizajacy sie w zwiazku z tym awans z goscia w okienku
            na goscia za biurkiem poczol sciemniac oczywiscie wiedzialem po co to robi dlugo
            nie musialem czekac pojawili sie chlopcy w czerni zanim zadali jakies pytanie
            dostali do lapy moj niemiecki paszport i na tym pytania sie skonczyly wyjasnili
            tylko ze przeraszaja ale w zwiazku z zamachami maja zaostrzone procedury
            oczywiscie samolot mi uciekl. Zdarzylo mi sie to tylko jeden raz moze na 30
            lotow w usa po tym incydencie zawsze pokazywalem prawo jazdy polskie a raz nawet
            brazylijskie urzedas popatrzyl tylko na zdjecie czy pasuje do mojej szpetnej
            geby czy literki sie zgadzaja i rzadnych pytan.
            Tak wiec mysle ze nie powinno byc problemow.
            • lunatix Re: latanie samolotem w US 22.06.06, 02:20
              Ty masz takie doswiadczenie. Mowisz sobie o tym na ludzie bo niczego nie
              ryzykowales. A mamusia (jesli wogole chodzi o mamusie) moze sobie skomplikowac
              zycie jak pan z okienka, ot tak z glupia frant z nudow, zacznie byc nagle
              dociekliwy.
              • kolega.costek Re: latanie samolotem w US 22.06.06, 08:11
                no moze sobie skomplikowac zycie ale przeciez moze ja to takze spotkac gdy
                bedzie zatrzymana przez policje prowadzac auto ( chociaz osobicsie nigdy mi sie
                nie zdarzylo zeby mnie policja zatrzymala). Mamusia powinna byc pewna siebie i
                sie nie bac i leciec tym samolotem. Dlaczego to akurat ona miala by miec takiego
                pecha i byc dokladnie skontrolowana. To co mi sie przydarzylo bylo zaraz po
                zamachach i gosc myslal ze zlapal kolejnego Bin Ladena.
                Jak mamusia musi leciec to niech leci bo co ma zrobic wsiasc do autobusu ( jaka
                ma gwarancje ze w autobusie nie pojedzie 30 mexow i nie zauwazy tego drogowka
                ktora tak profilaktycznie bedzie chciala sprawdzic co chlopaki robia tak daleko
                od powiedzy Cancun i przy okazji sprawdza tez mamusie)
                Mamusia musi zyc dalej inaczej zostanie jej zalozyc torbe z otworami na oczy i
                schowac sie gleboko w piwnicy.
                Pozdrawiam i ide spac bo juz polnoc i wszystkiego najlepszego dla mamusi.
                • zmijewska Re: latanie samolotem w US 22.06.06, 19:11
                  Dziekuje bardzo za odpowiedzi.
                  Mam nadzieje ze mamusia sie odwazy.
                  Inaczej nici z urlopu
    • lombat Re: latanie samolotem w US 24.06.06, 15:42
      Maj 2006 na dworcu Penn Station pani w okienku zarzadala bym pokazal jakis doku-
      ment z fotografia . Inaczej nie sprzeda mi biletu do Bostonu. Jak widac to dowod
      osobisty zwany czasami przez malo rozgarnietych straznikow Aswiess lub omylnie
      Idetification Card cieszy sie wzrastajaca populrnoscia.
      • captain.america Re: latanie samolotem w US 24.06.06, 19:00
        Jak ktos taki durny zeby jezdzic Amtrakiem to nic dziwnego ze go legitymuja.

nastepnym razem pojedz autobusem z Chinatown za $10.
    • donk Ortalion lata tez. 25.06.06, 23:53
      Lata po miescie i lata. Ale jakos nic nie wylatal. heheh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka