Dodaj do ulubionych

cesio rozszyfrowany

11.12.06, 03:48
ze tez zacytuje ten post, bo to az niesamowite.....

"Re: pare odpowiedzi
Autor: caesar_pl
Data: 10.12.06, 22:30

Burak,tak Niemcy mowia tylko na Polakow ale nie na Slazakow..."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44&w=53623785&a=53721044

popatrzmy na te wypowiedz cesia.pl
mozna by mu zarzucic nieznajomosc i historii i geografii... ale to nie to,
on jest sprzedawczykiem oplacanym albo przez jakies ziomkostwo w niemczech
albo dostaje kase od eriki steinbach

wooow, ilu takich jak ty sprzedawczykow jest tam cesio? nie dodawaj sobie pl
bo tys nie Polak tys sprzedawczyk

teraz juz wiemy dlaczego cesio najezdza na USA a wrecz zionie nienawiscia, i
wiemy tez dlaczego dziala jak radio propagandowe dla niemiec.
i kto by to pomyslal cesio sie pewnie urodzil w Polsce i wychowal sie w niej
tez a pozniej sie sprzedal za pare "srebrnikow" ......
Obserwuj wątek
    • piss.doff Re: cesio rozszyfrowany 11.12.06, 04:42
      tam zycie jest ciezkie, Dalby wszystko zeby sie z toba zamienic miejscami
      chociaz na jeden dzien.
      • ratpole Re: cesio rozszyfrowany 11.12.06, 04:44
        piss.doff napisał:

> tam zycie jest ciezkie, Dalby wszystko zeby sie z toba zamienic miejscami
        > chociaz na jeden dzien.

Zeby chociaz jeden dzien odpoczac od sluchania "du farfluchte polnisze szwajne"?
        • artur666 Re: cesio rozszyfrowany 11.12.06, 20:10
          Widocznie przemawiaja przez ciebie jakies nieciekawe doswiadczenia.

Tylko dlaczego w Niemczech mowiono do ciebie "du farfluchte polnisze szwajne".
          Domyslam sie, zanim ciebie przyjely stany musiales u jakiegos prymitywnego
          Bauera w Niemczech ukrasc jablka.
          • ontarian Re: cesio rozszyfrowany 11.12.06, 20:17
            artur666 napisał:

> Domyslam sie, zanim ciebie przyjely stany musiales u jakiegos prymitywnego
            > Bauera w Niemczech ukrasc jablka.
            pewnie u tego samego u ktorego
            ty furmanka kartofle z pola zwozisz
            • artur666 Re: cesio rozszyfrowany 11.12.06, 22:49
              Prosil ciebie buraku ktos zebys tutaj tego swojego zaslinionego ryja wpychal?
              • ontarian Re: cesio rozszyfrowany 12.12.06, 17:12
                a tobie sie chamie wydaje, ze ja o pozwolenstwo pytac bede?
                lepiej uwazaj zeby sie ten bauer nie bzyknal
                jak po kartofle sie schylac bedziesz
          • ratpole Re: cesio rozszyfrowany 12.12.06, 02:23
            artur666 napisał:

> Tylko dlaczego w Niemczech mowiono do ciebie "du farfluchte polnisze szwajne".

Mlodzi Niemcy do ciebie tak nie mowia, bo im PoPo nie pozwala, ale jeszcze zyja
            ci co tak mowili.
            Oni tez juz tak nie mowia? Ale pewnie mysla, hehe
            • artur666 Re: cesio rozszyfrowany 12.12.06, 11:04
              I ty duzo na ten temat wiesz,
              i ty sie ich bardzo boisz...

Oni sa tez w USA. Uwazaj bo cie moga zjesc.

Ech chlopie...!
    • harlista Re: cesio rozszyfrowany 11.12.06, 14:56
      Mieszkalem 2 lata w Niemczech.
      No i spotykalem takich ceskow narodowosci Slunskiej.
      Pierwsze co robili po przyjezdzie do "Fathelandu" to zmieniali sobie
      imiona i nazwiska. Jezeli byly niemieckobrzmiace to zmnieniali pisownie
      na niemiecka, albo zmieniali calkowicie na niemieckie, czesto zywcem tlumaczac
      z polskiego.
      Drugie to zapominali jezyka polskiego , szczegolnie w obecnosci Niemcow.
      • bruno5 Re: cesio rozszyfrowany 11.12.06, 21:21
        Najwieksze polskie ku.. mieszkaja w Niemczech.
      • monterx [...] 11.12.06, 22:02
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • unaswameryce Re: cesio rozszyfrowany 11.12.06, 22:43
        harlista co masz do slazakow ja jestem slazakiem. A moi rodzice sa niemcami,
        ale ja jestem slazakiem i kazdy prawdziwy slazak ci powie ze nie czuje sie
        niemcem nie czuje sie takze w 100% polakiem poprostu jestesmy odrebna grupa
        etniczna czy cos w tym zlego jest? A co do jezyka to wielu z nas w domu mowi
        gwara wielu jak np ja mowilo po niemiecku ( dziadkowie nacodzien sie
        poslugiwlai niemieckim w domu i tak do mnie mowili) wczesniej niz po polsku. W
        kazdym narodzie jest kupe buractwa w niemieckim polskim czy tez wsrod slazakow
        wazne zeby sie z tym buractwem nie zadawac a nie generalizowac ze wszyscy
        polacy czy wszyscy niemcy sa bleee.
        • monterx Re: cesio rozszyfrowany 11.12.06, 23:07
          Podziwiam twoją bardzo rozsądną wypowiedz.Wiesz ten prostak mieszkał miedzy
          takimi jak on sam.Między nimi były tylko kłótnie i zawiśc i wielka walka o azyl
          a pózniej o wyjazd dalej.Masz słuszną rację.W kazdym narodzie znajdzie sie
          jakiś burak.Choc mieszkasz przypuszczam w USA nigdy nie czytałem u ciebie nic
          złego o Polsce.Obojetnie gdzie śię mieszka zawsze trzeba być
          Człowiekiem.Pozdrawiam Cię.
          • dunajec1 Re: cesio rozszyfrowany 11.12.06, 23:47
            Mimo wszystko ja bym jeszcze dodal -troche szacunku dla starego kraju,i tam sa
            tez dobrzy ludzie-
            • monterx Re: cesio rozszyfrowany 11.12.06, 23:53
              Cieszy człowieka że przybywa na tym forum więcej ludzi rozsądnych.Tak trzymac.
        • harlista Re: cesio rozszyfrowany 12.12.06, 01:02
          unaswameryce,
          powiedzenie komus urodzonemu na Slasku, oboje Rodzicow urodzeni na Slasku, cale
          zycie w Polsce spedzil na Slaskach (obu) ze nie lubi Slazakow moze budzic tylko
          usmiech politowania.

Mosz recht, "kazdy prawdziwy slazak ci powie ze nie czuje sie niemcem".
          Ja kierowalem uwagi i nie zmienie zdania do tych "nieprawdziwych" Slazakow.
          Tych co jak zawial "wiatr od wschodu" z dnia na dzien stali sie bardziej
          niemieccy niz sami Niemcy.
          I FYI : identyczne zdanie mam o Polakach ktorzy po 3-4 latach pobytu w USA ledwo
          mowia po POlsku a po angielsku jeszcze gorzej. A zdarzylo mi sie juz kilka razy
          spotkac takich.

PS. Nie czuje sie Slazakiem smile
          • ratpole Re: cesio rozszyfrowany 12.12.06, 02:31
            harlista napisał:

> unaswameryce,
            > powiedzenie komus urodzonemu na Slasku, oboje Rodzicow urodzeni na Slasku,
            cale zycie w Polsce spedzil na Slaskach (obu) ze nie lubi Slazakow moze budzic
            tylko usmiech politowania.

No popatrz jacy ludzie sa rozni.
            Powiedzenie komus urodzonemu w Polsce, oboje rodzicow urodzonych w Polsce,
            dziady, pradziady i prapradziady takze, cale zycie w Polsce spedzil, ze nie lubi
            Polakow moze budzic tylko skiniecie glowa i ciche wyznanie "mosz recht", hehe
          • donk Ale ty glenda jestes harlista. heheheh 12.12.06, 11:48
            Ty harlista,
            nie wyspales sie dzisiaj,
            zeby bola,
            brak kobiety?

To czego tak trzepiesz skorkom, idz se do boordelu i se poru... zobaczysz jak
            ci siem polepszy, i nie bendziesz tak nudzil konia na forumie.
            heheheheh
            Pogadaj z ortalionem, moze ci podsunie kozem albo maciorem.
            • monterx [...] 12.12.06, 13:30
              • caesar_pl Re: Ale ty glenda jestes harlista. heheheh 12.12.06, 13:55
                Byly czasy,ze Slask sie mial dobrze,robotnicy slascy wychodzili na ulice (przelom 1900 rok)i demonstrowali przeciw sprowadzaniu zagranicznych robotnikow z Guberni (tzw Gorole) za stawki dumpingowe..No jak tego mozna nie wiedziec jako Slazak.W dzisiejszym czasie byc czlonkiem jakiejs mniejszosci to trzeba porzadnie znac historie,szczegolnie jak zylo sie w komunistycznym czyli zaklamanym kraju...
            • ontarian Re: Ale ty glenda jestes harlista. heheheh 12.12.06, 17:14
              donk napisała:

> Pogadaj z ortalionem, moze ci podsunie kozem albo maciorem.
              nie mialbym sumienia "panienek" ci odbierac
    • caesar_pl Re: cesio rozszyfrowany 12.12.06, 06:13
      Poczytaj sobie ten artykuj,Buraku,jesli jeszcze nie zapomniales swego jezyka
      ojczystego:
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_061212/opinie_a_1.html
      Poltonow jako pierwszych wywala na pozarcie ...Znasz to powiedzenie ukrainskie -
      Oddaj Lasze co nie wasze...Oddacie Slask Kargule i Pawlaki komu sie nalezy...
      Czemu w najnowszech komedii "Borat" mowi sie co chwile po polsku?Ten jezyk
      pasuje jak ulal do glupiej komedii,nie,pojscane glupki cza tp.gangrena z
      Dupkowa Podlaskiego...
      • harlista Re: cesio rozszyfrowany 12.12.06, 14:23
        widze Volksdeutschu ze ty nie umiesz czytac po polsku. Czemu zreszta nie nalezy
        sie dziwic - nie jestes i nigdy nie byles Polakiem z czym zreszta sie nie
        kryjesz
        Przytoczony artykul dotyczy realacji Polsko - Niemieckich.

"Oddacie Slask Kargule i Pawlaki komu sie nalezy"
        A komu sie nalezy??smile)
        Nalezysz do "zwiazku wypedzonych"??
        • caesar_pl 2 x Tak 12.12.06, 14:31
          harlista napisał:

> widze Volksdeutschu ze ty nie umiesz czytac po polsku. Czemu zreszta nie nalezy
          >
          > sie dziwic - nie jestes i nigdy nie byles Polakiem z czym zreszta sie nie
          > kryjesz
          > Przytoczony artykul dotyczy realacji Polsko - Niemieckich.
          >
          > "Oddacie Slask Kargule i Pawlaki komu sie nalezy"
          > A komu sie nalezy??smile)
          > Nalezysz do "zwiazku wypedzonych"??
          >
          >
        • _czosnek_ Re: cesio rozszyfrowany 12.12.06, 17:47
          Ty cieciu do zwiazku nie nalezysz dlatego ci tak gula lata.
          • harlista Re: cesio rozszyfrowany 12.12.06, 20:01
            Masz racje
            Chyba zeby nie zazdroscic ceskowi bede musial zapisac sie do czegos podobnego.
            Np do KKK
    • fan.club1 cesio rozszyfrowany, a przy okazji harfista też 12.12.06, 18:27
      Inżynier harfista, coś mnie Twoje teksty o Niemczech zalatują lekko tzw.
      zwierzeniami insidera. Jesteś pewien, że nie pchałeś się na volkslistę? I co
      się tak pieklisz? Numer nie wyszedł?

Sądząc po próbkach szprachy uczyłeś się u żyda i w efekcie szwargoczesz niepo
      niemiecku ake w jiddysh. A może Ty tak na wszystkich frontach, co kochany? Oj,
      uważaj, bo Cię inżynier zaskroniec zyebie - on ma jakiś problem ze złotówkami
      czy srebrnikami...

Tylko mi tu przypadkiem nie opowiadaj, że te informacje o Niemczech zdobyłeś na
      jakimś amerykańskim "podnoszeniu wiedzy". Swoją drogą: ile razy Ci ta wiedza
      już spadła, że ją tak ciągle podnosisz? Przywiąż ją, chłopie, do czegoś, żeby
      nie spadała.

• caesar_pl Re: cesio rozszyfrowany, a przy okazji harfista t 12.12.06, 18:36
        ..masz dobre wyczucie...
      • harlista Re: cesio rozszyfrowany, a przy okazji harfista t 12.12.06, 20:16
        Jezeli chodzi o inzyniera to nie musisz nam zazdroscic.
        Ty tez masz szanse nim zostac.
        Zacznij od skonczenia szkoly sredniej i zrobienia matury.
        Poniewaz zajmie ci to troche czasu, moze w miedzyczasie w najblizszym miescie
        powiatowym stworza filie jakiejs WSI.
        Nie mialbys daleko dojezdzac na rowerze. Rozumiemze w zimie to klopot ale
        musisz sie poswiecic.
        Te 10 lat szybko przeleci
        Trzymam za ciebie kciuki smile)
        • fan.club1 Trudna sprawa! 12.12.06, 20:33
          To już lepiej skończę technikum mechanizacji rolnictwa, wemigruję do USA i
          pójdę na dokształt, podniosę se wiadomości i na koniec zapiszęsiędo forumowych
          inżynierów.

A propos liczby mnogiej: czyżby przypadło ci w udziale przewodniczenie
          posiedzenia klubu inżynierów "Kupa"?

No to sobie pożartowaliśmy o tym i o owym. Może teraz jakiś żarcik o
          volksliście? Na czym wpadłeś? Burka chciałeś przeszmuglować jako owczarka
          niemieckiego czy zdradził cie krzywy ryj?
          • piss.doff Re: Trudna sprawa! 12.12.06, 20:51
            o folksliscie to nie prowokuj bo wiem jak i gdzie uderzyc.
            • fan.club1 Słyszałeś, harlista? Nie prowokuj! 12.12.06, 20:57
          • harlista Re: Trudna sprawa! 13.12.06, 01:43
            fan.club1.
            Myslalem ze stac cie na skonczenie szkoly sredniej i zdanie matury a ty mi
            wyskakujesz:
            "To już lepiej skończę technikum mechanizacji rolnictwa,"
            Jak chcesz smile
            Tylko nie rob licencji furmana, nawet dyplomowanego.
            Idz na calosc - wal od razu na prawo jazdy na kombajn.

Ameryke ty sobie wybij z glowy. Dolar leci na leb,na szyje, a my jestesmy coraz
            biedniejsi.

PS przyslij mi swoje zdjecie. Karaluchy laza po stole, dolarow nie ma na trutke
            to moze jak postawie twoje zdjecie kolo cukiernicy to sie przestrasza i
            przestana mi wayzerac cukier
      • harlista Re: cesio rozszyfrowany, a przy okazji harfista t 13.12.06, 02:10
        Zawsze rozbawialy mie teksty krapoli szukajacych "glebszego" podtekstu w
        prostych informacjach:

"coś mnie Twoje teksty o Niemczech zalatują lekko tzw.
        > zwierzeniami insidera. Jesteś pewien, że nie pchałeś się na volkslistę? I co
        > się tak pieklisz? Numer nie wyszedł?"

"Tylko mi tu przypadkiem nie opowiadaj, że te informacje o Niemczech zdobyłeś na
        >jakimś amerykańskim "podnoszeniu wiedzy".

Byl nawet taki krapol co kiedys posadzal mnie ze jestem Policjantem (oczywiscie
        negatywny zawod) bo znam PODSTAWOWE zasady poruszania sie samochodem.

Cale szczescie ze fan.club1 nie jest bystrzak i nie wpadl jeszcze na to ze do
        kibla tez chodze (nawet kilka razy dziennie). Zapewne stworzylby teorie , ze
        moim postawowym zajeciem jest czyszczenie kibli smile)
        • fan.club1 harfista, co by nie poruszyć to ... 13.12.06, 08:34
          wszędzie wyłazi z ciebie insider: kombajn, furmanka, kibel, volkslista...
          • monterx [...] 13.12.06, 10:18
          • harlista Re: harfista, co by nie poruszyć to ... 13.12.06, 13:01
            To tak specjalnie tylko dla ciebie, zebys nie musial wysilac sie umyslowo
            przypominam ci znajome terminy szczegolnie ze sam bez zaproszenia wlaczasz sie
            w dyskusje.

A swoja droga: dlaczego tobie wydaje sie ze ja chcialbym kiedykolwiek zostac w
            Niemczech, obojetnie na jakich warunkach ?
            Bo ty tak myslisz. Bo masz blisko do Polski?
            Ja wyjechalem i fakt jak blisko czy daleko jest Polska nie ma dla mnie
            najmniejszego znaczenia. A Niemcy nigdy nie byly na mojej liscie kraju
            docelowego.

Pozdrawiam
            • fan.club1 Dziękuję za pozdrowienia, harlista! 13.12.06, 13:33
              • viper39 cesio ty ani slazak ani Polak nie jestes... 15.12.06, 01:31
                tacy jak ty nazywani sa V kolumna, pluja na nich niemcy i pluja na takich jak
                ty Polacy....

cesio sobie ubzdural ze on jest slazak niemiec....hehehe
                a teraz idz do eriki steinbach i powiedz jej ze cie rozszyfrowali, napewno sie
                ucieszy ze ma takiego "czlonka" w organizacji...hehehe

cesiek, niemcy nie wala sie na pysk, one juz dawno sie zwalily na pysk, mlodzi
                niemcy uciekaja z niemiec starzy wola na emeryturze mieszkac np w hiszpanii
                gdzie taniej, bezrobocie wielkie, podatki wielkie, ceny wysokie gdyby nie
                przybysze tacy jak np ty to juz dawno by bylo tam wielkie badziewie a tak ty
                pracujesz za pol ceny wiec jakos sie im to oplaci
                problem w tym cesio ze ty malo rozumiesz, w zasadzie to twoj problem, a dla
                niemcow to w sumie ok.
                • fan.club1 Inżynier zaskroniec znów się rozpędził. 15.12.06, 12:45
                  Zgodnie zresztą z własną zasadą: nie byłeś, nie widziałeś, to nie pjerdool.

Tak trzymać inżynierze. Jak już nikomu nie mo…zna zaszkodzić, to zawsze jeszcze
                  można zaszkodzić sobie samemu.
                • caesar_pl Re: cesio ty ani slazak ani Polak nie jestes... 15.12.06, 14:22
                  ale sie rozpisales,Gorolu.Nienawidzisz Niemcow..Siedziales w obozie przejsciowym w Niemczech oczekujac na wize do Hameryki czy Kanady,miales dach nad glowa i zarcie placone przez niemieckiego podatnika,posylali cie za niemieckie pieniadze na kurs angielskiego.Aussiedlery tez siedzialy w obozie,widziales jak po tygodniu wychodza do normalnego zycia,swego wlasnego mieszkania i dobrze platnej pracy.A moze ci jakis Spätaussiedler przypierd..po twojej glupiej lepetynie miemieckich,pachnacym swiezoscia niemieckim paszportem?A teraz widzisz musisz zapieprzac 2 miesiace dluzej niz w Niemczech i nidc z tego nie masz po za chalupka miernej jakosci z papendekla i paroma gratami..Do dego kazdy widzi,ze Ameryka leci na pysk a Niemcy budza sie z letargu.Bezrobocie w West jest juz prawie jak w USA - 6%.
                  • piss.doff Re: cesio ty ani slazak ani Polak nie jestes... 15.12.06, 15:29
                    gorolu? tego tu jeszcze nie bylo. Moze gdzies wyemigruj to sie podleczysz.
                  • viper39 Re: cesio ty ani slazak ani Polak nie jestes... 15.12.06, 19:54
                    caesar_pl napisał:

> ale sie rozpisales,Gorolu.Nienawidzisz Niemcow..

nie, pochodze z Wielkopolski, mam w rodzinie niemcow...nie jestem gorolem

> Siedziales w obozie przejsciowy
                    > m w Niemczech oczekujac na wize do Hameryki czy Kanady,

nie siedzialem w obozie nigdy, obywatelstwo USA mam bo mala moja rodzina

> miales dach nad glowa i
                    > zarcie placone przez niemieckiego podatnika,

eee to moze ty, ale napewno nie ja

> posylali cie za niemieckie pieniadz
                    > e na kurs angielskiego.

tobie sie osoby pomylily gosc, juz z nienawisci nie wiesz komu odpisujesz

> Aussiedlery tez siedzialy w obozie,

dla twoje wiadomosci ja zrezygnowalem z obywatelstwa niemieckiego, co wywolalo
                    szok panienki w okienku w konsulacie w NYC

to ty masz tyle wspolnego z niemcem co moj owczarek niemiecki
                    jak mowilem ty jestes V kolumna

> widziales jak po tygo
                    > dniu wychodza do normalnego zycia,swego wlasnego mieszkania i dobrze platnej
                    pr
                    > acy.A moze ci jakis Spätaussiedler przypierd..po twojej glupiej lepetynie
                    miemi
                    > eckich,

a to teraz wiemy jakie miales poczatki i jak nadal ci sie tam wiedzie

> pachnacym swiezoscia niemieckim paszportem?A teraz widzisz musisz zapiep
                    > rzac 2 miesiace dluzej niz w Niemczech i nidc z tego nie masz po za chalupka
                    mi
                    > ernej jakosci z papendekla i paroma gratami..

facet widzisz nigdy nie byles nigdzie nie wiesz jak ludzie mieszkaja, kup sobie
                    wreszcie tv to bedziesz widzial troche.

> Do dego kazdy widzi,ze Ameryka lec
                    > i na pysk a Niemcy budza sie z letargu.Bezrobocie w West jest juz prawie jak
                    w
                    > USA - 6%.

bezrobocie w niemczech jest nadal ponad 11% oni nie budza sie z letargu ale
                    popadaja w spiaczke...
                    niemcy to juz koncowka... teraz tam nastanie era neo-nazich i arabow ktorych
                    jest tam od groma
                    • caesar_pl Re: cesio ty ani slazak ani Polak nie jestes... 16.12.06, 17:04
                      ..dlatego te niemieckie niki u was..Viper to Schlange
                      www.ueliraz.ch/2005/schlangen/schlingnatter.html
                      no a piss doof to wyjasnilem..jestescie lapance z Lubelszczyzny.w Niemczech bylibyscie polskimu dopkami na sozjalu jako azylanci a tak zmieszaliscie sie z Murzynami i Hispanikami ze was nie poznac...podobienstwo wam na dobre wyszlo,szczury
                      z tonacego komunistycznego statku zwanego Polska...
                      • piss.doff Re: cesio ty ani slazak ani Polak nie jestes... 16.12.06, 18:08
                        git nawijasz, gdzies garowal?
            • _czosnek_ Taaa 15.12.06, 01:40
              Zastanawiajace jest, im wiekszym golodoopcem lub burakiem jest ktos w Polsce,
              tym bardziej chce do hameryki.
              • harlista Re: Taaa 15.12.06, 01:51
                Taaaaa,
                pewnie dlatego ze zbyt duza konkurencja i trudno sie wybic
              • piss.doff Re: Taaa cesiek ekspertem od tych z golymi 15.12.06, 15:32
                Jestem młodym, zdrowym człowiekiem. Sprzedam swoją nerkę. Cena 40 tys. zł" -
                setki takich ogłoszeń można znaleźć w internecie, są również na białostockich
                portalach. Choć handel ludzkimi narządami jest zakazany, mnóstwo ludzi wystawia
                swoje ciało na sprzedaż. Powód wszyscy podają ten sam: problemy finansowe.
                ZOBACZ TAKŻE
                Rozmowa z mężczyzną, który chce sprzedać swoją nerkę. (13-12-06, 20:17)
                Na czarnym rynku największym powodzeniem cieszą się nerki, wątroby i szpik
                kostny. Oficjalnie problemu nie ma, bo lekarze nic nie wiedzą o tym procederze.
                Policja mówi o nim niechętnie, a prokuratura w ostatnich latach nie zajmowała
                żadną tego typu sprawą.

Mimo to ogłoszeniodawców przybywa, a i zainteresowanie ogromne.

- Handel ludzkimi narządami, nielegalne ich pobieranie i przeszczepianie są w
                Polsce niedozwolone. Już samo umieszczenie w internecie ogłoszenia nie jest
                zgodne z prawem. Możemy pociągnąć do odpowiedzialności osobę, która się
                ogłasza, portal lub czasopismo, które zamieszcza ogłoszenia takiej treści -
                informuje nas młodszy inspektor Paweł Biedziak z Komendy Głównej Policji.

Sprzedam nerkę, wątrobę... wszystko sprzedam

Sami sprawdziliśmy, jak wygląda handel narządami w internecie. Kilkanaście
                osób, do których udało się nam dodzwonić, za pieniądze była w stanie sprzedać
                się kawałek po kawałku. Na jednym z portali znaleźliśmy białostoczankę, która
                oferuje swoje narządy.

- Dzień dobry. Dzwonię w sprawie ogłoszenia...

- Tak, aktualne. Mam 35 lat, grupę krwi ARH(-). Jestem zdrowa - oświadcza
                pewnym siebie głosem kobieta.

- Dlaczego pani chce to zrobić?

- Takie życie... Cena 40 tys. zł. Jak to załatwić? Nie wiem. Pani sama musi
                znaleźć lekarza, klinikę i oczywiście to opłacić. Mnie jest wszystko jedno czy
                w kraju, czy za granicą.

Ta sama osoba ogłasza się w internecie, że oprócz nerki gotowa jest sprzedać
                wątrobę. - Dwa płaty. Tyle mogę. Powód ten sam - stwierdza beznamiętnie.

Czy podlaska policja zajmie się sprawą 35-latki z Białegostoku? Nadkomisarz
                Jacek Dobrzyński nie powiedział nam tego jasno i wyraźnie. Zdradził jedynie: -
                W wydziałach do walki z przestępczością gospodarczą są specjalne grupy
                policjantów, które zajmują się tego typu przestępstwami. W ich zainteresowaniu
                są osoby, które podejrzewamy o zamieszczanie takich ogłoszeń. Ze względu na
                charakter sprawy, nic więcej na tym etapie powiedzieć nie mogę.

Nerka za długi

"Jestem młody, grupa krwi ORH(+). Nie piję, nie palę. Jestem zdecydowany w 100
                procentach" - czytamy w innym anonsie.

• piss.doff to sa wlasnie ci z jajami ktrzy pozniej bdea bez 16.12.06, 18:09
                  nerek.
                  • caesar_pl Re: to sa wlasnie ci z jajami ktrzy pozniej bdea 16.12.06, 18:50
                    To sa twoje Ziomki,cwoku!Sa w trudnej sytuacji zyciowe,bo nie zdazyli jak ty,Gorolu spierd..z tonacego statku do Niemiec w odpowiednim momencie..Nie rob sie lepszy,cieciu...
                    • _czosnek_ [...] 16.12.06, 19:07

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka