Dodaj do ulubionych

Najpiekniejsze miejsce na swiecie?

IP: *.prem.tmns.net.au 24.11.01, 00:29
Ja glosuje na wyspe Bora-Bora.
Obserwuj wątek
    • Gość: grzegorz BORY TUCHOLSKIE-szczególnie 5km od jez. Wdzydzkie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.11.01, 01:26
      Bo tam tez mam działke nad kanałem WDY, 100m niżej płynie WDA. Coś pięknego!!!
      Mam tam z Bielska 555km- 6 do 8 godz. jazdy, ale zawsze jak tam przyjade, a
      jeżdze od 1994 (min. 4-5 razy w roku)to nie moge sie nadziwic jak tam jest
      piękniesmile))) Te ptaszki, jelenie, sarny, dziki, lisy i świnie....zdjęcia cykam
      i sie ciesze!
      Choć Bora bym chciał zobaczyć
      • Gość: aniutek manhattan IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 24.11.01, 01:40
        Swit, Kosciuszko bridge w strone Manhattanu, widok zapierajacy dech w
        piersiach- wschodzace slonce oswietla spiace jeszcze miasto, rzeka
        blyszczy sie, iskrzy, budynki zlaca sie- caly Manhattan + cmentarz
        znajdujacy sie bezposrednio pod autostrada- miasto zywych- miasto
        umarlych. Poezja ....... jakze inna od Borow Tucholskich gdzie chcialabym
        sie znalezc chocby na chwile smile
        • Gość: grzegorz Re: manhattan IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.11.01, 01:48
          Gość portalu: aniutek napisał(a):

> Swit, Kosciuszko bridge w strone Manhattanu, widok zapierajacy dech w
          > piersiach- wschodzace slonce oswietla spiace jeszcze miasto, rzeka
          > blyszczy sie, iskrzy, budynki zlaca sie- caly Manhattan + cmentarz
          > znajdujacy sie bezposrednio pod autostrada- miasto zywych- miasto
          > umarlych. Poezja ....... jakze inna od Borow Tucholskich gdzie chcialabym
          > sie znalezc chocby na chwile smile

Ja z kolei chcialbym na chwile sie znalezc, 48 h wystarczy, na manhattanie, tez
          SUPER miejsce
          • Gość: aniutek Re: manhattan IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 24.11.01, 02:20
            > Ja z kolei chcialbym na chwile sie znalezc, 48 h wystarczy, na
            manhattanie, tez
            >
            > SUPER miejsce

hmmmm, magiczne rzeklabym -i kochasz i nienawidzisz.......

• Gość: grzegorz Re: manhattan IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.11.01, 14:07
              Gość portalu: aniutek napisał(a):

> > Ja z kolei chcialbym na chwile sie znalezc, 48 h wystarczy, na
              > manhattanie, tez
              > >
              > > SUPER miejsce
              >
              > hmmmm, magiczne rzeklabym -i kochasz i nienawidzisz.......

Bo to jest tak, bylem 4 m-ce w NJ, blisko NY. Poznalem extra dziunie i z nia se
              do Houboken(czy jakos tak) na imprezki jezdzilem, a kumple za to, w niedziele
              zwiedzali manhatan- ja wtedy spalem. I moze na tym polega to wewnetrzne
              rozerwanie, niczym Konrada WALLEN roda, hy hy. Ale i tak 4 razy tam bylem i nigdy
              nie zapomne tego miejsca , no i imprezy na ktorej raz bylem, zupelnie inaczej niz
              w houboken- no i drozej, ale co tam.
        • Gość: @ Re: manhattan IP: *.nyc.rr.com 24.11.01, 02:07
          Glosuje za Manhattan'em! Tyle "magicznych" miejsc i momentow - czy to lezenie
          na trawie w Parku Centralnym latem, czy jezdzenie na lyzwach w tym samym parku
          noca w pelni ksiezyca. Dluga lista bylaby. Manhattan!
          • mrumru Re: manhattan 24.11.01, 04:17
            Zeby odpowiedziec na pytanie trzeba by zwiedzic KAZDY zakatek swiata, a to
            raczej niemozliwe, nie potrafie wybrac tego jedynego,ale z tych, ktore na
            dluuuugo zapamietam to:
            - Sun City i Pilanesberg Park(safari)w RPA-koniec grudnia,czyli srodek lata,
            -pare miejsc na Bali-Tanah Lot-(XVII-wieczna swiatynia stojaca na
            skale kilkakadziesiat metrow od ladu w Oceanie,
            niedostepna sucha noga do ok.18, kiedy to zaczyna
            sie zachod slonca jednoczesnie z odpywem i juz przed 19.00
            prawie o zmroku (jako ze blisko rownika blyskawicznie robi
            sie ciemno po zachodzie) mozna dojsc tam sucha noga,
            -rafa koralowa(do 32m) przy malej wysepce Menjangan Island
            po wynurzeniu wsrod strug deszczu widok na kontury Jawy
            -Niagara Falls -ale tylko pierwszym razem!
            -renifery na polnocy Szwecji,
            -widok z lodowca w Alpach-sekundy przed zjazdem(ponad 3000m)Val d'Isere w
            sloncu niemilosiernym
            -widoki z samolotu -na Grenlandie
            -na Hudson Bay(najwieksza zatoka w Kanadzie-
            prawie jak powierzchnia Polski -przy zachodzie
            slonca
            -widok na Materhorn(Alpy)
            reszty juz nie pamietam...
            • mrumru Re: manhattan 24.11.01, 04:19
              Bije sie w piers!
              JASTRZEBIA GORA!!!!ale to bylo baaaarrdzo dawno.
              • Gość: stefan Re: manhattan IP: 12.250.72.* 07.12.01, 02:12
                Jakze malo wam potrzeba do szczescia.
                Nazywajac Manhattan najpiekniejszym miejscem chyba wszyscy jestescie umyslowo
                chorzy.
                Najpiekniejsze miejsce na swiecie to tylko VANCOUVER
                Piekny byl rowniez Capetown ale za czasow rzadow bialych, teraz cala RPA
                zamienia sie w kupe gnoju.
    • Gość: aga Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: 172.30.127.* 24.11.01, 05:47
      potwierdzam!!!! Bora Bora zapamietam do konca zycia... bylam tam okolo 3 lat
      temu i jezeli bedzie okazja, to wybiore sie tam jeszcze raz..
      pozdrawiam

aga
      • Gość: Bini Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.hkcable.com.hk 24.11.01, 08:08

Bali, Borneo - to malajskie, Laponia (jesli zapomni sie o komarach), Sahara,
        oraz fiordy pln. Norwegii.
        Trudno wymienic jedno.
        Pozdrawiam
        • mrumru Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? 24.11.01, 20:19
          Gość portalu: Bini napisał(a):

>
          > Bali, Borneo - to malajskie,
          co malajskie, bo nie jarze, ale jesli chodzi o kraj to indonezyjskie smile
        • Gość: Indo Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: 203.127.102.* 26.11.01, 06:38
          > Bali, Borneo - to malajskie,
          ..od kiedy? Byles tam partyzantem, ze nie pamietasz w ktorym to kraju bylo?
      • Gość: Wombat Re: Bora Bora! IP: *.mega.tmns.net.au 24.11.01, 15:20
        Hello Aga, Ja bylem w tam w zeszlym roku w czasie Heiva Tahiti festiwalu. Boze
        jak te dziewczyny tancza...Czy spotkalas moze pana Stanislawa ktory tam mieszka?
        • Gość: aga Re: Bora Bora! IP: *.tmns.net.au 25.11.01, 13:34
          Czesc, nie niestety bylam w 1998 roku, w miesiacu wrzesniu.
          Bylam na: Tahiti, Moorea, Bora Bora i Huahine.
          Piekniejszych miejsc na swiecie jeszcze nie widzialam.
          Taniec? Tak widzialam jeden z wystepow, wieczorem w czasie kolacji. Ah ci
          faceci.... kokosa reka rozbijal...
          Wiesz cos moze o Cook Island? Jestem teraz w Australii i chcialabym sie wybrac
          tam na pare dni w przyszlym roku. Ogladajac przedostatnie Getaway w TV
          zauwazylam, ze ze wyspy na Cook sa bardzo podobne do tych ktore
          widzielismy.Wiesz cos o tym?
          Pozdrawiam
          Aga
    • Gość: Wombat Re: Podsumowanie. IP: *.mega.tmns.net.au 24.11.01, 15:24
      Z tego wynika ze NY wygral bezapelacyjnie. What the Hell! nic z tego nie
      rozumiem...
      • Gość: @ Re: Podsumowanie. IP: *.nyc.rr.com 24.11.01, 15:42
        Przyjedz do NY, pomieszkaj troche, to zrozumiesz. smile)))
        • Gość: aniutek Re: Podsumowanie. IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 24.11.01, 17:03
          a co myslales New York to pepek swiata !!!
          zapraszam - z moich okien widac brooklyn i manhattan bridge, east river,
          statue ::smile)) serce rosnie na mysl co czlowiek potrafi stworzyc a byc czescia
          tego - bywa pieknie smile
          • Gość: ESL Bini ma racje IP: *.sympatico.ca 24.11.01, 17:51
            A ja mysle, ze Bini ma racje - zgadzam sie i z Laponia, i z Sahara, dorzucam jeszcze Rwande przed
            straszliwa masakra, ktora zniszczyla i ludzi, i kraj. Co do fjordow, to chyba wieksze wrazenie robi na mnie
            Labrador, Newfoundland, bo tam jakos wiecej melancholii, bo ja wiem.
            I Syberia byla kiedys piekna choc juz i w latach 70-tych widac bylo koszmarne zniszczenia srodowiska -
            czlowiek potrafi! A teraz to w ogole rozpacz.
            Mowicie, ze NY wygrywa - jako miasto na pewno - ze wszystkich miast swiata (a odwiedzilo sie
            niemalo), NY jest pewnie tym jednym jedynym on a top. Ale jako "miejsce" to juz nie mam tej pewnosci -
            miejsce to chyba cos bardziej intymnego jak ten jakis skrawek Borow Tucholskich czy dla mnie uliczki
            starej Pragi (wcale przy tym nie twierdze, ze Praga moze konkurowac z NY). Piekno miejsca to juz chyba
            jak najbardziej subiektywna ocena zwiazana z pamiecia, przezyciami i calym bagazem wspomnien wiec
            Bini ma racje, ze trudno wyliczyc te wszystkie "naj" - za duzo ich poznaczylismy na mapie.
            I jak fajnie wiedziec, ze to jeszcze nie koniec naszych wedrowek.
            • Gość: Biala Inne spojrzenie IP: *.sympatico.ca 24.11.01, 18:06
              W moim przypadku najpiekniejsze miejsce zalezy od przezycia jakie w nim
              nastapilo. Byl to obskurny warszawski szpital, w ktory zmeczony 4,5 godzinna
              operacja lekarz powiedzial, ze bliska mi osoba bedzie zyla. Nawet sobie nie
              wyobrazacie jakie kolory wirowaly wokol smile))))))
              • Gość: Izabella Re: Inne spojrzenie IP: *.vgernet.net 24.11.01, 19:03
                Ja glosuje na ;
                -Hanauma Bay na wyspie Oahu
                -wybrzeze Algravy
                Najcudowniejsze miejsca na swiecie, mam nadzieje ze nie beda zniszczone przez
                cywilizacje....
        • Gość: X Re: Podsumowanie. do @ IP: *.vancouver35.dialup.canada.psi.net 25.11.01, 06:41
          Bylem, dziekuje za propozycje . Nie powtorze tego doswiadczenia. Mozna TO podziwiac, jak sie nie
          widzialo nic innego.
          Pozdrowienia
          • Gość: @ Re: Podsumowanie. do @ IP: *.nyc.rr.com 25.11.01, 14:35
            Nie chodzi czasami co sie widzi, lecz co sie czuje. smile Wypad do kilku muzeow w
            NY lub przedzieranie sie przez tlum na Times Square tego uroku nie odda.
            Ciekawe ile dni zajeloby tobie spedzenie czasu w "najpiekniejszym miejscu na
            swiecie", zeby sie zanudzic na smierc? wink
    • erwas Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? 25.11.01, 05:35
      pustynia...

wydmy goracego piasku na tle snieznych szczytow Rocky Mountains.

erwas
    • Gość: TYP Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.we.mediaone.net 25.11.01, 05:42
      Gość portalu: Wombat napisał(a):

> Ja glosuje na wyspe Bora-Bora.

No Bora Bora jest piekne ale co tam robic po dluzszym czasie. Ja glosuje na Santa
      Barbara, California.
      • Gość: Bini Re: mrumru IP: *.hkcable.com.hk 25.11.01, 06:05

Popatrz na mape, pln. czesc Borneo to Malezja z dwoma prowincjami Sarawak i
        Sabah. Jest jeszcze malutki szejkanat Brunei.
        Fantastyczne miejsca gdzie na wybrzezu kwitnie cywilizacja a w dzungli, blizej
        granicy z Indonezja, ponoc w dalszym ciagu zyja plemiona lowcow glow. Zreszta
        za te granice nie wazylabym sie pojechac.
        Pozdrawiam

• Gość: Bini Re: ESL IP: *.hkcable.com.hk 25.11.01, 06:10

Milo, ze w tym wzgledzie sie zgadzamy.
          Pozdrawiam serdecznie
        • Gość: renka najpiekniejsze miejsca IP: *.home.cgocable.net 25.11.01, 06:26
          Naprawde swiat jest piekny.Tyle cudnych miejsc, nawet podobnych do
          siebie..Baltyk, ktory wynurza sie nagle zza wydm, zapiera dech w
          piersiach.Zauwazylam jednak spore podobienstwo jeziora Erie , fale, czasem
          ogromne, szum..gdy zamkne oczy przypomina mi szum Baltyku.Tecze tanczace nad
          wodospadami Niagary.Zrobilam troche zdjec..zebyscie uslyszeli te ohy i ahy
          kiedy tecze pjawialy sie i znikaly w roznych , niespodziewanych miejscach. Bylo
          to takie BAJKOWE ! Nic dziwnego, ze przyjezda tam miliony zakochanych rocznie!
          Mysmy swietowali nasza rocznice slubu(okragla), bylo naprawde bajkowo , odbywal
          sie festiwal swiatel , do tego dodac lekki mrozek i wszystko pokryte lodem ,
          nie sniegiem..Kolorowe noce ...Niagara Falls..
    • Gość: X Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.vancouver35.dialup.canada.psi.net 25.11.01, 07:05
      Ze swojej strony polecam wodok wybrzeza Brytyjskiej Kolumbii (Kanada). Najlepiej ogladac z lodzi
      letnim wieczorem przed zachodem slonca. Moze to byc prom przed wejsciem do portu w Horseshoe
      Bay. Widac wtedy gleboki fiord otoczony zalesionymi gorami oraz kilka mniejszych wysepek o
      wysokich skalistych brzegach. W dali na szczytach biale czapy sniegu.
      W sloncu przed dziobem bieli sie przystan promowa z kilkoma duzymi statkami . Na zboczach gor w
      kilku miejscach przebijaja sie kolorowe domki Tu i tam migaja samochody na niewidocznej drodze
      przyczepionej w jakis niewiarygodny sposob do stromego zbocza. A wszystko to przypomina raczej
      zabawki niz realny swiat w porownaniu z majestatem otaczajacych dzikich gor .
      • erwas Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? 25.11.01, 07:20
        tak, czesto slysze o niesamowitym uroku tego wybrzeza. slysze rownierz, ze raz
        do roku niskie chmury i mgla sie unosza, i to co opsujesz, naprawde mozna
        zobaczyc.

erwas.
        • Gość: bubu Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.pool010.at001.earthlink.net 25.11.01, 08:02
          Szwajacaria i poludnie Francji - najpiekniejsze miejsca na Ziemi jesli chodzi o
          krotki pobyt. Jesli chodzi o miejsce do pracy i zycia, ktore tez sa na swoj
          sposob piekne, to Warszawa i Los Angeles. Kryrtykanci - oszczedzcie sil.Ja te
          miejsca po prostu lubie.
          • Gość: grzegorz Chamonix-lodowce IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.11.01, 12:27
            Raz tam byłem PIĘKNY był widok na lodowiec pt " Morze lodu", piekne miejsce!
          • Gość: TYP Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.we.mediaone.net 26.11.01, 01:07
            Gość portalu: bubu napisał(a):

> Szwajacaria i poludnie Francji - najpiekniejsze miejsca na Ziemi jesli chodzi o
            >
            > krotki pobyt. Jesli chodzi o miejsce do pracy i zycia, ktore tez sa na swoj
            > sposob piekne, to Warszawa i Los Angeles. Kryrtykanci - oszczedzcie sil.Ja te
            > miejsca po prostu lubie.

Los Angeles najpiekniejsze miejsce do pracy i zycia ? Ja bym powiedzial jedno z
            najgorszych.
            • Gość: bubu Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.pool014.at101.earthlink.net 26.11.01, 03:33
              Nie pytalem cie TYP o zdanie jakie jest to miejsce dla ciebie. Jestes wyjatkowo
              irytujaca postacia.Ze tez oni cie z tej Californii jeszcze nie wyrzucili...
            • Gość: grzegorz Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.11.01, 11:54
              Gość portalu: TYP napisał(a):

> Gość portalu: bubu napisał(a):
              >
              > > Szwajacaria i poludnie Francji - najpiekniejsze miejsca na Ziemi jesli cho
              > dzi o
              > >
              > > krotki pobyt. Jesli chodzi o miejsce do pracy i zycia, ktore tez sa na swo
              > j
              > > sposob piekne, to Warszawa i Los Angeles. Kryrtykanci - oszczedzcie sil.Ja
              > te
              > > miejsca po prostu lubie.
              >
              >
              > Los Angeles najpiekniejsze miejsce do pracy i zycia ? Ja bym powiedzial jedno z
              >
              > najgorszych.

Widocznie masz do dupy pracesad(. Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia

• e603432 Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? California 25.11.01, 12:43
      Zdecydowanie California. Cale wybrzeze , Sierras, pustynie... Do tego poludniowe wybrzeze
      chyba najwspanialszy klimat na swiecie, wiosna od stycznia do grudnia.
      • Gość: malgo do Wombat IP: *.lot.pl 25.11.01, 17:23
        A czy Tobie udalo sie odwiedzic wyspe Mai-Moana i Pana Stana Wisniewskiego?
        • Gość: Wombat Re: do Malgo IP: *.mega.tmns.net.au 25.11.01, 22:26
          'I ja tam bylem, miod i wino pilem...'. Byc na Bora Bora i nie zobaczyc sie z
          Panem Stanislawem, to tak jak byc w Rzymie...A tu ludzie pierdziula o jakims
          Manhattanie (kamienna pustynia). Ja chyba zwariowalem!
          • aniutek Re: do Malgo 25.11.01, 23:26
            Gos´c´ portalu: Wombat napisa?(a):

> 'I ja tam bylem, miod i wino pilem...'. Byc na Bora Bora i nie zobaczyc sie z
            > Panem Stanislawem, to tak jak byc w Rzymie...A tu ludzie pierdziula o
            jakims
            > Manhattanie (kamienna pustynia). Ja chyba zwariowalem!
            Byles???
            widziales???
            manhattan jest piekny, inaczej piekny niz tropikalne wyspy, alpy, pustynie, to
            dzielo czlowieka, wielkosc, sila. Miasto.
            czesto mnie meczy, denerwuje, i chce do bezludnych prymitywnych, cichych
            miejsc, do ptakow, sniegu do natury.
            Ale zawsze jak tu wracam- akurat po drodze z lotniska jest ten ujmujacy
            widok- czuje zachwyt i radosc jakbym ogladala dzielo sztuki......

• Gość: aga Bora Bora - pan Stanislaw IP: *.tmns.net.au 26.11.01, 14:25
            cos moje posty nie dochodza,

ja nie widzialam pana Stanislawa, bo nawet nie wiedzialam, ze ktos taki jest tam.
            Potem zobaczylam program o nim o jego zyciu tam, jego zonie i corce, ale to juz
            bylo za pozno. Moze nastepnym razem?
            Pozd.
            Aga

> 'I ja tam bylem, miod i wino pilem...'. Byc na Bora Bora i nie zobaczyc sie z
            > Panem Stanislawem, to tak jak byc w Rzymie...A tu ludzie pierdziula o jakims
            > Manhattanie (kamienna pustynia). Ja chyba zwariowalem!

• Gość: Wombat Re: Wyspy Phi Phi w Tajlandii IP: *.mega.tmns.net.au 25.11.01, 22:29
          Jestem ciekawy czy ktos z Was byl na tych malowniczych wyspach. Szkoda tylko ze
          nie mozna sie opedzic od natretnych sprzedawcow, ale warto pojechac.
          • Gość: aga Re: Wyspy Phi Phi w Tajlandii IP: *.lot.pl 27.11.01, 18:07
            Ja bylam. 3 lata temu
            • Gość: malgo Re: Wyspy Phi Phi w Tajlandii IP: *.lot.pl 27.11.01, 18:13
              Gość portalu: aga napisał(a):

> Ja bylam. 3 lata temu
              Przepraszam aga. Uzylam przez pomylke twojej ksywy. juz sama nie wiem jak sie
              nazywam.
              Na Koh Phi-Phi bylam i polecam bo jest tam bajecznie tanio. Przynajmniej wtedy
              tak bylo. Kurs nurkowania byl sporo tanszy.

• Gość: X Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? California IP: *.vancouver33.dialup.canada.psi.net 07.12.01, 05:40
        Tylko ze od kwietnia do sierpnia bez AC w samochodzie nie wychodz z domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Poza tym ty chyba z tej CALIFORNI nigdy i nigdzie nie wyjechales?
    • Gość: karol w. Najpiekniejsze miejsce - zachodnia norwegia IP: *.sympatico.ca 25.11.01, 17:55
      widokow nie ma sobie rownych zachodnia norwegia - bergen i fiordy. pogoda
      mieszana, ale fiordy w lipcu to radosc dla oczu.
      • n0str0m0 najpiekniejsze miejsce... 25.11.01, 21:36
        budka z piwem dwie ulice od walow chrobrego w szczecinie
        i lo II naprzeciw tej budki...

co do reszty - zgadza sie - indonezja i malezja maja swoje momenty
        tylko...

mrumru:
        bali to tak skrajna komercja, ze az boli
        ale w regionie jest tyle wspanialych mikro-wysepek
        na ktorych zycie istnieje w zupelnei innym wymiarze
        przy basowym pomruku generatora pradu
        zasiasc wieczorkiem przy flaszece tequili
        i powspominac rybska co sie
        przykolegowaly w czasie nurkowania...

jesli zas chcesz swiatyn... co powiesz o borobudurze?
        (to rzut beretem od jogjakarty)
        bylas tam?

british columbia:
        wyjsc na ktorakolwiek z okolicznych gorek
        zima sama
        wpiac sie w nartki
        i uzalic sie nad losem tlustotylkich ogladaczy tv
        zalegajacych w morzu swiatel na dole w van...

albo wynajac lodke
        i zlapac wieloryba za ogon

paryz:
        uchlac sie tanim winem w dzielnicy lacinskiej
        pojsc na trocadero
        zejsc przez plac warszawski do takiej wiezy ze stali
        i sie skolegowac z jedna z jej nog...

pozdrawiam z niespecjalnie wspanialego singpuru - nostromo
        • mrumru Re: najpiekniejsze miejsce... 27.11.01, 18:15
          n0str0m0 napisał(a):

> budka z piwem dwie ulice od walow chrobrego w szczecinie
          > i lo II naprzeciw tej budki...
          >
          > co do reszty - zgadza sie - indonezja i malezja maja swoje momenty
          > tylko...
          >
          > mrumru:
          > bali to tak skrajna komercja, ze az boli

wcale nie mowie, ze nie, ale to JEST watek o najpiekniejszych miejscach-
          z tego co zrozumialam- ktore sami widzielismy, a nie ogolnie uwazane za
          piekne, wiec jezeli Tobie sie podobalo co innego na Bali, to podziel sie
          tym po prostu, a nie przekonuj mnie, ze jest tam wiele innych wspanialych
          mikro- wysepek....Wcale nie mowilam, ze nie ma.
          Nie jezdze na urlopy lezec na plazy czy lazic po sklepach, wiec olewam
          komercje, na Bali pojechalam zeby ponurowac i przy okazji cos zwiedzic, a pare
          romantycznych wieczorow spedzilam np. w Jimbaran Bay w knajpie na plazy przy
          zachodzie slonca upijajac sie widokiem.....i czekajac na grillowane owoce
          morza,ktore kilka chwil wczesniej zostaly przytargane z polowow.itd.itp

> ale w regionie jest tyle wspanialych mikro-wysepek
          > na ktorych zycie istnieje w zupelnei innym wymiarze
          > przy basowym pomruku generatora pradu
          > zasiasc wieczorkiem przy flaszece tequili
          > i powspominac rybska co sie
          > przykolegowaly w czasie nurkowania............... To tez zaliczone.

> jesli zas chcesz swiatyn... co powiesz o borobudurze?
          > (to rzut beretem od jogjakarty)
          > bylas tam?
          Nie bylam na Javie , ale oprocz Tanah Lot widzialam inne swiatynie
          takze.
          >
          > british columbia:
          > wyjsc na ktorakolwiek z okolicznych gorek
          > zima sama
          > wpiac sie w nartki
          > i uzalic sie nad losem tlustotylkich ogladaczy tv
          > zalegajacych w morzu swiatel na dole w van...
          >
          > albo wynajac lodke
          > i zlapac wieloryba za ogon

A BC mnie nie dobijaj, bo mieszkajac w Kanadzie chcialam sie
          bardzo przeniesc do Vancouver z Ontario...
          Pozdrawiam Cie
          MruMru
          • n0str0m0 Re: najpiekniejsze miejsce... 29.11.01, 17:38
            hej mrumru!
            sprawdz emalie na priv
            pozdrawiam =)
            nostromo
    • Gość: xxx Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: 63.211.86.* 26.11.01, 16:44

> Ja glosuje na wyspe Bora-Bora.

Z tego co wiem, masz racje. Marze,zeby tam pojechac.I pojade juz niedlugo,
      zatrzymam sie w hotelu na wodzie i to bedzie spelnienie marzen.
    • Gość: Chris Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: 62.47.57.* 26.11.01, 19:18
      Moim zdaniem najpiekniejszym miejscem na swiecie jest Vancouver.
      Fantastyczne polozenie , wspaniala przyroda i sympatyczni ludzie.
      Kiedy nadaza sie okazja bardzo lubie tam leciec .
      Szkoda ze urlopy tak szybko sie koncza.
      • Gość: u92 Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.dip.t-dialin.net 26.11.01, 19:27
        Chris
        Masz racje smile Vancouver ( Zakopane nad morzem ) wspaniale miasto z cudnymi
        parkami
        • Gość: ESL Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: 209.226.65.* 26.11.01, 20:04
          Gość portalu: u92 napisał(a):

> Chris
          > Masz racje smile Vancouver ( Zakopane nad morzem ) wspaniale miasto z cudnymi
          > parkami

... i strugami deszczu, i najwyzszym procentem zdepresjonowanych w Kanadzie...
          A bez zlosliwosci, to naprawde ciekawe czemu w tak pieknym miejscu gromadzi sie
          az tylu ludzi, ktorym sie zyc nie chce.
        • Gość: JoeK Wdzydze, najpiekniejsze miejsce na swiecie!! IP: 199.72.137.* 26.11.01, 20:27
          Ogladalem aurora borealis w Fairbanks na Alasce, jechalem wczesna jesienia po
          Blue Ridge Parkway w Polnocnej Karolinie, podziwialem “cielenie” sie lodowca na
          morzu Ross na Antarktydzie, dostalem zawrotu patrzac w glab kanionow rzeki
          Kolorado, patrzylem na wodospady w Yosemite Park , widzialem dziesiatki innych
          miejsc, ale nie chce was zanudzac ich opisami.
          Do dzis pamietam scene z jeziora Wdzydze (patrz Grzegorz z Bielska) dawno,
          dawno temu.
          Jest Sierpniowa noc siedze na koncu waskiego polwyspu, jest cisza, woda jak
          lustro , gwiazdy na niebie, w wodzie I wszedzie.
          Nigdy w zyciu nie bylem blizej Boga I natury. Bylem biedny, mlody I szczesliwy.
          Mozna znalesc piekno na codzien wszedzie bez wydawania ciezkich sum.

Zgadzam sie z Aniutka ze jest piekno w Manhattanie.
          Piekna trzeba szukac wszedzie I we wszystkim.
          • Gość: wojtek Re:Najpiekniejsze miejsce na swiecie!! IP: *.att.com 26.11.01, 21:42
            1. Grand Canyon w Arizonie
            2. Monte Carlo
            3. Lodowce w Alpach.

W Vancuver nie bylem ale slyszalem ze warte do zobaczenia.
            Bora bora sounds to boring.
            Manhattan jest jednorazowy - ale to nie to.
          • Gość: grzegorz JoeK- zapraszam w Bory IP: *.bielsko.dialog.net.pl 26.11.01, 22:10
            Gość portalu: JoeK napisał(a):

> Ogladalem aurora borealis w Fairbanks na Alasce, jechalem wczesna jesienia po
            > Blue Ridge Parkway w Polnocnej Karolinie, podziwialem “cielenie” si
            > e lodowca na
            > morzu Ross na Antarktydzie, dostalem zawrotu patrzac w glab kanionow rzeki
            > Kolorado, patrzylem na wodospady w Yosemite Park , widzialem dziesiatki innych
            > miejsc, ale nie chce was zanudzac ich opisami.
            > Do dzis pamietam scene z jeziora Wdzydze (patrz Grzegorz z Bielska) dawno,
            > dawno temu.
            > Jest Sierpniowa noc siedze na koncu waskiego polwyspu, jest cisza, woda jak
            > lustro , gwiazdy na niebie, w wodzie I wszedzie.
            > Nigdy w zyciu nie bylem blizej Boga I natury. Bylem biedny, mlody I szczesliwy
            > .
            > Mozna znalesc piekno na codzien wszedzie bez wydawania ciezkich sum.
            >
            > Zgadzam sie z Aniutka ze jest piekno w Manhattanie.
            > Piekna trzeba szukac wszedzie I we wszystkim.

Jak bedziesz chcial znow odwiedzic to miejsce to zapraszam, dzialke mam duuuza
            wiec miejsca pod namiot wystarczysmile)
            • Gość: JoeK Re: JoeK- zapraszam w Bory IP: *.rdu.bellsouth.net 27.11.01, 01:44
              Gość portalu: grzegorz napisał(a):

> Gość portalu: JoeK napisał(a):
              >
              > > Ogladalem aurora borealis w Fairbanks na Alasce, jechalem wczesna jesienia
              > po
              > > Blue Ridge Parkway w Polnocnej Karolinie, podziwialem “cielenie̶
              > 1; si
              > > e lodowca na
              > > morzu Ross na Antarktydzie, dostalem zawrotu patrzac w glab kanionow rzeki
              >
              > > Kolorado, patrzylem na wodospady w Yosemite Park , widzialem dziesiatki in
              > nych
              > > miejsc, ale nie chce was zanudzac ich opisami.
              > > Do dzis pamietam scene z jeziora Wdzydze (patrz Grzegorz z Bielska) dawno,
              >
              > > dawno temu.
              > > Jest Sierpniowa noc siedze na koncu waskiego polwyspu, jest cisza, woda
              > jak
              > > lustro , gwiazdy na niebie, w wodzie I wszedzie.
              > > Nigdy w zyciu nie bylem blizej Boga I natury. Bylem biedny, mlody I szcze
              > sliwy
              > > .
              > > Mozna znalesc piekno na codzien wszedzie bez wydawania ciezkich sum.
              > >
              > > Zgadzam sie z Aniutka ze jest piekno w Manhattanie.
              > > Piekna trzeba szukac wszedzie I we wszystkim.
              >
              > Jak bedziesz chcial znow odwiedzic to miejsce to zapraszam, dzialke mam duuuza
              > wiec miejsca pod namiot wystarczysmile)

Grzegorz, dziekuje za zaproszenie. Kawal drogi ale moze da sie tam dojechac.
              Joe
              • Gość: grzegorz Re: JoeK- zapraszam w Bory IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.11.01, 17:15

> Grzegorz, dziekuje za zaproszenie. Kawal drogi ale moze da sie tam dojechac.
                > Joe

no to jak bedziesz planowal wakacje w 2002 to napisz grzejot@poczta.onet.pl
                sam nie wiem co i jak bede robic...
    • Gość: a psik Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: 192.168.1.* 26.11.01, 21:48
      piwnica mojego znajomego z kolekcja win i piw - co łyk to piekniej.
      z wyrazami szacunku
    • Gość: Sylwia Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.gazeta.pl 27.11.01, 17:24

> Ja glosuje na wyspe Bora-Bora.<

To nie wyspa Ci sie podoba, lecz piękne dziewczyny tam mieszkające.
      • Gość: malgo Do Wombat-ka IP: *.lot.pl 27.11.01, 18:18
        Jakimi liniami leciales na Bora-Bora?
        To byla wycieczka, czy samotny wypad?
        Chce sie wybrac, ale nie wiem jakie sa koszta.

• Gość: PIT Najpiekniejsze... IP: *.pppool.de 27.11.01, 22:06
          Dla mnie najpiekniejsze miejsce to Pont du Gar w pld. Francji.
          Jest to akwedukt z czasow rzymskich zachowany w calosci.
          Stalem na szczycie, tam nie ma rzadnych poreczy!!
          Obecnie stoi pod calkowita ochrona i nie mozna sie juz wspinac.
          Drugim miejscem jest pewne male jeziorko w Austrii... bajecznie.
          Trzecim Andorra.
          Pozdrawiam
        • Gość: Wombat Re: Do Malgo IP: *.mega.tmns.net.au 27.11.01, 23:03
          Ja lecialem z Sydnej, liniami Air Caledonie z przesiadka na Nowej Kaledonii.
          Oczywiscie mozna Qantasem i Air New Zealand ale drozej, poza tym nie wiem skad
          Ty bedziesz leciala. Jak przyleciesz na lotnisko Faaa na Tahiti to zakup sobie
          bilet wielo przelotowy 'Blue' ktory daje ci przelot do Bora, Raiatea, Huahine,
          i Moorea. No i nie zapomnij odwiedzic Stana i pozdrowic go ode mnie. Moze sie
          znowu tam wybiore w nastepnym roku.
    • Gość: Arek Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.prodigy.net.mx 28.11.01, 04:45
      Ja glosuje na parki Xcaret i Xel-Ha na plw. Jukatan w Meksyku. I polecam
      wszystkim!!
      • Gość: malgo Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.lot.pl 29.11.01, 11:49
        dzieki za info Wombat.
        Z panem Stanem kontaktowalam sie juz mailem.Jezeli bedziesz potrzebowal info w
        spr Phi Phi to suze.
        • Gość: Wombat Re: Odp. do Malgo IP: *.mega.tmns.net.au 30.11.01, 08:35
          No worries! Na Phi Phi bylem, rzeczywiscie pieknie ale wiecej nie pojade bo nie
          lubie nachalnych ludzi wciskajacych mi tandete. Moj nastepny punkt docelowy to
          Rio de Janeiro w czasie karnawalu ofkors. Moze wiesz cos na ten temat?
    • Gość: Magda Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.wsd.com.pl 29.11.01, 18:12
      California!!!
      • Gość: X Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.vancouver33.dialup.canada.psi.net 07.12.01, 05:45
        Zamow sobie wizyte u psychiatry. California szczegolnie ta poludniowa to rzadkiej klasy "syf".A musze tam
        jezdzic od czasu do czasu (niestety!)
    • Gość: Wombat Re: Jeszcze inne spojrzenia... IP: *.mega.tmns.net.au 02.12.01, 09:23
      Najpiekniejsze miejsce to dla niektorych, pewne miejsce anatomiczne u plci
      pieknej ze tak powiem...&-)
    • Gość: e Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.ipt.aol.com 07.12.01, 04:28
      Glapy Dolne !!!!!lub Babie Doly !!!!!u Franka pod grusza zawsze jest piwo !!i
      smazona kaszanka[dojazd Pekaesem a potem rowerem 3 km. polna droga]
      • Gość: aniutek Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 07.12.01, 04:52
        oooo ta kaszanka z grilla zapijana piwem to jest cos mmmmmm ta woda
        na myszach zagryzana prosciuto niech sie schowa : )

Gos´c´ portalu: e napisa?(a):

> Glapy Dolne !!!!!lub Babie Doly !!!!!u Franka pod grusza zawsze jest piwo
        !!i
        > smazona kaszanka[dojazd Pekaesem a potem rowerem 3 km. polna
        droga]

• Gość: e Re: Najpiekniejsze miejsce na swiecie? IP: *.ipt.aol.com 07.12.01, 06:08
          a jeszcze do tego ogorek kwaszony i "tata z mama" czyli polski spirytus
          rozrobiony to Bora,bora wysiadaja razen borami tucholskimi !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka