victorianka 25.07.03, 04:30 Czy ktos moze mnie poinformowac co sie dzieje w konsulacie w Sydney? CZemu nie reaguja i nie odbieraja telefonow> Czy wogole zyja? Papiery zlozylam i cisza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
starywiarus Re: paszport polski 25.07.03, 05:44 victorianka napisała: > Czy ktos moze mnie poinformowac co sie dzieje w konsulacie w Sydney? > CZemu nie reaguja i nie odbieraja telefonow> Czy wogole zyja? > Papiery zlozylam i cisza. Telefonow dyplomacja RP nie odbiera, bo sie czuje oblezona i zagrozona przez niedobra emigracje, a poza tym przeszkadza im to w urzedowaniu. Paszport dostaniesz, kiedy im sie spodoba, a jak im sie nie spodoba, to nie dostaniesz. W Nowym Jorku przez pierwsze 6 miesiecy obowiazywania nowych przepisow o paszportach zalatwili 7% przyjetych podan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dachy-chicago Re: paszport polski IP: *.proxy.aol.com 25.07.03, 06:10 czekaja na pass Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Who Stary zamiast zbijac jaja na welfare....... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 25.07.03, 06:10 starywiarus napisał: > victorianka napisała: > > > Czy ktos moze mnie poinformowac co sie dzieje w konsulacie w Sydney? > > CZemu nie reaguja i nie odbieraja telefonow> Czy wogole zyja? > > Papiery zlozylam i cisza. > > > Telefonow dyplomacja RP nie odbiera, bo sie czuje oblezona i zagrozona przez > niedobra emigracje, a poza tym przeszkadza im to w urzedowaniu. Paszport > dostaniesz, kiedy im sie spodoba, a jak im sie nie spodoba, to nie dostaniesz. > W Nowym Jorku przez pierwsze 6 miesiecy obowiazywania nowych przepisow o > paszportach zalatwili 7% przyjetych podan. popros ich moze ci dadza partajma, to pomozesz rozladowac kolejke plus moze po znajomosci dostaniesz paszporta w piec miesiecy. Bedziesz mial tez co pisac na No i zolc ci nie bedzie musiala sie wylewac otworem w twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
brunotrzypiatki Re: Stary zamiast zbijac jaja na welfare....... 25.07.03, 19:03 Gość portalu: Dr Who napisał(a): > popros ich moze ci dadza partajma, Partajma juz mam przy sitraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: split Re: Stary zamiast zbijac jaja na welfare....... IP: *.nas25.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 27.07.03, 00:34 Gość portalu: Dr Who napisał(a): > starywiarus napisał: > > > victorianka napisała: > > > > > Czy ktos moze mnie poinformowac co sie dzieje w konsulacie w Sydney? > > > CZemu nie reaguja i nie odbieraja telefonow> Czy wogole zyja? > > > Papiery zlozylam i cisza. > > > > > > Telefonow dyplomacja RP nie odbiera, bo sie czuje oblezona i zagrozona prz > ez > > niedobra emigracje, a poza tym przeszkadza im to w urzedowaniu. Paszport > > dostaniesz, kiedy im sie spodoba, a jak im sie nie spodoba, to nie > dostaniesz. > > W Nowym Jorku przez pierwsze 6 miesiecy obowiazywania nowych przepisow o > > paszportach zalatwili 7% przyjetych podan. > > popros ich moze ci dadza partajma, to pomozesz rozladowac kolejke plus moze po > znajomosci dostaniesz paszporta w piec miesiecy. Bedziesz mial tez co pisac na > No i zolc ci nie bedzie musiala sie wylewac otworem w twarzy. Hey ! doc , jesli chcesz pisac w polskim jezyku to pisz po polsku , nie wysilaj sie " zdrobniala " angielszczyzna , prosze ! Odpowiedz Link Zgłoś
grubym Re: paszport polski 25.07.03, 12:01 victorianka napisała: > Czy ktos moze mnie poinformowac co sie dzieje w konsulacie w Sydney? > CZemu nie reaguja i nie odbieraja telefonow> Czy wogole zyja? > Papiery zlozylam i cisza. Odpowiedz masz w poscie niejakiego Dr. Who. Siedzi taki w konsulacie i zamiast pracowac, pilnuje czy ktos, gdzies, na jakims forum nie pisze niemilej prawdy o ich dzialnosci. A jak ktos napisze (jak Starywiarus) to maja za zadanie od razu dokopac. No i czasu na normalna prace nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
artur666 dziecko, ONI maja nas w du...pie! 25.07.03, 12:20 Podobna sytuacja panuje tez w Niemczech. Na wiosne zlozylem wniosek na nowy paszport, po trzech miesiacach dostalem...tymczasowy.!!!!!!!! na rok. Przyszedl listem poleconym i musialem za ta scierke zaplacic przy odbiorze 100 EURO!!!!!!! te moczymordy z Konsulatu w Monachium dolaczyli jeszcze jeden wniosek paszportowy. nic nowego, granie w czlona. zygac mnie sie chce gdy tylko o tym pomysle. Ponoc wydrukowanie normalnego trwa ponad 6 miesiecy!!!!!!!!!!!!!!!!!! kupa smiechu!!!!!!!!!! wstyd. Polska-chaotyczna trwa na posterunku. Dlatego tak kochamy ten kraj, ze staramy sie trzymac od niego jak najdalej. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnowidze Re: dziecko, ONI maja nas w du...pie! 25.07.03, 13:25 --- Ty masz qrwa ciagle problemy jak nie z przychowkiem to nawet paszportu normalnie zalatwic nie umiesz artur666 napisał: > Podobna sytuacja panuje tez w Niemczech. > > Na wiosne zlozylem wniosek na nowy paszport, po trzech miesiacach > dostalem...tymczasowy.!!!!!!!! na rok. Przyszedl listem poleconym i musialem za > > ta scierke zaplacic przy odbiorze 100 EURO!!!!!!! trzeba bylo komus zaj..bac mialbys za darmo >te moczymordy z Konsulatu w > Monachium dolaczyli jeszcze jeden wniosek paszportowy. nic nowego, granie w > czlona. zygac mnie sie chce gdy tylko o tym pomysle. > > Ponoc wydrukowanie normalnego trwa ponad 6 miesiecy!!!!!!!!!!!!!!!!!! kupa > smiechu!!!!!!!!!! wstyd. > "rzygac" pisane powinno byc przez "rz" moze nie potrafili odczytac Twojego wniosku o paszport? Odpowiedz Link Zgłoś
artur666 cos mi tu smierdisz 25.07.03, 20:54 ty chyba jestes tez jednym z tych cwokow konsularnych? szpiegiem na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnowidze Re: cos mi tu smierdisz 26.07.03, 23:04 artur666 napisał: > ty chyba jestes tez jednym z tych cwokow konsularnych? szpiegiem na forum? > nie ja w gownie sie grzebie po to zeby je wyrzucic kiedys byles normalnym czlowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Who Re: dziecko, ONI maja nas w du...pie! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 26.07.03, 03:08 > "rzygac" pisane powinno byc przez "rz" > moze nie potrafili odczytac Twojego wniosku o paszport? Jak gosciu jest zalanay to rzyga przez samo "z" Proponuje udac sie do konsulatu i orzygac konsulowi koszule i pani sekretarce rzygnac w twarz. Moze do bydlo konsulackie ruszy sie wreszcie do roboty paszportowej. Dobrze tez by bylo rzygnac wiarusowi w czerwone oczka, bedzie widzial wtedy podwojnie. Dwa paszporty australijskie to jak jeden RPl-owski i jeden dupo- swiatowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: split Re: dziecko, ONI maja nas w du...pie! IP: *.nas25.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 27.07.03, 00:05 czarnowidze napisała: > --- > Ty masz qrwa ciagle problemy > jak nie z przychowkiem to nawet paszportu normalnie zalatwic nie umiesz > > artur666 napisał: > > > Podobna sytuacja panuje tez w Niemczech. > > > > Na wiosne zlozylem wniosek na nowy paszport, po trzech miesiacach > > dostalem...tymczasowy.!!!!!!!! na rok. Przyszedl listem poleconym i musial > em > za > > > > ta scierke zaplacic przy odbiorze 100 EURO!!!!!!! > > trzeba bylo komus zaj..bac mialbys za darmo > > >te moczymordy z Konsulatu w > > Monachium dolaczyli jeszcze jeden wniosek paszportowy. nic nowego, granie > w > > czlona. zygac mnie sie chce gdy tylko o tym pomysle. > > > > Ponoc wydrukowanie normalnego trwa ponad 6 miesiecy!!!!!!!!!!!!!!!!!! kup > a > > smiechu!!!!!!!!!! wstyd. > > > > "rzygac" pisane powinno byc przez "rz" > moze nie potrafili odczytac Twojego wniosku o paszport? > Dlaczego nie podrozujecie z paszportami z krajow w ktorych zyjecie , Ja nie mam problemow , sprobujcie . I left my country in '78 I'm an American since "83 and I carry an American passport everywhere I go , NO PROBLEM !!! Split Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Who Re: dziecko, ONI maja nas w du...pie! IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 27.07.03, 00:14 "I left my country in '78 I'm an American since "83 and I carry an American passport everywhere I go , NO PROBLEM !!! Split" Podrozowanie na paszporcie USA to nie o samo co na paszporcie Australijskim. Do wielu krajow swiata potrzebujesz wizy nawet do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: split Re: dziecko, ONI maja nas w du...pie! IP: *.nas25.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 27.07.03, 00:20 Gość portalu: Dr Who napisał(a): > "I left my country in '78 I'm an American since "83 and I carry an American > passport everywhere I go , NO PROBLEM !!! > > Split" > > Podrozowanie na paszporcie USA to nie o samo co na paszporcie Australijskim. Do > > wielu krajow swiata potrzebujesz wizy nawet do Polski. Mozesz to wytlumaczyc ? Ja jezdze do do rodzinnej dziury i praktycznie nie spotykam sie z nikim jak ja , duzo wyjechalo jak ja , ale odwiedzamy rodziny mijajac sie , stad moze moja ignorancja jesli chodzi o ten problem . Odpowiedz Link Zgłoś
czarnowidze Re: dziecko, ONI maja nas w du...pie! 27.07.03, 00:24 nastepny palant ktory nie wie po co zyje, gdzie jezdzi zajzyj do lodowki czy ci czegos nie zadupcyli Odpowiedz Link Zgłoś