luccy30 20.09.06, 12:36 Dziewczyny co mam brac,zeby pozbyc sie anemii bez wizyty lekarza.Troche sie zasuszyłami musze sie wzmocnic bo nie mam na nic sił,jestem słaba jak mucha a nie chce isc do lekarza wiec jezeli mozecie to poradzcie cos. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
darma13 Re: ANEMIA ratunku!!!! 20.09.06, 13:35 Pij sok z burakow, zwieksza wytwarzanie czerwonych krwinek. Jest polecany przez lekarzy jako naturalny srodek w trakcie brania chemioterapii. pozdrawiam i zycze zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz2006 Re: ANEMIA ratunku!!!! 20.09.06, 19:52 a skad wiesz ze masz anemie (chyba ze jestes lekarzem)? dlaczego nie chcesz isc do lekarza? stan ogolnego oslabienia nie musi byc tylka anemia, a i anemia wiele przyczyn moze miec. Nie zaniedbuj siebie tylko szoruj do GP. Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: ANEMIA ratunku!!!! 20.09.06, 22:43 Lekarz Ci da najwyzej zelazo w tabletkach, ktore zreszta sama mozesz kupic. Ja mialam przepisane ale jakos nie bardzo wierze w sztuczne `witaminki` wiec za rada mamy pije sok z buraka z dodatkiem jablka i rozne inne kombinacje Domowego wyrobu oczywiscie bo najlepszy jest swiezy. Jablko najezone gwozdziami zostawic na noc i rano zjesc (wyjmujac uprzednio te gwozdzie ) Czekolada , kakao, czerwone mieso i watrobka (najlepiej przyswajane), szpinak, brokuly i inne zielonolistne, morele suszone(!!!) suszone sliwki, rodzynki, orzechy, owoce morza i wodorosty, melasa, pieczywo pelnoziarniste Najlepiej polaczone z produktami zaw. wit C bo ulatwia przyswajanie zelaza. Unikaj kofeiny bo utrudnia przyswajanie. Szczegolnie w polaczeniu z pokarmami bogatymi w zelazo. Podobnie z mlekiem, zoltkiem jajka, bialkiem sojowym(tez zaburzaja wchlanianie zelaza) Zwroc tez uwage na pokarmy bogate w B12 i kwas foliowy Do lekarza moze jednak warto isc i zrobic badanie krwi by sie upewnic czy to rzeczywiscie anemia. Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: ANEMIA ratunku!!!! 21.09.06, 04:37 sposob naszej rodziny (niezawodny i sprawdzony wiele razy): codziennie szklanka swiezego soku z marchwi, ale nie takiego pasteryzowanego ze sklepu. Oczywiscie jesli masz sokowirowke. Juz po paru tygodniach jest poprawa. Ja sie tak w tamtym roku uratowalam jak mialam niska hemoglobine w czasie ciazy, wykryta pod sam koniec. Jesli jest na poziomie anemii to nie moglam miec porodu domowego. Udalo sie doprowadzic do normy Odpowiedz Link Zgłoś
luccy30 Re: ANEMIA ratunku!!!! 21.09.06, 08:25 Dziekuje kobiety ,spróbuje cos zdziałac tzn.marchewke bede jesc bo burakow nie tknedzieki wielkie pzdr Odpowiedz Link Zgłoś