Gość: Wombat IP: *.prem.tmns.net.au 24.11.01, 00:29 Ja glosuje na wyspe Bora-Bora. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grzegorz BORY TUCHOLSKIE-szczególnie 5km od jez. Wdzydzkie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.11.01, 01:26 Bo tam tez mam działke nad kanałem WDY, 100m niżej płynie WDA. Coś pięknego!!! Mam tam z Bielska 555km- 6 do 8 godz. jazdy, ale zawsze jak tam przyjade, a jeżdze od 1994 (min. 4-5 razy w roku)to nie moge sie nadziwic jak tam jest pięknie))) Te ptaszki, jelenie, sarny, dziki, lisy i świnie....zdjęcia cykam i sie ciesze! Choć Bora bym chciał zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek manhattan IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 24.11.01, 01:40 Swit, Kosciuszko bridge w strone Manhattanu, widok zapierajacy dech w piersiach- wschodzace slonce oswietla spiace jeszcze miasto, rzeka blyszczy sie, iskrzy, budynki zlaca sie- caly Manhattan + cmentarz znajdujacy sie bezposrednio pod autostrada- miasto zywych- miasto umarlych. Poezja ....... jakze inna od Borow Tucholskich gdzie chcialabym sie znalezc chocby na chwile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: manhattan IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.11.01, 01:48 Gość portalu: aniutek napisał(a): > Swit, Kosciuszko bridge w strone Manhattanu, widok zapierajacy dech w > piersiach- wschodzace slonce oswietla spiace jeszcze miasto, rzeka > blyszczy sie, iskrzy, budynki zlaca sie- caly Manhattan + cmentarz > znajdujacy sie bezposrednio pod autostrada- miasto zywych- miasto > umarlych. Poezja ....... jakze inna od Borow Tucholskich gdzie chcialabym > sie znalezc chocby na chwile Ja z kolei chcialbym na chwile sie znalezc, 48 h wystarczy, na manhattanie, tez SUPER miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: manhattan IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 24.11.01, 02:20 > Ja z kolei chcialbym na chwile sie znalezc, 48 h wystarczy, na manhattanie, tez > > SUPER miejsce hmmmm, magiczne rzeklabym -i kochasz i nienawidzisz....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: manhattan IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.11.01, 14:07 Gość portalu: aniutek napisał(a): > > Ja z kolei chcialbym na chwile sie znalezc, 48 h wystarczy, na > manhattanie, tez > > > > SUPER miejsce > > hmmmm, magiczne rzeklabym -i kochasz i nienawidzisz....... Bo to jest tak, bylem 4 m-ce w NJ, blisko NY. Poznalem extra dziunie i z nia se do Houboken(czy jakos tak) na imprezki jezdzilem, a kumple za to, w niedziele zwiedzali manhatan- ja wtedy spalem. I moze na tym polega to wewnetrzne rozerwanie, niczym Konrada WALLEN roda, hy hy. Ale i tak 4 razy tam bylem i nigdy nie zapomne tego miejsca , no i imprezy na ktorej raz bylem, zupelnie inaczej niz w houboken- no i drozej, ale co tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: manhattan IP: *.nyc.rr.com 24.11.01, 02:07 Glosuje za Manhattan'em! Tyle "magicznych" miejsc i momentow - czy to lezenie na trawie w Parku Centralnym latem, czy jezdzenie na lyzwach w tym samym parku noca w pelni ksiezyca. Dluga lista bylaby. Manhattan! Odpowiedz Link Zgłoś
mrumru Re: manhattan 24.11.01, 04:17 Zeby odpowiedziec na pytanie trzeba by zwiedzic KAZDY zakatek swiata, a to raczej niemozliwe, nie potrafie wybrac tego jedynego,ale z tych, ktore na dluuuugo zapamietam to: - Sun City i Pilanesberg Park(safari)w RPA-koniec grudnia,czyli srodek lata, -pare miejsc na Bali-Tanah Lot-(XVII-wieczna swiatynia stojaca na skale kilkakadziesiat metrow od ladu w Oceanie, niedostepna sucha noga do ok.18, kiedy to zaczyna sie zachod slonca jednoczesnie z odpywem i juz przed 19.00 prawie o zmroku (jako ze blisko rownika blyskawicznie robi sie ciemno po zachodzie) mozna dojsc tam sucha noga, -rafa koralowa(do 32m) przy malej wysepce Menjangan Island po wynurzeniu wsrod strug deszczu widok na kontury Jawy -Niagara Falls -ale tylko pierwszym razem! -renifery na polnocy Szwecji, -widok z lodowca w Alpach-sekundy przed zjazdem(ponad 3000m)Val d'Isere w sloncu niemilosiernym -widoki z samolotu -na Grenlandie -na Hudson Bay(najwieksza zatoka w Kanadzie- prawie jak powierzchnia Polski -przy zachodzie slonca -widok na Materhorn(Alpy) reszty juz nie pamietam... Odpowiedz Link Zgłoś
mrumru Re: manhattan 24.11.01, 04:19 Bije sie w piers! JASTRZEBIA GORA!!!!ale to bylo baaaarrdzo dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: manhattan IP: 12.250.72.* 07.12.01, 02:12 Jakze malo wam potrzeba do szczescia. Nazywajac Manhattan najpiekniejszym miejscem chyba wszyscy jestescie umyslowo chorzy. Najpiekniejsze miejsce na swiecie to tylko VANCOUVER Piekny byl rowniez Capetown ale za czasow rzadow bialych, teraz cala RPA zamienia sie w kupe gnoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: 172.30.127.* 24.11.01, 05:47 potwierdzam!!!! Bora Bora zapamietam do konca zycia... bylam tam okolo 3 lat temu i jezeli bedzie okazja, to wybiore sie tam jeszcze raz.. pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.hkcable.com.hk 24.11.01, 08:08 Bali, Borneo - to malajskie, Laponia (jesli zapomni sie o komarach), Sahara, oraz fiordy pln. Norwegii. Trudno wymienic jedno. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mrumru Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? 24.11.01, 20:19 Gość portalu: Bini napisał(a): > > Bali, Borneo - to malajskie, co malajskie, bo nie jarze, ale jesli chodzi o kraj to indonezyjskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indo Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: 203.127.102.* 26.11.01, 06:38 > Bali, Borneo - to malajskie, ..od kiedy? Byles tam partyzantem, ze nie pamietasz w ktorym to kraju bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Bora Bora! IP: *.mega.tmns.net.au 24.11.01, 15:20 Hello Aga, Ja bylem w tam w zeszlym roku w czasie Heiva Tahiti festiwalu. Boze jak te dziewczyny tancza...Czy spotkalas moze pana Stanislawa ktory tam mieszka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Bora Bora! IP: *.tmns.net.au 25.11.01, 13:34 Czesc, nie niestety bylam w 1998 roku, w miesiacu wrzesniu. Bylam na: Tahiti, Moorea, Bora Bora i Huahine. Piekniejszych miejsc na swiecie jeszcze nie widzialam. Taniec? Tak widzialam jeden z wystepow, wieczorem w czasie kolacji. Ah ci faceci.... kokosa reka rozbijal... Wiesz cos moze o Cook Island? Jestem teraz w Australii i chcialabym sie wybrac tam na pare dni w przyszlym roku. Ogladajac przedostatnie Getaway w TV zauwazylam, ze ze wyspy na Cook sa bardzo podobne do tych ktore widzielismy.Wiesz cos o tym? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Podsumowanie. IP: *.mega.tmns.net.au 24.11.01, 15:24 Z tego wynika ze NY wygral bezapelacyjnie. What the Hell! nic z tego nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Podsumowanie. IP: *.nyc.rr.com 24.11.01, 15:42 Przyjedz do NY, pomieszkaj troche, to zrozumiesz. ))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Podsumowanie. IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 24.11.01, 17:03 a co myslales New York to pepek swiata !!! zapraszam - z moich okien widac brooklyn i manhattan bridge, east river, statue ::)) serce rosnie na mysl co czlowiek potrafi stworzyc a byc czescia tego - bywa pieknie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Bini ma racje IP: *.sympatico.ca 24.11.01, 17:51 A ja mysle, ze Bini ma racje - zgadzam sie i z Laponia, i z Sahara, dorzucam jeszcze Rwande przed straszliwa masakra, ktora zniszczyla i ludzi, i kraj. Co do fjordow, to chyba wieksze wrazenie robi na mnie Labrador, Newfoundland, bo tam jakos wiecej melancholii, bo ja wiem. I Syberia byla kiedys piekna choc juz i w latach 70-tych widac bylo koszmarne zniszczenia srodowiska - czlowiek potrafi! A teraz to w ogole rozpacz. Mowicie, ze NY wygrywa - jako miasto na pewno - ze wszystkich miast swiata (a odwiedzilo sie niemalo), NY jest pewnie tym jednym jedynym on a top. Ale jako "miejsce" to juz nie mam tej pewnosci - miejsce to chyba cos bardziej intymnego jak ten jakis skrawek Borow Tucholskich czy dla mnie uliczki starej Pragi (wcale przy tym nie twierdze, ze Praga moze konkurowac z NY). Piekno miejsca to juz chyba jak najbardziej subiektywna ocena zwiazana z pamiecia, przezyciami i calym bagazem wspomnien wiec Bini ma racje, ze trudno wyliczyc te wszystkie "naj" - za duzo ich poznaczylismy na mapie. I jak fajnie wiedziec, ze to jeszcze nie koniec naszych wedrowek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biala Inne spojrzenie IP: *.sympatico.ca 24.11.01, 18:06 W moim przypadku najpiekniejsze miejsce zalezy od przezycia jakie w nim nastapilo. Byl to obskurny warszawski szpital, w ktory zmeczony 4,5 godzinna operacja lekarz powiedzial, ze bliska mi osoba bedzie zyla. Nawet sobie nie wyobrazacie jakie kolory wirowaly wokol )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izabella Re: Inne spojrzenie IP: *.vgernet.net 24.11.01, 19:03 Ja glosuje na ; -Hanauma Bay na wyspie Oahu -wybrzeze Algravy Najcudowniejsze miejsca na swiecie, mam nadzieje ze nie beda zniszczone przez cywilizacje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Podsumowanie. do @ IP: *.vancouver35.dialup.canada.psi.net 25.11.01, 06:41 Bylem, dziekuje za propozycje . Nie powtorze tego doswiadczenia. Mozna TO podziwiac, jak sie nie widzialo nic innego. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Podsumowanie. do @ IP: *.nyc.rr.com 25.11.01, 14:35 Nie chodzi czasami co sie widzi, lecz co sie czuje. Wypad do kilku muzeow w NY lub przedzieranie sie przez tlum na Times Square tego uroku nie odda. Ciekawe ile dni zajeloby tobie spedzenie czasu w "najpiekniejszym miejscu na swiecie", zeby sie zanudzic na smierc? Odpowiedz Link Zgłoś
erwas Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? 25.11.01, 05:35 pustynia... wydmy goracego piasku na tle snieznych szczytow Rocky Mountains. erwas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.we.mediaone.net 25.11.01, 05:42 Gość portalu: Wombat napisał(a): > Ja glosuje na wyspe Bora-Bora. No Bora Bora jest piekne ale co tam robic po dluzszym czasie. Ja glosuje na Santa Barbara, California. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini Re: mrumru IP: *.hkcable.com.hk 25.11.01, 06:05 Popatrz na mape, pln. czesc Borneo to Malezja z dwoma prowincjami Sarawak i Sabah. Jest jeszcze malutki szejkanat Brunei. Fantastyczne miejsca gdzie na wybrzezu kwitnie cywilizacja a w dzungli, blizej granicy z Indonezja, ponoc w dalszym ciagu zyja plemiona lowcow glow. Zreszta za te granice nie wazylabym sie pojechac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bini Re: ESL IP: *.hkcable.com.hk 25.11.01, 06:10 Milo, ze w tym wzgledzie sie zgadzamy. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renka najpiekniejsze miejsca IP: *.home.cgocable.net 25.11.01, 06:26 Naprawde swiat jest piekny.Tyle cudnych miejsc, nawet podobnych do siebie..Baltyk, ktory wynurza sie nagle zza wydm, zapiera dech w piersiach.Zauwazylam jednak spore podobienstwo jeziora Erie , fale, czasem ogromne, szum..gdy zamkne oczy przypomina mi szum Baltyku.Tecze tanczace nad wodospadami Niagary.Zrobilam troche zdjec..zebyscie uslyszeli te ohy i ahy kiedy tecze pjawialy sie i znikaly w roznych , niespodziewanych miejscach. Bylo to takie BAJKOWE ! Nic dziwnego, ze przyjezda tam miliony zakochanych rocznie! Mysmy swietowali nasza rocznice slubu(okragla), bylo naprawde bajkowo , odbywal sie festiwal swiatel , do tego dodac lekki mrozek i wszystko pokryte lodem , nie sniegiem..Kolorowe noce ...Niagara Falls.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.vancouver35.dialup.canada.psi.net 25.11.01, 07:05 Ze swojej strony polecam wodok wybrzeza Brytyjskiej Kolumbii (Kanada). Najlepiej ogladac z lodzi letnim wieczorem przed zachodem slonca. Moze to byc prom przed wejsciem do portu w Horseshoe Bay. Widac wtedy gleboki fiord otoczony zalesionymi gorami oraz kilka mniejszych wysepek o wysokich skalistych brzegach. W dali na szczytach biale czapy sniegu. W sloncu przed dziobem bieli sie przystan promowa z kilkoma duzymi statkami . Na zboczach gor w kilku miejscach przebijaja sie kolorowe domki Tu i tam migaja samochody na niewidocznej drodze przyczepionej w jakis niewiarygodny sposob do stromego zbocza. A wszystko to przypomina raczej zabawki niz realny swiat w porownaniu z majestatem otaczajacych dzikich gor . Odpowiedz Link Zgłoś
erwas Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? 25.11.01, 07:20 tak, czesto slysze o niesamowitym uroku tego wybrzeza. slysze rownierz, ze raz do roku niskie chmury i mgla sie unosza, i to co opsujesz, naprawde mozna zobaczyc. erwas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.pool010.at001.earthlink.net 25.11.01, 08:02 Szwajacaria i poludnie Francji - najpiekniejsze miejsca na Ziemi jesli chodzi o krotki pobyt. Jesli chodzi o miejsce do pracy i zycia, ktore tez sa na swoj sposob piekne, to Warszawa i Los Angeles. Kryrtykanci - oszczedzcie sil.Ja te miejsca po prostu lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Chamonix-lodowce IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.11.01, 12:27 Raz tam byłem PIĘKNY był widok na lodowiec pt " Morze lodu", piekne miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.we.mediaone.net 26.11.01, 01:07 Gość portalu: bubu napisał(a): > Szwajacaria i poludnie Francji - najpiekniejsze miejsca na Ziemi jesli chodzi o > > krotki pobyt. Jesli chodzi o miejsce do pracy i zycia, ktore tez sa na swoj > sposob piekne, to Warszawa i Los Angeles. Kryrtykanci - oszczedzcie sil.Ja te > miejsca po prostu lubie. Los Angeles najpiekniejsze miejsce do pracy i zycia ? Ja bym powiedzial jedno z najgorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.pool014.at101.earthlink.net 26.11.01, 03:33 Nie pytalem cie TYP o zdanie jakie jest to miejsce dla ciebie. Jestes wyjatkowo irytujaca postacia.Ze tez oni cie z tej Californii jeszcze nie wyrzucili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.11.01, 11:54 Gość portalu: TYP napisał(a): > Gość portalu: bubu napisał(a): > > > Szwajacaria i poludnie Francji - najpiekniejsze miejsca na Ziemi jesli cho > dzi o > > > > krotki pobyt. Jesli chodzi o miejsce do pracy i zycia, ktore tez sa na swo > j > > sposob piekne, to Warszawa i Los Angeles. Kryrtykanci - oszczedzcie sil.Ja > te > > miejsca po prostu lubie. > > > Los Angeles najpiekniejsze miejsce do pracy i zycia ? Ja bym powiedzial jedno z > > najgorszych. Widocznie masz do dupy prace(. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
e603432 Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? California 25.11.01, 12:43 Zdecydowanie California. Cale wybrzeze , Sierras, pustynie... Do tego poludniowe wybrzeze chyba najwspanialszy klimat na swiecie, wiosna od stycznia do grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo do Wombat IP: *.lot.pl 25.11.01, 17:23 A czy Tobie udalo sie odwiedzic wyspe Mai-Moana i Pana Stana Wisniewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: do Malgo IP: *.mega.tmns.net.au 25.11.01, 22:26 'I ja tam bylem, miod i wino pilem...'. Byc na Bora Bora i nie zobaczyc sie z Panem Stanislawem, to tak jak byc w Rzymie...A tu ludzie pierdziula o jakims Manhattanie (kamienna pustynia). Ja chyba zwariowalem! Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: do Malgo 25.11.01, 23:26 Gos´c´ portalu: Wombat napisa?(a): > 'I ja tam bylem, miod i wino pilem...'. Byc na Bora Bora i nie zobaczyc sie z > Panem Stanislawem, to tak jak byc w Rzymie...A tu ludzie pierdziula o jakims > Manhattanie (kamienna pustynia). Ja chyba zwariowalem! Byles??? widziales??? manhattan jest piekny, inaczej piekny niz tropikalne wyspy, alpy, pustynie, to dzielo czlowieka, wielkosc, sila. Miasto. czesto mnie meczy, denerwuje, i chce do bezludnych prymitywnych, cichych miejsc, do ptakow, sniegu do natury. Ale zawsze jak tu wracam- akurat po drodze z lotniska jest ten ujmujacy widok- czuje zachwyt i radosc jakbym ogladala dzielo sztuki...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Bora Bora - pan Stanislaw IP: *.tmns.net.au 26.11.01, 14:25 cos moje posty nie dochodza, ja nie widzialam pana Stanislawa, bo nawet nie wiedzialam, ze ktos taki jest tam. Potem zobaczylam program o nim o jego zyciu tam, jego zonie i corce, ale to juz bylo za pozno. Moze nastepnym razem? Pozd. Aga Gość portalu: Wombat napisał(a): > 'I ja tam bylem, miod i wino pilem...'. Byc na Bora Bora i nie zobaczyc sie z > Panem Stanislawem, to tak jak byc w Rzymie...A tu ludzie pierdziula o jakims > Manhattanie (kamienna pustynia). Ja chyba zwariowalem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Wyspy Phi Phi w Tajlandii IP: *.mega.tmns.net.au 25.11.01, 22:29 Jestem ciekawy czy ktos z Was byl na tych malowniczych wyspach. Szkoda tylko ze nie mozna sie opedzic od natretnych sprzedawcow, ale warto pojechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Wyspy Phi Phi w Tajlandii IP: *.lot.pl 27.11.01, 18:07 Ja bylam. 3 lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: Wyspy Phi Phi w Tajlandii IP: *.lot.pl 27.11.01, 18:13 Gość portalu: aga napisał(a): > Ja bylam. 3 lata temu Przepraszam aga. Uzylam przez pomylke twojej ksywy. juz sama nie wiem jak sie nazywam. Na Koh Phi-Phi bylam i polecam bo jest tam bajecznie tanio. Przynajmniej wtedy tak bylo. Kurs nurkowania byl sporo tanszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? California IP: *.vancouver33.dialup.canada.psi.net 07.12.01, 05:40 Tylko ze od kwietnia do sierpnia bez AC w samochodzie nie wychodz z domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Poza tym ty chyba z tej CALIFORNI nigdy i nigdzie nie wyjechales? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. Najpiekniejsze miejsce - zachodnia norwegia IP: *.sympatico.ca 25.11.01, 17:55 widokow nie ma sobie rownych zachodnia norwegia - bergen i fiordy. pogoda mieszana, ale fiordy w lipcu to radosc dla oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 najpiekniejsze miejsce... 25.11.01, 21:36 budka z piwem dwie ulice od walow chrobrego w szczecinie i lo II naprzeciw tej budki... co do reszty - zgadza sie - indonezja i malezja maja swoje momenty tylko... mrumru: bali to tak skrajna komercja, ze az boli ale w regionie jest tyle wspanialych mikro-wysepek na ktorych zycie istnieje w zupelnei innym wymiarze przy basowym pomruku generatora pradu zasiasc wieczorkiem przy flaszece tequili i powspominac rybska co sie przykolegowaly w czasie nurkowania... jesli zas chcesz swiatyn... co powiesz o borobudurze? (to rzut beretem od jogjakarty) bylas tam? british columbia: wyjsc na ktorakolwiek z okolicznych gorek zima sama wpiac sie w nartki i uzalic sie nad losem tlustotylkich ogladaczy tv zalegajacych w morzu swiatel na dole w van... albo wynajac lodke i zlapac wieloryba za ogon paryz: uchlac sie tanim winem w dzielnicy lacinskiej pojsc na trocadero zejsc przez plac warszawski do takiej wiezy ze stali i sie skolegowac z jedna z jej nog... pozdrawiam z niespecjalnie wspanialego singpuru - nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
mrumru Re: najpiekniejsze miejsce... 27.11.01, 18:15 n0str0m0 napisał(a): > budka z piwem dwie ulice od walow chrobrego w szczecinie > i lo II naprzeciw tej budki... > > co do reszty - zgadza sie - indonezja i malezja maja swoje momenty > tylko... > > mrumru: > bali to tak skrajna komercja, ze az boli wcale nie mowie, ze nie, ale to JEST watek o najpiekniejszych miejscach- z tego co zrozumialam- ktore sami widzielismy, a nie ogolnie uwazane za piekne, wiec jezeli Tobie sie podobalo co innego na Bali, to podziel sie tym po prostu, a nie przekonuj mnie, ze jest tam wiele innych wspanialych mikro- wysepek....Wcale nie mowilam, ze nie ma. Nie jezdze na urlopy lezec na plazy czy lazic po sklepach, wiec olewam komercje, na Bali pojechalam zeby ponurowac i przy okazji cos zwiedzic, a pare romantycznych wieczorow spedzilam np. w Jimbaran Bay w knajpie na plazy przy zachodzie slonca upijajac sie widokiem.....i czekajac na grillowane owoce morza,ktore kilka chwil wczesniej zostaly przytargane z polowow.itd.itp > ale w regionie jest tyle wspanialych mikro-wysepek > na ktorych zycie istnieje w zupelnei innym wymiarze > przy basowym pomruku generatora pradu > zasiasc wieczorkiem przy flaszece tequili > i powspominac rybska co sie > przykolegowaly w czasie nurkowania............... To tez zaliczone. > jesli zas chcesz swiatyn... co powiesz o borobudurze? > (to rzut beretem od jogjakarty) > bylas tam? Nie bylam na Javie , ale oprocz Tanah Lot widzialam inne swiatynie takze. > > british columbia: > wyjsc na ktorakolwiek z okolicznych gorek > zima sama > wpiac sie w nartki > i uzalic sie nad losem tlustotylkich ogladaczy tv > zalegajacych w morzu swiatel na dole w van... > > albo wynajac lodke > i zlapac wieloryba za ogon A BC mnie nie dobijaj, bo mieszkajac w Kanadzie chcialam sie bardzo przeniesc do Vancouver z Ontario... Pozdrawiam Cie MruMru Odpowiedz Link Zgłoś
n0str0m0 Re: najpiekniejsze miejsce... 29.11.01, 17:38 hej mrumru! sprawdz emalie na priv pozdrawiam =) nostromo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: 63.211.86.* 26.11.01, 16:44 Gość portalu: Wombat napisał(a): > Ja glosuje na wyspe Bora-Bora. Z tego co wiem, masz racje. Marze,zeby tam pojechac.I pojade juz niedlugo, zatrzymam sie w hotelu na wodzie i to bedzie spelnienie marzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: 62.47.57.* 26.11.01, 19:18 Moim zdaniem najpiekniejszym miejscem na swiecie jest Vancouver. Fantastyczne polozenie , wspaniala przyroda i sympatyczni ludzie. Kiedy nadaza sie okazja bardzo lubie tam leciec . Szkoda ze urlopy tak szybko sie koncza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u92 Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.01, 19:27 Chris Masz racje Vancouver ( Zakopane nad morzem ) wspaniale miasto z cudnymi parkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ESL Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: 209.226.65.* 26.11.01, 20:04 Gość portalu: u92 napisał(a): > Chris > Masz racje Vancouver ( Zakopane nad morzem ) wspaniale miasto z cudnymi > parkami ... i strugami deszczu, i najwyzszym procentem zdepresjonowanych w Kanadzie... A bez zlosliwosci, to naprawde ciekawe czemu w tak pieknym miejscu gromadzi sie az tylu ludzi, ktorym sie zyc nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeK Wdzydze, najpiekniejsze miejsce na swiecie!! IP: 199.72.137.* 26.11.01, 20:27 Ogladalem aurora borealis w Fairbanks na Alasce, jechalem wczesna jesienia po Blue Ridge Parkway w Polnocnej Karolinie, podziwialem “cielenie” sie lodowca na morzu Ross na Antarktydzie, dostalem zawrotu patrzac w glab kanionow rzeki Kolorado, patrzylem na wodospady w Yosemite Park , widzialem dziesiatki innych miejsc, ale nie chce was zanudzac ich opisami. Do dzis pamietam scene z jeziora Wdzydze (patrz Grzegorz z Bielska) dawno, dawno temu. Jest Sierpniowa noc siedze na koncu waskiego polwyspu, jest cisza, woda jak lustro , gwiazdy na niebie, w wodzie I wszedzie. Nigdy w zyciu nie bylem blizej Boga I natury. Bylem biedny, mlody I szczesliwy. Mozna znalesc piekno na codzien wszedzie bez wydawania ciezkich sum. Zgadzam sie z Aniutka ze jest piekno w Manhattanie. Piekna trzeba szukac wszedzie I we wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re:Najpiekniejsze miejsce na swiecie!! IP: *.att.com 26.11.01, 21:42 1. Grand Canyon w Arizonie 2. Monte Carlo 3. Lodowce w Alpach. W Vancuver nie bylem ale slyszalem ze warte do zobaczenia. Bora bora sounds to boring. Manhattan jest jednorazowy - ale to nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz JoeK- zapraszam w Bory IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.11.01, 22:10 Gość portalu: JoeK napisał(a): > Ogladalem aurora borealis w Fairbanks na Alasce, jechalem wczesna jesienia po > Blue Ridge Parkway w Polnocnej Karolinie, podziwialem “cielenie” si > e lodowca na > morzu Ross na Antarktydzie, dostalem zawrotu patrzac w glab kanionow rzeki > Kolorado, patrzylem na wodospady w Yosemite Park , widzialem dziesiatki innych > miejsc, ale nie chce was zanudzac ich opisami. > Do dzis pamietam scene z jeziora Wdzydze (patrz Grzegorz z Bielska) dawno, > dawno temu. > Jest Sierpniowa noc siedze na koncu waskiego polwyspu, jest cisza, woda jak > lustro , gwiazdy na niebie, w wodzie I wszedzie. > Nigdy w zyciu nie bylem blizej Boga I natury. Bylem biedny, mlody I szczesliwy > . > Mozna znalesc piekno na codzien wszedzie bez wydawania ciezkich sum. > > Zgadzam sie z Aniutka ze jest piekno w Manhattanie. > Piekna trzeba szukac wszedzie I we wszystkim. Jak bedziesz chcial znow odwiedzic to miejsce to zapraszam, dzialke mam duuuza wiec miejsca pod namiot wystarczy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeK Re: JoeK- zapraszam w Bory IP: *.rdu.bellsouth.net 27.11.01, 01:44 Gość portalu: grzegorz napisał(a): > Gość portalu: JoeK napisał(a): > > > Ogladalem aurora borealis w Fairbanks na Alasce, jechalem wczesna jesienia > po > > Blue Ridge Parkway w Polnocnej Karolinie, podziwialem “cielenie̶ > 1; si > > e lodowca na > > morzu Ross na Antarktydzie, dostalem zawrotu patrzac w glab kanionow rzeki > > > Kolorado, patrzylem na wodospady w Yosemite Park , widzialem dziesiatki in > nych > > miejsc, ale nie chce was zanudzac ich opisami. > > Do dzis pamietam scene z jeziora Wdzydze (patrz Grzegorz z Bielska) dawno, > > > dawno temu. > > Jest Sierpniowa noc siedze na koncu waskiego polwyspu, jest cisza, woda > jak > > lustro , gwiazdy na niebie, w wodzie I wszedzie. > > Nigdy w zyciu nie bylem blizej Boga I natury. Bylem biedny, mlody I szcze > sliwy > > . > > Mozna znalesc piekno na codzien wszedzie bez wydawania ciezkich sum. > > > > Zgadzam sie z Aniutka ze jest piekno w Manhattanie. > > Piekna trzeba szukac wszedzie I we wszystkim. > > Jak bedziesz chcial znow odwiedzic to miejsce to zapraszam, dzialke mam duuuza > wiec miejsca pod namiot wystarczy) Grzegorz, dziekuje za zaproszenie. Kawal drogi ale moze da sie tam dojechac. Joe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: JoeK- zapraszam w Bory IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.11.01, 17:15 > Grzegorz, dziekuje za zaproszenie. Kawal drogi ale moze da sie tam dojechac. > Joe no to jak bedziesz planowal wakacje w 2002 to napisz grzejot@poczta.onet.pl sam nie wiem co i jak bede robic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: 192.168.1.* 26.11.01, 21:48 piwnica mojego znajomego z kolekcja win i piw - co łyk to piekniej. z wyrazami szacunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.gazeta.pl 27.11.01, 17:24 Gość portalu: Wombat napisał(a): > Ja glosuje na wyspe Bora-Bora.< To nie wyspa Ci sie podoba, lecz piękne dziewczyny tam mieszkające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Do Wombat-ka IP: *.lot.pl 27.11.01, 18:18 Jakimi liniami leciales na Bora-Bora? To byla wycieczka, czy samotny wypad? Chce sie wybrac, ale nie wiem jakie sa koszta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIT Najpiekniejsze... IP: *.pppool.de 27.11.01, 22:06 Dla mnie najpiekniejsze miejsce to Pont du Gar w pld. Francji. Jest to akwedukt z czasow rzymskich zachowany w calosci. Stalem na szczycie, tam nie ma rzadnych poreczy!! Obecnie stoi pod calkowita ochrona i nie mozna sie juz wspinac. Drugim miejscem jest pewne male jeziorko w Austrii... bajecznie. Trzecim Andorra. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Do Malgo IP: *.mega.tmns.net.au 27.11.01, 23:03 Ja lecialem z Sydnej, liniami Air Caledonie z przesiadka na Nowej Kaledonii. Oczywiscie mozna Qantasem i Air New Zealand ale drozej, poza tym nie wiem skad Ty bedziesz leciala. Jak przyleciesz na lotnisko Faaa na Tahiti to zakup sobie bilet wielo przelotowy 'Blue' ktory daje ci przelot do Bora, Raiatea, Huahine, i Moorea. No i nie zapomnij odwiedzic Stana i pozdrowic go ode mnie. Moze sie znowu tam wybiore w nastepnym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.prodigy.net.mx 28.11.01, 04:45 Ja glosuje na parki Xcaret i Xel-Ha na plw. Jukatan w Meksyku. I polecam wszystkim!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.lot.pl 29.11.01, 11:49 dzieki za info Wombat. Z panem Stanem kontaktowalam sie juz mailem.Jezeli bedziesz potrzebowal info w spr Phi Phi to suze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Odp. do Malgo IP: *.mega.tmns.net.au 30.11.01, 08:35 No worries! Na Phi Phi bylem, rzeczywiscie pieknie ale wiecej nie pojade bo nie lubie nachalnych ludzi wciskajacych mi tandete. Moj nastepny punkt docelowy to Rio de Janeiro w czasie karnawalu ofkors. Moze wiesz cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.wsd.com.pl 29.11.01, 18:12 California!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.vancouver33.dialup.canada.psi.net 07.12.01, 05:45 Zamow sobie wizyte u psychiatry. California szczegolnie ta poludniowa to rzadkiej klasy "syf".A musze tam jezdzic od czasu do czasu (niestety!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wombat Re: Jeszcze inne spojrzenia... IP: *.mega.tmns.net.au 02.12.01, 09:23 Najpiekniejsze miejsce to dla niektorych, pewne miejsce anatomiczne u plci pieknej ze tak powiem...&-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.ipt.aol.com 07.12.01, 04:28 Glapy Dolne !!!!!lub Babie Doly !!!!!u Franka pod grusza zawsze jest piwo !!i smazona kaszanka[dojazd Pekaesem a potem rowerem 3 km. polna droga] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 07.12.01, 04:52 oooo ta kaszanka z grilla zapijana piwem to jest cos mmmmmm ta woda na myszach zagryzana prosciuto niech sie schowa : ) Gos´c´ portalu: e napisa?(a): > Glapy Dolne !!!!!lub Babie Doly !!!!!u Franka pod grusza zawsze jest piwo !!i > smazona kaszanka[dojazd Pekaesem a potem rowerem 3 km. polna droga] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.ipt.aol.com 07.12.01, 06:08 a jeszcze do tego ogorek kwaszony i "tata z mama" czyli polski spirytus rozrobiony to Bora,bora wysiadaja razen borami tucholskimi !!! Odpowiedz Link Zgłoś