rabinowa105 10.10.06, 04:26 zdawal ktos z was ten egzamin ? szukam informacji i materialow potrzebnych do tego testu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scag Re: TEOFL 10.10.06, 05:44 rabinowa105 napisała: > chodzi mi o TOELF Raczej o TOEFL ci chodzi. poczytaj sobie, sa tam tez przykladowe testy. www.examenglish.com/TOEFL/default.php Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: TOEFL 10.10.06, 08:20 Owszem, ja zdalem ten test w zamierzchlych czasach. Okazalo sie, ze niepotrzebnie bo wyniki GRE liczyly sie takze do TOEFl. Ogolne informacje z tamtych czasow. 550 punktow to byl wymagany wynik do przyjecia do "graduate" programow. Materialy przygotowujace do wziecia tego testu sa dostepne w kazdej ksiegarni w US i Kanadzie. Z POlski takie materialy dostepne sa w US i kanadyskich konsulatach i ambasadach. Teraz mozna takie materialy sciagnac z Internetu wpisujac w wyszukiwarke slowo TOEFL (test of English as a foreign language). Przecietny absolwent polskiego ogolniaka potrafi uzyskac 550 punktow po pol roku przykladania sie do nauki jezyka angielskiego z dostepnych podrecznikow i kaset. Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: TOEFL 10.10.06, 14:47 ghotir napisał: > English as a foreign language). Przecietny absolwent polskiego ogolniaka > potrafi uzyskac 550 punktow po pol roku przykladania sie do nauki jezyka > angielskiego z dostepnych podrecznikow i kaset. Zycze powodzenia. hehehehehehehehehehe zwlaszcza taki co amnestie dostal Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian aha, i jeszcze jedno 10.10.06, 14:49 550-cioma to mozesz sobie tylek podetrzec jesli na normalne studia, do normalnej uczelni chcesz isc Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: aha, i jeszcze jedno 10.10.06, 19:16 W tamtych zamierzchlych czasach trzy powazne systemy uniwersyteckie, University of California, University of Washington i BC system, zadowalaly sie 550 punktami. Zdaje sie, ze 600 lub 650 to byl pulap. Ontarianie, jak Ciebie to nie interesuje to sie nie odzywaj; Twoje pierniczenie jest... upierdliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: aha, i jeszcze jedno 10.10.06, 19:24 gotirku moj drogi, moze te czasy to byly jak jeszcze wlosy, nie tylko na jajkach miales, hehe za moich czasow, 550 na pielegniarski kurs na college wymagali na studia, w Toronto, min. bylo zdaje sie 570 Odpowiedz Link Zgłoś
ghotir Re: aha, i jeszcze jedno 10.10.06, 19:46 Moze masz racje, Ontarianie. Przestalem sie interesowac TOEFl jak okazalo sie, ze moje 94% (jezyk) na GRE zwolnilo mnie od TOEFL. Ale nie zniechecam Cie do podniecania sie punktami. Domyslam sie, ze jako obeznany z nimi czlowiek zechcialbys udzielic rad ludziom, ktorzy staraja sie zrozumiec to co Ty tak dobrze znasz. Domyslam sie, ze wielu ludzi stoi w kolejce po Twoje porady. Nie przeszkadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
ontarian Re: aha, i jeszcze jedno 10.10.06, 19:53 nie wiem drogi ghotirku, czy zauwazyles ale nikomu tutaj rady w sprawie tofelka nie udzielalem i nie mam takiego zamiaru tofel nie jest zadna koniecznoscia i niech sobie kazdy sam wybiera co chce zdawac niemniej jednak nie popisales sie zbytnio twierdzac, ze byle jaki bulbonczyk z paluszkiem w dupie, na 550 zdaje po polrocznej, intensywnej nauce Odpowiedz Link Zgłoś
soup.nazi Re: TOEFL 10.10.06, 16:06 ghotir napisał: Z POlski takie materialy > dostepne sa w US i kanadyskich konsulatach i ambasadach. z Polski jest dostepny nawet caly egzamin. W Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś