jetsetter 25.06.03, 15:25 Ja pracuje w bazach danych w miami usa i mam na rok przed podatkami 70.000 $ Ciekawe jak inni szczegolnie w europie wypadaja robiac to samo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jetsetter Re: To juz bylo i nie ma za wiele sensu ani smaku 25.06.03, 15:35 Patrzac na twoje odpowiedzi dla ciebie nic nie ma sensu jak nie mozesz sie na kims wyzyc Odpowiedz Link Zgłoś
dzien_dobry Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? 25.06.03, 15:43 Senior Data Base Administrator, 35 mil od Londynu, 4 lata na stanowisku, 36 500 GBP/ Year. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-23 Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? 25.06.03, 16:06 dzien_dobry napisała: > Senior Data Base Administrator, 35 mil od Londynu, 4 lata na stanowisku, 36 500 > > GBP/ Year. 36500 tak na dzien dobry? Odpowiedz Link Zgłoś
dzien_dobry Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? 25.06.03, 16:09 jot-23 napisał: > dzien_dobry napisała: > > > Senior Data Base Administrator, 35 mil od Londynu, 4 lata na stanowisku, 3 > 6 > 500 > > > > GBP/ Year. > > 36500 tak na dzien dobry? Raczej na "do widzenia", tylko ze z praca sucho. Odpowiedz Link Zgłoś
jetsetter Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? 25.06.03, 16:11 No to nie za duzo w londynie widzialem ogloszenie na to po ponad 40.00 GBP na rok Odpowiedz Link Zgłoś
dzien_dobry Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? 25.06.03, 16:43 jetsetter napisał: > No to nie za duzo w londynie widzialem ogloszenie na to po ponad 40.00 GBP na > rok Sure. Tylko na jedno ogloszenie odpowiada z 200 chetnych. Moze wiecej ? Jak jestes Anglikiem, masz znajomosci etc., to 40 000 GBP spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jetsetter Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? 25.06.03, 16:47 Sluchaj nie wydaje mnie sie ze trzeba byc anglikiem wystarczy tylko miec dobre doswiadczenie , przynajmniej tak jest w usa i tak pewnie tam tez jest, za takie pieniadze to junior robi a nie senior chyba sie zgodzisz z mna Odpowiedz Link Zgłoś
dzien_dobry Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? 25.06.03, 16:57 jetsetter napisał: > Sluchaj nie wydaje mnie sie ze trzeba byc anglikiem wystarczy tylko miec dobre > doswiadczenie , przynajmniej tak jest w usa A w Anglii jest akurat troszeczke inaczej. i tak pewnie tam tez jest, za takie > > pieniadze to junior robi a nie senior chyba sie zgodzisz z mna Ja tyle zarabiam i jestem bardzo zadowolony wiec niestety, nie moze sie z Toba zgodzic. Ale gdybys mi tu znalazl prace za lepsze pieniadze, to chetnie wezme. Ja probowalem i probuje , na razie bez sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
jetsetter Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? 25.06.03, 17:05 napisz to podyskutujemy zyzda22@hotmail.com albo moze masz gg to napisz w emailu numer Odpowiedz Link Zgłoś
dzien_dobry Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? 25.06.03, 17:08 jetsetter napisał: > napisz to podyskutujemy zyzda22@hotmail.com > albo moze masz gg to napisz w emailu numer Nie mam GG. Moge jutro napisac. Ide do domu zaraz, napisz co chcesz sie dowiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: irka Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? IP: 208.215.178.* 25.06.03, 18:39 jetsetter napisał: > Ja pracuje w bazach danych w miami usa i mam na rok przed podatkami 70.000 $ > Ciekawe jak inni szczegolnie w europie wypadaja robiac to samo To samo. 80 k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIOTLARZ Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? IP: *.vc.shawcable.net 25.06.03, 18:48 Jestem KIEROWNIKIEM WLASNEJ SZCZOTY i zarabiam 70 tys.zielonych,a co nie WOLNO- MIOTLARZ,tez jesc chce?????.Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duka Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.03, 21:49 sublustris please, [przetłumacz sntencję. Znam sporo, ale tej akurat nioe. Please... Odpowiedz Link Zgłoś
bruno555 Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? 25.06.03, 19:01 Gość portalu: irka napisał(a): > jetsetter napisał: > > > Ja pracuje w bazach danych w miami usa i mam na rok przed podatkami 70.000 > $ > > Ciekawe jak inni szczegolnie w europie wypadaja robiac to samo > To samo. 80 k To samo, tak.70K=80K.... Ile w takim razie jest K? Predkosc swiatla na miotle? K=? I co to jest K? Odpowiedz Link Zgłoś
sublustris Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? 25.06.03, 21:11 ok, poprawka, mialo byc do Bruna, K/G =1000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grafiti NajwiecejZarobiszJakoRybakNaAlasceAleToNiebezpiecz IP: 216.167.186.* 25.06.03, 18:49 -ne. Lowienie krabow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strzelec Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? IP: 5.3.* / 10.1.69.* 25.06.03, 19:24 jetsetter napisał: > Ja pracuje w bazach danych w miami usa i mam na rok przed podatkami 70.000 $ > Ciekawe jak inni szczegolnie w europie wypadaja robiac to samo Jednym z powodow dla ktorych od momentu przyjazdu do Kanady 14 lat temu unikam jak moge rodakow jest ten ich wstretny zwyczaj wsadzania nosow w nie swoje sprawy...spotkasz takiego przypadkiem, i juz po pieciominutowej rozmowie nieublaganie padaja dwa pytania. Pytanie nr 1: to jak dlugo juz jestes w Kanadzie ? Pytanie nr 2: to ile zarabiasz ? No do tego dochodza jeszcze pytania dodatkowe typu: A dom kupiles ? A jakim samochodem jezdzisz ? Zaraz od razu musze namierzyc czy "radza" sobie lepiej czy gorzej. Tak jakby z tego cos wynikalo...dla mnie najwazniejsze, ze zarabiam tyle by moc wygodnie i spokojnie zyc, robiac to co robic lubie...i to mi wystarcza...nie musze sie porownywac do Kowalskiego w Londynie lub Malinowskiego w Nowym Jorku...w knocu czy jezeli chodziles do szkoly do jednej klasy z Billem Gates'em to z tego tytulu powinienes wpadac w kompleksy bo nie zarabiasz tyle co on ? Odpowiedz Link Zgłoś
zlosliwe_bydle Jestem czlowiekiem z natury delikatnym, hehe... 25.06.03, 19:36 Gość portalu: Strzelec napisał(a): > jetsetter napisał: > > > Ja pracuje w bazach danych w miami usa i mam na rok przed podatkami 70.000 > $ > > Ciekawe jak inni szczegolnie w europie wypadaja robiac to samo > > Jednym z powodow dla ktorych od momentu przyjazdu do Kanady 14 lat temu unikam > jak moge rodakow jest ten ich wstretny zwyczaj wsadzania nosow w nie swoje > sprawy...spotkasz takiego przypadkiem, i juz po pieciominutowej rozmowie > nieublaganie padaja dwa pytania. Pytanie nr 1: to jak dlugo juz jestes w > Kanadzie ? Pytanie nr 2: to ile zarabiasz ? No do tego dochodza jeszcze pytania > > dodatkowe typu: A dom kupiles ? A jakim samochodem jezdzisz ? Zaraz od razu > musze namierzyc czy "radza" sobie lepiej czy gorzej. Tak jakby z tego cos > wynikalo...dla mnie najwazniejsze, ze zarabiam tyle by moc wygodnie i spokojnie > > zyc, robiac to co robic lubie...i to mi wystarcza...nie musze sie porownywac do > > Kowalskiego w Londynie lub Malinowskiego w Nowym Jorku...w knocu czy jezeli > chodziles do szkoly do jednej klasy z Billem Gates'em to z tego tytulu > powinienes wpadac w kompleksy bo nie zarabiasz tyle co on ? ... i dlatego nie licytuje sie rzeczami, o ktorych mowi Strzelec, bo moze sie okazac, ze ktos ma wiecej ode mnie i bedzie mi przykro, albo, ze ja mam wiecej i komus bedzie przykro. Po co mnie lub komus ma byc przykro, hehehe? A "licytatorom" powiem: dajcie sobie siana - zawsze znajdzie sie ktos (i to naprawde, nie na Internecie), kto jest od nas bogatszy, ladniejszy, zdrowszy, szlachetniejszy, madrzejszy, zdolniejszy, etc. Bedziecie sie zapedzac w kompleksy z tego powodu jezeli jest wam dobrze? Strzelec: ditto Odpowiedz Link Zgłoś
mortadela Strzelec oraz Bydle 25.06.03, 19:48 Dobrze nawijacie, tylko nie uwzgledniace zupelnie innej polskiej cechy: trawa zawsze zielensza po drugiej stronie plota. Tak wiec, sa i tacy co mieszkaja TU ale wydaje im sie, ze TU to nie jest TO i trzeba jechac TAM. No wiec jada "zobaczyc" i widza Europe: ludzi w jasnych marynareczkach spacerujacych po ulicach Londynu, dziewczyny na skuterach na zabytkowych uliczkach Rzymu, chlopcow nawijajacych z panienkami w knajpianych ogrodkach Wiednia. I mysla: kuzwa, to znaczy ja tylko tak musze zapier...ac w tym moim syfiastym miasteczku w kanadzie/ USA/ Australii ? Niektorzy nawet, wiedzeni tym syrenim spiewem, jada i plona jak cma w plomieniu swiecy, cha, cha ! Odpowiedz Link Zgłoś
pkrol Re: Strzelec oraz Bydle 25.06.03, 19:54 No tak lepiej siedzie w kanadzie w biedzie gdzie syf i hujnia dolar nisko stoi podatki pod sufit zima trwa 10 miesiecy w roku wszedzie daleko no i dodatkowo nie ma gdzie isc , no tak kanada jest super, dodatkowo jescze to cholote z calego swiata trzeba wziasc pod uwage GOD CANADA IS GREAT Odpowiedz Link Zgłoś
mortadela Re: Strzelec oraz Bydle 25.06.03, 20:03 pkrol napisał: > No tak lepiej siedzie w kanadzie w biedzie gdzie syf i hujnia Mieszkasz moze w Kanadzie, ze tak ja dobrze znasz? Po co? Bierz dupski w trok i smigaj do Europy. Dobrze zrobisz. dolar nisko stoi Dolar nisko stoi do czego? Slyszalem tylko, ze czasami pala slabo stoi, ale zeby nisko? > podatki pod sufit To prawda. w Europie, a szczegolnie w Polsce podatkow nie ma w ogole. O Szwecji nie wspomne. zima trwa 10 miesiecy w roku wszedzie daleko no i dodatkowo > nie ma gdzie isc W Europie mozna zawsze isc na chuj. W Kanadzie rzeczywiscie nie. , no tak kanada jest super, dodatkowo jescze to cholote z > calego swiata trzeba wziasc pod uwage Tu sie akurat zgadzam. W czasie podrozy po Europie w ciagu trzech tygodni nie spotkalem zadnego Turka, Hindusa, Moluka, Araba, Marokanczyka, skosnookiego ani Murzyna. A jak juz byli to tylko japonscy turysci. GOD CANADA IS GREAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strzelec Re: Strzelec oraz Bydle IP: 5.3.* / 10.1.69.* 25.06.03, 21:24 pkrol napisał: > No tak lepiej siedzie w kanadzie w biedzie gdzie syf i hujnia dolar nisko stoi > podatki pod sufit zima trwa 10 miesiecy w roku wszedzie daleko no i dodatkowo > nie ma gdzie isc , no tak kanada jest super, dodatkowo jescze to cholote z > calego swiata trzeba wziasc pod uwage GOD CANADA IS GREAT Obudzil sie kolejny polski burak. Dolar nisko stoi ? W stosunku do ktorych walut ? Bo o ile sie nie myle tylko w ostatnich 2 miesiacach poszedl w stosunku do USD w gore o 13 %. Dla polskiego buraka pod budka z piwem to pewnie zadna wiadomosc, ale dla mnie taka, ze te wakacje w Las Vegas, na Florydzie, czy na Hawajach znacznie potanialy. Pomijajc juz fakt, ze i tak dolar kanadyjski zawsze byl silniejszy wobec USD niz kochana polska zlotowka. Jesli chodzi o ta biede w Kanadzie to ja serdecznie zycze wszystkim polskim pielegniarkom, nauczycielkom i calemu ludowi pracujacemu polskich miast i wsi, nie wylaczajac z tego polskich burakow spod budki z piwem takiej biedy w ktorej to wykonujac normalnie swoja prace, najlepiej ta dokladnie ktora sie jeszcze lubi mogli pozwolic sobie na kupno domu, dwoch samochodow i raz, dwa razy w roku wakacje w kraju lub za granica...no chyba ze sie myle, i w Polsce w tej chwili wszyscy kupja domy, samochcody, smigaja tymi BMW po nowo zbudowanych autostradach...ale chyba nie, bo czytam oto w prasie ze pielegniarka w Polsce z 15 letnim stzaem dostaje na reke 650 zlotych...wiec gdzie tutaj jest bieda az piszczy ? Podatki jakie sa takie sa, tez uwazam ze za wysokie, ale prosze nie wmawiac ze w Europie sa nizsze...jedyna cholota w Kanadzie, USA i gdzie tam jeszcze sa niestety tylko polskie buraki ktore oczywiscie pokazaly by calemu swiatu co sa warci gdyby wlasnie te Chinole, Hindusi i inni kolorowi im nie przeszkadzali...tak sie sklada ze pracuje na codzien z Hindusami i moge jedynie powiedziec tyle, ze pod wzgledem profesjonalizmu, kultury osobistej, klasy dystansuja polskich burakow o niebo... Odpowiedz Link Zgłoś
ertes Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? 25.06.03, 19:27 Senior Unix and Network Admin contractor: $85/hr Odpowiedz Link Zgłoś
ertes Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? 25.06.03, 22:54 Co na 4 godziny? Kolegi ksywka taka podobna do mojej. Czasami moze sie pomylic? Czy to celowo? Nie zeby mnie to przeszkadzalo ale tak z ciekawosci pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kprol Pkrol-czolowy kretyn polonii IP: *.proxy.aol.com 25.06.03, 22:54 GULON WAM GONI EMIGRANCI Autor: pkrol@NOSPAM.gazeta.pl Data: 24-06-2003 20:04 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując Co gulonek wam goni ze ktos wrocil do Polski i jest mu dobrze pieniadze robi i jest u siebie a nie tak jak wy musicie byc daleko ? pewnie tak bo zycie w polsce jest bardzo fajne jak sie dobra kase zarabia Wiec Voyager zrobil dobry ruch i gosc jest ustwiony Autor: pkrol@NOSPAM.gazeta.pl Data: 21-06-2003 14:26 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując Wlasnie dostalem powiadomienie ze wygralem wize czy ktos tez juz dostal? czy ktos wie ile formalnosci trwaja ? Autor: pkrol@NOSPAM.gazeta.pl Data: 21-06-2003 17:36 + odpowiedz na list + odpowiedz cytując Tak sie wlasnie sklada ze jestem w USA i dostalem papiery do wypelnienia zastanawiam sie ile to potrwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIP-1 nic sie nie dowiesz, widze ze musze ci pomoc IP: *.mt.sfl.net 26.06.03, 01:35 name job description salary VIP-1 ja tu porzadku pilnuje i spolecznie to robie ordery rozdaje MIRKO agent konsula ciasteczka i herbatka WOWA szpiegun ruskiej mafii w rublach ma placone to nie wiem LUIZA Z ogrodniczka na utrzymaniu meza OGRODU BOZENA prostytucja co laska {kto by ja chcial?} ZLOSLIWE zwalczanie chamstwa i dla idei BYDLW sentymentow na forum STARY emerytowany kapral zgadnij WIARUS kogo pominalem - wpisz sie zadna praca nie hanbi Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie Dzentelmeni nie rozmawiaja o pieniadzach... 26.06.03, 01:47 ...dzentelmeni je maja. Pozdrawiam Strzelca i Bydle, powiedzieliscie za mnie reszte ;oD Luiza-w-Ogrodzie Zawieszona na teczy pod gwarancja wizji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polako z usa [...] IP: *.34-65.tampabay.rr.com 26.06.03, 03:04 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ertem jacy to dzentelmeni 26.06.03, 03:39 banda choojuv w chujni ktorym smiegnelo 10 lat z zycia na placeniu damkow z papieru i wlasnie przefinansowali na nastepne 20. Wlasnie kupilem Gazete od Michnika i pierwsze co to wy..em psy na pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-vv-ogrodzie [...] 26.06.03, 03:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza-w-ogrodzie uwaga podrobka 26.06.03, 04:04 luiza-vv-ogrodzie (nick piszacy sie z dwoma "v" zamiast "W") to nie jestem ja Odpowiedz Link Zgłoś
ertes Re: uwaga podrobka 26.06.03, 16:52 No i co z tego? Czesto pisze duzo ciekawiej niz ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? IP: *.proxy.aol.com 26.06.03, 04:27 JA mam $8.25 na godzine jako ratownik na basenie w wakacje !!! Nie narzekam ! Odpowiedz Link Zgłoś
mortadela 800 na godzine. 26.06.03, 14:14 Informatyk, rozne komputery i inne. Ale tera siedze w domu, bo zem w pracy z dachu zlecial jak jednemu baze danych robilem. Odpowiedz Link Zgłoś
yagnieszka Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? 26.06.03, 14:42 Nikt, procz czesto obcego Polaka, nigdy mnie nie pyta ile zarabiam! Ja nie pytam nikogo, nawet czlowieka, z ktorym zyje - tak dlugo jak nam starcza na to, czego potrzebujemy i lubimy robic, jakie to ma znaczenie? A jak zacznie brakowac, to sie albo popracuje wiecej, albo pooszczedza - co za wielki problem? Jedyny czas dokladnego podliczania dochodow to przed wysylaniem zeznan podatkowych. Przeczytalam o tym panu, co zarabia $70K w Stanach i jest sklonny pouczac kogos w Londynie jak tamten ma znalezc lepiej platna prace. No jak slowo honoru - skad sie w niektorych bierze tyle pewnosci siebie, ze wiedza lepiej niz miejscowi jak to jest ze znajdowaniem pracy w GB? Mnie by do glowy nie przyszlo radzic komus Z INNEJ PROWINCJI czy z SASIEDNIEGO STANU jak ma szukac pracy, bo lokalne zwyczaje moga byc nieco inne a tu ktos WIE LEPIEJ jak szukac pracy w innym kraju i na innym kontynencie! To ty sie facet marnujesz za te $70K rocznie - ty powinienes zalozyc agencje posredniczaca w znajdowaniu pracy dla ludzi na calym swiecie i wszystkich zawodow - miliony bys zarobil na takim posrednictwie i to we wszystkich mozliwych walutach a nie jakies marniawe $70K. I jeszcze dodam cos na koniec - kilka lat temu zarabialam bardzo, bardzo dobrze ale bylam w tamtej pracy okropnie nieszczesliwa. Z kilku wzgledow. Poszlam wiec do szkoly i zmienilam zawod, teraz zarabiam pewnie niewiele ponad polowe tego, co kiedys ale praca mnie cieszy i nie zamienilabym jej ZA ZADNE PIENIADZE. Bo tak dlugo, jak moge zarobic na swoje potrzeby i przyjemnosci, wyzej cenie przyjemnosc i satysfakcje z pracy niz kolejne $10K dodawane do rocznej pensji. Do takiego podejscia tez trzeba dorosnac. Niektorzy nie dorastaja nigdy, bo skupiaja sie wylacznie na tym "ILE ZARABIAMY ZA GRANICA?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Yagnieszki Re: ILE ZARABIAMY ZA GRANICA ? IP: *.vc.shawcable.net 26.06.03, 18:42 Jestes MADRA "BABKA" i LOGICZNIE MYSLISZ-bedziesz SZCZESLIWA przynajmniej do stowy-Pozdrawiam-Marek- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Typowo polskie podejscie IP: *.nyc.rr.com 26.06.03, 23:25 Co kogo obchodzi ole kto zarabia? Czy to wtykanie nosa w nie swoje sprawy to cecha narodowa? Prawidlowa odpowiedz brzmi: Not enough. Odpowiedz Link Zgłoś
macant spilem sie, przepraszam, mialo byc 27.06.03, 03:00 za ktora granica? Za ta? "Profesor UJ ze wszystkimi tytułami naukowymi zarabia nie więcej niż trzy tysiące złotych." w dzisiejszej Gazecie, dobrze ze nie zostalem Profesorem tego Forum. Odpowiedz Link Zgłoś