Dodaj do ulubionych

pomóżcie!!! strasznie słabo widać przez internet

25.01.07, 02:01
czy jest jakis posób na poprawienie widoczności w kamerce internetowej? ja
jestem tu a mój chłopak został w Polsce. SSSSTRASZNIE za sobą tęsknimy. Pewną
namiastką jest skype i kamerka, ale obraz jest tak zły że bardziej nas to
denerwuje niż zbliża. Może ktoś z was wie co zrobic żeby obraz był lepszy?
Obserwuj wątek
    • emilll3 Re: pomóżcie!!! strasznie słabo widać przez inter 25.01.07, 02:04
      wez chusteczke higieniczna, polej spirytusem i przetrzyj obiektyw...
      a tak na serio to jaka masz ta kamerke? - moze poprostu to jest jakis szajs...
      • zuza3211 Re: pomóżcie!!! strasznie słabo widać przez inter 25.01.07, 02:05
        To co jest "nie-szajs" jak jesteś taki mądry?
        • emilll3 Re: pomóżcie!!! strasznie słabo widać przez inter 25.01.07, 02:08
          no wiesz... jak dysponujesz odpowiednimi funduszami - kup sobie (i chlopakowi
          tez - na pewno sie ucieszy) macbooka - one maja wmontowana 2 mega pixelowa
          kamere, jakiej nie znajdziesz dla peceta...
          • zuza3211 Re: pomóżcie!!! strasznie słabo widać przez inter 25.01.07, 02:14
            zwariowałeś?!! Czy ty wogóle zdajesz sobie sprawę jak mało tu zarabiam?? a
            przecież... wiem że liczy się tylko on..., ale mimo wszystko mnie nie stać na
            taki wydatek. ja chcę tylko żeby On dobrze mnie widział!!! czy to naprawdę takie
            trudne w dzisiejszych czasach????
          • lucjusz5 Re: pomóżcie!!! strasznie słabo widać przez inter 25.01.07, 02:15
            stary, po pierwsze moglbys byc bardziej uprzejmy, przeciez widzisz ze dziewczyna
            sie nie orientuje.
            po drugie nie chrzan, ze macbooki maja kamerki 2 m.pix, bo maja 1.3 mpix, czyli
            dokladnie tyle samo co taka kamerka do pcta:
            www.egospodarka.pl/18661,Kamera-internetowa-USRobotics-do-Skype,1,15,1.html
            ktora zreszta Ci, zuzanno polecam, moze nie jest najtansza (120 pln) ale jesli
            alternatywa ma byc macbook za 6 tys. to to bardzo rozsadna cena
            • zuza3211 Re: pomóżcie!!! strasznie słabo widać przez inter 25.01.07, 02:20
              dziękuję Ci Lucjuszusmile to naprawdę miło z Twojej strony. Poszukam ile tutaj
              to-to kosztuje, ale wydaje się że to rzeczywiście skromniutki wydatek. buziaczki ;*
              • emilll3 Re: pomóżcie!!! strasznie słabo widać przez inter 25.01.07, 02:23
                ale sobie jecie z dziubkow... mam taki pomysl: moze sobie odpusc chlopaka w
                polsce i zajmij sie lucjuszem, ktory jest taki "miły" i na miejscu -
                przynajmniej zaoszczedzisz 120 zlotych na kamerce... big_grin
            • zuza3211 Re: pomóżcie!!! strasznie słabo widać przez inter 25.01.07, 02:24
              Kochany Lucjuszu, powiedz mi proszę jeszcze czy to co mi polecasz jest na tyle
              łatwe w obsłudze, że taka osoba jak ja - czyli nie bardzo wyedukowana kiernku
              informatycznym, da sobie radę z obsługą?
              • lucjusz5 Re: pomóżcie!!! strasznie słabo widać przez inter 25.01.07, 02:29
                mysle ze powinnas sobie poradzic bez wiekszych problemow: polaczenie usb (jak
                pamiec flash, albo mp3) i instalacja z plyty CD to dosc standardowa sprawa.
                Pozdrawiam.

a ty, kolego emilu zdecydowanie przesadziles, czy nie widzisz ze jetes zalosny,
                zalosny i prymitywny. zamiast obrazac kobiety na forach, powinienes zajac sie
                czyms bardziej konstruktywnym...
            • zuza3211 Re: pomóżcie!!! strasznie słabo widać przez inter 25.01.07, 02:33
              Śliczna jest!! Lucjuszku, dziękuję i faktycznie dostosowane do skypa którego bez
              przerwy używamwink cieszę się jak dzieckosmile) dziękuję Ci!!! Buziulki
    • piss.doff powiedz 25.01.07, 02:13
      chlopakowi zeby sie trzasl sie przed kamera jak z toba rozmawia. ontarian i
      bonk wyjasnia ci dokladniej.
      • zuza3211 Re: powiedz 25.01.07, 02:17
        ontarian? bonk? kpisz sobie z moich uczuć?? nie życzę ci żebyś musiał żyć w
        rozłące z ukochaną osobą. tak jak ja...
      • flipflap Re: powiedz 25.01.07, 02:25
        Możesz miec jak najlepszą kamere ale jak jedziesz dalej na dial-up to jakosc
        zawsze będzie do doopy. Bardzo dużo zależy od szybkości połączenia po obu
        stronach. Logitech QuickCam Pro 5000 lub Microsoft LifeCam 3000 są w cenie
        $25-50.00. Wystarczy. USB 2.0 30 frames per sec. 640x480 resolution. Nic
        więcej nie potrzebujesz poza szybszym internetem, powtarzam.
        Chcesz coś lepszego to proszę:
        www.everythingusb.com/microsoft_lifecam_vx-6000.html
        Na ebay dostaniesz taniej.
        • zuza3211 Re: powiedz 25.01.07, 02:29
          flipciuflapciuwink zależy mi na tym żeby mój ukochany dobrze mnie jak najlepiej
          widział. dziękuję ci bardzo za wskazówki, całuski suzi

• piss.doff Re: powiedz 25.01.07, 02:31
            uwazaj bo jak mu pokazesz za duzo to tez niedobrze: bedzie sprowadzal kolego
            zeby sobie ciebie pooglafdali i bedzie na tym kasowal pieniadze. Poza tym jak
            mu pokazesz uszy slonia to juz go nic w zyciu nie zadziwi.
        • lucjusz5 Re: powiedz 25.01.07, 02:35
          polecany przeze mnie usr to jest ta sama klasa co ten microsoft live cam, z
          jedna roznica: kamerka roboticsa jest zintegrowana ze skype'm podczas gdy
          microsoft pisze o swojej: "integrated with the new Windows Live Messenger
          service". A Zuzanna z tego co zrozumialem poszukiwala kamerki do skype'a a nie
          wlm.. pozdrawiam
          • chardonnay Re: powiedz 25.01.07, 02:37
            Zuza podaj swoj nick na skypea ... sprawdzimy naocznie co to za problem ...
          • zuza3211 Re: powiedz 25.01.07, 02:37
            O TAK!!! właśnie chodzi mi o skypa i kamerkę! strasznie Ci dziękuję jescze raz
            Lucjuszu!!
            • stanley_sow Re: powiedz 25.01.07, 02:46
              od kiedy bedzie czynny link na karty kredytowe?
              • canadian5 Re: powiedz 25.01.07, 16:35
                dobre doskonale! przyznac sie kto sobie jaja robi pachnie mi tu na taka milosc
                jak miedzy bonkiem i ortalionem wreszcie przestali sie chowac z uczuciami. Pa
                lucjuszu hmmm sorry Bonku. ;o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka