antypolak1 12.07.06, 10:37 Na takim poziomie zyje polonia hamerykanska!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nadau Re: Jackowo i Greenpoint!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 12.07.06, 10:54 antypolak1 napisał: > Na takim poziomie zyje polonia hamerykanska!!!!!!!!!!!!! W Polsce natomiast Polacy z Greenpoint'u dobrze żyją www.greenpoint.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ Re: Jackowo i Greenpoint to 100 % forum!!!!!!!! 12.07.06, 11:24 Moze nie tylko w hameryce Polnonia sklada sie z Jackowa i Greenpointu, ale badziewie z hameryki, ktore tutaj sie popisuje to raczej ciecie z Greenpointu i Czikago. Reszta Polonii hamerykanskiej ma w doopie forum, bo sa normalni. Odpowiedz Link Zgłoś
nadau Re: Jackowo i Greenpoint to 100 % forum!!!!!!!! 12.07.06, 12:52 _czosnek_ napisała: > Moze nie tylko w hameryce Polnonia sklada sie z Jackowa i Greenpointu, ale > badziewie z hameryki, ktore tutaj sie popisuje to raczej ciecie z Greenpointu i > > Czikago. > Reszta Polonii hamerykanskiej ma w doopie forum, bo sa normalni. Prawdziwy obcokrajowiec polskiego pochodzenia nie ma pojęcia nawet, ze takie forum istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ Re: Jackowo i Greenpoint to 100 % forum!!!!!!!! 12.07.06, 12:55 Dokladnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Jackowo i Greenpoint to 100 % forum!!!!!!!! 12.07.06, 14:25 _czosnek_ napisała: > Reszta Polonii hamerykanskiej ma w doopie forum, bo sa normalni. Masz rację, reszta Polonii ma Cię w doopie. Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ Re: Jackowo i Greenpoint to 100 % forum!!!!!!!! 13.07.06, 00:06 Zmieniles kraj cieciu, ale burak Polski jestes nadal, burackie myslenie i buracka morda. Na buracka morde mam lekarstwo, moj but. Na burackie myslenie tez jest lekarstwo, strzel sobie w ten durny cymbal cieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Jackowo i Greenpoint to 100 % forum!!!!!!!! 13.07.06, 15:10 _czosnek_ napisała: > Zmieniles kraj cieciu, ale burak Polski jestes nadal, burackie myslenie i > buracka morda. > Na buracka morde mam lekarstwo, moj but. > Na burackie myslenie tez jest lekarstwo, strzel sobie w ten durny cymbal cieciu . Twoja erudycja i elokwencja zwalają z nóg. Bywam na tym forum właśnie z powodu takich ludzi jak Ty. Zależy mi na kontakcie z poprawną polszczyzną i z polską kulturą i właśnie tutaj, na Forum Polonia, to wszystko znajduję. W najlepszym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aksiegowy Re: Jackowo i Greenpoint!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 12.07.06, 13:52 realtor.com/FindHome/HomeListings.asp?locallnk=yes&frm=byzip&mnbed=0&mnbath=0&mnprice=0&mxprice=99999999&js=off&pgnum= 1&fid=so&stype=&mnsqft=&mls=xmls&areaid=11222&poe=realtor&zp=11222&sbint=&vtsort =&sorttype=&typ=1&typ=2&typ=4&x=36&y=13&sid=06ED73C4079AC Jednym z bledow jakie ja popelnilem pare lat temu bylo nie kupienie kilku domow na Greenpoincie. Teraz sa one warte niezle pieniadze. Drugim bledem popelnianym przez towarzysza jest to ze nie wie co pisze. Polonia to nie sa tymczasowi turysci pracujacy na budowach (nie mam nic przeciwko pracy na budowie), polonia to tacy jak ja co ich zatrudnia jak zona ma kaprys zmienic plytki w kuchni. Tymczasowi/turysci po prostu oszczedzaja na czym sie da by zawiesc te pare $ do PL. Niektorym sie udaje zarobic wiecej a innym mniej ale kazdy uwaza ze w domu nie bylby w stanie nic odlozyc. Co do jakosci zycia w Polskich dzielnicach - to nie wiele ona sie rozni od jakosci zycia w wielu polskich miastach - czasami ludzie maja lepiej a czasami gozej. AK Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Jackowo i Greenpoint!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 12.07.06, 14:52 antypolak1 napisał: > Na takim poziomie zyje polonia hamerykanska!!!!!!!!!!!!! Ile razy trzeba przypominać, że są to dzielnice zamieszkałe głównie przez turystów z Bulandi. Takich co nie potrafią się znaleźć nigdzie indziej. Wy się towarzysze śmiejecie ze swoich rodaków, biednych braci, którym ojczyzna nie zapewniła pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
_czosnek_ Masz w genach polska wioche. 12.07.06, 23:35 Tego burackiego ryja i myslenia nawet ci zmieni obywatelstwo hamerykanskie. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Re: Jackowo i Greenpoint!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.07.06, 15:28 flipflap napisał: > Wy się towarzysze śmiejecie ze swoich rodaków, biednych braci, którym ojczyzna > nie zapewniła pracy. ► une siem smiejom, zamiast prozaka znowu bendzie denaturszczak. Zarowki karnie wykrecone z beczek po sledziach i co noc szczury kieruja gimnastyka. Panowie wybieraja Panie, Panow wybiera policja...Z szaconkiem, bo sie skonczy zle! Odpowiedz Link Zgłoś