Dodaj do ulubionych

Cos z zycia

IP: *.turboline.skynet.be 08.01.02, 16:16
Widzac i slyszac zal i lzy Prawych Polakow,ktorzy walczyli z 2 okupantami,tym
Ruskim i hitlerowskim,pisze-moze ktos to zrozumie.
Efektem mojego postu"Solidaruch a Hitler"(polecam moja odpowiedz w pliku)jest
zauwazenie problemu milionow ludzi pozostawionych bez zadnych srodkow do zycia.
Oby to zauwazyl RZAD.Nastawiony bylem na epitety,lecz jeden jest wyrozniajacy,
bo podajacy sie za doktorka nijaki DOKI.
Pamietam smierc Bieruta.Moze ty pamietasz jak Gomulka wyjezdzal do ZSRR "Wiesiu
nie jedz,bo otruja"ludzie kladli sie na tory.Pojechal i tam zalozyl petle na
szyje sobie i Polsce.To byly moje nieszczesliwe lata.
Polscy decydenci walczyli z Ruskimi politycznie,efekt,nie bylo krwawych
rewolucji w Polsce na miare Wegier i Czech.Takim to jestem komunista.
U schylku komunizmu wyjezdzam na zachod i zaczynam handel.Polskim handlowcom
nie wystarcza regularny odbior,oszukuja perfidnie.Zwracam pieniadze (ogromne)
mojemu odbiorcy.Zyskuje zaufanie i prawo pracy.Przygladam sie ludziom,widze
swoje zacofanie.Praca, praca ipraca.Dzisiaj mam obywatelstwo i mnostwo
przyjaciol,na ktorych moge liczyc,dali dowody.Mam tez fajne dzieci,ktore sa
uczciwymi ludzmi,bogate i maja takt.Gdy czytam posty,lub slysze ich,tych
milionerow,trzaskajace kominki-nie wiem plakac,czy smiac sie.Snobizm!Mysla ze
ktos padnie z zazdrosci.Oni nie sa w stanie nawet zrozumiec,ze miliony matek
nie ma czym nakarmic dziecka.Oszczedz im tego bulu,nie pisz durnot.To jest
typowy tok myslenia komunisty.
Demokracja dala mi prawo do nazwania po imieniu tego, na co mam dowody.
Robie to i Tobie udowadniam moja racje.Zajrzyj do tej gazety.Art.Czarne chmury
nad Kaczmarkiem.Zapytaj sie,kto sie boi kontroli?Wszystko jasne.
Tobie ZYD,Ruski i inni przeszkadzaja.Przeciez Ruski to slowianin,Twoj brat.On
jeszcze bardziej byl bity w tylek niz TY.To nie jego wina, ani Twoja,decydentow
w systemie.Teraz zlo minelo,trzeba zycie i polityke ukladac od nowa.Antagonizmy
szkodza wszystkim.Dostales konia jakim jest wolnosc,zajzyj w zeby,bo z tej
przyczyny ten kon zdycha.
PS.Z czlowiekim myslacym, czy to ZYD,ARAB,RUSKI dogaduje sie,z Rodakiem ciezko
mi to przychodzi.
Bez urazu mik
Obserwuj wątek
    • Gość: Don Re: Cos z zycia pacjenta oddzialu psychiatrii IP: *.uc.nombres.ttd.es 09.01.02, 00:10

Dzisiaj pielegniarz znowu zapomnial zamknac drzwi od pokoju .Wyszedlem i w
      pokoju pielegniarzy zobaczylem komputer.Dorwalem sie do niego i zaczalem cos
      pisac.Ale nie pytajcie mnie o czym pisalem,sam nie wiem dokladnie .Cos mi przez
      ta chorobe sie porypalo w glowie.Lekarze mowia ,ze mam jakas taka chorobe i
      cos jeszcze gdzie mitomania to jeden z objawow.Teraz pojde na ulice -jezeli
      drzwi nie sa zamkniete.Miki
      • Gość: Don Re: Cos z zycia pacjenta oddzialu psychiatrii IP: *.uc.nombres.ttd.es 09.01.02, 00:12
        Gość portalu: Don napisał(a):

>
        > Dzisiaj pielegniarz znowu zapomnial zamknac drzwi od pokoju .Wyszedlem i w
        > pokoju pielegniarzy zobaczylem komputer.Dorwalem sie do niego i zaczalem cos
        > pisac.Ale nie pytajcie mnie o czym pisalem,sam nie wiem dokladnie .Cos mi przez
        >
        > ta chorobe sie porypalo w glowie.Lekarze mowia ,ze mam jakas taka chorobe i
        > cos jeszcze gdzie mitomania to jeden z objawow.Teraz pojde na ulice -jezeli
        > drzwi nie sa zamkniete.Miki

Oczywiscie jestem MIK a nie miki.
        • Gość: maz Re: do Dona IP: *.arach.net.au 09.01.02, 02:09
          No nie .
          ty oczywiscie jestes Don a nie mik ,czy miki.
          Teraz wrescie dowiedzialem sie jak wyglada Twoj dzien powszedni
          i skad sie biora Twoje madrosci.Dzieki za informacje.
          • Gość: Anna27 Re: do Mik IP: *.215.153.54.Dial1.Washington1.Level3.net 09.01.02, 02:26
            Niezly post. Musze chyba czesciej czytac co masz do powiedzenia. Z
            wiekszoscia powiedzianych przez Ciebie powyzej rzeczy sie zgadazam. Moze
            dlatego, ze lubie czytywac Marxa i Webera.
            • Gość: bogdan Re: do Mik IP: *.proxy.aol.com 09.01.02, 02:39
              Anno 27-nie czytaj Marxa tracisz czas ,
              mik-w kominku pali sie drzewo to nie snobizm to koniecznosc -jest zima trzeba
              dogrzac mieszkanie.Co do tych milionerow to moze ci kiedys napisze jak czlowiek
              z wyksztalceniem zawodowym doszedl w ciagu 8 lat do tego pierwszego miliona na
              czysto.
              Miestety to nie ja .Jest to emigrant Z PRL ktory przyjechal razem ze mna.
              • Gość: Anna27 Re: do Bogdana IP: *.215.153.54.Dial1.Washington1.Level3.net 09.01.02, 02:55
                Czesc. Co do Marksa, to czytam tylko mlodego. Jako socjolog nie potrafie nie
                odniesc sie do Marksa, bo on jednak jest jednym z kluczowych postaci dla tej
                dziedziny wiedzy, ktora sobie wybralam.

Milo slyszec o karierze Twojego znajomego. Ale jako osoba sceptycznie
                nasawinoa dodam, ze takie przykladu awansu od pucubuta do milionera sa
                wyjatkiem raczej nie regula.
              • Gość: bogdan do Anny 27 IP: *.proxy.aol.com 09.01.02, 03:39
                to nie jest wyjatek
                on nigdy nie byl pucybutem on jest Polakiem z zasadnicza szkola zawodowa
                a to ze osiagna ze moze przestac pracowac i zyc z wynajmowania swojego biznesu
                majac dochod ponad 8 tys $ na miesiac osiagnal w ostatnich latach.Dlatego
                zawsze twierdze ze
                komuna ksztalcila ludzi lepiej niz kapitalizm bo tutaj my dajemy sobie rade
                lepiej niz tubylcy.Ja tego p[erwszego miliona jeszcze nie mam ale rozne sa
                uklady w zyciu i pracuje na niego.I nie narzekam.
                • Gość: Anna27 Re: do Bogdana IP: *.215.153.54.Dial1.Washington1.Level3.net 09.01.02, 04:27
                  To jak tego miliona juz zarobisz to ja sie wpraszam na popijawe. W koncu takie
                  wydarzenie trzeba bedzie uczcic, nie?
    • Gość: Anna27 Re: Cos z zycia- do mik 2 IP: *.215.153.54.Dial1.Washington1.Level3.net 09.01.02, 02:33
      Ok, powyzszy post mial cos w sobie. Ale ten o solidaruchu wybitnie nieudany.
      Jak mozna byc takim antysemita?
      • Gość: mik Re: Odpowiadam-mik IP: *.turboline.skynet.be 09.01.02, 14:14
        Dziekuje Wszystkim za korespondencje.Jeszcze cos o sobie.Czytajac prase Polska,
        boli mnie to,ze matki w desperacji,przed glodem,wyrzucaja przez okno dzieci i
        popelniaja samobojstwa i inne tragedie.Pisalem o tym juz,lecz bez efektow.
        Zastosowalem terapie wstrzasowa.Przyzekam iz wiecej,nie uciekne do fortelu.
        W Polsce jest bardzo duzo tragedi i to nie z winy wiekszosci ludzi.
        Odnosnie mnie,jako czlowiek,bez nauk,malo inteligentny,w protescie do Prezydeta
        Polski, dlaczego nie honor jest mi reprezentowanie tego kraju,napisalem.Mozesz
        mnie osadzac jak chcesz.Lecz prawda jest taka.Gwoli scislosci, spokojnie
        moglbym piszac ironizowac,nie stac mnie jest na to.Wiedzac ze rzady Polski
        zawsze liczyly siez opinia Poloni,a czytajac te posty w internecie....
        Do Bogdana:Jako Twoj przyjaciel,wiedzac,ze masz miliony ciesze sie.
        Jako czytelnik internetu,wiesz juz.
        Jako falszywy przyjaciel,staralbym sie Cie okrasc.
        Ty nie wiesz czego ja sie dorobilem, ja nie wiem,czego inni,ale jak widze
        eleganckiego Polaka,ciesze sie,gdy widze lachmana pijanego,odsowam sie,gdy
        widze biedaka,to jak moge - pomagam,nie liczac na wdziecznosc.Duzo razy zawidlem
        sie.Konczac pozdrawiam.
        Zapomnialem o Don- dzien dobry
        • Gość: Don Re: Odpowiadam-mik IP: *.uc.nombres.ttd.es 09.01.02, 14:22
          Gość portalu: mik napisał(a):

> Dziekuje Wszystkim za korespondencje.Jeszcze cos o sobie.Czytajac prase Polska,
          > boli mnie to,ze matki w desperacji,przed glodem,wyrzucaja przez okno dzieci i
          > popelniaja samobojstwa i inne tragedie.Pisalem o tym juz,lecz bez efektow.
          > Zastosowalem terapie wstrzasowa.Przyzekam iz wiecej,nie uciekne do fortelu.
          > W Polsce jest bardzo duzo tragedi i to nie z winy wiekszosci ludzi.
          > Odnosnie mnie,jako czlowiek,bez nauk,malo inteligentny,w protescie do Prezydeta
          > Polski, dlaczego nie honor jest mi reprezentowanie tego kraju,napisalem.Mozesz
          > mnie osadzac jak chcesz.Lecz prawda jest taka.Gwoli scislosci, spokojnie
          > moglbym piszac ironizowac,nie stac mnie jest na to.Wiedzac ze rzady Polski
          > zawsze liczyly siez opinia Poloni,a czytajac te posty w internecie....
          > Do Bogdana:Jako Twoj przyjaciel,wiedzac,ze masz miliony ciesze sie.
          > Jako czytelnik internetu,wiesz juz.
          > Jako falszywy przyjaciel,staralbym sie Cie okrasc.
          > Ty nie wiesz czego ja sie dorobilem, ja nie wiem,czego inni,ale jak widze
          > eleganckiego Polaka,ciesze sie,gdy widze lachmana pijanego,odsowam sie,gdy
          > widze biedaka,to jak moge - pomagam,nie liczac na wdziecznosc.Duzo razy zawidle
          > m
          > sie.Konczac pozdrawiam.
          > Zapomnialem o Don- dzien dobry

Dien dobry analfabeto -oszolomie.Coz to zaserwowac mozesz dzisiaj ?
      • Gość: mik Re: Do Anny IP: *.turboline.skynet.be 09.01.02, 14:32
        Wg.mnie, wszystkie anty to antyczlowiek.Wszyscy ludzie ktorzy przestrzegaja praw
        maja prawo do zycia,religi itd.Nie mnie jest sadzic,ale przestrzgac praw.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka