Dodaj do ulubionych

Twoje ulubione miejsce w Europie

IP: *.methodstudios.com 23.01.02, 19:15
OK, wybieram sie w maju do Europy, chodzi mi o jakies ustronne, zwiazane
z natura miejsce, jakies nieduze "quaint village", pieknie polozone, czyste,
gdzie moznaby bylo spedzic tydzien, chodzic co rano do tej samej piekarni,
chyba czujecie o co mi chodzi. Myslalem o Sorrento lub Positano, ale jesli
ktos zna jakies malo znane piekne miejsce i zechce sie podzielic, to bylbym
wdzieczny. Raczej Wlochy, moze Hiszpania, Szwajcaria lub Portugalia. Inne
propozycje mile widziane. Dzieki z gory.
Obserwuj wątek
    • Gość: Svea Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.sn.g.bonet.se 23.01.02, 19:29
      Do diabła co wy z tą czystością kompleks czy choroba najlepiej udać
      się do jakiejś kliniki czysto papu dadzą i leżeć można do oporu.
      Poęknie styrylnie - albo udać się pod namiot tlenowy do Michala
      • Gość: Don Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.uc.nombres.ttd.es 23.01.02, 19:40

Warszawa-ladnie polozone ,czyste i mozesz chodzic co dzien sdo tej samej
        piekarni ( nie ma przymusu kupowania w wielu piekarniach )I zapewniam Cie jest
        to miejsce malo znane dla miliardow ludzi. Przyjemnego urlopu .PS.z jezykiem
        bedziesz mial troche trudnosci-z poczatku.
        • Gość: Jurek Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: 212.162.228.* 28.01.02, 14:20
          Warszawa jest na szczescie duzo czystsza niz wiekszosc stolic w Zachodniej
          Europie, glownie dlatego ze nie ma w niej jeszcze Murzynow i Arabow, jednak Ty
          oczywiscie tego nie dostrzegasz poniewaz masz mozg doszczetnie wyprany przez
          ideologie politycznej poprawnosci. Szczerze wspolczuje.
          Pozdro
    • Gość: MaciekS Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.amdahl.com 23.01.02, 19:39
      Gość portalu: aj napisał(a):

> OK, wybieram sie w maju do Europy, chodzi mi o jakies ustronne, zwiazane
      > z natura miejsce, jakies nieduze "quaint village", pieknie polozone, czyste,
      > gdzie moznaby bylo spedzic tydzien, chodzic co rano do tej samej piekarni,
      > chyba czujecie o co mi chodzi. Myslalem o Sorrento lub Positano, ale jesli
      > ktos zna jakies malo znane piekne miejsce i zechce sie podzielic, to bylbym
      > wdzieczny. Raczej Wlochy, moze Hiszpania, Szwajcaria lub Portugalia. Inne
      > propozycje mile widziane. Dzieki z gory.

Hej,

Miales jechac do Wloch? Nie mozesz sie zdecydowac wink

Trzymaj sie,

M.
      • Gość: aj Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.methodstudios.com 23.01.02, 19:47
        Ostatnio przeczytalem jakis artykul, ze stosy smieci zasypaly Positano, wiec
        troche sie zaczalem wahac. Podobno smrod sie unosi nad cala zatoka. Pewnie
        sporo w tym przesady, ale... Myslalem, ze to forum to dobre miejsce, zeby
        zdobyc jakies ciekawe informacje. Jak tam snowboard?
        • Gość: MaciekS Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.amdahl.com 24.01.02, 19:13

> Ostatnio przeczytalem jakis artykul, ze stosy smieci zasypaly Positano, wiec
          > troche sie zaczalem wahac. Podobno smrod sie unosi nad cala zatoka. Pewnie
          > sporo w tym przesady, ale... Myslalem, ze to forum to dobre miejsce, zeby
          > zdobyc jakies ciekawe informacje. Jak tam snowboard?

Jak to jak? Przeciez wiesz... znowu chyba zabraliscie nam pogode sad Dzisiaj leje
          i ma byc 50 stopni. Trzeba brac deski dobre na kamienie... i jezdzic o tak jak tu
          na zalaczonym obrazku:

www.rockboarding.com/IMAGES01/Image60.jpg

A na tej dlugiej desce to nie mialem odwagi... Krotsze deski mnie wykonczyly
          fizycznie. Slaby sezon. Malo udanych treningow. Zadnych startow w zawodach
          (kiepska organizacja, malo sniegu, szkoda sprzetu na takie warunki - zbyt drogi i
          zbyt dobrze przygotowany zeby odpalac go na to dziadostwo w poblizu).

Trzymaj sie,

M.
    • mister1 Re: Twoje ulubione miejsce w Europie 23.01.02, 19:43
      w Polsce - Karpacz
      poza Polska: Gran Canaria (San Agustin) - lub okolice Clarvoux (Luksemburg)
      • Gość: aj Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.LABridge.com 24.01.02, 19:01
        Czy moglbys wiecej o Luksemburgu? Nie moge znalezc niczego takiego, o czym
        wspomniales?
    • Gość: Mineta Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: 205.189.176.* 23.01.02, 20:05
      Bedac ostatnio w POlsce pojechalem do malego miasteczka Znin w woj,kujawsko-pomorskim calkiem
      przypadkowo po prostu na chybil trafil .Jest tam maly hotelik ,codowna mala piekarenka , senna atmosfera.
      Niedaleko jest do Wenecjii i Biskupina .Co najwazniejsze to urocze miasteczko jest w Polsce.
      • Gość: Toto Znam Znin IP: *.proxy.aol.com 23.01.02, 20:37
        Polecam,bardzo ladnie tam.
        A swoja droga ,To raczej niemozliwe aby zdecydowac sie na cos konkretnego.Jedz
        gdzie chcesz,strzelaj.
        • Gość: NYY Re: Znam Znin, ja tez !!! IP: 170.28.16.* 23.01.02, 21:20
          Jestem z Bydgoszczy, to na trasie do Poznania....Rzeczywiscie ekstra..
          Podobno pochodzil stamtad niejaki Michelson, noblista, fizyk.
          Po wyjezdzie do USA niechetnie sie przyznawal do tego...
          • Gość: NYY Re: Znam Znin, ja tez !!!-sprostowanie IP: 170.28.16.* 23.01.02, 21:25
            Albert Abraham Michelson byl ze Strzelna, sorry....
      • Gość: dodo Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: 209.226.65.* 23.01.02, 20:37
        Gość portalu: Mineta napisał(a):

> Bedac ostatnio w POlsce pojechalem do malego miasteczka Znin w woj,kujawsko-po
        > morskim calkiem
        > przypadkowo po prostu na chybil trafil .Jest tam maly hotelik ,codowna mala pie
        > karenka , senna atmosfera.
        > Niedaleko jest do Wenecjii i Biskupina .Co najwazniejsze to urocze miasteczko
        > jest w Polsce.

az mi sie wierzyc nie chce - to ten hotelik jeszcze stoi? mam najbardziej
        romantyczne i sentymentalne, i wszelkie inne wspomnienia z hoteliku w zninie
        gdzies na poczatku lat 80tych... hmmm - ale sie rozmarzylam...
        a jesli chodzi o "czyste" miejsce w europie to popieram idee luxemburga. i
        stamtad wszedzie blisko.
        ide poszukac zdjec ze znina...
    • Gość: Doki Kaszuby!!! IP: *.unknown.uunet.be 23.01.02, 20:53
      W maju bedzie tam na pewno ladnie. Tylko nie jedz do
      Wdzydz ani Koscierzyny. Szukaj czegos bardziej na uboczu.
      Poza Polska: moze Carcassonne?
      • gregmi Sa absolutnie extra 23.01.02, 22:07
        wioski i miasteczka w: Niemczech, Francji, Belgii, Holandii, Austrii, itd (to z
        tego, co znam osobiscie). Wlasciwie obojetnie gdzie. Walnij sie pod Hamburgiem
        albo Stuttgartem, kolo Strasbourga albo Nantes, w okolicach Bruges lub Liege,
        20 km od Kopenhagi, itd, itp. Polska? Tez znajdzie sie, nie przecze. Osobiscie
        mam mniej przyjemnosci z wylegiwania sie na polskiej trawce lub plazy, bo zaraz
        cos sie dzieje. Albo kupa nieprzyjemnych skinow, albo nie dowieziono (nawet
        teraz), albo kolega wczasowicz nie ma humoru, a za to glosne radio. Gdzie
        indziej - wszystko gwarantowane, dbaja bys placil i daja, czego zadasz. Pozdr
        Grzesiek
        • Gość: A27 czy musi byc ustronne miejsce? IP: *.proxy.aol.com 24.01.02, 01:15
          Jesli tak, to nie bede umiala pomoc, bo moim ulubionym miejscem w Polsce jest
          Budapeszt.
          • Gość: NYY Re: czy musi byc ustronne miejsce? IP: 170.28.16.* 24.01.02, 14:05
            Gość portalu: A27 napisał(a):

> Jesli tak, to nie bede umiala pomoc, bo moim ulubionym miejscem w Polsce jest
            > Budapeszt.
            A moje to Praga.(Czeska, nie warszawska....)

• Gość: A27 Re: czy musi byc ustronne miejsce?ooops IP: *.proxy.aol.com 24.01.02, 20:35
              Ale palnelam. Od kiedy Budapeszt w Polsce? Chcialam powiedziec, ze w
              Europie. A chlebak, jak sama nazwa wskazuje sluzy do noszenia granatow.
              • Gość: muller Re: czy musi byc ustronne miejsce?ooops IP: *.arobas.net 25.01.02, 05:27
                Dlaczego nie Portugalia. Na poludniu, Faro, urocze!. A w Kwietniu...jeszcze
                lepiej, ''Avril au Portugal''(slynna piosenka francuska. Polecam
        • Gość: bubu Francja IP: *.pool013.at101.earthlink.net 24.01.02, 06:27
          Cassis, mala miejscowosc kolo Marsylii!!! Zakochasz sie w niej i bedziesz
          zawsze wracac.Jak ja.Na zime i na snowboard Trois Valles - Meribel - tez
          oszalejesz.No i na pewno czysciej i lepiej niz we Wloszech. pozdro
          www.cassis-calanques.org/
          www.meribel.net/
          • Gość: aj Re: Francja IP: *.LABridge.com 24.01.02, 18:53
            Zgadza sie, piekne, ale Francje znam dobrze i szukam teraz nowych miejsc.
            Dzieki za rade.
    • Gość: aniutek Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 24.01.02, 01:49
      ja w kazdej chwili, zaraz , juz pojechalabym wlasnie na amalfi coast do
      positano ojojojoj tam jest super, leniwie, pieknie, uroczo
      oj zabierz mnie ze soba ::smile)))))))
      • Gość: Troy Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.02, 14:29
        1. St.Gallen
        2. Ahrenshoop
        3. Aarhus
        4. Dubrovnik
        5. Koeln
        • Gość: Apollo Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.enter.net 24.01.02, 14:52
          Jezeli Szwajcaria to tylko Lucerna/co do St.Gellen mam duze watpliwosci!!!/
          Gory jezioro najwieksza winna swiata najdluzszy tunel/nie daleko/i przepiekne
          miasto,miejsca widokowe jakich nie ma niegdzie na calym swiecie bardzo dobre
          jedzenie i ten ich patriotyzm!!!i porzadek w kazdym miejscu a szczegolnie przy
          oplatach za parkingi/minuta spoznienia i pewny mandat/W bliskiej odleglosci
          piekne male miasteczka Cala centralna Szwajcaria jest przepiekna/Brno/i tylko
          tam mozna miec spokoj od wrzawy zycia codziennego/na cempingach obowiazuje
          cisza balangi chyba ze szeptem
          • Gość: Baloo Re: Do Apollo IP: *.ne.ch 24.01.02, 16:40
            OK, kazdy ma swoj gust, ale jesli po pobycie w Szwajcu zachwycasz sie miastami,
            ani tym co wkolo, to cos nie tak..
            Miata, jak miasta, w Europie pelno takich (no, moze rzeczywiscie nie tak
            czystych), ale to, co jest dookola , to miod-malina : Gory, gory, pagorki,
            zielono, spokojnie, cicho, no i jeszcze te wioski zywcem przeniesione z XVI-
            XVII wieku !!!!
            Pa
            • Gość: Apollo Re: Do Apollo IP: *.enter.net 24.01.02, 18:38
              Gość portalu: Baloo napisał(a):

> OK, kazdy ma swoj gust, ale jesli po pobycie w Szwajcu zachwycasz sie miastami,
              >
              > ani tym co wkolo, to cos nie tak..
              > Miata, jak miasta, w Europie pelno takich (no, moze rzeczywiscie nie tak
              > czystych), ale to, co jest dookola , to miod-malina : Gory, gory, pagorki,
              > zielono, spokojnie, cicho, no i jeszcze te wioski zywcem przeniesione z XVI-
              > XVII wieku !!!!
              > Pa
              Mialem okazje tam mieszkac i zwiedzic cala Szwajcarie lacznie z landem
              Graffow,male miasteczka i te duze.Nie chce sie za duzo rozpisywac gdyz nie jest
              to miejsce w ktorym lubi sie ludzi ktorzy cos zwiedzili osiagneli Z Powazaniem

• Gość: aj Re: Do Apollo IP: *.LABridge.com 24.01.02, 18:45
                > Mialem okazje tam mieszkac i zwiedzic cala Szwajcarie lacznie z landem
                > Graffow,male miasteczka i te duze.Nie chce sie za duzo rozpisywac gdyz nie jest
                > to miejsce w ktorym lubi sie ludzi ktorzy cos zwiedzili osiagneli Z Powazaniem
                >
                Ja bym bardzo prosil o jakis hint. Olej tych, co cierpia i podziel sie z tym,
                kto chce spedzic fajnie jakis czas w Europie wink
                Tydzien w Szwajcarii brzmi niezle, myslalem o Jungfrau, zalezy mi na jakims
                konkretnym mijescu, jesli znasz fajne - napisz.
                • Gość: bubu Re: Do Apollo IP: *.pool010.at101.earthlink.net 25.01.02, 06:05
                  sprawdz Zermatt w dolinie Visp.Troszke drogo ale warte kazdego zlamanego
                  franka. A dp tego wokol masyw Monta Rosa i jedna z najpiekniejszych gor swiata
                  Matterhorn. Pozdro
                • bf Szwajcaria - konkretnie 25.01.02, 23:03
                  > Ja bym bardzo prosil o jakis hint.
                  > Tydzien w Szwajcarii brzmi niezle, myslalem o Jungfrau, zalezy mi na jakims
                  > konkretnym mijescu, jesli znasz fajne - napisz.

OK, no to konkretnie.
                  Polecam miescine, w ktorej mieszkam: Stans.
                  Jesli chcesz zobaczyc Jungfrau to jest to troche ponad godzine pociagiem,
                  Luzerna - 20 kilometrow; Engelberg ze swoim lodowcem taz 20 kilometrow. Poza tym
                  jestes u ponoza Alp z wszystkimi tego zaletami.
                  Jesli chcesz spedzic tydzien to nie masz szansu sie nudzic.
                  Hotele kosztuja 100-150 frankow. Oczywiscie mozesz znalezc cos tanszego lub
                  drozszego, zaleznie od upodoban.

Jak sie zdecydujesz to daj znac. Moze bede Ci mogl jakos pomoc.
                  • Gość: aj dzieki, brzmi swietnie! IP: *.methodstudios.com 25.01.02, 23:29
                    moge pisac na twoj e-mail z gazety? dzieki raz jeszcze
                    • bf Re: dzieki, brzmi swietnie! 25.01.02, 23:51
                      > moge pisac na twoj e-mail z gazety? dzieki raz jeszcze
                      Jasne, list jest przesylany potem na moje prywatne konto, na pewno dotrze!
      • Gość: aj Re: Twoje ulubione miejsce w Europie - do aniutek IP: *.LABridge.com 24.01.02, 18:57
        > ja w kazdej chwili, zaraz , juz pojechalabym wlasnie na amalfi coast do
        > positano ojojojoj tam jest super, leniwie, pieknie, uroczo
        > oj zabierz mnie ze soba ::smile)))))))

A kiedy bylas ostatnio? Powtarzam sie, ale czytalem o strasznym zaswinieniu
        calego wybrzeza. Super jest wynajac dom w Positano, ale jakby smierdzialo, to
        juz mniej super. Napisz, jesli cos wiecej wiesz. Dzieki
        • Gość: aniutek Re: Twoje ulubione miejsce w Europie - do aniutek IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 24.01.02, 23:42
          Gos´c´ portalu: aj napisa?(a):

> > ja w kazdej chwili, zaraz , juz pojechalabym wlasnie na amalfi coast do
          > > positano ojojojoj tam jest super, leniwie, pieknie, uroczo
          > > oj zabierz mnie ze soba ::smile)))))))
          >
          > A kiedy bylas ostatnio? Powtarzam sie, ale czytalem o strasznym
          zaswinieniu
          > calego wybrzeza. Super jest wynajac dom w Positano, ale jakby
          smierdzialo, to
          > juz mniej super. Napisz, jesli cos wiecej wiesz. Dzieki

fakt pare to juz lat temu -97 we wrzesniu, zjechalismy wtedy kawal europy i
          mile to wspominam : )
          nie wiem co teraz tam slychac, jesli jak piszesz cuchnie- to przykre, btw
          skad takie info??? czy wiarygodne???
          pozdrawiam
    • Gość: aj Twoje ulubione miejsce w Europie - wiecej pytan IP: *.LABridge.com 24.01.02, 18:52
      Dzieki za wszystkie rady, prosze o wiecej. Raczej nie w Polsce, interesuja mnie
      glownie Wlochy, Szwajcaria, Portugalia. Czy podrozowaliscie ostatnio pociagiem
      po Europie? Czy warto kupic railpass w USA (typu piec dnie na miesiac mozesz
      jezdzic pociagiem)? Jak to dziala, czy po prostu wsiadam do pociagu, czy i tak
      musze do kasy, rezerwowac, doplacac, bo specjalny pociag? Z gory dzieki za rady
      • jot-23 Re: Twoje ulubione miejsce w Europie - wiecej pytan 24.01.02, 19:11

> Dzieki za wszystkie rady, prosze o wiecej. Raczej nie w Polsce, interesuja mnie
        > glownie Wlochy, Szwajcaria, Portugalia. Czy podrozowaliscie ostatnio pociagiem
        > po Europie? Czy warto kupic railpass w USA (typu piec dnie na miesiac mozesz
        > jezdzic pociagiem)? Jak to dziala, czy po prostu wsiadam do pociagu, czy i tak
        > musze do kasy, rezerwowac, doplacac, bo specjalny pociag? Z gory dzieki za rady

Jezdzilem po Wloszech pociagami ---> railpass bedzie tam dzialal, ale bedziesz
        musial doplacac jesli bedziesz chcial jechac tymi szybkimi pendolino. (poza tym
        na ten typ pociagu trzeba robic rezerwacje miejsca, zazwyczaj sa bilety, nawet
        jesli kupujesz na nastepny dzien---> tak my robilismy, przyjezdzalismy do mista,
        i na poczatku kupowalismy bilet na pare dni naprzod do nastepnego miejsca.
        • jot-23 Re: Twoje ulubione miejsce w Europie - wiecej pytan 24.01.02, 19:38
          jot-23 napisał(a):

> Gość portalu: aj napisał(a):
          >
          > > Dzieki za wszystkie rady, prosze o wiecej. Raczej nie w Polsce, interesuja
          > mnie
          > > glownie Wlochy, Szwajcaria, Portugalia. Czy podrozowaliscie ostatnio pocia
          > giem
          > > po Europie? Czy warto kupic railpass w USA (typu piec dnie na miesiac moze
          > sz
          > > jezdzic pociagiem)? Jak to dziala, czy po prostu wsiadam do pociagu, czy i
          > tak
          > > musze do kasy, rezerwowac, doplacac, bo specjalny pociag? Z gory dzieki za
          > rady
          >
          > Jezdzilem po Wloszech pociagami ---> railpass bedzie tam dzialal, ale bedzie
          > sz
          > musial doplacac jesli bedziesz chcial jechac tymi szybkimi pendolino. (poza tym
          >
          > na ten typ pociagu trzeba robic rezerwacje miejsca, zazwyczaj sa bilety, nawet
          > jesli kupujesz na nastepny dzien---> tak my robilismy, przyjezdzalismy do mi
          > sta,
          > i na poczatku kupowalismy bilet na pare dni naprzod do nastepnego miejsca.

A... no to moze Haarlem? bardzo mi sie tam podobalo 30 minut od amsterdamu, ale
          troche inny swiat, dawna stolica nl... bardzo ladne stare miasto z wieloma
          dobrymi restauracjami, sklepikami "tematycznymi", muzeami, galeriami itd. ciche a
          zarazem cywilizowane miejsce
    • Gość: Maria Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.02, 21:00
      Jezeli znasz juz Positano, to przejedz sie tym razem na Polnoc Wloch, nad
      jezioro Garda. Znajdziesz tam mase malych wiosek i starych miasteczek: Sirmione
      na poludniowym brzegu, Limone na polnocno- zachodnim brzegu, Malcesine na
      polnocno- zachodnim brzegu. Szczegolnie pieknie jest tam wiosna, kiedy gory
      pokryte sa jeszcze sniegiem, a nad jeziorem juz wszystko kwitnie, a mandarynki
      jeszcze na drzewach wisza.
    • Gość: ania Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.dial.tiscali.nl 24.01.02, 23:47
      RAJ NA ZIEMI.Ja uwazam sa dwa:indonezyjska wyspa Bali i Dominikanska Republika
      • Gość: Troy Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.02, 23:55
        Gość portalu: ania napisał(a):

> RAJ NA ZIEMI.Ja uwazam sa dwa:indonezyjska wyspa Bali i Dominikanska Republika

Ania,Skarbie,w Europie.
        Inaczej napisalbym w moim poscie
        St.Maartin i Aruba.
        Pozdrawiam
      • Gość: muller Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.arobas.net 25.01.02, 05:34
        Moim zdanien, Dominikanska republika: dno! Smrod, brud, korupcja, policja lapie
        za nic i haraczuje. Smietnik.
    • Gość: eur Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 12:10
      przyjedz do swego rodzinnego kraju tylko wez sobie pieniadzy bo juz flaszki za
      dolara nie kupi
      • hihihihi Re: Twoje ulubione miejsce w Europie 25.01.02, 13:32
        Gość portalu: eur napisał(a):

> przyjedz do swego rodzinnego kraju tylko wez sobie pieniadzy bo juz flaszki za
        > dolara nie kupi

eur, on przeciez pytal o ulubione miejsce w EUROPIE chlopie.

• Gość: Sawa Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: 157.25.128.* 25.01.02, 12:56
      A moze tydzien w Polsce na Mazurach (Warmii). Chociaz o kapielach w jeziorze
      raczej nie nalezy marzyc - w maju jest jednak zbyt zimna woda. Polecam Hotel
      Anders w Starych Jablonkach nieopodal Olsztyna. Urocze miejsce. Informacje
      mozna znalezc pod adresem www.anders.pl. A moze maj w Kazimierzu Dolnym.
      Polecam Zielona Tawerne tuz przy rynku lub apartament w Zajezdzie Piastowskim
      lub hotel Spichlerz lub willa Murka. Stad mozna robic wypady np. do Kozlowki
      (Muzeum Socrealizmu), do Lublina, Czrnolasu, Naleczowa. A z cieplejszych miejsc
      o tej porze roku to sugeruje okolice Barcelony u wybrzeza Morza Srodziemnego
      (tym bardziej, ze tylko w tym roku w tamtejszym Muzeum Picassa beda wystawiane
      niedawno odnalezione jego erotyki w piorku)lub Lazurowe Wybrzeze (okolice Le
      Lavandou). Zycze udanego wyboru, bo propozycji bedzie zapewne tyle ile
      uczestnikow tego watku. Pozdrawiam
      Sawa
    • hihihihi Re: Twoje ulubione miejsce w Europie 25.01.02, 13:34
      Polecam Prowansje lub Toskane wiosna....
      W internecie nie brak dobrych i przystepnych ofert.
      • Gość: Apollo Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: 63.94.130.* 25.01.02, 21:27
        A na koniec pobytu proponuje Mielno kolo Koszalina.Zobaczysz na czym polega
        czystosc piasku dobra rybka i dobra zabawa i piekny zachod slonca ten na Key
        West na Florydzie to cienki bolek!!! i te dziewczyny z Koszalina co za laski
        szkoda gadac to trzeba zobaczyc te cud blondynki rude i inne!!!
      • aaniolek Re: Twoje ulubione miejsce w Europie 26.01.02, 00:00
        hihihihi napisał(a):

> Polecam Prowansje lub Toskane wiosna....
        > W internecie nie brak dobrych i przystepnych ofert.

ale jak gory i tanio - to tylko slowacja - jednorazowe
        • Gość: johnny Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.client.attbi.com 30.01.02, 16:07
          Cala Europa to ciasny, brudny i drogi syf.
          Niech zyje Ameryka
          • Gość: Baloo Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.ne.ch 30.01.02, 16:15
            Jasne, takie Jackowo, to wiadomo : sama przestrzen, higiena i powszechne
            szczescie. Takoz Bronx, juz przyslowiowy. Na pewno przyjedziemy po nauke, moze
            nam sie polepszy, kto wie ....
          • Gość: Lexi Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: 193.133.143.* 30.01.02, 16:23
            Salobrena. Na Costa Tropical w Andaluzji. Male miasteczko z ogromnym
            charakterem . Turysci w wiekszosci Hiszpanie. A jak chcesz cos bardziej
            sennego i ustronnego w tej okolicy to polecam : Carchuna - troche bardziej na
            wschod na tym samym wybrzezu. prawie puste plaze, dwie piekarnie, kilka sklepow
            i restauracji w 'centrum', chiringuitos na plazy (w sezonie). Idealne
            leniuchowanie z ksiazka i jednodniowe wypady do np Granady (1.5hrs). Mozna
            wynajac apartament lub wille z wszelkimi wygodami za £250-500 za tydzien.
            • Gość: Arek Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.pppool.de 30.01.02, 22:27
              Zdecydowanie Salzburg albo Innsbruck jakos nikt nie pamieta tu o Austrii.
              Poza tym Schwarzwald albo Allgäu bawarski, cale poludnie Niemiec to pasmo
              malych miejscowosci idyllicznie polozonych na przedgorzu Alp.
              Mowie wam - bajer, bajecznie pieknie i spokojnie. A jakie dobre PIWO !!!!!
              Jednoczesnie nowoczesna infrastruktura. DOBROBYT jednym slowem!
      • Gość: Kolumb K Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.sympatico.ca 31.01.02, 00:43
        A moze znajdzie sie jakas dobra dusza i podzieli sie ze mna uwagami na temat
        wloskiej i francuskiej Riviery? (przytulne pensjonaty w uroczych miejscach,
        lokalne ciekawostki -koniec kwietnia, czy tez kulinarne smakolyki)?
        • Gość: aj Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.methodstudios.com 31.01.02, 01:33
          To moze ja, skoro sam dostalem sporo propozycji, czas sie odwdzieczyc.
          We Francji, niedaleko Marsylii jest miasteczko Cassis. Ktos tu pisal wyzej
          o tym, to naprawde rewelacja. Mala, portowa miescina, super nastroj,
          z kulinarnych ciekawostek musisz sprobowac zupy rybnej bouillabaisse - pycha.
          Pod miasteczkiem znajduja sie przepiekne fiordy z krystaliczna woda -
          calanques. Cannes i St Tropez sobie odpusc - tlumy turystow, choc w kwietniu
          powinno byc OK. Chociaz wszystko zalezy od upodoban. Bardzo lubie Nice.
          Najwieksze miasto na francuskiej Riwierze, piasku nie ma tam na plazy, tylko
          kamienie, ale miasto ma swoj urok i jest dobrym miejscem wypadowym - do Monaco
          itd. We Wloszech wspaniale jest Portovenere i Cinque Terre - piekne wybrzeze
          z malymi miasteczkami, zrobilo sie niestety bardzo ostatnio popularne, choc
          znowu w kwietniu powinno byc OK, ale moze byc chlodno. Genua to oblesny port
          a Turyn chyba najbrzydsze miasto, jakie znam. Wzdluz calego wloskiego wybrzeza
          co chwile znajduje sie jakies male miasteczko, gdzie mozesz sie zatrzymac -
          piekna, widowkowa, bardzo waska droga mija ich dziesiatki. Czasem droga odbija
          wglab ladu i zdarzaja sie tam male pensjonaty, jak dobrze trafisz, to mozesz
          miec niezwykly widok z pokoju na cale wybrzeze w dole. Niestety nie pamietam
          nazw miejsc, gdzie sie zatrzymywalismy, ale w kwietniu raczej bez problemu
          znajdziesz pokoj bez rezerwacji. Wypozycz samochod i zatrzymuj sie, gdzie ci
          sie spodoba. Milych wakacji.
          • Gość: Kolumb K Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.sympatico.ca 31.01.02, 03:16
            Dzieki <aj> za zyczenia i informacje. Tak wlasnie mamy zamiar spedzic czas.
            Bilet i samochod po wloskiej stronie juz zaklepane, a reszte bedziemy tworzyc
            na miejscu. Jesli nie bedzie jakichs wyjatkowych anomali, to mysle ze na
            wloczenie sie po miasteczkach pogoda bedzie OK. Biore tez pod uwage krotki
            wypad do Como i Lugano. (Czy ta zupa rybna to ta slynna francuska zupa z 4 czy
            5 roznych gatunkow morskich ryb?)
            • Gość: aniutek Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 31.01.02, 04:17
              Gos´c´ portalu: Kolumb K napisa?(a):

> Dzieki <aj> za zyczenia i informacje. Tak wlasnie mamy zamiar spedzic
              cza
              > s.
              > Bilet i samochod po wloskiej stronie juz zaklepane, a reszte bedziemy
              tworzyc
              > na miejscu. Jesli nie bedzie jakichs wyjatkowych anomali, to mysle ze na
              > wloczenie sie po miasteczkach pogoda bedzie OK. Biore tez pod uwage
              krotki
              > wypad do Como i Lugano. (Czy ta zupa rybna to ta slynna francuska zupa z
              4 czy
              > 5 roznych gatunkow morskich ryb?)
              och zupe jest pyyyyyszna
              krewetki, osmiornica, jakas biala morska ryba, lobster, scalops, koniecznie
              koper wloski- korzen- fennel po inszemu- troche pomidorow, wloszczyzna
              och uwielbiam do tego bagietka i Pinot Grizio........ i szczescie na chwile smile))))

aaaa szukam na mapie jednego piekniego miejsca we wloszech w,
              ktorym bylam pare lat temu - pole namiotowe nad stromym brzegiem
              morza.... niestety nie pamietam nazwy wsi a na mapie jej nie ma, ale
              poszukam na internecie
              oooo poszukalam i mam - Gabicce Mare
              i link do mapy
              www.expedia.com/pub/agent.dll

polecam jest pieknie :smile))
              • Gość: Kolumb K Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.sympatico.ca 31.01.02, 22:01
                Przepis na zupke troche inny od tego o ktorym slyszalem, ale tez wyglada
                apetycznie. Faktycznie jest tam (Gabicce M.) ladnie, ale tym razem adriatyckie
                wybrzeze nie wchodzi w rachube. Wlochy troche znam, bo dawno temu mieszkalem
                tam przez pare lat, ale (tu posypuje glowe popiolem bo wstyd sie przyznac) na
                wloskiej Rivierze (ze o francuskiej nie wspomne) nie bylem. :o(
            • Gość: aj Re: Twoje ulubione miejsce w Europie - do Krzysia IP: *.LABridge.com 31.01.02, 23:38
              Zupa rybna jest dosc gesta, ma kolor czerwonawy i (chyba) dodaje sie do
              niej ser na wierzch. Generalnie smietnik morski.
              Moglbys mi napisac gdzie zarezerwowales samochod we Wloszech? Do tej pory
              najtanszy wydaje mi sie avis.com lub initaly.com (cenny kontakt - mozna
              przez nich np zarezerwowac bilety do muzeum we Florencji i nie stac w kolejce
              zeby zobaczyc Davida). Milych wakacji raz jeszcze.
              • Gość: Krzys K Re: Twoje ulubione miejsce w Europie - do aj IP: *.sympatico.ca 01.02.02, 02:18
                Albo zajzales mi przez ramie w moje wstepne notatki, albo czytasz w moich
                myslach ;o) Oprocz Davidka i Ponte Vecchio rzuce jeszcze okiem na ta krzywa
                wieze w za przeproszeniem Pizie. A autko zaklepalem sobie w Genui, poprzez
                kontakty zaprzyjaznionego biura podrozy z Auto Europe, po (mam nadzieje)
                korzystnej cenie (taniej niz oferta AVIS`a i nawet nieco taniej niz ich
                oficjalna ofera), plus pick up i drop off z lotniska za cene nizsza niz w
                city. Dzieki za adres <initaly kropka com>
        • Gość: Maria do kolumba IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.02, 17:48
          Gość portalu: Kolumb K napisał(a):

> A moze znajdzie sie jakas dobra dusza i podzieli sie ze mna uwagami na temat
          > wloskiej i francuskiej Riviery? (przytulne pensjonaty w uroczych miejscach,
          > lokalne ciekawostki -koniec kwietnia, czy tez kulinarne smakolyki)?

Ktos juz polecal Ci Lazurowe Wybrzeze- jezeli juz tam bedziesz to pojedz troche
          dalej na zachod i zwiedz Camarque- jest to obszar w delcie Rodanu, gdzie bedziesz
          mial wyjatkowa okazje zobaczyc rozowe flamingi i czarne byki hodowane na corride.
          I rowniez okazje przejechac sie na koniach rasy Camarque.
          Miasteczek w tym rejonie jest niewiele, ale wszystkie sa przeurocze.

• Gość: Kolumb K Re: do Marii IP: *.sympatico.ca 31.01.02, 22:21
            Zainteresowalo mnie miasteczko Cassis goraco polecane przez <aj> i <bubu> a z
            tamtad juz chyba niedaleko do miejsca, o ktorym Ty wspominasz. Dzieki za kazda
            ciekawa informacje.
    • Gość: Baloo Re: Do aj IP: *.ne.ch 31.01.02, 08:54
      Co Ty teraz zrobisz ? Chyba bedziesz musial roczny urlop wziac, zeby to
      wszystko zwiedzic ?
      Zeby nie ulatwiac Ci wyboru, dodam jeszcze jedna propozycje : Szwajcaria,
      oczywiscie !!! ale nie tylko Zermatt , czy inne kurorty (tlok, jak na
      Marszalkowskiej, albo jeszcze gorzej), tylko rajd po malych sredniowiecznych
      wioskach. Pycha, to jest to, co CH ma najlepszego do zaoferowania ! lepsze to
      od Milki, zegarkow , a nawet tajemnicy bankowej (a Alpy i tak bedziesz musial
      widziec po drodze). Pozdrowienia i milych wakacji
      • Gość: aj Szwajcaria jest w planie IP: *.LABridge.com 31.01.02, 23:43
        Dzieki za troske o mnie wink. Mysle, ze dam sobie jakos rade. Dzieki bf
        mam juz namiar na punkt wypadowy w Szwajcarii - Stans. Jesli mozesz
        konkretnie zaproponowac jakies ciekawe miejsce - slucham uwaznie.
        • Gość: Baloo Re: Szwajcaria jest w planie IP: *.ne.ch 01.02.02, 09:30
          Ot i problem : oprocz wiekszych miast, tu wszedzie jest pieknie. Ale Murten /
          Morat i lezace 3 kwadranse dalej (autostrada) Gruyère trzeba zobaczyc
          koniecznie. Najlepiej nie w week-end i poza sezonem, ale nawet w lecie jest
          suuuuper.
          pozdrawiam
    • karelia Re: Twoje ulubione miejsce w Europie 31.01.02, 22:51
      oj, masz racje aniutek, piekne jest Wybrzeze Amalfi+ pamietasz Capri te wyspe
      kochankow : Tak , tak do ciebie pije to wino baloowink))) ale z drugiej beczki
      jak ktos lubi miasto , to Barcelonaaaa, "znam uliczke w Barcelonie...": No tam
      jest wszystko: stare , nowe, supernowe, sztuka, woda , gorki....i te
      przechadzki po Ramblas, Barcelonetta a architektura to szal cial, jak ktos to
      lubi oczywiscie.Oj Carinio, Viva Barceluna!
    • Gość: Mu! Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.turboline.skynet.be 31.01.02, 22:56
      bar przy stacji benzynowej Berlin-Buckowsee. Zajebiste
      wursty i Berliner Kindl. Coz dla mnie to egzotyka ;-D
    • Gość: Magda Re: HAMELN IP: *.toronto82.dialup.canada.psi.net 01.02.02, 00:21
      Jesli mozesz odwiedz Hameln kolo Hanoveru.Piekne, nieduze miasteczko w
      Niemczech o wspanialej historii i pieknych zabytkowych domach. Wiaze sie z nim
      legenda o mlodym chlopaku, ktory grajac na flecie wyprowadzil z miasta szczury,
      ktore byly tu plaga . Mieszczanie mieli mu za to zaplacic, ale zlekcewazyli
      obietnice. Chlopak zrewanzowal sie wyprowadzeniem z miasta za pomoca
      czarodziejskiego fletu wszystkich dzieci. Codziennie o 6 wieczorem otwiera sie
      na kosciele specjalne okno z figurkami przedstawiajacymi te historie. Naprawde
      sliczne miasteczko ze wspaniala atmosfera spokoju, zadowolenia i takiej
      nastrojowej niecodziennosci.

• Gość: grzegorz Re: Twoje ulubione miejsce w Europie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.02.02, 22:52
      ja bym proponowal Korsyke

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka