Gość: rik IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 12.01.02, 03:45 Czy ktos z Was przebywa w USA na wizie H4? Bardzo prosze o informacje dotyczace SSN, prawa jazdy itd. Z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rik Re: Viza H4 IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 12.01.02, 04:10 Czyzby nikogo takiego nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Viza H4 IP: 130.68.2.* 12.01.02, 04:16 a gdzie Ty teraz jestes- tu czy tam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rik Re: Viza H4 IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 12.01.02, 05:00 Caly czas jestem w tutaj (stan Illinois). I miotam sie miedzy biurem skretarza stanu (prawo jazdy), a social security administration. Zwariowac mozna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baker Re: Viza H4 IP: *.tnt4.portland.or.da.uu.net 12.01.02, 04:23 Prawo jazdy dostamiesz,moze bedziesz musial-a sie nagimnastykowac, ale dostaniesz. W niektorych stanach nie jest potrzebne SSN do prawa jazdy. SSN nie dostaniesz. Dostaniesz Tax identyfication number na podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zybi Re: Viza H4 IP: 130.68.2.* 12.01.02, 05:04 Widac ze wystraszony i sie miota. poszukaj na Forum , ten temat byl wielokrotnie przerabiany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rik Re: Viza H4 IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 12.01.02, 05:05 W ubieglym roku zostalo zmienione prawo i moge sie ubiegac o SSN, ale najpierw musze udowodnic, ze bez tego ID nie moge przystapic do testu prawa jazdy. Zeby to udowodnic musze przedstawic oficjalny, imienny list z biura sekretarza stanu, o tym, ze tak wlasnie jest. I tu pojawia sie problem. Biuro przestalo wydawac takie listy w ubieglym roku wiec jedyna mozliwosc uzyskania potwierdzenia, ze SSN jest mi niezbedny do prawa jazda przepadla z kretesem. Prawo stanowe przeczy prawu federalnemu, a mnie powoli nerwica zabija. Sprawa jest nizle zakrecona, a ja nie wiem juz co mam robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baker Re: Viza H4 IP: *.tnt2.portland.or.da.uu.net 12.01.02, 17:20 Ale mozesz sprobowac w druga strone. Jesli udowodnisz, ze nie przysluguje Ci SSN,a spelniasz wszystkie inne warunki uzyskania prawa jazdy, powinienes je dostac bez SSN. Wez zaswiadczenie z SSN office ze go nie mozesz dostac i pokaz to wDMV. Powinni Ci dac prawo jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rik Re: Viza H4 IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 12.01.02, 19:53 Gość portalu: baker napisał(a): > Ale mozesz sprobowac w druga strone. Jesli udowodnisz, ze nie przysluguje Ci > SSN,a spelniasz wszystkie inne warunki uzyskania prawa jazdy, powinienes je > dostac bez SSN. Wez zaswiadczenie z SSN office ze go nie mozesz dostac i pokaz > to wDMV. Powinni Ci dac prawo jazdy. Sprobuje, dzieki za rade! Odpowiedz Link Zgłoś