Dodaj do ulubionych

Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :)))

04.07.06, 23:04
Hej wszycy,
niedlugo urodzi sie moja druga coreczka, no i zagwostka...jakie imie.
Mieszkamy od 3 lat w UK, nie wiemy ile tu zostaniemy, moze na zawsze moze
wrocimy. Potrzebujemy imienia dla corki ktore zarowno tutaj jak i w Polsce
gdy je wymowimy bedzie zrozumiale i latwe do zapisania dla anglika i dla
polaka. Pomozcie bo juz sama nie wiem. Mam kilka pomyslow ale moze wy macie
lepsze smile)) Wszystkie propozycje zostana doglebnie rozpatzrone. Pozdrawiam
figa
Obserwuj wątek
    • edytkus Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 05.07.06, 00:07
      polecam archiwum, byl juz taki watek
    • edytais Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 05.07.06, 00:24
      Moze cos kolo Emily, Emilia itp (moja mlodsza corcia ma na imie Emily Isabelle)
      Victoria
      Melinda
      Julia (po ang i pl tak samo sie pisze)
    • kolor201 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 05.07.06, 00:54
      Ja dalam corce imie Lena Mischel ale podobalo mi sie na drugie
      Carla,Tanja,Luiza.Swietnie brzmia w zestawieniu.Z polskobrzmiacych fajne jest
      Julia Izabela Violetta.Violett
    • majenkir Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 05.07.06, 01:06
      Alexandra smile).
      • wiola212 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 09.07.06, 03:41
        my mieszkamy w ny. tez stanelismy przed trudnym wyborem imion dla dzieci,
        takich zeby tu nie kaleczyli jezyka a i zeby babcia w Polsce nie zlapala sie za
        glowe i potrafila nazwac wnuczki. itak mamy 20 miesieczna Joanne i 5
        miesiecznego Adasia. muszwe przyznac ze jestesmy z wyboru bardzo zadowoleni.
    • evee1 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 05.07.06, 04:47
      Mojej corce dalismy na imie Joanna, ale od samego poczatku uzywamy imienia
      Yoasha. Pod takim imieniem jest zapisana i znana w szkole, a ze dzieci maja
      tendencje do skracania imion, to wolaja na nia Yosh.
      W ogole, to jezeli mieszkacie w UK, to nie przejmujcie sie specjalnie i
      nazwijcie coreczke jak chcecie. Tam jest tyle narodowosci z tak dziwacznymi
      imionami (mieszkalismy tam przez 3 lata), ze zadne imie nie wydaje sie juz
      dziwne. A jak zdecydujecie sie tam zamieszkac na stale, to jest duza szansa, ze
      corka corka i tak bedzie uzywac jakiejs skroconej formy swojego imienia.
      Spytajcie sie tylko kilku Anglikow, czy im sie Wasze imie dla coreczki z czyms
      brzydkim nie koajarzy smile. Teraz mieszkam w Australii i imie nowej coreczki
      Toma Cruise, Suri, budzi usmieszki, bo jego wymowa jest bardzo podobna do
      tutejszej wymowy sewerage (co oznacza scieki miejskie).
    • 24lena Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 05.07.06, 09:37
      ...troche sie wtrace
      tez mieszkam w Uk i jestem w 35 tyg...szukalismy imienia dla dziecka wlasnie
      zeby bylo latwe do wymowienia dla anglika,bo zostajemy tu na stale...i wiesz co
      wybralismy tydzien w temu...Igor i jeszcze zaden anglik go niewypowiedzial,ale
      mowia ze i tak dzieci znajda sobie sposob na wymowe...a coreczka byla by
      Zuzia...bez dwoch zdan,nastepnym razem smile
    • aniaheasley Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 05.07.06, 10:32
      A jak ma starsza na imie? Niektorzy rodzice lubia na przyklad nadawac imiona na
      te sama litere, albo zeby oba mialy tyle samo liter/sylab, takie same koncowki,
      i inne zabawy imionami.
      I tak sa rodziny ktore maja Kornelie i Konstancje, Roberta i Robina, itp
    • ami34 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 05.07.06, 14:11
      Ja mialam ten sa dylemat co Ty 11 miesiecy temu, jak rodzilam moja coreczke.
      Mieszkam w Niemczch i tez szukalam miedzynarodowego imienia dla mojej malej.
      Mielismy dwa imiona do wyboru, bo te sie nam najbardziej podobaly SARA i SANDRA,
      w koncu uznalismy, ze SANDRA jest ladniejsze i mamy teraz najukochansza w
      swiecie miedzynarodowa Sandrusie. W Polsce nie maja problemu z wymowieniem jej
      imienia, w Niemczech tez nie, no i w jezyku angielskim i amerykanskim jest tak
      samo. Wybor jednak pozostawiam Tobie.
      Pozdrawiam cieplo i spokojnego porodu Aneta
      • zuzanka77 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 05.07.06, 14:46
        moja ma na imie Natalie.myslelismy tez o Olivia i Sophie
      • ada9611 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 05.07.06, 20:22
        melinda,mieszkam w holandi,.
    • figazmakiem1 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 05.07.06, 15:04
      Hej dziewczyny, wielkie dzieki za wszystkie propozycje, niektore pokrywaja sie
      z moimi pomyslami. Starsza corcia ma dwa imiona: Bianka Natalia (wiele angielek
      twierdzi, ze Natalia- czyli ta nasza polsla koncowka -a jest nawet ladniejsze
      od Nataly) Mysle o drugim imieniu Emilia, podoba mi sie rowniez Lena.
      Lubie wszelkie Julie, Olivie, Amelie, Alexandry- niestety wszystko
      juz "pozajmowane" przez moje kolezanki i rodzine- haha. Ale jak juz niec nie
      wymysle orginalniejszego no to bede papugowac.
      Jesli jeszcze cos fajnego wymyslicie czekam z niecierpliwoscia.
      • aniaheasley Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 05.07.06, 19:04
        Nie pamietam gdzie mieszkacie, ale jezeli w UK to ze wzgledow 'praktycznych'
        Amelia jest lepsza od Emilia. Amelia wymawia sie tutaj w bardzo zblizony sposob
        do polskiego Emilia, i dziewczynka bedzie musiala ciagle tlumaczyc ze nie, nie
        przez A, a prze E i spelowac wszystkim imie. Ale to taki szczegol.
        • joanna.polska Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 05.07.06, 21:09
          Ja tez mieszkam zagranica i przy wyborze imion dla moich corek myslalam zeby
          brzmialy tak samo w obydwoch krajach zeby nie musialy tlumaczyc ciagle jak to
          sie pisze.Wiec mamy:starsza to Marta a mlodsza to Mariana.Ponadto zastanawialam
          sie tez nad:Monica,Madalena.Niestety nie mieszkam w UK wiec nie orientuje sie
          jak te imiona tam brzmia.
        • mamumilu Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 10.07.06, 00:11
          A spelling trzeba brac bod uwage bo to uprzykrza życie - szczególnie dzieciom -
          ja na razie mam przykład w Polsce gdzie musze zawsze literować imię synka a pani
          po napisaniu mówi - a to Jonatan i umarl w butach - nie przetlumaczysz, że on ma
          angielskie imię bo pół-Kanadyjczyk
    • agxa1 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 05.07.06, 22:57
      moze Milena?
      • mausi12 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 06.07.06, 00:21
        Moze Shareen?Pochodzi z Australii.
      • evee1 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 06.07.06, 02:52
        agxa1 napisała:
        > moze Milena?

Zorientuje sie jak beda jej imie wymawiac po angielsku. Powyzsza Milena bedzie
        Majlina, a nie wiem czy to juz tak fajnie.
        Ja mam na imie Ewa i szalu dostaje jak ciagle musze prostowac, ze nie jestem
        Iła, ani Juła sad(.
        • california89 NIe zgadzam sie zupelnie poprzedniczka..... 13.07.06, 18:31
          Milena bedzie wypowiadana blizej "milejna" niz tak jak Ty mowisz. Zgadzam sie
          ze imie EWA pisane po Polsku w krajach jezyka angielskiego jest czytane
          koszmarnie ALE to dlatego ze to W, a oni zawsze beda je czytac jako polskie L z
          kreska (klawiatura nie pozwala na to zeby normalnie napisac to litere sorry ale
          mam nadzieje ze wszyscy wiedza o co chodzi). Jesli chodzi o inne litery w
          angielskim nie ma tak duzej reguly......ktos moze przeczytac jak Ty mowisz ale
          wcale nie musi bo wtedy by wydzodzilo na to ze kazde imie mozna
          przekrecic......Monika (Monajka), Lena, znam pare dzieczyn i tym imieniu i nie
          czytaja Lina, Gina (nie jest dzajna) itd. Wiec rzczej imie Milena jest bardzo
          miedzynarodowe i mysle ze rzadko kto wymowi z tak wielkim bykiem
          jak "majlina". Pozdrawiam wszystkich
    • magia Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 06.07.06, 13:06
      Zajrzyj na forum o iminach bo taki temat regularnie sie
      pojawia.forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924
      Z moich propozycji: Laura, Marianna, Anna, Monika, Hanna, Helena, Amalia,
      Aurelia, Aurora, Agata, Adrianna, Flora, Fiona, Flawia, Barbara i setki innych.
    • greeneyes27 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 06.07.06, 16:34
      Stella
      Julia
      Daniela
      Rita
      • mama5plus Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 06.07.06, 21:42
        greeneyes27 napisała:

> Stella

Stella bardzo fajne i raczej nietypowe wsrod emigracji rowniez (bo zauwazylam,
        ze sa takie dyzurne imiona emigracyjne)
        Tylko jeszcze zalezy jakie nazwisko.
        Kiedys np natknelam sie na kombinacje Stella Oborski i nijak mi ta `zagrodowa`
        gwiazda sie nie komponowala wink
        Choc akurat nie jej wina bo zdaje sie, ze to byla Brytyjka ktora wyszla za
        niejakiego Andrzeja Oborskiego wiec zadni tam rodzice bez wyobrazni. wink

Natomiast podczas ostatniej wizyty brata z dziewczyna musialam rodzine osobista
        upominac by sie nie smieli, lub, dla odmiany, nie dociekali publicznie dlaczego
        wujek nieodmiennie zwraca sie do swej ukochanej per `ty smierdzielu` wink
        • mama5plus Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 06.07.06, 22:54
          > Natomiast podczas ostatniej wizyty brata z dziewczyna musialam rodzine
          osobista
          >
          > upominac by sie nie smieli, lub, dla odmiany, nie dociekali publicznie
          dlaczego
          >
          > wujek nieodmiennie zwraca sie do swej ukochanej per `ty smierdzielu` wink
          >

I miala byc zagadka: jak ukochana ma na imie? smile
          • kash0303 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 06.07.06, 23:15
            mama5plus napisała:

> > Natomiast podczas ostatniej wizyty brata z dziewczyna musialam rodzine
            > osobista
            > >
            > > upominac by sie nie smieli, lub, dla odmiany, nie dociekali publicznie
            > dlaczego
            > >
            > > wujek nieodmiennie zwraca sie do swej ukochanej per `ty smierdzielu` wink
            > >
            >
            >
            > I miala byc zagadka: jak ukochana ma na imie? smile
            >

Justynkawink))
            >
            • jaleo Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 06.07.06, 23:26
              kash0303 napisała:

> > > > wujek nieodmiennie zwraca sie do swej ukochanej per `ty smierdzielu
              > ` wink
              > > >
              > >
              > >
              > > I miala byc zagadka: jak ukochana ma na imie? smile
              > >
              >
              > Justynkawink))
              > >

Moj maz zawsze sie smieje z imienia Bogdan (dla niezorientowanych wyjasniam,
              ze "bog" to jest taki kolokwializm na wychodek).
              • misia513 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 07.07.06, 00:41
                A jak kojarzy się imię Oliwia Anglikom, wie ktoś może?
                Moja córeczka ma tak na imię. Nie słyszałam jeszcze wsród ang dzieci tego
                imienia, może nie kojarzy się zbyt dobrze
              • mama5plus Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 07.07.06, 01:04
                >Moj maz zawsze sie smieje z imienia Bogdan

I jeszcze Bogus smile
                Albo Boggy wink
                Wiem cos o tym hahasmile
                Z moim imieniem w pelnym brzmieniu zwykle maja taka gimnastyke umyslowa,
                ze na skojarzenia brak czasu wink
                Jestem zwykle Bogyumyla albo Myla dla ulatwieniasmile
                Ew Bogysha wink

Ewunia, a Ciebie z Eva Braun nie kojarza?
                Bo chyba brzmienie podobne(?)
                • ewunia_uk Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 08.07.06, 22:22
                  mama5plus napisała:

>> Ewunia, a Ciebie z Eva Braun nie kojarza?
                  > Bo chyba brzmienie podobne(?)
                  >

Nie, bo mnie wymawiaja przez "e" czyli po polsku, a Eva Braun, nie wiem
                  dlaczego, wymawiaja przez "i".
                  • mama5plus Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 12.07.06, 00:27
                    > Nie, bo mnie wymawiaja przez "e" czyli po polsku, a Eva Braun, nie wiem
                    > dlaczego, wymawiaja przez "i".

A prawda. Kuzyn meza nazwal coreczke Eva(nietypowa wersja w/g rodziny) i
                    wlasnie tez jest `Iwa` w wymowie.
                    A swoja droga te niuanse z nietypowoscia i akceptowalnoscia sa dla mnie troche
                    zaskakujace.
                    Oczywiscie rozumiem, ze dane imie moze byc nietypowe biorac pod uwage rzadkosc
                    wystepowania, ale np ostatnio w rodzinie toczy sie wielka debata nt Freda
                    (synka siostry meza). Nigdy bym nie przypuszczala, ze to imie moze wywolac
                    takie kontrowersje, wrecz byc uznane, za osmieszajace i krzywdzace dla dziecka
                    8-O
                    Jeszcze rozumiem takie zjawisko w Polsce gdzie sa jakies ograniczenia
                    nadawalnosci, ale tu, przy tej roznorodnosci... zreszta w rodzinie sa ostatnio
                    prawie wylacznie nietypowe imiona jak dotad (poza Jack`iem moze)a tu taki na
                    oko zwykly Fred tyle szumu narobil wink
                    I, szczerze mowiac, po wielu wyjasnieniach do tej pory nie lapie do konca
                    dlaczego wink
                    W kazdym razie imie wybrane przez mame dziecka, `na zlosc` ojcu dziecka wink
            • mama5plus Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 07.07.06, 00:54
              Bingo! smile
      • monika-kelly Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 20.07.06, 00:49
        Stella - ladne imie i bardzo znane piwo. Nie radzilabym tak nazwac coreczki.
    • kokolores Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 06.07.06, 17:46
      Alexandra
      Laura
      • bella41 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 06.07.06, 22:24
        mnie sie podoba laura po polsku/jak i np. roza/, ale w angielskiej wymowie juz
        nie-lora
        jedno z moich ulubionych to matylda i jesli bedzie kiedys dziewczynka, to
        pewnie tak bedzie miala na imie
        malwina-nie jestem tu pewna ang. wymowy, ale tez super
        mialm kiedys nauczycielke nelle, tez niezle
    • ewunia_uk Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 06.07.06, 22:24
      Ja mam meza Anglika, mieszkamy w UK. Moj syn ma na imie Stefan Lloyd, a corka
      Zofia Marianne.

Co do Stefana, nie ma raczej problemow z pisownia. Okazjonalnie sie zdarzy, ze
      ktos napisze przez ph zamiast f, dlatego z reguly literujemy imie. Ale
      przeciez nawet imiona brytyjskie trzeba czesto literowac, bo jest wiele pisowni
      np. Stuart, Steward, czy Steven, Stephen, Katie, Katy itd.

Stefan jest w szkole i przez kolegow nazywany Stef lub po prostu Stefan.

Z Zosia jest troche wiecej klopotu, bo pisownia jest dla brytyjczykow "nie do
      wyczajenia" bez przeliterowania. Podobnie z wymowa - Zofija, Zofia, itd. Ale
      Zosia (czteroletnia) jest przyzwyczajona do roznej wymowy swojego imienia.
      Wiekszosc ludzi mowi na nia "Zofia", z wymowa bardzo podobna do polskiego. W
      domu mowimy na nia Zosia, i tak tez mowi na nia najblizsza rodzina (dziadkowie,
      mama chrzesna).

Ja bym sie radzila nie przejmowac zbytnio pisownia i wymowa, bo jak ktos juz
      zauwazyl, w UK spotyka sie bardzo niecodzienne i wielokulturowe imiona, i
      raczej nie jest to wielki klopot. Jedynie radzilabym ostroznosc z bardzo
      dlugimi imionami z wieloma spolgloskami, typu Krzysztof czy Wawrzyniec smile
      • agazat Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 08.07.06, 17:59
        Moja corcia tez ma na imie Zofia, z polska pisownia jak najbardziej. Pewnie
        bedzie musiala wszystkim kiedys tlumaczyc, ze ona nie jest Sophie, ale trudno
        ... Wszyscy angielscy znajomi lubia to imie, choc glownie wymawiaja Zofija lub
        Sofija. W rodzinie przyjela sie nawet Zoska w wersji Zosh lub Zoshki.
        Planowalismy nazwac dziewczynke Zuzanna ( w wymowie angielskiej Zuzana) i tez
        byloby ok smile Ale mojemu mezowi sie odmienilo w ostatniej chwili i jest Zosia.
    • midzi1 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 06.07.06, 22:30
      hej moja corenka ma na imie POLA tak samo w polsce jak i w uk jeste proste do
      wymowienia ,utaj tzn w uk mowia przez pzreciagniete "o"poola ale jeste sliczne
      i ja jestem zadowolona z wyboru
      pozdrawiam serdecznie i powodzenia
      • teddy_bear Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 07.07.06, 13:06
        ALENA
        anglicy wymawiaja to jak Alina
        moja kuzynka w stanach dala tak corce na imie po babci Alinie
      • mamumilu Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 10.07.06, 00:14
        A to już trzecia Pola na forum smile - założymy forum Matki Polek wink ?
    • iwonka1975 Moje dziewczyny to Amanda i Anabell 11.07.06, 22:48

• malina.majka Re: Moje dziewczyny to Amanda i Anabell 12.07.06, 16:32
        A ja mam Maye przez "y" smile) pozdr.
        • bibba Re: Moje dziewczyny to Amanda i Anabell 13.07.06, 10:00
          my mamy Milusie - Mila, chlopcy maja tradycyjne miedzynarodowe imiona (ja
          Polka, maz Niemiec, mieszkamy w UK), ale z dziewczynka byl klopot, te
          miedzynarodowe nam sie nie podobaly, wiec Mila, zebym mogla slicznie do niej
          zdrabniac smile
    • kokolores Napisz koniecznie .... 13.07.06, 13:49
      ...jakie imie wybralas.

:o)
      Koko
    • figazmakiem1 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 15.07.06, 14:58
      Hej dziewczyny dzieki za wszystkie propozycje, co raz to sprawdzam czy pojawilo
      sie jakies fajne imie dla mojej cory. Podoba mi sie Milena(ale jeszcze nie
      konsultowalam z mezem), Lena, Maja (ale niestety juz zajete- moja siostra-
      haha) Mila tez bardzo ladne on uparl sie na Marike- podoba mi sie ale nie
      wiem jak Angole zareaguja- haha- moze ktoras z was wie jak Anglikom kojarzy sie
      to imie???
      Jesli cos jeszcze przyjdzie wam do glowy to piszcie. Dobrze tez jest poczytac
      posty w stylu mamy5+ o tym jak imiona kojarza sie Anglikom- to z Justynka bylo
      super. Dzieki wielkie.
      • 1kjj Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 15.07.06, 20:39
        Ja ma małą Julie. Tu i w Polsce nie ma z tym imieniem żadnego kłopotu
        pzdr.
        j.
        • onlymama Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 16.07.06, 15:46
          Ze Stella bym uwazala - skojarzenia z Tennessee Williamsem ("Tramwaj zwany
          pozadaniem") i wrzaskiem Marlona Brando grajacego Stana "Stelllllaaaa!" nie sa
          specjalnie budujace smile Ale zawsze mozna liczyc na brak znajomosci literatury
          swiatowej przez znajomych wink))
          W rodzinie mojego meza i mojej zwyczajowo nadaje sie dzieciom imiona babc i
          dziadkow, dlatego nasz syn jest Edgar Wilhelm a corka bedzie Nina Monica.
          Z imion wymienionych powyzej, bardzo podoba mi sie Milena i z sugerowana przez
          kogos wymowa inna od polskiej sie nie spotkalam. Milena jest dosc popularnym
          imieniem kobiet z bylej Jugoslawii tak wiec w Stanach czasem sie trafia na
          Milene i nie slyszalam zeby ktokolwiek wymawial to imie inaczej niz my. Inne
          imie, ktore tez mi sie bardzo podoba to Marina. Kojarzy mi sie z latem, woda i
          sloncem smile
          Pozdrawiam.
    • ireczka1 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 20.07.06, 09:53
      Witam,

my z mezem mieszkamy w Holandii, maz jest z pochodzenia Ukraincem (sam mowi o
      sobie Kozakwink, przymierzamy sie do wyjazdu na stale do Stanow i naszej Malej
      chcemy dac jakies miedzynarodowe imie. Najbardziej podoba sie nam Natalia - bo
      i Natalie i Natasza funkcjonuja na calym swiecie, poza tym to tez imie jednej z
      babcwink
      pozdrowienia
    • papasowa Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 20.07.06, 21:57
      a ja mam meza Greka i duzo podrozujemy wiec nasze dziewczyny beda mialy
      miedzynarodowe imiona Gabriela i Olivia. A myslelismy tez o Adriannie,
      Alexandrze i Antonii.
    • biedronka2003 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 20.07.06, 22:42
      Mieszkamy w Kanadzie. Moja ma na imie MAYA NATALIA. Ale widze, ze oba imiona sa
      juz wykorzystane.
    • trurl13 Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 31.08.06, 23:09
      Tez mialam taki problem. Imiona wybralam bez polskich szeleszczacych sylab, dla
      syna - Teodor, dla corki - Irena. Dosyc niemodne chyba, ale sprawdzaja sie
      bardzo dobrze. Teo jest wymawiany jako "Tijou", Irena - jako "Irejna" albo po
      angielsku "Ajrin".
    • klaos Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 01.09.06, 00:24
      mi się bardzo podoba Laura nie wiem jak w UK się to wymawia
      a może coś bardziej prostego np.Ania
      • tegan Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 01.09.06, 14:51
        No wlasnie, a Anna? Popularne w kazdym chyba jezyku. Swojej coreczki tak raczej
        nie nazwe, bo mialaby na imie tak samo jak mama smile
        Ale zastanawiam sie nad Hanna, albo Nina.
    • mamainki Re: Imie dla dziewczynki?pomozcie w wyborze :))) 01.09.06, 14:53
      My jeszcze w Polsce.Nasza córka ma na imię Inka.MySle ze w wersji angielskiej
      też nie będzie kłopotu.
      • mioczka AMELIA 01.09.06, 17:53
        AMELIA MI SIE PODOBA
        • edytais Arielle 01.09.06, 23:17
          Przypomnialo mi sie to imie. Bardzo mi sie podobalo, chcialam dla swojej
          corci, ale maz nie chcial, bo kojarzy mu sie z proszkiem do prania w Niemczech.
          Ale mi sie nadal bardzo podoba smile
        • myszka785 Re: AMELIA 02.09.06, 12:39
          Amelia jest the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smile))
          • onlymama Re: AMELIA 03.09.06, 05:18
            myszka785 napisała:

> Amelia jest the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smile))

Tak myslisz? Mnie sie kojarzy ze stara, samotna kobieta o dosyc zloszliwym
            charakterze. Podobnie jak Agnes. To pewnie a powodu Amelia Erhardt ale to jest
            okropnie staroszwickie imie dla strej panny oderwanej od swiata. Czy ono jest
            teraz popularne w Polsce?
            Pozdrawiam.
            • myszka785 Re: AMELIA 04.09.06, 14:29
              jest popularne w Polsce i nie tylko...
              poza tym pisownia jest ta sama w języku polskim jak i angielskim...
              a moja Amelia panną jest, ale raczej nie starą bo ma dopiero 21 miesięcy i jest
              cudowna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka