Dodaj do ulubionych

ANEMIA ratunku!!!!

20.09.06, 12:36
Dziewczyny co mam brac,zeby pozbyc sie anemii bez wizyty lekarza.Troche sie zasuszyłamsmilei musze sie wzmocnic bo nie mam na nic sił,jestem słaba jak mucha a nie chce isc do lekarza wiec jezeli mozecie to poradzcie cos.
pzdr
Obserwuj wątek
    • darma13 Re: ANEMIA ratunku!!!! 20.09.06, 13:35
      Pij sok z burakow, zwieksza wytwarzanie czerwonych krwinek. Jest polecany przez
      lekarzy jako naturalny srodek w trakcie brania chemioterapii. pozdrawiam i
      zycze zdrowia.
      • mysz2006 Re: ANEMIA ratunku!!!! 20.09.06, 19:52
        a skad wiesz ze masz anemie (chyba ze jestes lekarzem)? dlaczego nie chcesz isc
        do lekarza? stan ogolnego oslabienia nie musi byc tylka anemia, a i anemia
        wiele przyczyn moze miec. Nie zaniedbuj siebie tylko szoruj do GP.
    • mama5plus Re: ANEMIA ratunku!!!! 20.09.06, 22:43
      Lekarz Ci da najwyzej zelazo w tabletkach,
      ktore zreszta sama mozesz kupic.
      Ja mialam przepisane ale jakos nie bardzo wierze
      w sztuczne `witaminki` wiec za rada mamy pije sok z buraka z dodatkiem jablka
      i rozne inne kombinacje smile
      Domowego wyrobu oczywiscie bo najlepszy jest swiezy.
      Jablko najezone gwozdziami zostawic na noc i rano zjesc (wyjmujac uprzednio te
      gwozdzie wink )
      Czekolada smile, kakao, czerwone mieso i watrobka (najlepiej przyswajane),
      szpinak, brokuly i inne zielonolistne, morele suszone(!!!)
      suszone sliwki, rodzynki, orzechy, owoce morza i wodorosty, melasa, pieczywo
      pelnoziarniste
      Najlepiej polaczone z produktami zaw. wit C bo ulatwia przyswajanie zelaza.
      Unikaj kofeiny bo utrudnia przyswajanie. Szczegolnie w polaczeniu z pokarmami
      bogatymi w zelazo. Podobnie z mlekiem, zoltkiem jajka, bialkiem sojowym(tez
      zaburzaja wchlanianie zelaza)

Zwroc tez uwage na pokarmy bogate w B12 i kwas foliowy

Do lekarza moze jednak warto isc i zrobic badanie krwi by sie upewnic czy to
      rzeczywiscie anemia.
      • edytais Re: ANEMIA ratunku!!!! 21.09.06, 04:37
        sposob naszej rodziny (niezawodny i sprawdzony wiele razy):
        codziennie szklanka swiezego soku z marchwi, ale nie takiego pasteryzowanego ze
        sklepu. Oczywiscie jesli masz sokowirowke. Juz po paru tygodniach jest
        poprawa. Ja sie tak w tamtym roku uratowalam jak mialam niska hemoglobine w
        czasie ciazy, wykryta pod sam koniec. Jesli jest na poziomie anemii to nie
        moglam miec porodu domowego. Udalo sie doprowadzic do normy smile
        • luccy30 Re: ANEMIA ratunku!!!! 21.09.06, 08:25
          Dziekuje kobiety ,spróbuje cos zdziałac tzn.marchewke bede jesc bo burakow nie tknesmiledzieki wielkie pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka