zaza 22.01.02, 17:27 mozecie pomoc mojej znajomej? czy programy telewizji wloskiej (rai uno , rai duo, rai tre) mozna ogladac z tak zwana telegazeta? chodzi mi tu o to czy osoby gluche moga czytac napisy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: italo Re: telewizja wloska IP: 134.65.105.* 22.01.02, 17:58 we wloskiej tv jest telegazeta, ale nie wiem czy mozna ja jakos wykorzystac w wyzej wymienionej sytuacji. Wlosi wszystko nawet w kinach dubbinguja. Dlatego tez kazdy albo prawie kazdy film jest kilka miesiecy pozniej niz w reszcie swiata. Okreslonego aktora np. de niro dubbinguje ten sam wloski aktor. Nie wiem czy ma to dozywotnio ale podejrzewam, ze tak. Wlosi nie umieja czytac -bez obrazy - na poludniu (na poludnie od Milano) w 1972 roku bylo duzo analfabetow. W skali kraju 20 % spoleczenstwa. Tak podaje wloski rocznik statystyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Re: telewizja wloska IP: *.uc.nombres.ttd.es 23.01.02, 00:24 Gość portalu: italo napisał(a): > we wloskiej tv jest telegazeta, ale nie wiem czy mozna ja jakos > wykorzystac w wyzej wymienionej sytuacji. > Wlosi wszystko nawet w kinach dubbinguja. Dlatego tez kazdy albo > prawie kazdy film jest kilka miesiecy pozniej niz w reszcie swiata. > Okreslonego aktora np. de niro dubbinguje ten sam wloski aktor. Nie > wiem czy ma to dozywotnio ale podejrzewam, ze tak. Wlosi nie umieja > czytac -bez obrazy - na poludniu (na poludnie od Milano) w 1972 roku > bylo duzo analfabetow. W skali kraju 20 % spoleczenstwa. Tak podaje > wloski rocznik statystyczny. Ble ble bla bla-a o zwiazkach zawodowych artystow slyszales ? To poczytaj bo nie jestes analfabeta ok ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: telewizja wloska IP: *.dip.t-dialin.net 23.01.02, 17:27 Gość portalu: italo napisał(a): > Wlosi nie umieja > czytac -bez obrazy - na poludniu (na poludnie od Milano) w 1972 roku > bylo duzo analfabetow. W skali kraju 20 % spoleczenstwa. Tak podaje > wloski rocznik statystyczny. 1)Wloskie Poludnie zaczyna sie na granicy Lazio i Campania, czyli jakies 700 km na poludnie od Mediolanu. 2)Zajrzyj do nowszych statystyk. Od 1972 roku zdazylo juz umrzec cale pokolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaka Re: telewizja wloska IP: 212.219.189.* 23.01.02, 21:16 no i co ? nie mozecie pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś